Makarnalar ne bulursam koydum makarnası :)

Hematit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
73
0
36
Eskişehir
ölçü yazmıyorum arzuya göre...

1 pk makarna
2 - 3 pırasa (ince olması önerilir)
yeşil biber
orta boy domates
salça
tuz

makarnayı normal pişirip bir kenara alıyoruz sonra tencerede az sıvıyağ ve az tereyağını eritip ince doğranmış biberleri koyuyoruz onlar az bişi kavrulunca ince doğranmış pırasaları koyuyoruz kavuruyoruz.pırasalar pişince minicik doğranmış domatesleri ekliyoruz çass diye ses çıkıyo:) sonra hemen tuz ekliyoruz az bişey domates suyunu salsın diye ve domates de pişince az miktar salça koyuyoruz.çok katı bir sos olmasın diye su ekleyerek çok az sulandırıyoruz ama su az olmalı.sonra makarnaları tencereye boşaltıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. hemen sıcak sıcak yiyoruz.

Son düzenleme:
Pıarasa, içine girdiği şeyi çok lezzetli yapıyor. Özellikle hamur işlerine çok yakışıyor..

pırasaya bayılırımmmm taze fasulyeyle denemiştm harika oluyor, en kısa zaman da bunu denicem... ellerine sağlık canım...

Ben makarnanın her türlüsünü severim ellerine sağlık deneyeceğim

Pıarasa, içine girdiği şeyi çok lezzetli yapıyor. Özellikle hamur işlerine çok yakışıyor..

pırasa ilginç hiç duymadım ama kesin deniycem hatta akşama yapabilirim yemeğimde yok tarif için teşekkürler

farklı bir tadı olsa gerek fettucini ile çok güzel olur bir an öyle hayal ettim :26:

Prasa yemekleri çok lezzetli yapıyor.
Mercimek çorbasına soğan yerine prasa koyuyorum çok lezzetli oluyor,deneyin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…