Ne dusundugunuzu merak ediyorum. siz napardiniz?

eylull__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
30
14
88
Selam hanimlar..

3 yillik evliyim daha oncesinden 8 senedir beraberligimiz vardi yani suan 11 senedir esimi taniyorum.. evlenmeden once 8 yil icinde ben universitemi bitirdim buyuk hayallerim vardi ailemin benden beklentisi cok buyuktu ama esim calistrmak istemedi. Saygi duydum.. bu arada ben 26 esim 29 yasinda.

Oncelikle esim herkes tarafindan sevilen sayilan, hakliyi haksizi ayirt edebilen adeletli ve beni her zaman cok seven ve en onemlisi bunu belli eden bi insan.. Her kapidan girdiginde once bana sarilan open, rizkini helal yollardan kazanmaya calisan bi adam.. Hicbirseyimi eksik etmeyen elinden geleni yapan bir es..
peki sknti ne diyosunuz dmi?
Esim kucuk yastan beri madde kullaniyo ben bunu tanistiktan sonra ogrendim tabi. oyle her zaman yapan biri degil ama kullandi defalarca. ve ben onu o haliyle anlamiyodum smdi gozunun icine bakmam yeterli evlendikten sonra birakicagni dusundm ama yine de yapti birakmadi. oyle buyuk seyler kullanmiyo ama ne olursa olsun benim icin pislikti yaptigi:(

ve dahasi

esim 17 yasindayken kiz arkadasyla beraber olmus daha sonra kiz sikayetci olmus ve esimle ben tanistiktan 1 yil sonra cezaevinde 15 ay tutuklu kaldi ve ben onu bekledim. sebebin bu oldugunu sonradan ogrendim ama bekledim ona kiyamadim. hukum giymemisti tabi sadece tutuklu. evlendikten bi yil sonra cezaevine girdi hukum giymis oldu yani 15 ayda oyle kaldi. ve ben onu bekledim. sebebini cevremizdeki herkes ogrenmis oldu. Ben kabullenmistim ama herkesin duymasi beni cok uzdu. Geldiginde yeni bi sayfa acmak istiyoduk artik. biz birbirimize cok bagli bi esiz. vazgecmedik hic birbirimizden cok kavgalar ettik ama ayrilmadk hic 11 sene..

Esim cezaevindeyken evlendikten sonra esimin ailesi destek ciktilar bana. esimin zaten geliri vardi o konuda hic sknti cekmedim. sadece hasretlik oldu.

Boyle parca parca yaziyorum okudukca sklmayin diye kusura bakmayin..

smdi esim geldi. hersey guzel olcak derken o sigaraya sarilan seyden icmeye devam etti cezaevi onu cok etkilemisti orayi unutamiyldu surekli yalnz kalmak istedi. ilgisi vardi ama soguktum ben ona yani bende bi sknti vardi.Ayni zamanda benim ona karsi saygim kalmadi . sinirlendigim zaman ustune yuruyorum vuruyorum bi kere elini kaldirmadi bana evet laf soyledi o da sinirlendi zamani geldi ama sakin davranan hep o oldu. Ben bagirdim cagirdm hakaretler ettm tartistigmiz zaman ama o sadece beni dinledi. bi kadin kocasina bunu yapmamaliydi bana gore ama tutamiyorm kendimi iste..

Simdi ben napicagmi bilmiyorum. cocugumz olmadi. onu seviyorum ama oyle buyuk bi askla diil.. gonul almasini bilir sver sayar sirf bu sebepler yuzudnen ayrilnir mi. onu icen bi adan nasil iyi olur onu da anlamiyorum. birakicak bi gun inaniyorum.. bana bisi diyin lutfen kafami toparlayamiyorm kendimi ifade edemiyorm kimseye artik kesik kesik yazdim ama tekrar kusura bakmayn

Sizin lafınızı ikiletmeyen bir adamsa, bu alışkanlığını bırakması için tedavi olmasını isteyin kendisinden. Bunu kabul ederse ne güzel. Ama kabul etmezse, o zaman evliliğinizi daha ince çerçevelerden inceleyin derim.

Cezaevine girme sebebini etrafinizdaki herkes bilseydi ne hissederdiniz peki.. ezik kalirmiydinz.. beklermiydiniz..

Oyle dusundugunuz gibi bi insan diil evet bagimli savunmuyorum asla ama birakicagina inaniyorum. gerci cok yalvardim agladim bagirdim guzelce konustm ama en dusuk olanindan yapiyo iste genede:(

Ictigi esrarsa tedavi pek ise yaramaz.kafasinda aydinlanip bir anda birakmaai gerekir.daha farkli madde uyuşturucu statusunde bir seyler kullaniyorsa bunun icin ozel terapi uygulayan doktorlar var.
Hipno terapi tarzinda..
Tabi bunun icin yine kendisinin istemesi lazim.
Sigaraya sarilan demenizden ben muhtemelen esrar oldugunu dusunuyorum.
Bu sebeple uzerine gitmeyin onu oyalayacak ortal zevklerinize hitap eden aktiviteler planlayin.
Ve kendisinin istememesini saglayin

