• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne dusunmeliyim sizce ????

Böyle seyleri okuyunca yada duyunca ilk aklıma gelen.
Ana Baba calissin didinsin mal varligi yapsin.
Cocuklar da onlarin ne emekle yaptigi mallari bolusemesinler .
Birbirlerine girsinler.

Size dublex ev alinmis ama siz konunuzda kv nizin yapmadigi alisveristen bahsediyorsunuz.

Arkadasım bende en cOk buna üzüldüm bı insan babasına böyle yapmaz
İkincisi iyi okuyun ben alışverişi misal verdim ev daha yeni alındı herseyi anlatmadım ince ince benim ailem kız tarafına düşen hersyi yapti en ince ayrıntısına kadar hic paradan kaçınmadı ama kayınvalidem imkanı olduğu halde hic bişey almadı dedim sizi evlenceginiz zaman annenizde alıp kayınvalideniz hadi düğün alışverişine dese hani kilikdir kiyafettir camasirdir kınalikdir götürse boş boş dolandırır eltimin cocuklarına iptir patiktir alsa bindallima kadar annem aldı bnim kaç saat boş boş dolandırdı biz oturalım diyincede yok bı çay iceriz dedi valla bizde hersey cok farklıdır kız tarafida erkek tarafida üstüne düşeni yapar daha neler neler oldu benim yerimde sende olsan ısınmazdin

Bu arada kk da kayinbabasindan ev kalan kaç kisi var tapusu onların üstüne Türkiye'de büyükler yaşarken evi verir ama tapuyu vermez ben böyle gördüm genellikle

Buraya ben fikir edinirim dedim ama her mesajımda anlattım maddi olarak bı ayrımcılık yok onlar yıllar icinde taksit taksit daha fazlasını yapmış diye ama kimse okumuyor galiba ????

Ne düşünmeliyim sizce yazmissinizya, hic düşünmeyin bence, halinize şükredin.
Ne kayinvalideler, kayinbabalar var . Ne kadar cok ezilen gelinler var.
Bence sizin durumunuzda pek düşünülecek bir sey yok yani.

Bussuru şey yazdım bunumu anladınız doner meselesi bı misaldi onuda cocuklar değil eltim ister ve bir cok şey. Bana saçma gelir ben ekmek bile eksik olsa hayatta istemem sonuçta arada bı saygı olmalı somurur gibi ne o öyle bişey eksikse insan kocasına der cocukların okuluna para lazım ene kocasına der herseyinde kayınvalideme diyorlar oda kayinbabamdan alıyor eğer ben yada esim haksızlık yapsak yada çıkarcı olsak kayin babam 4 yıllık gelinine değilde 15 yıllık gelinine saygı gösterirdi eşimde hayatta düşünmez haksızlık düşünseydik eğer ilk tapu alınırken diretirdi ve alırdı tapuyu esim bunu kayinbabamda der eşimde onlara yedirdik paranin haddi hesbi yok bize yaptığından fazlasını yapmış hesaba vurunda 15 yılda bu yüzden biz hic bişey istemedik bugüne kadar evimizi büyüttük bu yüzden iyi düşünmek lazım onlar kendi yağlarında kavrulsalardi bugüne kadar coktan bı ev sahibi daha olurlardı onlar tutmayı bilmedi ben gelip tutunca kıskandılar böylede oluyormuş diye ben hic bişey istemedim iğne bile cocuğum hastaydi borca girdik biz karşıladık doğal olarak çünkü bizim cocuğumuz biz sadece evi büyütmek istedik.

ben de -bussuru- şey yazdım.
sen de döner meselesine takıldığımı mı çıkardın çıkara çıkara.
dönüp tekrar oku bence.

ortada haksızlık olmadığından
bu kadar emin ve rahatsan,
bak keyfine niye yorum istiyorsun ki.

ayrıca bu kadar hırsla kendini savunma ihtiyacın neden.
demek içinde seni rahatsız eden bişey var diye düşünüyorum şimdi.

