• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne bu teyzelerin derdi?

Menapozın verdiği sıcak basmasından dolayı kendilerini dışarı attıklarını düşünüyorum ve kınamıyorum benim ne olacagım belli degil sıcak basmasından kapının önüne klimalı taht yaptırmıycamın sözünü veremem :KK45: :KK76::halay:

Tam olarak bende bunu anlamış değilim. Niye açıklama yapıyorum niye cevap veriyorum diyorum kendi kendime. İlk kez böyle bir durum yaşamanın affallaması bendeki sanırım

Mahalle baskısını ensenizde hissediyorsunuz o yüzden bu afallama, bir daha olursa onların yaptığı patavatsızlıkla karşılayın onları kendilerine gelsinler.

Bizim sitenin yan apartmanında var. Muhatap olmamak için arka kapıdan giriyorum ben. Başka türlü çözemedim.

Her yerde var bunlardan. Bir komşu teyze giriş katta oturuyor. Geçen yine çardakta oturuyorum. Büyük kızım parkta oynuyor. Küçüğü de bebek arabasında uyuyor. Çok rüzgar var içeri gir. Çocuğu hasta edersin. Anlamazsın. Bak ben beş tane büyüttüm diye konuşmaya başladı camdan. Ve bana bu ilk konuşması değil her sefer aynı şeyi yapıyor. Ben de dedim ki “teyze sen ne dersen de, ben burada oturmaya devam edeceğim. Sen üşüme. İçeri gir.” O gün bugündür bana bir şey demiyor. Biraz terslemenizi tavsiye ederim.

Bina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
sende iyi günler bile deme bakma onların tarafına görmezden gel

En büyük hata sordukları soruya cevap vermektir. Soruların sonu gelmez. Cevap verme, üstelerse işine bak diyeceksin.

En büyük hata sordukları soruya cevap vermektir. Soruların sonu gelmez. Cevap verme, üstelerse işine bak diyeceksin.
Haklısınız cvp vermesem bunları yaşamazdım. Dün benden öncede başka birine yapmışlar. Kadın bebeği ile çıkmış binadan Anna kız evde büyüdünüz demiş. Hiç çıkarmıyorsun demiş. Kadında biz çıkıyoruz siz göremediniz herhalde diyip gitmiş.eşim sadece san değil herkese yapıyor bunlar dedi. Açıkçası artık eşimde hoşlanmıyor

en en rahatsiz oldugum konulardan biri benim de.
Esimle sevgiliyken, esim bu tarz bir yerde oturuyordu.
Dusunebiliyor musunuz, o evden cikip otobuse binene kadar tam olarak bizi izliyorlardi, hayir bir de biz gecerken kafalarini ceviriyorlar bir de, hani gizli bir bakma durumu da degil, gayet biz boyle onlar icin gecis yapiyormusuz ki.

Kayinvalidem esimi ziyarete gedliginde bu kadinlarla arkadaslik etmis, hala telefonla gorusurler, bana selam soyluyorlarmis artik :confused: :rolleyes:
Hala sinir oluyorum aklima geldikce, yaptilar bolca dedikodumu, bir de selam gonderiyorlar :bicak:

size gene iyi konusmuslar yani, ne diyim bilemedim.

Bina önüne doluşup oturan teyzelerden var mı sizde de? Hani şu binanın gayri resmi güvenlik timleri... Başlarda çok takılmıyordum ama son zamanlarda rahatsız edici olmaya başladı. Binaya her giriş çıkışımda resmen sorguya çekiliyorum. Telefonla konuşarak çıksam bile konuştuğum konu ile alakalı bile yorumlarla yetişiyorlar. Telefondayım iyi günler diyerek geçiyorum. Terslemeyim kalp kırmayım diyorum ama sürekli aynı şey. Bugünde yine 7 kişi falan oturmuş kimi bankta kimi evinden getirdiği sandalyede aralarından biri kocanın kıymetini bil dedi pat diye. Anlamadım neden böyle birşey söylediğini biz ikimizde birbirimizin kıymetini biliriz dedim geçtim gittim. Tanımıyorum tek bildiğim bankın üstüne yapışan kadınlar bundan ötesi yok. Benimle nasıl böyle konuşabiliyorlar anlamıyorum.tam olarak derdi ne olabilir bunların? Site güvenliğine şikayet ettik benim gibi rahatsız olan başkalarıda varmış. Bankı kaldırsak sandalye çekiyorlar diyor güvenlik. Çardak var gidin orada oturun ne işiniz var bina önünde.Yönetimede şikayet edenler olmuş ama değişen birşey yok. Binaya her giriş çıkışta ben bunların anlamsız laflarını çekmek zorunda mıyım?
Bendede var aynı teyzelerden.sigaramı bile balkonda iki büklüm içiyorum. Hep sokaktalar.kapı onindeler. Hiç mi evinin işleri yok anlamıyorum. İnsan herzaman da laf atma modundada olmuyor

Çit çit teyzeler iste bi ayaklari cukurda genclerin yasam enerjisiyle besleniyorlar yalan dünyayi izleyenler vasfiye teyzeyi bilir ne çektiniz beeee

Bu teyzelerin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Hiçbiri “nasılsın” diye sormaz. Bismillah demeden “nereye gidiyosun” diye sorarlar. Çünkü senin kim olduğun, nasıl olduğun onların umurunda değildir. Yalnızca ilkel ve içgüdüsel bir merak duygusuyla yönetilirler, bu yüzden buna yönelik iletişim kurarlar sizinle, kısacası kim olduğunuz değil, onlara dedikodu malzemesi verip veremediğiniz mühimdir.
Her zaman sizden daha akıllı ve tecrübelidirler bu yüzden sizi çocukla beraber görür görmez mutlaka çocuk bakımı ile ilgili sağlam kaynaklara dayanan bilgilerini aktarıp sizi aydınlatırlar. Yoksa çocuğu hasta edeceksinizdir siz, onlar olmasa ne bileceksiniz ki çocuk bakmayı filan. Onların gözünde hep cahilsinizdir.
Bazen yüksek sesle konuşup tüm siteye çok gerekli sohbetlerini dinletirler.
Daha çok yaz aylarında görülürler.
Analizimi de kastım gidiyorum.
Ne çektim be site teyzeleri.
Çocuğumu her görüşünüzde hava şartları fark etmeksizin “çocuğun kafasını ört” “hasta edecen o çocuğu” diye diye delirttiniz beni.

Ben tövbeler olsun demeye geldim.Her yerdeler .Mobese bıle bu kadar gelişmiş deil.

Bende o teyzelerin bina içinde kapı önünde merdiven başlarında oturanlari var.Bir gün eve gireceğim yaz tatilinden dönmüsüm,yazın olan depremin binada nasıl bir yankı yaptığını sordum kendilerine,sormaz olaydım 🤦🏻‍♀️özel hayatımla ilgili ne varsa bir yerden okuyormuş gibi peş peşe sordular ayak üstü.Sorularin birini cevaplamadan diğer teyzenin sorusu geliyo🤷🏻‍♀️Bir yolunu buldum girdim içeri.Ne çok merak ettikleri şey varmıs 🤔

Söyledikleriyle alakasız bir şey söyleyip geçip giderdim ben olsam her seferinde.

-nerden geliyon böyle gııız?
+ay evet baya sıcak hava.
...
-dün evde yoktun herhal?
+evet yaa araba gürültüsü çok oluyor burada.
...
-kocanın kiymetini bil.
+çamaşır asmayin yağmur yağacak.
...
Eğlenirdim ben ya. :D

Derdiniz de bu olsun şimdi

Back
X