Ne gerekli? Ne gereksiz?

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
Hamişler,bugün alış-verişte şöyle bi kaldım :26:
Acaba ne lazım,ne fuzuli :49:
Daha önce anne olmuş hamişlerin bilgilerine,tecrübelerine daha çok ihtiyacımız var tabi.
Lütfen bu başlığa hız verelim :12: ve ona göre yapalım alış-verişlerimizi :31:

Merhaba Canım,

Bende aralık annesi idim.

Neleri almalısın,

Hastane çıkışı (2 adet),

Kış çocuğu olacağından dolayı uzun kollu zıbınlar 10-15 adet (3-6 ay arası al)

Üst kıyafet 10 adet al gene.

Ayaklı, ayaksız 10-15 adet pijama al. Ayaksız olanlarından daha çok al.

Çorap istediğin kadar al:16:

Mendil al.

Hırka al 3-4 tane.

Yelek al.

Şapka (3-4 adet), eldidevn(2 adet) patik(3 adet) alabilirsin.

Alt açma örtüsü,minderi vs. al.

Emzik, biberon al. (Ben biberon hiç kullanmadım. Suluklar çok işime yaradı.)

Bebek şampuanı (Dalin'i öneririm.)

Kulak çubuğu (Eczaneden bebekler için olanından al.)

Bez 1 numara ben sadece hastanede kullandım. Eve geldiğimizde 2 ile devam ettik. 2 numaradan 3-4 paket alabilirsin. (Prima öneririm. Gündüzleri ben Premium Care, geceleri ise yeşil paketli olanından yeni bebek ,aktif bebek kullandım .)

Islak mendil yine Prima kullandım ben.(Dilediğin kadar alabilirsin:9:)

Aklıma gelmiyor dahası, sorarsan söylerim ama:16:

Senin içinde:16:

2 tane pijama takımı (gebelere özel olanından al ama çok para verme benimkiler dolapta hala. O yüzden waikikiden falan alabilirsin. Uygun orada.)

Gecelik 1 adet. Sabahlık al. Ama gebeye özel olanından alma sabhlığını. Kendinde kullanabiliyor ol sonradan.
Terlik al :16: Maviş, pembiş:16:

Havlu al yanına.

Fotoğraf makinesi,

Kişisel eşyaların.(tarak,diş macunu,düzleştirici,makyaj malzemeleri v.s.)

İç çamaşırı bol miktarda. (Sütyen 2 tane alsan yeter ama alt çamaşırını 7-8 adet al. Atlette 2 tane al.)

Tatlım aklıma gelmiyor daha. Kusuruma bakma. Yardımcı olmaya çalışırım gene.:16:

ay sağolasın ya,kimse gelip bişi yazmadı şuraya diye üzülüyodum vallaha :40:
gerçekten gayet net anlatmışsın hepsini,teşk.ederim.
burdan bakıp bakıp tamamlamaya çalışıcam bebiş çeyizimi inş. :42:

ay sağolasın ya,kimse gelip bişi yazmadı şuraya diye üzülüyodum vallaha :40:
gerçekten gayet net anlatmışsın hepsini,teşk.ederim.
burdan bakıp bakıp tamamlamaya çalışıcam bebiş çeyizimi inş. :42:

İnşallah canım.

Battaniyeyi unutmuşum. Ben 2 kalın battaniye 1 ince battaniey aldım. Portbebe almayı unutma

ya battaniye dedin de,bnm annem yün bir battaniye örüyor.bnde penye bir battaniye aldım.çok ince değil,kalın da değil yani
başka nasıl almam gerek ki acaba? :26:

ya battaniye dedin de,bnm annem yün bir battaniye örüyor.bnde penye bir battaniye aldım.çok ince değil,kalın da değil yani
başka nasıl almam gerek ki acaba? :26:

