• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu erkek ailelerinin derdi?

Evlenmeden önce c alismiyordum hala da çalışmıyorum ki iyi bir mesleğim var. Dugunu esim yaptı ev eşyalarını da buyuk oranda esim aldı. borçlarını ödedik çok sukur. Ayda bir yardımcı abla da geliyor. Valla eşimden yüz bulamadıkları için kimse de agzini açıp çalışıp çalışmama laf edemiyor.canim kocan vermeli ağızlarının payini.

Evlenmeden önce c alismiyordum hala da çalışmıyorum ki iyi bir mesleğim var. Dugunu esim yaptı ev eşyalarını da buyuk oranda esim aldı. borçlarını ödedik çok sukur. Ayda bir yardımcı abla da geliyor. Valla eşimden yüz bulamadıkları için kimse de agzini açıp çalışıp çalışmama laf edemiyor.

Esimle nasıl konusabilirim bu meseleyi?

Esimle nasıl konusabilirim bu meseleyi?

esasene eşinle konuşulacak bri şey de yok ki

çalışmak istiyorsan çalış

onların bulduğu işi beğenmiyorsan söyle

sana çalış diyene cevap ver, siz çok çalıştınız da biliyorsunuz galiba ya da ne bileyim sizin iş yerinde iş varsa geleyim gibi gibi

daha çalışmadan temizliğe yardımcı pazarlığı çirkin ama

hele bir çalış o zaman ayarlarsın

İş kocanda biter eşim düğünümüzü yaptı benim durumum yoktu çeyizim ve kınam dışında hiç bişey yapmadım onlarada eşim yardım etti Allah razı olsun. Bir gün bile lafını etmedi şimdi çalışmıyorum sayılır kendi işimi bıraktım arada eşimin eczanesine gidiyorum. Yani koca parası yiyorum. Ama bigün gerekirse her işide yapabilirim kendimden eminim. Şimdi ne kv ne annem bişey diyemezler. Eşinle bir ol gir bi işe öde borcunu bir ömür minnetsiz yaşa bence..

Bir gün eder lafını merak etme. İnsanoğlu böyle maalesef. Öyle yapmaz dediklerin yapıyorki.
Ben de tam tersi, neredeyse herşeyimi kendim yaptım. Düğünden balayına, evin iğnesinden ipliğine, beyaz eşyasına kadar. Eşim de arada destek oldu, ailesi de evin yarı parasını verdi. Geri kalanını yine biz kredi çektik. Ben BES imi ve altınlarımı bozup arabayı bile aldım.
Ama gel gelelim öyle zaman oluyorki bana bile ne yapmışım gözü ile bakabiliyorlar.

Bir arkadaş kimse mecbur değil demiş. Evet değil. Ama gel görki her yerde kasım kasım kasılıp, oğluma ev aldım, düğün yaptım, araba aldım edasıyla dolaşıp hava atıyorlarsa yapmakta zorundalar bence.

Senin için ise şunu düşünüyorum,

Ne olursa olsun, kim olursa olsun cesaret edememeliler bu tip laflara. Karakter ile ilgili biliyorum, ama bana çok uzak. Asla izin vermem. Demek ki sen cevaplarını vermiyorsun. Bu bizim kendi iç sürecimiz. En doğru kararı biz veririz deyip geç. Yaşın da gençse, çalış borcunu bitir. Sonra gerekirse çocuk yaparsın.

Evde oturup koca parası yiyen:kızgın::kızgın:
Ev hanımlarına bakışınız böyle aşağılayıcıysa ayrıca açıklama yapmanız pek inandırıcı değil.
:duduk:
Sonuçta herkes çalışmak zorunda değil ya da çalışmak icin uygun koşulu yoktur vs vs. bende önceden çalıştım 12 sene ama hiçbir ev hanimindan bahsederken evde oturup koca parasi yiyen diye bir sıfat kullanmadım.....
Konunuza gelince siz çalışıp kazanıyorsunuz paranizi kimseye vermek zorunda değilsiniz....

Bu ne saçmalık? Sinirden üstlerine yürümedin mi cidden? Ya da kapıları çarpmadın mı?

