Ne düşüneceğimi bile bilemedim :(

Çok iyidir arası dedeleriyle de annem ve kv ile de.. Oynarlar beraber. Bir anlık birşeydi.

Allah hep iyiliğinizi nasip eder inşallah.Ben çocuklarla ilgili bu tarz konulara başka bir gözle daha bakılması gerektiğini düşünüyorum.o nedenle sordum size bu soruyu.çocukların basit bazı davranışları altında bazen daha büyük sebepler yatar.bütün ebeveynler olarak iyi gözlemci olmak zorundayız sanırım

Allah hep iyiliğinizi nasip eder inşallah.Ben çocuklarla ilgili bu tarz konulara başka bir gözle daha bakılması gerektiğini düşünüyorum.o nedenle sordum size bu soruyu.çocukların basit bazı davranışları altında bazen daha büyük sebepler yatar.bütün ebeveynler olarak iyi gözlemci olmak zorundayız sanırım

Çok teşekkür ederim. O kadar çok seviyorum ki bu kk yi ve burdaki arkadaşlarımı.. Yolda görsem tanımayacağım insanlardan fikir,destek,yardım almak, yardım etmeye çalışmak.. En önemlisi birbirimize ettiğimiz dualar.. Hepinizi çok seviyorum ve teşekkür ediyorum.

Ben de seni sevmiyorum demesi ağır olmuş ama kızınızın da bir hayat dersi almasına vesile olmuş.benim oğlum da 3,5 yaşında.huysuzluk yaptığında karşısındaki kişinin de sonsuz sevgiyle karşılık vermeyeceğini öğrenmesini istiyorum. Ve bu tip davranışlarını tolere etmiyorum.büyüklerine yada arkadaşlarına karşı güler yüzlü olursa onların da aynı şekilde karşılık vereceğini telkin ediyorum. Sağolsun bakıcısının çok katkısı oldu bu konuda.geçen yaz 'annecim çalışan insanlara ne diyoruz?'diye sordu. Meğer 'kolay gelsin'i hatırlayamamış kuzu. :9:
Deden seni çok seviyor tabii ki ama nedensiz yere surat asınca o da üzüldü ve nasıl hissettiğini anlaman için öyle söyledi derseniz sorun çözülmüş olur. Maalesef büyükler bazen çocukların her şeyi söylendiği şekilde anladıklarını unutuyorlar.

Bunda ne var ki ?

Çocuklar bize gelmeyince öpmeyince hep denilir şakadan ki gelsin diye

Bende ablamın çocuklarına derim, o zaman sana küstüm ? :63:

Gelmiyorsun kucağıma demek ki beni sevmiyorsun, bende seni sevmem o zaman ? :63:

Yeğenlerimde gaza gelip atlar kucağıma :ssz: bu bi taktik bana göre..

insanlar yaşlandıkça çocuklaşır.. :)

keşke söylemeseydi ama söylemiş ne yazıkki..

önceki nesiller bizler kadar çocuk yetiştirme konusunda bilinçli değiller buna inan..

olsun oda yapmış bir çocukluk..bence dönüp uyarmana bile değmez..

sadece kızına söyle dekine deden sana şaka yaptı..

çocuğun gönlü kalmasın dedesinde..sevgilerimle........

5 yaşında, anaokuluna gidiyor. Aslında anneanne, babaanne, dedelerini çok sever ama çocuk işte bir anlık surat astı.

Kayınpederine merhaba demek için arabadan inmedin mi ?

Şimdi alınacaksın ama doğrusu şudur :
Kayınpederi görünce,kızım bak deden geliyor,inip bir merhaba diyelim denir.Sen inersin,kızını indirip merhaba dersin.
Soğuktan veya araba koltuğundan dolayı kızın inemeyebilir.
Ama yine de en azından dedeye saygı duyulması ve selamlanması gerektiğini senden görüp öğrenmiş olur.

Kayınpederine merhaba demek için arabadan inmedin mi ?

Şimdi alınacaksın ama doğrusu şudur :
Kayınpederi görünce,kızım bak deden geliyor,inip bir merhaba diyelim denir.Sen inersin,kızını indirip merhaba dersin.
Soğuktan veya araba koltuğundan dolayı kızın inemeyebilir.
Ama yine de en azından dedeye saygı duyulması ve selamlanması gerektiğini senden görüp öğrenmiş olur.

Kızı icin bu kadar hassasiyet gösteren bir annenin kayınpeder için arabadan inmemesini bende garipsedim.
Kibarlıksa nezaketse zaten bunlar yok,o yüzden sevmiyorum lafını da ciddiye almaya gerek yok.
Üstelik çocuğun da ikaz edilmesi gerekir,dedeye nineye terslenmez surat asılmaz vs diye.
5 yaş ufak değil ki artık hepsi zehir gibi..

Selamlar...

