• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne babalar organizasyonuymuş arkadaş yaaaa

İnsanlar bu konuda çok acımasız olabiliyor.
Babamı hiç görmedim, hala yaşıyor. Yokluğunu hiç hissetmesem de acı çekmem gerekiyormuş ya da virüslüymüşüm gibi hissetirmek için çok çabaladı insanlar.
Liseye kadar bana resmen işkence oldu, babası yok diye parmakla gösterildim desem yeri, öğretmenler bir yandan, çocuklar ayrı bela.
Katılmamakla çok büyük iyilik etmişsiniz kızınıza da kendinize de, yarın iyi ki diyeceksiniz.

Hayır böyle grup kurunca çocuğa olan faydası ne ben çok merak ediyorum hakkaten? Noluyo yani? Yemekler, kahvaltılar.. Durumu olan var olmayan var.. Bana çok saçma geliyo.. Çocuğumun en samimi arkadaşı kimse en çok onun annesi ile görüşmeyi arkadaş olmayı tercih ederim herhalde.. Gerisi bana laubalilik gibi geliyor..Gelmiyorum, katılmıyorum demenize rağmen üsteleme cesaretini nerden alıyorlar? Haklısınız ve iyi yapmışsınız..

İşyeri grupları veli grupları 3 kişi 3 kere göz göze gelse numara verip grup kurmalar...mertlik bozuldu bu telefon internet işi çıktı çıkalı
Tum kalbimle katiliyorum. Isyerinden ayrildum grubundan cikamiyorum. Sitemizin anneler grubu var yemin ederim muhabbetleri bile okumuyorum birkere ciktim numarasinibkaaydetmedigim insanlar bile yazdi hayirdir ne oldu birine mi kizdin. Aile grubu dersen katilim mecburi ay icim disim grup oldu.

Sinsi_poncik Sinsi_poncik , kesinlikle haklısınız, o ısrar eden kişi de düpedüz süzme salak, başka bir açıklaması yok yani

yalnız ben genele de şunu yazmak istiyorum (tabi ki bu konu ile alakası yok!)
yıllarca çalışan anneydim
hem çalıştığım için, hem de "bu ne böyle ya zırt pırt yok kahvaltı yok bi kahve buluşmaları" diye velilerin organizasyonlarına çok çok nadir katıldım
fakat bunun şöyle sonuçları var:
çocuklar ilkokulu 4 yıl okuyorlar, geliyorlar 9 yaşına
bu 4 yılda hangi anneler çok görüşüyorsa, o çocuklar daha çok görüşüyor ve çocukların "yakın arkadaş"ı olmuş oluyor
yani çocuk kiminle samimiyse onun annesiyle görüşmek değil de, hangi anneler samimi ise o annelerin çocukları görüşüyor gibi oluyor
zamanla, aileler tanışıyor, ailecek görüşmeler başlıyor, organizasyonlar yapılıyor vs
bu sefer, özellikle 5. ve 6. sınıfta (okul değişikliği de olsa) samimi arkadaşlıklar sürüyor, görüşmeler samimi anneler arasında ayarlanıyor ve hoooop sizin çocuk grup dışı kalıyor. doğumgünlerine vs çağrılmıyor

eğer bu durumdan etkilenmeyecek bir aile yapısına sahipseniz (Allah'tan biz öyle idik) yani dışarıda başka aile arkadaşlarınız varsa, çocuğunuzun yaşıtları varsa, o çocuklar ile arkadaşsa ne ala
ama çocuğunuzun yaşıt arkadaşı yoksa, sizin kendi uzak duruşunuz, çocuğun arkadaşlık bağını etkileyecek ise, o zaman biraz kasıp, tahammül sınırlarını zorlamakta fayda var :KK66:

Niye bu kadar ciddiye aldiniz ki bu insanlari??
Aciklama yapmaya degmez bence , gelemiyorsunuz oldu bitti, daha uzatip canınizi sıkacak kadar onemli olmamali bu konu.

