• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu emzirme merakı! 2.kısım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chiLL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dini boyutu ne: bunlar süt kardeşse eğer ileride evlenemezler. İki kardeşin evlenmesinden farkı yoktur.

Ama yani bu çocuklar henüz bebek. Analarının aklından böyle fesatlık geçip de bu olasılığa takılırlarsa gezegendeki enerji zaten onları çeker. Normalde kuzen çocukları falan kardeş gibi büyür. O mantıkla yaklaştıktan sonra aşk, meşk yani bana komik geliyor.
Canim anlamamak için yemin mi ettin ? Evlenemeyecekler diye oturup vahlanmadim. . İnsanlar genel de onu bildiği için öyle yazıyor ilerde evlenemez ler hatta belki o niyetle yapmıştır o niyetle yapmadiysada bak ne güzel dünür olamazsın onla falan diyorlar
Sen ısrarla araya aşk mesk derdine dusmusum gibi laf katiyorsun fesatlık bende değil bunu düşünen sende

acaba gerçekten sütü yokmuymuş
emin olabildiniz mi?
Yemin etti sutum yok diye
Artık sütü varsa bile kendisi yemin ettiği için yarın bir gün ben süt annesi yim derse yemin etmistin süt yok diye söyleyeceğim bu bana yeter zaten

Alla alla dün ben mi başka konular okudum ki yazılanlar ortada hatırlamayan açar bakar.
Başkalarının yaptığı yoruma dayanarak bana annenin fesatlıgi diyorsun
Hadi aç bak Nerede yazmışım ben ilerde belki severler aşık olurlar tüh çocuğu kaçırdı kızım gibi birsey çıkar göster

Et ama sonra senin hakkın da da ruh hastası diye düşünülür

O zaman bu kuzenin için de aynı şey düşünülür demi????

Bir de diyorsun kadın normal değil????

Sülale ona mı inanacak; yoksa sana mı sence????

Başkalarının yaptığı yoruma dayanarak bana annenin fesatlıgi diyorsun
Hadi aç bak Nerede yazmışım ben ilerde belki severler aşık olurlar tüh çocuğu kaçırdı kızım gibi birsey çıkar göster
ya neden kendine çekiyorsun ki ben genel bir yorum yaptım. Senin fesat olduğunu ima etmedim. Etsem direk söylerim çekinmem ben.
Ama kaldı ki çok normal düşündüğünü de söyleyemeceğim.
Yani en azından bana göre fazla takıntılı olmuş.
süt kardeş olmazlarsa sorun ortadan kalkacak mı gerçekten?

neeeeeeee :KK70: yok daha neler hic o mantikla yapilirmi öyle bise tövbe :KK70: insanin nsl aklindan gecer öyle bise cocuklar daha bebeken :KK70:
neyse artik fazla bise demicem bu konu hakkinda :KK70:
Canım dini boyutu bu ki konu sahibi açıp müftülüğe sormuş.
diğer boyutu da süt hakkıymış. Miras falan bırakabiliyormuş. O derece ciddi bir olay yani.
düşün ben mahkemeye gidip süt annemin mirasından pay istesem işe yarar mı acaba?
Hukuk kurallarının olmadığı dönemle bunlar varmış ama hala güncelliğini koruyor demek ki.

süt hakkı konusunda ben de fikirlerimi yazmak isterim.

düşünün ki bir annenin sütü yok, ve bir süt anne buluyor çocuğa, kadın çocuğu bir dönem emziriyor, dünyanın en faydalı içeceğinden yararlandırıyor. ki emzirmek çok da kolay değildir, başkasının çocuğunu emzirmek daha da zordur muhtemelen. bu çileyi çeken kadının hakkı olmaz olur mu çok hakkı vardır, Allah da böyle insanlardan razı olsun inşaalah.

ama bu konu gibi, süt kardeş olsun aman deyip emzirenler, burada annenin izni olsa bile, ne hakkından söz edebilir ki, ne verdin sen o çocuğa zaten olmayan?

konunun dini boyutuna yorum yapmıyorum.
Haklisin öyle elleri opulesi kadınlar var ben saygı duyarim ve inanirim hakkı var
Bu durumu hakkım vara çevirmek o kadınlara haksızlık olur en başta bende buna açıklık getirmeye calistim

Canim anlamamak için yemin mi ettin ? Evlenemeyecekler diye oturup vahlanmadim. . İnsanlar genel de onu bildiği için öyle yazıyor ilerde evlenemez ler hatta belki o niyetle yapmıştır o niyetle yapmadiysada bak ne güzel dünür olamazsın onla falan diyorlar
Sen ısrarla araya aşk mesk derdine dusmusum gibi laf katiyorsun fesatlık bende değil bunu düşünen sende
o zaman tek sorun ömür boyu "ben bunun süt annesiyim" demesi mi?
Müftülük ancak evlenme konsuna yorum yapar yok süt hakkıymış bilmem neymiş bu kişisel bir durumdur.
Benim de halam süt annem ama hiç bir zaman süt hakkı diye kaldırıp koyulmamıştır. Kaldı ki bu hakkı ödemek için kaç fırın ekmek yemem lazım?

ya neden kendine çekiyorsun ki ben genel bir yorum yaptım. Senin fesat olduğunu ima etmedim. Etsem direk söylerim çekinmem ben.
Genel konusmadin Analarının aklından fesatlık geçerse diyorsun zaten kuzen çocukları diyorsun bu olaydan bahsediyorsun işte

beni de rahatsız eden benim çocuğumu benden izinsiz benden habersiz emzirmeye çalışması olurdu.
süt kardeşlik mevzu da evet ciddi bi konu ama asıl rahatsız edici olan şey kkendi çocuğunu 3 sene emzirmesine rağmen kadının emzirmelere doyamaması galiba..
en doğru kararı almışsın görüşmemekle.
edepsiz pislik. ben görüşmemekle kalmaz büyükçe bir de olay çıkarırdım.
nefret ettim kuzeninden. :63:

Genel konusmadin Analarının aklından fesatlık geçerse diyorsun zaten kuzen çocukları diyorsun bu olaydan bahsediyorsun işte
ciddiyim bak sana laf çarpmadım. Genel olarak ele alıyorum konunu ki dünkü konunda bu yönde hiç yorum yapılmadı mı????????