Evde oturup koca parası yiyen -ki yiyebilir esi ve kendi anlaştıktan sonra kimseyi baglamaz- gorumcem ve dugunde sadece hediyelik 2 bilezik takan kv benim çalışıp borçları odememi istiyorlar. Bahsettigim düğün borçları. Yok sen çalış çocuğuna ben bakarım falan. Benim hic fikrim alınmadan aracı bulup is için konuşmalar falan. Onlara ne ben zaten çalışmak istiyorum ama emrivaki seklinde diretilmesinden hic hoşlanmıyorum ki çocuğumu da kendim büyütmek istiyorum zaten.Isin asli gorumce ve kv hic samimi gelmiyolar bana. Her dedikleri batıyor ama hadlerini aştıkları zaman daha bi sinirleniyorum. Esime çalışınca temizlikçi tutarız diyorum yorgun argın ev temizlenmez diyorum ikimiz temizleriz diyor. Yani calissm bile temizlikçi alamayacağım evime oldu baska?

Ben bu kendi de yatıp milletin evliligine karisan hep evde mi oturacak bu kız diyen gorumce ve kv ye 2 adım otede durmalarini nasıl ogretecegim?
Sen ne söylersen gelin şöyle gelin böyle olacak maalesef ortayı bulabılecek tek kişi eşindir eşinle konuşup durumu anlatıp kendının ne hıssettıgını soylemelısın ve ortak nokta bulmalısınız o kendı aılesıyle konusmalı sen karısırsan veya bırseyler soylersen sen kötü olursun ama oğulları veya kardesı soylerse çenelerı kapanır dıyeceklerı bırsey kalmaz umarım eşin orta yolu bulur

Maddı sıkıntınız mı var ?
Bebek olmus hala evlılık borclarımı duruyor ?
Ve onalrdan bır yardım ıstıyormusunuz ya da esınız ek ıse mı gıdıyorda sızın adınıza ıs aramıslar?

Farkındayım. Eşim onlar bizi düşünüyor diyor da çalışmayan gorumcenin evde mi oturacak demesi ironik degil mi
Ben çalışmak istemiyorum çocuğumuda ben büyüteceğim deyin.Size buldukları iştede görümceniz çalışsın ben olsam bana bulduğun işte git kendin çalış derim.

Beni köle diye mi aldınız kendinize de
Oğlunu kardeşini çok düşünüyorsan gir işe sen çalış destek ol de
Oğluna bi düğün kuramadın bi de bana çalışıp borç ödemem için iş arayıp baskı kuruyosunuz utanmıyo musunuz siz hiç de !
Laf sokma babında bu sözü çok seviyorum ben
Anlamıyorlarsa anladıkları dilden konuş
Koy ortaya lafını da tavrını da
Yoksa ilerde başını çok ağrıtırlar
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir ;
tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir !

HOLLANDAYI TERK ETIM. koca parasi yicem diye :KK70:... Allaha sukurde iyiz.. Bunuda herkese dedim kocamada.. Kv ye gorumceye kibarca, "evet cok zormus simdiden baslayin sizde bir kenara bisiler koymaya, ben yavas yavas kendimi toparlarim,ben atlatim, beni dusundunuz icin cok sagolun, bende sizi cok dusunuyorum, siz beni dusunceniz diye kendi isinizden olmayin" bir iki sarıl.. Tamammm :KK66:

Görümcene ; birlikte iş bakalım.
Kayınvalidene ; ben çocuğumu kendim eğiticem ve zamanı gelince kendim iş bulurum bence sen kızına yardımcı ol. De! Ay yemin ederim sinirlerim zıpladı. Ne alaka ya?