Arkadaşlar gerçekten bütün gün stres yaptım bu konuyu delirdim sonunda...
Ben boşandım ilk okula giden kızım var sömestr bitiyor ve okulunda veliler arası watsap gurubu vardı bütün gün bikaç veli önümüzdeki hafta sonu babalarında olduğu bir kahvaltı ayarlayalım ikinci yarıyılın ilk haftası güzel olur diye yazdılar. Hicbirsey yazmadım durumum belli gidemem çünkü... şu zamana kadar veli ile ilgili olan herşeye katılım sağladım kızım için üzülmesin diye işyerinden de hep idare ettiler sagolsunlar... bikaç organizasyon duzenlemisligim de var ve çok başarılı eğlenceli olmuştu.
Neyse sadece okuyorum ve biri x hanım organizasyonu siz yaparmisiniz bu konuda en iyi sizsiniz diye yazdı. Şimdi yazdım arkadaşlar ben katılım saglayamayacagim kusura bakmayın dedim. Senmisin bunu yazan..
Bizi sizinkilere kayıtsız katıldık yok efendim söyle yok efendim böyle.. birkaç veli durumumu biliyordu ve babalar gelmeşe ne olçakmış ne gerek varmış diye yazdı ki konu kapanıp benı didiklemesinler diye neyse herkes sitemli birsekilde yazınca bende açıkladım
Arkadaşlar ben boşandım kızımı alıp hafta sonu gelemem herkesin babası yanında olacak oda çok üzülecek bunu oda bende kaldıramayiz kusura bakmayın diye yazdim ve yazarken ağladığımı farkettim...
Bazı veliler aaa öylemi ozaman iptal edelim falan yazdı bende olurmu öyle şey bu benim özel durumum siz keyfinizi bozmayın dedim. O bikaç veli nevar canım sizde katılım tam olsun istiyoruz biz bu mazeret değil dedesi varsa dedesini getirin yazdı ben şok..
Bu çocuk babasız değil sehirdisinda gelemez zaten biryana bu yüzden eksik eee küçükte yavrum anlamaz normal olarak katılım saglamicam. Sırf yapılan organizasyon tam katılımlı olsun diye küçücük bir çocuğun mutsuzluğuna nasıl müsade ediyorlar anlamadım.
Ve çok sinirlendim 2 saat once yazdım. Ben katılım sağlamıyorum mecburiyetimde yoktur davet için tşkler diye
Direk gelen cevap
al işte.....
İyice sinirlendim birdaha benimle muhattap olurken üslubuna yazdıklarına dikkat edeceksin birdaha uyarmam... katılmıyorum konu kapandı yazdım. Ve bazı veliler beni desteklercesine tavır gösterip iptal etmeye bile kalktılar ben daha birsey yazmadım
Ama bu saat oldu üzüntüm geçmedi çok güçlü bir karskterim var ama söz konusu kızım olunca çok çabuk çöküyorum...
Gerçekten benmi hassasım insanlar mı bencil yaaaa bukadar olmak zorundalarmiydi...
Ben iyi bir anne olucam derken herşey çok üstüme geliyor sadece içimi dökmek istedim kızlar çok bunaldımmmm yaaa :KK43:

Su okul organizasyonlari kadar nefret ettigim ve gereksiz buldugum bisey daha yoktur... Dur hatirladim dugunler... Neyse :)

Sonuna kadar haklisiniz, artik cevap da vermeyin bu tur konulara.
Mecbur degilsiniz, siz olmadan da gidebilir hepsi bu ısrar neden anlamadim... Net şekilde durum aciklanmis konu dedeye kadar nasil gitmis? Gerek var mi hem cocugu hem sizi germeye, uzmeye.. O grupta olsam neler yazardim...

Uzmeyin kendinizi. Hayat boyle kendini bilmez, edepsiz, saygisiz, seviyesiz insanlarla dolu..

Bu arada ben olsam iptal edin derdim onca olaydan sonra. Gitmesinler. O gitme meraklisi haminnelerde catlasin...

İşsizler ya gıcık oluyorum bu tiplere . Terbiyesizlik diz boyu , düşüncesizlik bir o kadar.
Bence üzülmeyin çoluk çocuk sahibi insanları siz terbiye edemezsiniz.
O gün kızınızı da alın dışarı çıkın

İstemiyorsanız tabii ki gitmeyin. Ama eminin katılmayan başka babalar da olacaktır. Bundan sonrası için diyorum. Gidin keyfini çıkarın. Çocuk biraz büyüyünce gitmek isteyecektir. Dışlamayın kendinizi. Ben öyle yaptım hep.

Nasıl insanlar var ya ben şaşırıyorum bazen hiç mi kalp yok boşver canınızı sıkmayın güçlü olmaya devam edın bu konusmayı yapanlar gerçekten aciz afedersiniz sı... Ayrıca sıvamış

Hayır böyle grup kurunca çocuğa olan faydası ne ben çok merak ediyorum hakkaten? Noluyo yani? Yemekler, kahvaltılar.. Durumu olan var olmayan var.. Bana çok saçma geliyo.. Çocuğumun en samimi arkadaşı kimse en çok onun annesi ile görüşmeyi arkadaş olmayı tercih ederim herhalde.. Gerisi bana laubalilik gibi geliyor..Gelmiyorum, katılmıyorum demenize rağmen üsteleme cesaretini nerden alıyorlar? Haklısınız ve iyi yapmışsınız..
Ama öyle demeyin, faydası olmaz olurmu hiç.. Faydası var, neye biliyormusunuz? İnstagrama :KK66:
Herbiri ordaki en elit anne benim havasıyla burnu şöyle havada bir şekilde ortamda arzı endam edecekler, sonra 364757746 tane fotoğraf çekinip bol efekt eşliğinde instagrama koyacak, yorum kısmınada "ay bugünde çok yorulduk, ama herşey oğluşum berkecanın eğitimi için bık bık bık" minvalinde bir açıklama döşedimi ohhh eltisi nurten çatlasın komşusu gülten patlasın :))
Gördüğünüz üzre bu toplantıların müthiş bir işlevi var efendim :KK66:

