Seviyorum bu adamı :)
Saygı duyuyorumCoook seviyorum bu adamii:)
Ortaylı şöyle devam etti: “Halkın ödeyeceği borçları, kredileri, küçük dünyaları ama büyük hayalleri var. ‘Aman canım verin gitsin’, ‘aman canım’ diye ev kadınları, kahvedeki adamlar söyler. Daha da önemli adamlara yakışmaz böyle şeyler ama maalesef bu ‘aman canımlar’ Türk siyasi hayatı için bir önem taşıyor” dedi.
bu nedemektir yahu? şu son söyledikleri baştan yazıp haklı olduğu herşeyi bitirmiş bence. o ev kadınları ve kahvede oturan adamlara hitap edemeyen zilyon tane parti var. artık insanları aşağılamadan, konumlandırmadan, ötekileştirmeden fikir beyan edilsin. rica edicem ya ilber hoca.
aynen tamamen katılıyorum yazıcaktım son paragrafı okumasaydımçok haklısın ev hanımlarının kahvehanelere takılanların kafası basmıyomuş gibi, gerçi herkeste var bu algı, ev hanımı anlamaz, ilkokul mezunu cahil cüheladır
halbuki o kısma kadar iyi geldiydi
Kendi hedef kitlesini aşağalamış insan bindiği dalı kesermiçok haklısın ev hanımlarının kahvehanelere takılanların kafası basmıyomuş gibi, gerçi herkeste var bu algı, ev hanımı anlamaz, ilkokul mezunu cahil cüheladır
halbuki o kısma kadar iyi geldiydi
Saygı duyuyorum
Anlamasamda
Popüler bilim adamı derseniz celâl Şengör derim
İlber hoca tarihçi olabilir ama tarih konusunda bile celal hocadan öğreneceği çok şey varİlber Hoca kendi alanında gerçekten yetkin bir kişi. Hafif ukala bir üslubu var ki ben yakıştırıyorum kendisine. Ukalalık içini doldurabilecek bilgi birikimin varsa haktır bence. Herkes ev hanımı, kahvede oturan adam güzellemesi yapmak zorunda değil.
Öte yandan İlber hoca bir bilim adamı değil, tarihçi. Celal Şengör ile bu anlamda kıyaslamak manasız biraz.
İlber hoca tarihçi olabilir ama tarih konusunda bile celal hocadan öğreneceği çok şey var
Bende bundan bahsediyorum ele alış biçimleri biri olaylara tamamen bilimsel yaklaşıyor diğeri tarih bilimine duygularını egosunu karıştırıyor celal hoca toplumun en ucu tabir edebileceğimiz doğruları en uçtaki insana bile bilimsel mizansel anlatabiliyor diğeri zaten toplumdaki en bildik felsefeyi süslü kelimelerle bize anlatıyor ki dinleyende var saygı duyuyorum dediğim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?