Son düzenleme:
Arkadasım bende en cOk buna üzüldüm bı insan babasına böyle yapmaz
İkincisi iyi okuyun ben alışverişi misal verdim ev daha yeni alındı herseyi anlatmadım ince ince benim ailem kız tarafına düşen hersyi yapti en ince ayrıntısına kadar hic paradan kaçınmadı ama kayınvalidem imkanı olduğu halde hic bişey almadı dedim sizi evlenceginiz zaman annenizde alıp kayınvalideniz hadi düğün alışverişine dese hani kilikdir kiyafettir camasirdir kınalikdir götürse boş boş dolandırır eltimin cocuklarına iptir patiktir alsa bindallima kadar annem aldı bnim kaç saat boş boş dolandırdı biz oturalım diyincede yok bı çay iceriz dedi valla bizde hersey cok farklıdır kız tarafida erkek tarafida üstüne düşeni yapar daha neler neler oldu benim yerimde sende olsan ısınmazdin

Bu arada kk da kayinbabasindan ev kalan kaç kisi var tapusu onların üstüne Türkiye'de büyükler yaşarken evi verir ama tapuyu vermez ben böyle gördüm genellikle

Buraya ben fikir edinirim dedim ama her mesajımda anlattım maddi olarak bı ayrımcılık yok onlar yıllar icinde taksit taksit daha fazlasını yapmış diye ama kimse okumuyor galiba ????

bakın biz de iki kardeşiz.ailemin durumu iyi çok şükür.hem onlara hem bize destek olurlar.ama bir gün gelip te tapusu babamın üstüne bile olsa abime yada bana daha iyi bir ev verseler ben rahatsız olurum.yani günlük hayatta abimin çocuğuna veya benim çocuğuma döner almışlar okul masrafını karşılamışlar bunları pek ciddiye almam.sonuçta onlar dede,anneanne veya babaanneler torunlarıyla olan ilişkileri bunlara ne ben ne abim müdehale edebilir.ama siz şamla şekeri karıştırıyorsunuz.üstelik onlar evin içindeler anladığım kadarı ile e bi zahmet kayınvaliden ve kayınpederin onların ihtayaçlarına destek olsunlar.yemek bir arada diyorsunuz sonuçta.ki bu durumda gerçekten sizde hakkettiğinizi düşünseniz buraya konu açmazsınız.yada kayınpederiniz adaletli bir paylaşım yaptığına inansa sizden aldığı altınları size geri vermeyi düşünmez.yani bu durumda herkes haksızlığın farkında.bir de ilk konuyu açtığınız paragrafta eltim evinden hiç şikayetçi değildi dediniz,bazı şeyleri insanların anlaması için açık açık söylemek mi gerekir.siz iki kişi kçük eve sığmıyorsunuzda onlar çocukları ile küçük eve nasıl sığıyor.illa şikayet mi etmeleri gerekirdi..lütfen biraz empati yapın.

Evet ama söyle bı durum var kayinbabam heryerden der esime aldığı bu ev için o ev onun kaynimin evi ortak kayinbabamin oturduğu ev 3+1 o evinde kaynimada veriyor yani bı kaç mal daha var onlarda ortak ama evleri bu sekilde pay etmiş kayinbabam daha biz evlenmeden bile bu sekildeymis yani kaynim hadsizlik ediyor bu aksam kayinbabam kaynima gitcekti iyi fırça atar

Şimdi arkadaşım kaynım hadszlik etti diyorsun ama sen de böyle diyerek haddini aşıyorsun bence.

Siz evlenmeden önce ne olmuş ne bitmiş boşverin, kaynınızın fırça yemesi falan da sizi ilgilendirmez.

Ev sizin mi? Değil çünkü tapu sizde değil.

Size ait olan tek şey altınlarınız. Ha evi tümden üstünüze yaparlarsa yaparlar, bu konuda kayınınızla babası arasında sorun çıkarsa sizi hiç ilgilendirmez. Bence siz altınlarınızı mutlaka geri alın.

Kayınpederiniz oğullarına ne isterse yapar bunun hesabını tutamazsınız. İsterse birine fazla diğerine az verir, hesabını siz soramazsınız.

Baba ve annenin oğullarına eşit davranmaları daha hayırlıdr ama şayet hayatta iseler ne kadar isterlerse evlatlarına o kadar verirler.

Ancak onlar öldükten sonra mirasta eşitlik iddiası söz konusu olabilir.

Son düzenleme:
Back
X