• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu emzirme merakı! 2.kısım

• Konu Sahibi Konu Sahibi chiLL
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet çok haklısın artık sütü varsa da bunu one alamayacak ilerde çocuğuma atarsan yalancı olduğu çıkacak zaten boyle bir yalanciya kizimin kendini mahçup hissedeceğini de sanmiyorum
mahçup hissedilecek hiçbir konu yok canım, bir kere emmeyle ne borçlu hissediliir ne de bağ oluşur. gerçi aylarca emse de sevmeyince sevmez insan.
Kızın büyüyünce anlar zaten doğruyu yanlışı canım.
sen artık üzme kendini ki sütün gitmesin :(
boşver bebeğinle mutlu olmaya devam et canım.

ya neden kendine çekiyorsun ki ben genel bir yorum yaptım. Senin fesat olduğunu ima etmedim. Etsem direk söylerim çekinmem ben.
Ama kaldı ki çok normal düşündüğünü de söyleyemeceğim.
Yani en azından bana göre fazla takıntılı olmuş.
süt kardeş olmazlarsa sorun ortadan kalkacak mı gerçekten?

Takıntı değil arkadaşım kuzeninin yaptığı terbiyesizlik. Konu Sahibi haklı bence. Süt kardeşliği olayı önemli dinimizde. Kuzen habersiz yapmış süt gelmediyse kardes degillerse bile yaptığı affedilir değil.

O zaman anlat tek tek. O mu anlatacak bu benim süt çocuğum diye.
Konusu olursa sen de doğrusu neyse onu anlatırsın.
ama sen öyle bir anlatıyorsun ki: yok süt anne miras bile bırakabiliyormuş, bilmem ne yapıyormuş.
Bir damla süt nelere kadirsin sen ya.
Sen sütü hafife alıyorsun bende hafife alınmadığını bu derece önem verildiğini Allah katında. Söylüyorum

Nezaman kesti sütten ben 3 ay önce kestim halla sıkınca sütüm geliyo
Eğer sütü kesilmeden bebeği sütten kestiyse süt hemen kesilcek bişey değil
Eşimin kuzeni 7 ay önce kesti o bile diyo halla var sütüm diye
Ayrıca uzun süre emzirmemiş
Hangi akla hizmet ekşimiş sütü kızına içirmeye kalkmış sorunlu

Eve gider gitmez bana whatsapp dan mememi emdi benimde çocuğum sayılır artık dedi diyorum okumuyor musun ?
ay her dediğini ciddiye alacaksan bence sen psikolojik olarak destek al. yarın biri çıkar der "kocanın benimle ilişkisi var." o zaman ne yapacaksın?
Yani bilemiyorum insan biraz kendine güvenir de elalemin ağzıyla hayatına şekil vermez.
Densiz ve dengesizin biri görüşmezsin olur biter. Ne yapacak hak iddia edip peki?
Tek mantıklı fikrin var mı hak iddia edebileceğine dair? Yarın çocuğun okula gidecek de gideceği okula mı karar verirken söz sahibi olacak mesela?

Sen sütü hafife alıyorsun bende hafife alınmadığını bu derece önem verildiğini Allah katında. Söylüyorum
Bunların hepsi İslamı eksik ve yanlış bilmekten kaynaklanıyor desem haddimi aşar mıyım bilmem ama maalesef öyle.
İslam mantık dinidir, kul hakkını önemser.
Sen razı olmamışsın bebeğini emzirmesine gizliden yapmış bir şey. Bu durumda nasıl süt kardeş olunur? Alla alla cidden İslam'ı bizzat kendim okuyarak öğrenmeye çalışıyorum ama güzel dinimizde böyle bir dayatma yok yani kafam almıyor.

Onda hem fikiriz zaten. Ama şahsen olay benim başıma gelseydi. Benim kızacağım şey: hijyen konuları olurdu.
Süt kardeş olmuşlar olmamışlar konusundan önce. Görüşmezdim olur biterdi. Ama konu sahibi ısrarla sütü var mı yok diye soruyor kuzenine.
Sorun da ölene kadar süt hakkı iddia edecekmiş.
Gerçekten mantıklı mı? Yoksa bir tek bana mı mantıksız geliyor.

Bebek süt emdiyse kuzen eder

vol.1 vol.2 şekilinde tekrar konu açmak yasak, yeter abartmayın artık olan olmuş çocugunuza dünyanın en büyük kötülüğünü yapmış gibi davranmayın.

Bunların hepsi İslamı eksik ve yanlış bilmekten kaynaklanıyor desem haddimi aşar mıyım bilmem ama maalesef öyle.
İslam mantık dinidir, kul hakkını önemser.
Sen razı olmamışsın bebeğini emzirmesine gizliden yapmış bir şey. Bu durumda nasıl süt kardeş olunur? Alla alla cidden İslam'ı bizzat kendim okuyarak öğrenmeye çalışıyorum ama güzel dinimizde böyle bir dayatma yok yani kafam almıyor.
Bende dinde şüphe olmaz razi gelmek önemli diye düşündüm sonra da dini kendime göre yorumlamakla olmaz emin olmak için bir bilene sorayım dedim ve kime sorabilirdim fetvayı aradım olur dedi ve bunun da tartışmasını yaptık olur mu olmaz mı olurmuş yani senin benim yorumumla olmuyor ne yazık ki bu konu

vol.1 vol.2 şekilinde tekrar konu açmak yasak, yeter abartmayın artık olan olmuş çocugunuza dünyanın en büyük kötülüğünü yapmış gibi davranmayın.
Abarttigim birsey yok durumum akibiyetini bildirdim insanlar sordukları için
Seri kanunun yasak olduğu da bilmiyorum ilgili arkadaslar gerekeni yapar zaten

Ben haziran gibi kestim memeden ekim gibi bitti süt.herkeste aynı olmayabilir.belki bebeği emerken sütü kesilmişte olabilir.

