ne bu?

Hadi bakalım..hayirli haberlerini bekliyoruz..elbet sancı crkeceksin ama bebeğini sana getirecek o sancılar..gecip gidecek merak etme.. ne güzel olur o bebis şimdi mis gibi süt kokar..benim dana buyudu bile geçen yaz bu zamanlar bir haftalık ti..
Oy Allah ayirmasin ins. Seneye benimkide paytak paytak yurur artik:D

@minicik-anne12 rezeneyi hic duymadim canim. Ben bir haftayı bulacağını sanmıyorum çünkü resmen benim son anlarımı tarif ediyorsun. Sadece sancın henüz çok yok çünkü sancın olsa buralara mesaj yazamazdın :D

Suanki agriyla uyuyabilir misin mesela? (Heyecandan uyuyamamayi kastetmiyorum) eger agrin uyuyamayacak kadar coksa evin icinde devamli yuru ve alaturka tuvalete otururmus gibi otur. Ha bir de bence suyunun gelme ihtimaline karsi ped veya hasta bezi giy. Ama yok uyurum bu sekilde diyorsan sancin yokken uyu dinlen simdi.

Allah hayırlı kolay doğum nasıp etsin canım bende çok merak ediyorum hayırlı haberlerle gel bize :)

@minicik-anne12 rezeneyi hic duymadim canim. Ben bir haftayı bulacağını sanmıyorum çünkü resmen benim son anlarımı tarif ediyorsun. Sadece sancın henüz çok yok çünkü sancın olsa buralara mesaj yazamazdın :KK70:

Suanki agriyla uyuyabilir misin mesela? (Heyecandan uyuyamamayi kastetmiyorum) eger agrin uyuyamayacak kadar coksa evin icinde devamli yuru ve alaturka tuvalete otururmus gibi otur. Ha bir de bence suyunun gelme ihtimaline karsi ped veya hasta bezi giy. Ama yok uyurum bu sekilde diyorsan sancin yokken uyu dinlen simdi.
Bilmiyorum arada 2 dakika önce kesildi sancim ama geldiğinde agriyor baya sızlıyor icim tuhaf bi his:D korkum dogumum başladıysa ve ben bebegimi sıkıntıya sokuyorsam felen..

Bilmiyorum arada 2 dakika önce kesildi sancim ama geldiğinde agriyor baya sızlıyor icim tuhaf bi his:KK70: korkum dogumum başladıysa ve ben bebegimi sıkıntıya sokuyorsam felen..

Sen sakin olursan o da olur annesi korkma. sen karnını sev, bebeginin ismi belliyse ismiyle hitap ederek ona yakinda kavusacaginizi, korkmamasını, annesinin onun yanında olacağını söyle olur mu? Sanci aninda karnini sisirerek nefes al (diyafram nefesi) kendini huzur buldugun yerde hissetmeye çalış.(ben sahilde bebeğimle gezdiğimi hayal ediyordum mesela)

Sen sakin olursan o da olur annesi korkma. sen karnını sev, bebeginin ismi belliyse ismiyle hitap ederek ona yakinda kavusacaginizi, korkmamasını, annesinin onun yanında olacağını söyle olur mu? Sanci aninda karnini sisirerek nefes al (diyafram nefesi) kendini huzur buldugun yerde hissetmeye çalış.(ben sahilde bebeğimle gezdiğimi hayal ediyordum mesela)
Ay inşAllah ama Allah korusun kordon dolanmasu sonra kaka yemesi felen korkutuyor çoook

Evet. Bazilari sorunlu oluyor.
Diger ablam dogum yaptığında eve ebe geliyor 1 hafta hastaya ve bebege bakmak icin. Belki oradada oyledir bilmiyorum ama hollandada. 1 hafta eve geliyorlar, anneye herseyi ogretiyorlar, anneyi muane ediyorlar. Bebege bakiyorlar. Evin herturlu temizligini yapıyorlar. Evi supurup siliyorlar ozellikle wc ve banyo hergun yikiyorlar anne mikrop kapmasin diye velhasil yasli bir ebe vardi. Cok iyi ve otoriterdi. Cok iyi bakiyordu. O gitti emekli okdu yerine genc bi ebe gonderdiler. Bzide ablama gidip yardim ediyorduk tabi. Kadin bakti biz yapıyoruz. Bebegi alip oturdu sadece ( ablam falza kalmasini istedi ve ekstra ucret odedi). Baska hic birsey yapıyordu. Ablam hastaneyi arayip, ebeyi kirmak uzmek istemem ama degismesini istiyorum dedi ve degistirdiler.
Anlayis gosterdiler. Tabiki senin hakkin degistirmek dediler. Sonra yine orta yasta bi ebe geldi. .
Boyle iyi yonleride var.

Evet gercekten cok güzel. Bizim burda dogumdan önce ve dogumdan sonra ebe gelebilir tabi istersen önceden kendin istedigin ebeyi ayarliyorsun. Ama sende yatiliya kalip temizlik yapmiyor. Muayene ediyor karnina bakiyor bebegi yikamayi gösteriyor. Dpgumdan sonra her gün geliyor ikinci hafta her iki günde bir sonrs gitdikce azaliyor. Bebek 6 ay olana kadar gelebilir ebe. Ama ben gerek duymadim ebem 10 defa geldi. Ücretleride sigorta ödüyor kendim ödemedim yani. Kasinin isini kolaylastiriyor tabi ama hollandaki de iyimis yani

Back
X