Tatlım hani bebek battaniyeleri var ya $battişü.webp

yukarıya zaten yazmış arkadaş ama benim eklemek istediğim şeyler var, hastane için mi soruyorsun bilemiyorum ama loğusalığın ilk günlerinde insan çok fazla terliyor, özellikle geceleri, bu yüzden bol bol atlet edinsen iyi olur.
ben aralık annesiyim ve kış dönemi olduğu için hiç emzirme sütyeni almadım ama emzirme atletleri çok işime yaradı. yaza kadar bizim cadı emmeyi bırakmıştı zaten dolayısıyla emzirme sütyenine ihtiyacım olmadı.
ben hiç o süslü püslü aldığım alt açmayı kullanmadım, dalinin ve canbebenin kullan at alt açmaları var, kesinlikle ama kesinlikle almanı öneririm, özellikle ilk zamanlar hem bebiş sıvı kaka yaptığı için hem de annenin tecrübesizliğinden altaçmalar çok kirleniyor, bez olanını sürekli yıkamak bi dert, çıkmayan lekeler bi dert, en güzeli bu söylediğim kullanat olanlar.
ilk zamanlar işe yaramayacak ama ilerleyen dönemlerde ihtiyaç duyacağın bi ateşölçere de ihtiyacın olacak, alından ölçenini alabilirsen daha iyi, kulaktan ölçenler ilk başlarda iyi oluyor ama bebek büyüdükçe ateşli olduğu dönemlerde huysuzlanıp kulağından ateşini ölçtürmeyebiliyor.
benim kızım 3600gr doğdu ama en az 3 paket 1 numara bez kullandık, zaten ilk zamanlar çok sık bez değiştiriyor, bezin küçük ve bebeğin vücuduna oturması rahat oluyor.
bi de kıyafetlerini alırken tam tulumlardan fazla almamaya çalış, bana da hep dediler ama onlar daha bi sevimli duruyor diye ben bir sürü boy tulum almıştım ama çok az giydirebildim, alt üst ayrı olanlar her zaman çok daha kullanışlı, ilk zamanlar için ayaklı altları tercih et, diğerlerini zaten giydiremiyorsun üşürse diye. iç zıbın olarak satılan kuruvaze yakalı atlet gibi olan şeyden bir sürü aldım ama bi kez bile giydirmedim, çıtlı badiler hep tercihim oldu, çıtlı badilerin ilk başlarda rahat giydirmek için hem yandan hem alttan çıtlı olanları var, bulabilirsen onlardan al.
aklıma başka bişey gelmiyor, hayırlı doğumlar canım :16:

canım bi de bezle birlikte kendin için de göğüs pedi stoğu yapsan iyi olur :) Önceden bunu kullanan varmıdır derdim ama kesinlikle çok gerekli bi icat. Hastane için çok koymana gerek yok, sezeryan olursa zaten ilk 3 gün çok sütün olmuyor, normal doğum nasıldır bilmem ama onda da aman aman bi süt olmaz heralde ilk gün, ama eve çıktığından itibaren çok işine yarayacak emin ol.
mama sandalyesi almayı düşünüyorsan portatif olanlardan almanı tavsiye ederim, diğerli o kadar çok yer kaplıyor ki kapalı hali bile devasa...
bebek arabası alırken büyük tekerlekliler çok hoş görünüyor ama çok yer kaplıyor, arabanın bagajını neredeyse tamamen dolduruyor, hafif olmasına, az yer kaplamasına, tam yatış posizyonunun olmasına ve tentesinin tam kapanabilir olmasına dikkat et...

haklısın,göğüs pedi stoklamak şart ama bebek bezlerini deneyerek almak istiyorum.
şimdi full prima stoklarım,e o da bebeğime uymaz pişik yapar falan..o yüzden deneme şart :)
mama sandalyem var,eltimden aldm.dediğin gibi çok yer kaplıyor ama evimde kocaman zaten sorun yok o yüzden :/
bebek arabasına da gelince,onuda bi 6 aylık olduktan sonra almak istiyorum.yaza geliyor,öncesinde hep kucakta olucak sonuçta :))

haklısın,göğüs pedi stoklamak şart ama bebek bezlerini deneyerek almak istiyorum.
şimdi full prima stoklarım,e o da bebeğime uymaz pişik yapar falan..o yüzden deneme şart :)
mama sandalyem var,eltimden aldm.dediğin gibi çok yer kaplıyor ama evimde kocaman zaten sorun yok o yüzden :/
bebek arabasına da gelince,onuda bi 6 aylık olduktan sonra almak istiyorum.yaza geliyor,öncesinde hep kucakta olucak sonuçta :))