Bu akşam eşim ben ve kızım alışveriş için markete gidecektik. Kp eşimden birşeyler istemiş, bagajda duruyorlardı. Markete gitmeden kp nin yanına uğradık. Eşim bagajdakileri vermek için indiğinde, kp ile selamlaştık, ben ön koltukta idim. Arka kapıyı açıp kızımı sevmek istedi. Bende kızıma dedene merhaba dermisin dedim. Kızım suratını asıp arkasını döndü. Kp'de kapıyı hızlıca kapatırken kızıma "bende seni sevmiyorum" dedi! Eşim bunları duymadı. Arabaya bindiğinde kızımın yanında konuşmadım. Markete girdiğimizde eşime olanları anlattım, yorumsuz olarak. O da babamı bilmiyor musun, öylesine söylemiştir, boşver falan dedi. Bende sadece "hoş olmadı ama" dedim, konu kapandı. Aslında kp özünde iyi insandır. Kırmaz, incitmez.. Kızıma dedesi tarafından gelen o söz çok gücüme gitti. Gerçekten sevmiyor mu, HAYIR aksine çok seviyor, biliyorum, eminim.. Ama öyle söylemeseydi keşke :(

sizin k.pederinizi görünce arabadan inmeyip selamlaşmamanız ne kadar hoş değilse k.pederin tavrı da o kadar hoş değil..aynı kefede bence..ikis de ayıp..ayrıca 5 yaşındaki bir çocuk sebep yokken neden dedesine öyle davransın ki?

neyse anormal değilmişim.ben de konuyu okuyunca,konu sahibinin inmemesini garipsemiştim.ama sitede adım gelin düşmanına çıktığı için bazen kendimi firenlemeye çalışıyorum,her aklıma geleni yazamıyorum.sonra birileri hemen çemkiriyor:1:

bir de iyi niyetli olarak bildiğimiz birinin yaptığı küçük bir şeyi neden sorun yaparız onu da anlamıyorum..

Son düzenleme:
kayınbaban şaka yapmıştır yada çocukla çocuk olmuştur o an
büyütülecek can sıkılacak birşey değil bence
sende torununu çok sever diyorsun canını sıkma:31:

neyse anormal değilmişim.ben de konuyu okuyunca,konu sahibinin inmemesini garipsemiştim.ama sitede adım gelin düşmanına çıktığı için bazen kendimi firenlemeye çalışıyorum,her aklıma geleni yazamıyorum.sonra birileri hemen çemkiriyor:1:

bir de iyi niyetli olarak bildiğimiz birinin yaptığı küçük bir şeyi neden sorun yaparız onu da anlamıyorum..

Tabi konu kv yada kp olunca mutlaka bir cevap geliyor sizden.. Bende bu foruma katılan bir kv olarak gelininize mutluluklar diliyorum :)

bence bu gayet normal bişey kp sadece şaka yapmak istemiştir.bence çocuğunuzda unutmuştur bu durumu çoktan.iyisimi böyle şeyleri ciddiye almamak ki ciddiye alınacak bi durumda yok.kendinizi boşuna yıpratıyorsunuz:31:

sizin k.pederinizi görünce arabadan inmeyip selamlaşmamanız ne kadar hoş değilse k.pederin tavrı da o kadar hoş değil..aynı kefede bence..ikis de ayıp..ayrıca 5 yaşındaki bir çocuk sebep yokken neden dedesine öyle davransın ki?

e adı üstünde çocuk yani,sebepsiz kızadabilir sevedebilir,küsedebilir.yani sizde hakkaten öküz altında buzağı arıyorsunuz. ayrıca konu sahibi yazmış 'aslında kp torununu çok sever 'diye . arabadan inmeyişinin belki bi sebebi vardır o an yol durum vaziyet müsayit değildir belki. bu kadar fevri olmayın

tamam kızabilirsiniz de büyütecek birşey değil bence.eşinize de bir kez daha hatırlatmayın boşuna tatsızlık olmasın.

e adı üstünde çocuk yani,sebepsiz kızadabilir sevedebilir,küsedebilir.yani sizde hakkaten öküz altında buzağı arıyorsunuz. ayrıca konu sahibi yazmış 'aslında kp torununu çok sever 'diye . arabadan inmeyişinin belki bi sebebi vardır o an yol durum vaziyet müsayit değildir belki. bu kadar fevri olmayın

hımm peki benim cevabımdan size ne? konu sahibi siz misiniz? ben ona sordum size değil.fevri olmak mı :)

öküz altında buzağı arayan ben değilim :)

Son düzenleme:
hımm peki benim cevabımdan size ne? konu sahibi siz misiniz? ben ona sordum size değil.fevri olmak mı :)

öküz altında buzağı arayan ben değilim :)

burada bi konuyu tartışıyoruz,herkes herkese cvp verebilir, kendi fikrini söyleyebilir,doğru bulmadığı fikirleri eleştirebilir.bende sizinkini eleştirmek istedim,renkli yazmışsınız dikkatimi sizin msj çekti:1:

Back
X