• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda

Artık yabancı ülkelerde evde ebe ile doğum yaygınlaştı. Yani millet bir nevi özüne dönüyor :) O kadar kadın bugüne kadar normal doğumla çocuğunu dünyaya getirmiş. O kadar da büyütmemek lazim bu olayi. Bir tv programında izledim, yabancı bir kadın birinci çocuğunu sezeryan ile doğurmak zorunda kalmış. Onun için ikinci ve üçüncü çocuğunu da sezeryanla doğurmuş. Ama içinde kalmış. Normal doğum yapan kadınların sohbetlerine onların yasadiklarina dahil olamıyorum diye üzülüyordu. Mecbur kalmadıkça gerçekten yapılmamalı. Siz de başarırsınız Allahın izni ile. Allah yardımcınız olsun, az kalmış kavuşmanıza insAllah.

doktorumda sizin gibi pozitif konuşsaydı keşke : ) o zaman bu kadar tedirgin olmazdım. Çok teşekkür ederim.

Saçmalamış doktorunuz. Siz kendiniz kilo aldanız anlarım da bebeğin kilosunu kontrol altında tutması sırf doğum şekli için saçmalık. Belki acil ve farklı bir durum olacak yada ne bileyim çatınız dar olacak yine sezeryan olabilirsiniz. Bana da doktorum üç kilo aldım 20. Haftamda yaygara koparmıştı. Yok erken doğum olur yok sezeryan olursun bebek cok kilolu doğar erken alalım bebeği 37. Haftada filan dedi. Cok sinirlendim değiştim doktorumu. Tedavim tamamen değişti. Durmadan ilaç dayayan o doktorun tam tersi herseyin doğalını tavsiye eden, bana ve bebeğin kilosuna takmayan sadece sağlık takibi yapan bir doktorum var. Son günüme kadar bekletip duruma göre doğuma karar verecek. Tavsiyem farklı bir doktora da görünün.

Decaviti doğuma kadar mı kullandınız? Yoksa iki ay kala bıraktıniz mi? Doktorun söyledikleri mantıklı mı?

Hanımlar hadi ama :)
Decavit ve kan ilacını doğumdan sonraki 6 ay da kullanman gerekiyor canım. Ben tüm hamilelik boyunca aksatmadığım için ilaçları biraz bunaldım, doğumdan sonra 3 ay kullandım. Çocuğa kiloyu decavit mi aldırıyormuş, bence çok mantıksız ? Geç kalmış sayılmazsın doktorunu değiştir derim ben.

Eşimin yanında sezeryani kötüledi de kotuledi doktorum. Şimdi esimde normal dogum yapman lazım, en sağlıklısi buymuş diyip duruyor. Bir şey söyleyince, korkuyorsun diyor. Keşke bari eşim yanımda olmasaydi da, duymasaydi : )

Bir de normal doğumun zorluklarından bahsetti bayağı, acıya dayanmalisin dedi. Eee hem korkuttu hem önerdi, ne anladım ben bu işten. : )

Eşime decavite devam edicem dedim, sen kendi kendinin doktoru olmuşsun dedi yani bırakıyorum mecburen : ) hayır, alıp gizliden içsem, mutlaka açık veririm : ) bilmiyorum ya, bugün doktorum hiç mutlu etmedi beni. Bebek illa üç kilo olacak, doğum kolay olurmuş, aksi kurtarmiyor. Hey Allahım. : )
Bir de kilolu olunca bebişin bakımı çok kolay oluyor :) 4220 doğdu bizim kız.. Ona rağmen normal doğum denedik ama olmadı.. Yani 3500 falan olırsa normal doğum bile mümkün olabilir :) Ayrıca sezaryen kötü bir şey değil ama gerekli olmazsa pek de tercih etmeyin derim..

Saçmalamış doktorunuz. Siz kendiniz kilo aldanız anlarım da bebeğin kilosunu kontrol altında tutması sırf doğum şekli için saçmalık. Belki acil ve farklı bir durum olacak yada ne bileyim çatınız dar olacak yine sezeryan olabilirsiniz. Bana da doktorum üç kilo aldım 20. Haftamda yaygara koparmıştı. Yok erken doğum olur yok sezeryan olursun bebek cok kilolu doğar erken alalım bebeği 37. Haftada filan dedi. Cok sinirlendim değiştim doktorumu. Tedavim tamamen değişti. Durmadan ilaç dayayan o doktorun tam tersi herseyin doğalını tavsiye eden, bana ve bebeğin kilosuna takmayan sadece sağlık takibi yapan bir doktorum var. Son günüme kadar bekletip duruma göre doğuma karar verecek. Tavsiyem farklı bir doktora da görünün.

Niye böyle konuştu, amacı neydi bir anlasam. İnanın çevremizde, bize yakın tüm doktorlara gittik, en sonra yine bu doktora döndük. bu saatten sonra değiştirsem de, uzak bir hastaneye gitmek zorunda kalacağım. burası yürüyerek beş dakika. Bir hafta sonra ikinci kontrolüm var. Doktorumla konuşup, ona bazı sorular soracağım : ) yine tatmin olamazsam, restine rest : )

Decavit ve kan ilacını doğumdan sonraki 6 ay da kullanman gerekiyor canım. Ben tüm hamilelik boyunca aksatmadığım için ilaçları biraz bunaldım, doğumdan sonra 3 ay kullandım. Çocuğa kiloyu decavit mi aldırıyormuş, bence çok mantıksız ? Geç kalmış sayılmazsın doktorunu değiştir derim ben.

Ben de öyle biliyorum ama kullandırmıyor : ) Bebek artık büyümüş, vitamine pek gerek kalmamış. Şimdilik imom ve kan ilacına devam. İkinci kontrolümde doktorumla bazı soruları açıklığa kavuşturmayı düşünüyorum. : )

Bir de kilolu olunca bebişin bakımı çok kolay oluyor :) 4220 doğdu bizim kız.. Ona rağmen normal doğum denedik ama olmadı.. Yani 3500 falan olırsa normal doğum bile mümkün olabilir :) Ayrıca sezaryen kötü bir şey değil ama gerekli olmazsa pek de tercih etmeyin derim..

Kilolu olmasınmış, zaten doğduktan sonra hemen toparlıyormuş. Yau neden minnacık kalsın bebeğim. Neden derli toplu hatta etli butlu olmasın ki? Normal doğum yapacam diye bebeğim kedi yavrusu gibi olmak zorunda mı? : ) (Kedi yavrularını çok severim) Dediğinize aynen katılıyorum, kilolu bebeklerin bakımı daha basit oluyor. Bakalım ne olacak benim bu halim.

Kilolu olmasınmış, zaten doğduktan sonra hemen toparlıyormuş. Yau neden minnacık kalsın bebeğim. Neden derli toplu hatta etli butlu olmasın ki? Normal doğum yapacam diye bebeğim kedi yavrusu gibi olmak zorunda mı? : ) (Kedi yavrularını çok severim) Dediğinize aynen katılıyorum, kilolu bebeklerin bakımı daha basit oluyor. Bakalım ne olacak benim bu halim.
Bizimki 3.ayında 7200 idi, şimdi bu ay zaten azaldı kilo alımı seziyorum, hareketlendikçe azalacak kilo alımı zaten.. Hala ponçik ponçik minnağım :)

Back
X