ilk dogumundan iki aya kadar huggies kulanmani tavsiye ederim.. iki aydan sonra durumunuza gore ister uygun bi bez istersen prima kullan.huguis uzun popoda kalamyor..istahli bebekler icin hemen islaniyor.prima alabilirsin.ben islak mendil hic kullanmadim bebek pamauguyla totosunu sildim kaka yaptigi zamanlarda pamugu islatip sonra kuruladim islak mendil kullaninca direkt bez baglayinca popo nemli kaliyor.. sadece elini agzini silmek icin islak mendil aliyorum.. eger gogus ucun kucukse bebek alamazsa plastik gogus uclarindan alabilrisin bana hastanede vermislerdi.; normal dogum yaptim sutum bi hafta sonra geldi esra nin da dedigi gibi aman aman bi sut olmuyor zaten ama sutun birden geldigi zaman ped kullanmak ck iyi olur.. ilk zamanlar cok istahli olan bebeklerde pisik sorunu olabiliyor kreminide alirsin tr yede hangisi iyiyse :)

canım bi de bezle birlikte kendin için de göğüs pedi stoğu yapsan iyi olur :) Önceden bunu kullanan varmıdır derdim ama kesinlikle çok gerekli bi icat. Hastane için çok koymana gerek yok, sezeryan olursa zaten ilk 3 gün çok sütün olmuyor, normal doğum nasıldır bilmem ama onda da aman aman bi süt olmaz heralde ilk gün, ama eve çıktığından itibaren çok işine yarayacak emin ol.
mama sandalyesi almayı düşünüyorsan portatif olanlardan almanı tavsiye ederim, diğerli o kadar çok yer kaplıyor ki kapalı hali bile devasa...
bebek arabası alırken büyük tekerlekliler çok hoş görünüyor ama çok yer kaplıyor, arabanın bagajını neredeyse tamamen dolduruyor, hafif olmasına, az yer kaplamasına, tam yatış posizyonunun olmasına ve tentesinin tam kapanabilir olmasına dikkat et...

Bebek arabası alırken arkadaşın söylediklerini çok dikkate al bence de. Chicco'nun bebek arabalarını şiddetle tavsiye ederim. Ben çok memnunum. Bende sezeryan ile doğum yaptım ama benim sütüm çoktu inşallah seninde öyle olur. Ama her ihtimali düşünerek ahzırlıklı ol

Herkesin yazdiklarini okudum. Neden fazla ilgi duyulmamis bu konuya diye de merak ettim dogrusu. Ben de Aralik annesi olucam insallah ve ilk olacagi icin de surekli listeler cikariyorum, alinacaklar alinmayacaklar seklinde.. Ben aslindacok sansliyim abimin 2 yasindaki kizindangeliyor zaten cogu sey kizima :) ama yine de eksiklikleri tamamlamak ve liste hazirlamak bile cok eglenceli :)
Alinmamasigereken birseyde ben ekleyeyim sterilizator!! Dgum yapmis arkadaslarima sordum hepsi de almislar ama 2-3 kere kullandiktan sonra eski yonteme yani herseyi kaynatmaya donmusler...
Duyurulur bosa para harcamayin derim :)

ben hem emzirdim hemde mama verdim ama mam suyunu hic kaynatmadim.hazir sulardan kullandim hamiller ve bebekler icin oneriler bi su var onu kullandim..ama cogu arkadas da kaynatiyordu..ben gerek duymaddim ama cesme suyu olsaydi kesin kaynatirdim.. bende cok pismanim essek olusu kadar pusetim var araba ufak oldugu zaman uc tekerinide cikarmak zorundna kaliyorum araba buyuyk oldugu zaman sa katlamasi kolay da kaldirip bagaja koymasi tekerlerle yine agir :( hafif bi araba cok iyi olur belimi bi ara puset yuzunden acitmisim :(esin varken esin kaldiriyor ama yoksa gercekten eziyet!!! 9 aya kadar bebk elbiselrini ayri yikadim ilk ay elimde yikadim cok kusuyordu ve kusmugun kurumasi hic hos olmuyor :( hemen elimde sabunla yikiyorum takiyordum :)