Kesinlikle böyle düşünüyorum zaten ben de. Hicbir sey yapmak zorunda degiller. Hatta yapmasınlar ki söz sahibi olmasınlar kafasindayim ben. Cocuk konusunu zaten kendi, bakmak istiyorum belirttim. Ben zaten çalışmayı istedigimi belirttim. Bunların emeivakileri yüzünden ekmeklerine yağ süreceğim gibi geliyor niyeyse.
Benim canimda bir daha doğurmak istiyor ama kv kp sevinecek diye vazgeciyorum.seninkide bunun gibi bir şey:)Allah yardimcin olsun.çocuğun kucukse çalışma bence

Borçla harçla evleneceğinize birikim yapıp evlenseydiniz bunlarla karşılaşmazdınız. Düğün gibi organizasyonlar bence bütçeye göre yapılmalı. Para yoksa olmayan parayla şatafata girmek anlamsız. Evlilik çağına gelen insanlar evlenene kadar hiç mi bi mobilya parası biriktiremez?
Neyse bu borç harçla evlenme işi bir yana, çalışmak zorunda değilsin. Daha doğrusu baskılara uymak zorunda değilsin. Bu eşinle alman gereken bir karar. Ama eşin de onlarla ağız birliği yaptığı için sizin aranızda halledilmekten çıkmış konu.
Çalışacaktım ama işime burnunuzu soktuğunuz için artık çalışmak istemiyorum. Boşuna bana iş bakmayın de. Hatta iş madem iyi güzel görümcem girsin çalışsın de.

Maddı sıkıntınız mı var ?
Bebek olmus hala evlılık borclarımı duruyor ?
Ve onalrdan bır yardım ıstıyormusunuz ya da esınız ek ıse mı gıdıyorda sızın adınıza ıs aramıslar?
Borcumuz var evet. Ama ben kendi ailemin taktigi bilezikleri bile esime verdimborca yatirsin diye. Erkek evinin yaptigi seylere gitti bozdurulan küçük altın bikac bilezik ki gitsin gözüm de yoktu zaten. Esya borcumuzu onlar ödüyor ama ben evlenirken calismiyodum zaten. ne bu baski anlamiyorum. esim ek ise gitmiyor bebek te yok. olunca ben calisicam onlar bakacakmis.

Borçla harçla evleneceğinize birikim yapıp evlenseydiniz bunlarla karşılaşmazdınız. Düğün gibi organizasyonlar bence bütçeye göre yapılmalı. Para yoksa olmayan parayla şatafata girmek anlamsız. Evlilik çağına gelen insanlar evlenene kadar hiç mi bi mobilya parası biriktiremez?
Neyse bu borç harçla evlenme işi bir yana, çalışmak zorunda değilsin. Daha doğrusu baskılara uymak zorunda değilsin. Bu eşinle alman gereken bir karar. Ama eşin de onlarla ağız birliği yaptığı için sizin aranızda halledilmekten çıkmış konu.
Çalışacaktım ama işime burnunuzu soktuğunuz için artık çalışmak istemiyorum. Boşuna bana iş bakmayın de. Hatta iş madem iyi güzel görümcem girsin çalışsın de.
Esim biriktirmemis benim de uni yeni bitti zaten. ay cidden sırf ailen baskı yaptığı icin çalışmıyorum demek istiyorum esime. uyduruk iki bilezikle dugun yaptilar. benim ailem de su kadar bilezik takin da cocuklar bozdurup rahat yasasin borcsuz diyebilirlerdi. benim annem bize asla karismaz. bunlarin bu mudahale etme aski sinir ediyor beni. gorumcemin ihtiyaci yok. ama onun kocası da ailesinden kalanlarla eev araba sabibi oluyor mesela. gorumce niye düşünmüyor ben de kocama yuk olmayayim diye adam emekli hala çalışıyor ama mesela. ihtiyaci var mi yok ama lüks yasamak icin çalışıyor adam.

Benim tek sorunum esim. onlar niye is bakıyor bana dedigimde onlar bizim iyuligimizi düşünüyor diyor calisma o zaman diyo da nasıl diyo anlamissinizdir galiba.

Görümcene ; birlikte iş bakalım.
Kayınvalidene ; ben çocuğumu kendim eğiticem ve zamanı gelince kendim iş bulurum bence sen kızına yardımcı ol. De! Ay yemin ederim sinirlerim zıpladı. Ne alaka ya?
Cocugum yok henuz yillar sonra düşünürüm anca. olsa zaten kestirip atarim ccocug bakiyorum diye. gorumcemin de ihtiyacı yok.

Back
X