• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu erkek ailelerinin derdi?

Ay ne münasebet ucundan tutmak zorunda olsun ya.Kendi evini barkını kuramayacak insanlar evlenip yuva kurduk demeyecek o zaman.O yeni bi yuva değil erkeğin ailesinin arka odası oluyor bana kalırsa sonra gelsin gelin kaynana savaşları.
Oğlumu evlendirdim demesine gerek yok zaten oglum evlendi dese yeter .Sonra kadın oğlumun evi deyince küplere biniyorsunuz.Madem sizin eviniz siz kuracaksınız.
Haklı olduğunuz tek nokta evet borcun nasıl ödenecegine karışamaz.
Bekarsin sanirim ya da evliligin toplumdaki yerini anlamamissin. Kaynana gelin savaslari maddi destek oldugu icin cikmaz.

Evde oturup koca parası yiyen -ki yiyebilir esi ve kendi anlaştıktan sonra kimseyi baglamaz- gorumcem ve dugunde sadece hediyelik 2 bilezik takan kv benim çalışıp borçları odememi istiyorlar. Bahsettigim düğün borçları. Yok sen çalış çocuğuna ben bakarım falan. Benim hic fikrim alınmadan aracı bulup is için konuşmalar falan. Onlara ne ben zaten çalışmak istiyorum ama emrivaki seklinde diretilmesinden hic hoşlanmıyorum ki çocuğumu da kendim büyütmek istiyorum zaten.Isin asli gorumce ve kv hic samimi gelmiyolar bana. Her dedikleri batıyor ama hadlerini aştıkları zaman daha bi sinirleniyorum. Esime çalışınca temizlikçi tutarız diyorum yorgun argın ev temizlenmez diyorum ikimiz temizleriz diyor. Yani calissm bile temizlikçi alamayacağım evime oldu baska?

Ben bu kendi de yatıp milletin evliligine karisan hep evde mi oturacak bu kız diyen gorumce ve kv ye 2 adım otede durmalarini nasıl ogretecegim?
Kayınvalidenle görümcen samimi mi, değil mi bilemem ama zaten evlenen sensen, o düğün borçlarını kocan ve sen ödeyeceksiniz, normal olan bu. Elalem sen evleniyorsun diye niye borca girsin. İnsanlar (kadının ailesi de, erkeğin ailesi de) zaten çocuklarını büyütürken yeteri kadar sıkıntı çekiyorlar. Bari evlenip barklandıkları zaman bir zahmet borç ödemesinler.

Bekarsin sanirim ya da evliligin toplumdaki yerini anlamamissin. Kaynana gelin savaslari maddi destek oldugu icin cikmaz.
Evliliğin toplumdaki yeri masrafları ebeveynlere yıkmak mı?
Hayır tam olarak ondan çıkar.Ev kurulacak ana baba alsın ev alınacak ana baba alsın çocuk oldu kayinvalide baksın.Ee bu kadar ödün verirseniz aileniz üstünde her türlü hak iddia ederler her türlü karışırlar karışmasalar ayıp zaten

Back
X