Ictigi esrarsa tedavi pek ise yaramaz.kafasinda aydinlanip bir anda birakmaai gerekir.daha farkli madde uyuşturucu statusunde bir seyler kullaniyorsa bunun icin ozel terapi uygulayan doktorlar var.
Hipno terapi tarzinda..
Tabi bunun icin yine kendisinin istemesi lazim.
Sigaraya sarilan demenizden ben muhtemelen esrar oldugunu dusunuyorum.
Bu sebeple uzerine gitmeyin onu oyalayacak ortal zevklerinize hitap eden aktiviteler planlayin.
Ve kendisinin istememesini saglayin

Evet ondan :( herseyi denedim mutlu olmasi icin herseyi yaptim ben elimden geleni yaptim.. Suan beni mutlu etmeye calistigi herseye uyuz oluyorum belki yoruldumm istwmiyorum bilmiyorum:(

Oyle dusundugunuz gibi bi insan diil evet bagimli savunmuyorum asla ama birakicagina inaniyorum. gerci cok yalvardim agladim bagirdim guzelce konustm ama en dusuk olanindan yapiyo iste genede:KK43:

Düşündüğüm gibi kötü bir insan olması gerekmez. Madde kullanımında karakter önemli değildir. İsterse çok iyi bir insan olsun, madde almak için para bulamadıklarında bağımlıların neler yaptıklarını biliyorum. Ya da zamanla beyni öyle hasar görüyor ki karşısındakini tanımıyor bile. Annesine tecavüz eden var öyle söyliyim. Bir an önce kurtulun, iyi ki çocuğunuz yokmuş.

Hepsinin farkindayim ve oturdugumuz yerde onlardan o kadar cokki tasinalim dedim yalvardim kabul etmedi.. bu mahalleden gitsek belki gormuycek o pislikleri o arkadaslarini.. Herseyi bitirmek o kadar kolay diil ki :(

Madde bağımlısı insan iradesine hakim olmayıp (ki çok çok güçlü bir irade lazım), bağımlılığa iten çevresini komple değiştirmedikçe BI RA KA MAZ. Bunu zamanında madde bağımlılarıyla kısa süre de olsa çalışmış birisi olarak söylüyorum, cidden çok zor. Kişi ancak bunu gerçekten isterse bırakıyor, sizin eşiniz de istiyor gibi görünmüyor üzgünüm. Gerçekten bırakmayı isteyenler bile çok zorlanıyor. İleride çok ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz, size zarar verebilir, kendine zarar verebilir. Madde bağımlısı insan yoksunluk anında ne yaptığını bilmiyor çünkü kafayı yiyor. Madde bağımlısı adam maddeyi kolay kolay bırakmaz, çünkü zevk verir, müthiş bir zevk. Bütün sorumluluklarını, dertlerini, sıkıntılarını unutturabilecek çok güçlü bir zehir. Eşinizin iyi olduğuna dair kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz ama bunlar boş avutmalar. Çocuğunuz da hazır yokken kendinize kötülük etmeyin, sonra çok başınızı vurursunuz taşlara da geri dönüşü olmaz. Benim sözümü lütfen bir dost tavsiyesi gibi alın ve bu adamdan boşanıp kendinize yeni bir hayat kurun.

Evet ondan :KK43: herseyi denedim mutlu olmasi icin herseyi yaptim ben elimden geleni yaptim.. Suan beni mutlu etmeye calistigi herseye uyuz oluyorum belki yoruldumm istwmiyorum bilmiyorum:KK43:
Esrar en zararsiz kullanimi olan uyarici maddelerdendir.kesinlikle uzun kullanimlarda kisinin ilgisine gore baska maddelere kayma yapabilir.ve bir o kadarda birakmasi en kolay uyaricidie.
O sakin bagirip cagiran vuran benim diyorsun.
Belki sende yiprandin.
Bir aile terapiati deneyebilirsiniz.
Ilgi ve sefkat verebilecek yardimci olacak durumda hissetmiyorsun madem kendini

Hepsinin farkindayim hepinizin fikirlerine de saygi duyuyorum ama beni durduran ne bilmiyorum.. kiyamamzlik mi merhamet mi bana olan ilgisimi hosuma gidoyo anlamiyorum cozemiyorum..

Bi süre ayrı kalın (3-5 ay) ve bırakması için süre tanıdığını söyleyin.
Hem duygularınızdan emin olursunuz hemde gerçekten bırakmak içi çabalıcakmı görürsünüz.
Ha çabalamıyor mu, sizde yolunuza bakarsınız.

zatenn 15 ay ayri kaldik cezaevindeydi tabi orda icmedi. icmeden durur ama neden iciyo anlamiyorum ya

Madde kullanıyor ve cezaevine girdi kısmından sonrasını okumadım nerden bakarsa bak tutulacak yanı yok Allah ailene sabır versin daha neyi bekliyorsunuz boşanmak için anlamadım

Dediklerinizi dusuncem ben yardimlariniz icin teskkur ediyorum. en kisa zamanda sonuclandircam herseyi..

Back
X