havlu(bormoz gereksiz çünkü zaten bebek küçük bornoz giydirmekle uğraşılmıyor)
şampan, sabun,duş jeli(ben sebamed kullanıyorum, pompalı şişe, özellikle tek başına yıkarken büyük kolaylık)
küvet giderli olursa, kend, küvetyinize gideri açık bir şekilde koyarak çok rahat yıkayabiliyorsunuz.
küvetin içine konan süngerler biraz büyüyüp ağırlaştığı zamanlarda bebeği idare etmek açısndan çok işe yarıyor buna para vermek istemezseniz, bir döşemeciden falan da sünger kestirtebilirsiniz:))
vücut yağı,pişik kremi,bepanthen plus( sıcaktan etin birbirine değdiği yerde kıpkırmızı kesik gibi oluveriyor derileri, bir günde iyileşti benim oğlum bu merhemle)
burun aspiratörü(sümücükler için:))
tırnak makas seti(ben özellikle maks ile çok rahat ediyorum, chicconun çanta içinde tam takım olanları var)
ateşölçer(hem klasik yöntem olarak koltukaltından digital, hem de kulaktan ölçer aldık)
göğüs kalkanı( bu ilk gün bebeğin acıttığı göğüs uçlarını kremden ve yaradan korumak için birebir bir icat, kendim kullandım -avent'inkini)etrafımda tüm yeni annelere de önerdim, herkes çok memnun, üstelik bebek ile birbirinize alıştıktan sonra bırakılabiliyor)
bebek bezi sadece bir paket ,1 numara, duruma ve bebeğin büyüme hızına göre devamını almak en doğrusu bence örneğin ben 2 paket bir numara , 1 paket iki numara kullanıp 3 numaraya geçtim....
saf alkol( doğumdan sonra bebeğin göbek bağı bakımı için zaten alınacak)-gazlı bez(bu da göbek bağı için)
alt açma kesinlikle süslü püslü bir şeye gerek yok, kullan at olanlar şahane,en ucuzu kipa'nın kendi markası olan(içinde 12 adet var, 6 lira)
bol bol ıslak mendil(uni,fresh n soft iyi, prima da kullanıyoruz ama içimden bir hisa primanın mendiline güvenme diyor)
göğüs pedi jelli olanlardan öneririm,jelsiz olanlar hem nemlendiriyor göğsü hem de koku yapıyor
emzirme atleti, sütyenine göre daha iyi, evde emzirme atletinin altına bir şort giyip gezebilirsin, sütyen olursa üstüne tshirt giy onu giy bunu giy oluyor...
yakası geniş ya da önden açılan gecelik-elbiseler emzirmeye alışana kadar ve tbi ki hastnede elzem.
bol bol çorap( sıkı lastikli olmamalı, hatta bence minicik de olmamalı bebeğin ayaklarını ve bileklerini sıkmaması için)
şapkalar,eldivenler(eldivenlerin bilek lastikleri de önemli)
ağız mendilleri(mümkünse bin tane alın:))
battaniye-pike bol bol aldım ben, çişti kakaydı kusuktu hemen yenisini kullanıyorum kirlenen yıkanana kadar, yaz sıcaklarına pike yerine tülbent de çok işe yarar.
kıyafet için ayrıca bir tane daha mesaj yazacağım:)))

süper vallaha
kızlar çok işe yarar şeyler yazmışsınız sağolun
bazen düşünüyorumda,şimdi imkan çok çeşit bol..
e eskiden naparlarmış acaba bebek alışverişinde?? :/

Bencede kızlar bu konunun açılması çok iyi olmuş.. tecrübeli olan anneler anlatırlarsa ne lazım olucak biliriz alırız zorluk çekmeyiz daha sonra uğraşmayız..

2011 Aralık annesiyim
sevi bebe küvet minderini şiddetle tavsiye ederim
dalin şampuanın tavsiye edilmiş ama içinde alkol ve parfüm var. ben tavsiye etmiyorum
can bebe alt açmalar harika kesinlikle almalısınız 5 tl civarıydı içinde 10 tane var
niveanın setini almıştım ama şampuanı ve sabunu harici hiç birini kullanmadım. pişik kremi yerine saf zeytin yağını benmari usulu kaynatın onu kullanın. oğlum hiç pişik olmadı
ben ıslak mendil hiç kullanmadım. pamuk ve su kullandım. ne kadar saf su pamuk deselerde hiç bi ıslak mendile güvenmeyin
birde biz oğlumu hergün yıkadık. göbeği 14. gün düştü. yani göbeğin düşmesini beklemedik.yıkamak oğluma çok ii geldi. ben hiç uykusuzluk yaşamadım çok şükür.
penye yelek tavsiye ederim. örgü yelekler oğluma alerji yaptı :(

liste için aklıma geldikçe yazarım.

Back
X