Ben demiştim süt annesi olmuş oluyor diye. Ama üzülme. kızını oğluyla evlendirme gibi bi düşüncen olmadığı için pekte önemsencek bir konu değil canım.
sen ne kdr uzak tutarsan o kdr iyi.
benim de süt annem var yazmıştım yengem, annem bakkaldayken emzirmiş.
birkaç blok öteme de taşındı hatta ama ben hala yenge derim. ayrı bir bağımız yok yani.
telaşlanma sen canım.
sütünün olup olmadığından emin de olamıyorum. böyle tepki beklemediği için belki korkup yok demişte olabilir.
Ama bir önemi yok bence sen arayı uzak tut yeter.

ilk konusunun ilk mesajlarında ben konuyu garipseyince bir ton üye bana açıklama yaptı "dünya hali yarın ne oalcağı belli olmaz ya çocuklar birbirine aşık olur evlenirse.. Bu nedenden dolayı yanlışlıkla evlenip ayrılan insanlar var....dinin emri.." okumadıysan benim suçum mu?

Okudum ama aynı soruyla cevap vereyim sana
Konu sahibi değil de başkaları açıklama yapmış
Fark etmediysen konu sahibinin suçu mu ?

O zaman bu kuzenin için de aynı şey düşünülür demi????

Bir de diyorsun kadın normal değil????

Sülale ona mı inanacak; yoksa sana mı sence????
Evet onun için bu düşünceyi kk kadınları ortaya döktü ve ben. Sulaleye tek tek anlatırsam evet bana hak verirler

Takıntı değil arkadaşım kuzeninin yaptığı terbiyesizlik. Konu Sahibi haklı bence. Süt kardeşliği olayı önemli dinimizde. Kuzen habersiz yapmış süt gelmediyse kardes degillerse bile yaptığı affedilir değil.

Ben demiştim süt annesi olmuş oluyor diye. Ama üzülme. kızını oğluyla evlendirme gibi bi düşüncen olmadığı için pekte önemsencek bir konu değil canım.
sen ne kdr uzak tutarsan o kdr iyi.
benim de süt annem var yazmıştım yengem, annem bakkaldayken emzirmiş.
birkaç blok öteme de taşındı hatta ama ben hala yenge derim. ayrı bir bağımız yok yani.
telaşlanma sen canım.
sütünün olup olmadığından emin de olamıyorum. böyle tepki beklemediği için belki korkup yok demişte olabilir.
Ama bir önemi yok bence sen arayı uzak tut yeter.
Evet çok haklısın artık sütü varsa da bunu one alamayacak ilerde çocuğuma atarsan yalancı olduğu çıkacak zaten boyle bir yalanciya kizimin kendini mahçup hissedeceğini de sanmiyorum

Takıntı değil arkadaşım kuzeninin yaptığı terbiyesizlik. Konu Sahibi haklı bence. Süt kardeşliği olayı önemli dinimizde. Kuzen habersiz yapmış süt gelmediyse kardes degillerse bile yaptığı affedilir değil.
Onda hem fikiriz zaten. Ama şahsen olay benim başıma gelseydi. Benim kızacağım şey: hijyen konuları olurdu.
Süt kardeş olmuşlar olmamışlar konusundan önce. Görüşmezdim olur biterdi. Ama konu sahibi ısrarla sütü var mı yok diye soruyor kuzenine.
Sorun da ölene kadar süt hakkı iddia edecekmiş.
Gerçekten mantıklı mı? Yoksa bir tek bana mı mantıksız geliyor.

Canım dini boyutu bu ki konu sahibi açıp müftülüğe sormuş.
diğer boyutu da süt hakkıymış. Miras falan bırakabiliyormuş. O derece ciddi bir olay yani.
düşün ben mahkemeye gidip süt annemin mirasından pay istesem işe yarar mı acaba?
Hukuk kurallarının olmadığı dönemle bunlar varmış ama hala güncelliğini koruyor demek ki.

enteresan :D

Evet onun için bu düşünceyi kk kadınları ortaya döktü ve ben. Sulaleye tek tek anlatırsam evet bana hak verirler
O zaman anlat tek tek. O mu anlatacak bu benim süt çocuğum diye.
Konusu olursa sen de doğrusu neyse onu anlatırsın.
ama sen öyle bir anlatıyorsun ki: yok süt anne miras bile bırakabiliyormuş, bilmem ne yapıyormuş.
Bir damla süt nelere kadirsin sen ya.

Onda hem fikiriz zaten. Ama şahsen olay benim başıma gelseydi. Benim kızacağım şey: hijyen konuları olurdu.
Süt kardeş olmuşlar olmamışlar konusundan önce. Görüşmezdim olur biterdi. Ama konu sahibi ısrarla sütü var mı yok diye soruyor kuzenine.
Sorun da ölene kadar süt hakkı iddia edecekmiş.
Gerçekten mantıklı mı? Yoksa bir tek bana mı mantıksız geliyor.
Eve gider gitmez bana whatsapp dan mememi emdi benimde çocuğum sayılır artık dedi diyorum okumuyor musun ?

Back
X