Sen meramını anlatıyosun kadın dedesini alın gelin diyo, tam olmayınca ne olacakmış yoklama mı alınacak ne salak ınsanlar var
+1 ☆☆☆
ay bu moda cikti simdi bizim zamanimizda hatta 3 4 sene once boyle seyler yoktu senede 1 cay partisi olurda onada nerdeyse sirf kadinlar ve ogretmenler olurda o kadar babalar ne alaka babalar birbirleriyle tanisinca ne olcak :işsiz::63:

Ben whatsapp grubundan ayrildim. Persembe aksami gece 12 de hayirli cumalar mesaji, kandil kutlamalar, bayramlarda mesajlar, yarin kermes duzenleyelim kim ne pasta yapacak mesajlari, ogretmenler gununde ogretmene ne hediye alalim mesajlari, piknik yapalim, brunch yapalim... icinde derslerle ilgili bir tane mesaj yok bu arada. Hicbir etkinlige de artik katilmiyorum cok gerekmedikce.

Bosanmis anne olarak ne hissettiginizi cok iyi anliyorum. O yastaki bir cocuk icin de bu durumu empatiden yoksun velilerin ona yasatmasi kadar uzucu bir sey olamaz... heleki ozel durumunuzu soylemek istemeseniz de gelemeyecegim dediginiz halde neden diye olayi desmeleri de ayri bir uzucu...Gruptan ayrilmasaniz da bu tip mesajlara cevap vermeyin bence. Cevap vermek zorunda da degilsiniz. Calisiyorum deyin gecin..aslinda kimseye de hesap vermek zorunda degilsiniz... Onlar sizi anlayamaz, kendinizi de onlara anlatmaya ugrasip caninizi sIkmayin. Mesafeli olmak en iyisi.
Kiziniz ve sizin cok cok mutlu olmasini dilerim. Gozyaslariniza kiyamam. Bu tip insanlar icin uzmeyin kendinizi ne olur. Siz kiziniza sarilin, disaridaki diger insanlari bosverin. Sevgiyle kalin. Bu arada cocuk 5. sinifa gectiginde zaten arkadaslarindan ayriliyor yeni arkadaslari oluyor ve yeni whatsapp gruplari... ben gruba katilmamakta care buldum. Sadece sinif ogretmeni varsa gruba katiliyorum. Sadece velilerin oldugu grupa katilmiyorum. Size de oneririm.

Canımm kıyamam ya üzülme. Bazı insanlar gerçekten gereksiz oluyor malesef ki. Vurdumduymaz, bencil. Bu sürekli bir organizasyon kutlama artık bana gereksiz gelmeye başladı. Herkesle mırç mırççok samimi olmaya gerek yok ama malesef. Keşke herkes haketiği çevrese yaşasa ama birtane eksik akıl illa çıkıyor.
+1+1♡♡☆☆☆
Ben 8 sene beraber okudugum ilk okul arkadaslarmin ne annelerini dogru düzgün hatirlarim hele babalarını hic bilmezdik simdi isin cilgi cikti

Saçmalığın daniskası. Öyle insanlarla görüşmezdim ben olsam çok saygısızlar. Siz olmayınca o kahvaltı edilemiyor mu ne ısrar anlamadım o veli bilmemnesine katılanlarla gidip naparsanız yapın. Niye ısrar ediyorsa.. bence hiç üzülmeyin onların saygısızlığı ve seviyesizliği. Biraz mesafe koyun ama bence bu gruba

Ama öyle demeyin, faydası olmaz olurmu hiç.. Faydası var, neye biliyormusunuz? İnstagrama :KK66:
Herbiri ordaki en elit anne benim havasıyla burnu şöyle havada bir şekilde ortamda arzı endam edecekler, sonra 364757746 tane fotoğraf çekinip bol efekt eşliğinde instagrama koyacak, yorum kısmınada "ay bugünde çok yorulduk, ama herşey oğluşum berkecanın eğitimi için bık bık bık" minvalinde bir açıklama döşedimi ohhh eltisi nurten çatlasın komşusu gülten patlasın :))
Gördüğünüz üzre bu toplantıların müthiş bir işlevi var efendim :KK66:
:KK50: aynı ben de sizin gibi düşünüyorum.. Ne olacak böyle valla? Oğlum 3.5 yaşında ama elbete okula gidecek.. Ve ben böyle düşündüğüm için aslında oğluma kötülük mü etmiş olacağım? :KK12:

Back
X