Konuda haklısınız.benimde çocuğumu kuzenim emzirse veya başkası çok sinirlenirim.sütüm olmasa mecburiyetten olsa neyse ama bu sadece macera aramış.

Üstüne üstlük yazdığı mesajlarda saçmalamış.hak talep etmek değilde o biraz süt annesiyim demek için olmuş.dini boyutuda gözardı olacak birşey değil.
Herkes kendi çocuğunu emzirsin.

konu ikili polemiğe girmiş.. iki tarafa da farklı açılardan hak veriyorum. ama konu sahibinin süt kardeş süt anneliği takıntısına anlam veremedim. ola ki süt kardeş oldular, kadın ne hakkı talep edebilir yasal olarak? bu kelimenin altını çizdim. yasalar önünde birşey talep edemez doğru mu? işin dini boyutuna gelirsek de tamamen annenin rızası dışında gerçekleşmiş bu olay. yani karşılıklı gönül rızası yok. o zaman ben öyle süt kardeşliği yok sayarım olur biter. dünya mı yıkılır yani?

Abarttigim birsey yok durumum akibiyetini bildirdim insanlar sordukları için
Seri kanunun yasak olduğu da bilmiyorum ilgili arkadaslar gerekeni yapar zaten

Kimi çocuğuyla arasındaki emzirme bağını önemser
Kimi de çocuğu kaba tabirle "ortalık malı" olsa umursamaz
Bence o ruh hastası gerçekten çocuğuna ve sana kötülük yaptı ve tepkilerinde sonuna kadar haklısın
Kendini hiç suçlu hissetme
Bence konunu da kapattır yoksa sinir hastası olursun burada

Memesini kopar agzina ver rezil et su kppegi diyorum chilll.
Icim sogusun ya.
Rezil et. Insan icine cikamasin.
Ne hala insancil insancil konusmussun. Anasina danasina kaynina kaynatasina yay rezilligini pisligin. Sana yasattigi yanina kalmasin.
Of cok sinirliyim:KK62:

ay her dediğini ciddiye alacaksan bence sen psikolojik olarak destek al. yarın biri çıkar der "kocanın benimle ilişkisi var." o zaman ne yapacaksın?
Yani bilemiyorum insan biraz kendine güvenir de elalemin ağzıyla hayatına şekil vermez.
Densiz ve dengesizin biri görüşmezsin olur biter. Ne yapacak hak iddia edip peki?
Tek mantıklı fikrin var mı hak iddia edebileceğine dair? Yarın çocuğun okula gidecek de gideceği okula mı karar verirken söz sahibi olacak mesela?
Şuan saptirmaktan başka birşey yapmiyorsun durup dururken biri böyle dese neden takayim sabahtan beri muhalefet olmak için ugrasiyorsun
Ve beni haksız yere assagiladin
Bu sebeple senin yorumlarini onemsemiyorum artık lütfen bis yere o güzel parmaklarını yorma
Bu konuyuda iyi mi yaptım kotumu diye acmadim durumu paylaştım fikrine ihtiyacim yok olay başka yerlere gidiyor din tartismasina dönüyor bu sefer

Kimi çocuğuyla arasındaki emzirme bağını önemser
Kimi de çocuğu kaba tabirle "ortalık malı" olsa umursamaz
Bence o ruh hastası gerçekten çocuğuna ve sana kötülük yaptı ve tepkilerinde sonuna kadar haklısın
Kendini hiç suçlu hissetme
Bence konunu da kapattır yoksa sinir hastası olursun burada

Sinir hastası etmeye çalışan da var evet
Gereksiz boyutlara gitti artık bende kapatılmasını istiyorum çünkü kaç gündür asabim bozuk kimsenin kalbini kırmak istemiyorum..

Senin halan öyle mi yaptı ?

Bak güzel arkadaşım benim halamla senin durumunu kıyaslama.

Ben 35 yaşındayım. Sene 1980. Annem çarşıya gitmiş ben ağlamışım. Halam da annemden 1 yıl önce doğum yapmış ve beni emzirmiş. Annem de sorun etmemiş bunu. Ama hiçbir ortamda süt anne muhabbeti olmadı. Halamın oğluyla da ne kardeşiz diye kastık kendimizi, ne evlenmeyeceğiz birbirimizle diye kastık. Aklımızdan bile geçmedi öyle bir şey. Aksini düşünemem bile. Keza beklenen olası kaza olmadı zaten. Herkes başkasıyla evli ama süt kardeş olduğumuz için değil kesinlikle.

Altını çizeyim sene 1980 ile 2016 yı kıyaslama.

Back
X