- 1 Şubat 2016
- 1.703
- 2.005
- 48
- Konu Sahibi elizanelizan
-
canım sakın bağlama kusar tükürüğü boğazına kaçar Allah korusun çok kötü şeyler olur. kolay değil tatlım katlanmak gerekiyo.Merhaba hanımlar.
2.5 aylık bir kızım var. Doğduğundan beri emme refleksi çok fazla.
40i çıkana kadar gündüz iki kere 3-4 saatlik uykular ve gece çok sık uyanma ve memede uyuma isteği vardı. 40i çıkınca gündüz 10 dakika dahi uyumamaya başladı. Hep memede hep kucakta. Gece ise 22.30 da uykuya geçiyor. Sadece sabah 5te uyanıyor , emdikten sonra tekrar uyuyup 7_8 arasında uyuyordu.
Son zamanlarda geceuykusu dabozuldu. Gündüz 10 dakika en fazla 20 dakika kestirme. Gece 00.da uykuya geçiş. 03te uyanma. Ve 03ten sonra her saat başı uyanma.
Tabi bu esnada Emzik kullanmak istemiyordum. Mecbur kaldım. Silikon almadı. Kauçuk aldı.. Gündüz bir nebze duruyor artik oyalanıyor en azından sürekli memede kalmak durumu yok artik.
Mesele su ki uykuya geçince dalınca emziği çıkarıyorum ağzından bebeğimin o uyanmadan. Ancak bi sure.sonra emme isteği ile ağzını oynatıyor ve emziği bulamayınca ağlayıp uyanıyor.Sürekli emziğini düşürüyor düştüğünü fark ettikçe ağlayıp uyanıyor. Her defasında emziğini veriyorum . Ama bu böyle nasıl devam.eder ki Ben buna ne yapabilirim?
Emziği kafasının arkasından bağlamak suretiyle ağzına sabitlemeyi bile düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce ?
Aman diyeyim sakin baglamayin boynuna dolanır da küçücük çocuk canından edersiniz aman diyeyim sabret uyansin nolcak sende kalk ver ağzına benim kızım 14aylik hala ayni durumda mecbur uyaniyorum veriyorum Emziğini biraktirin yada sabredin ama bağlamak vs o tarz önlemler almayın bogarsinjz Allah muhafaza
canım sakın bağlama kusar tükürüğü boğazına kaçar Allah korusun çok kötü şeyler olur. kolay değil tatlım katlanmak gerekiyo.
Brnm brbrgim dokuz aylik olcak. Dogdugundan brti uykus . Cok duzenli. Bence gece uyanmasni bekleme sen kendfin iki uc saat srsyla uykudasyken emzir. O zaman uyanmaz. Brnm bebrgm buyuk dogdugu icin doktor iki saat arayla emzir demisdti. Uc sylik olana kadsr geceleri hep iki uc saatte bir emzirydm uysnmsdan emiyrdu. Kendfi uyanmiyrdu. Simdi de deliksz uyuyor. Ben emziryrm yine uykuda. Emzigi baglama bence. Daha kucuk. Kusarsa Allah korusun bogaznda kalir. Ben bebrgmle uyudfugum icin uzansrak hep emxirdim. O da cok rahast oldu. Gunduz besikte gece benlee uyuyor.
Avent dene ne yaptıysam tutmadı kızım başka emzikleri Avent tuttu oğlum da dmaklilari atardı sadece Avent i emerdi emilmesi rahat ve damak yapısını bozmuyor zaten cenesi yorulduğu için bırakıyordur emzigi çocuklar belli bir yasa gelene kadar zaten deliksiz uyumaniz imkansız öyle değil mi
bebekler ne kadar çok uyurs gecleri o kadar çok uyuyor 1,5 sene uykusuz kalmış biri olarak söylüyorum.yüzüstü yatırınız ama boğulmayı önleyici yastık alıp.sık sık kontrol ederek en azıdnan gündüz 2 saat deliksiz uyur.ben bebeğim emzik emsin diye yalvarmıştım biz beceremedik hep emme isteği vardı ki 2 yaşına kadar da bu durum devam etti.
en zor zamanları Allah sabrını veriyor uykusuzluğunda yorgunluğunda.Allah bağışlasın evladınızı.
Allah razı olsun.Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın... Ben şu son iiki haftaya kadar yuzustu yatırıyordum gunduzlerı. Uyuyordu az da olsa. Artık öyle yatmak da istemiyor. Bakalım inşallah cabuk atlatırız bu süreci...
sakın gündüz uyumazsa gece uyur deme tam tersi ne kadar uyursa o kadar rahat uykuya geçer geceleri de .ve hangi saatte uyutursan uyut sabah aynı satte kalkar.gece 12 uyusun geç kalsın deme akşam 8 uyut sabah 7 yine aynı uyanır.Allah senden razı olsun.büyüyünce anneciğim diyor ne uykusuzluk ne yorgunluk hiçbirşey kalmıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?