Ne Giysem Suç,Nasıl giyineceğimi Şaşırdım!

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.734
1.137
698
Ankara
Giyinme ile ilgili gerçeklik algımı iyice şaşırmış durumdayım.Ailem sayesinde!Kendi tarzımda,hoşuma çok giden şeyler alıyorum giyiyorum "farklı görünmeye çalışıyorsun,dikkat çekmeye çalışıyorsun" diyorlar.Ya bu cümle o kadar aşağılayacı ki,kendimi o kadar zavallı ve ezik hissettiriyor ki bu etiketten nasıl kurtulacağımı şaşırdım.Dünden beri ağlıyorum aklıma geldikçe.Yani insanın kendi beğendiği,üstünde görmek istediği şeyler çok da moda olmayan ve tercih edilmeyen şeyler olduğunda illaki dikkat çekmek için farklı giyinmeye mi çalışıyor demektir?

Mini etek giyiyorum,o da "ilgi çekmeye çalışıyor" oluyor.Kızlar mini etek ne zamandan beri normal giyim normlarının dışında bir stil oldu ki?Mini etek ne zamandan beri marjinal oldu?Tamam hadi mini etek de giymeyim.Ailem nasıl giyinmemi istiyor anlayamadım.Bir kot bir tsihrtle kendimi güzel hissetmiyorsam illaki öyle giyinmek zorunda mıyım?Yani tamam beğenilmek,güzel görünmek istiyorum,giyim tarzım da güzel olsun beğendiğim bir erkeğin beni beğeneceği şekilde olsun istiyorum ama bu zaten herkeste olan bir şey değil mi?Sadece bana mı mahsus sanki her kadın,erkek güzel/yakışıklı/şık görünmek istemez mi?İllaki sönük,çocuksu şeyler mi giymem lazım?Yani kızlar nasıl giyineceğimi şaşırdım.Alımlı görünmeyi seviyorum,güzel bir kız olarak görünmeyi seviyorum.İstemediğim şeyleri sırf usturuplu diye giydiğim zaman çok mutsuz oluyorum,kendimi çirkin hissediyorum.Tüm kadınlar alımlı görünecekleri şekilde giyinmiyor mu zaten,yoksa bir ezik ve zavallı olarak bir tek ben mi böyleyim,ilgiye muhtaç bir zavallı mıyım ?Dizilere bakıyorsun kadınlar ne kadar şık,alımlı şeyler giyiyorlar.Onlara hayranlıkla bakılıyor,biz giysek dikkat çekmeye çalışıyor oluyor.Yani giyim stili şık,alımlı biri zaten dikkat çekmez mi?Bunu illaki onun karakterinin düşüklüğüne,ilgi budalalığına mı yormalı?Herkes zaten renkli renkli,ifil ifil şık şeyler giymiyor mu dışarı çıktığımızda?Ve hiçbirine dikkat çekmeye çalışıyor gözüyle değil aaa ne güzel kız diye bakmıyor muyuz?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim,kendimi çok kötü hissediyorum...

Son düzenleme:
Her aile farklıdır bence herkesin dört duvarı arasında ne yasanildigi bilinmez..
Ama aileniz bu kadar ağır tepki veriyorsa yasından dolayı olabilirmi?? Yasını bilmediğim icin tam yorumda yapamiyorum

Son düzenleme:

Bakan göze göre değişir şekerim.Kimisi aaa ne güzel kız diye bakar,kimisi amannn amma da açılmış saçılmış diye bakar,kimi erkek güzelsen yüzüne bakar kimi erkek te:))))bakacağı yeri bilir :))İlla dikkat çekmek için mini etek yada çok iddialı şeylere gerek yok,yaşına göre yakışanı giyersen iş biter zaten,illa da haval eşyer giyecem diye takılma bence

yaşınız kaç bilmiyorum ama, kaç olursa olsun aileyle yasandıgı surece mutlaka kendılerıne absurd gelen seyleri belirteceklerdir.
çünkü onlar öyle görmüş ve sizin için iyi olanı(onlara göre tabi) söylemeyi,düzeltmeyi çalışmayı görev biliyorlar, burada mutlu mutsuz olmanızın pek önemi yok.... hatta ağlamanızın sızde baska kımseye zararı yok....ama işte vardırya ailelerimizde ''el alem ne der'' işte o elalemler olmasa sen de bugun boyle mutsuz olmazdın emin ol.... üzülme....
(sartlarını bılmedıgımden okudugum kadarıyla anladıgımı yazıyorum)

Yaşım 24.ailem tepki vermiyor değil,tepki veriyorlar.Bağırıp çağırmıyorlar.Ama dikkat çekmeye mi çalışıyorsun,farklı görünmeye mi çalışıyorsun diyorlar beni yaralayan da bu tabirler zaten.Her kız zaten alımlı görüneceği şekilde giyinmiyor mu anlamadım?Kimse ev haliyle dışarı çıkmıyor ki.Çıkanlar varsa onlar da kendileri bilir,onlara da bakımsız deniyor zaten.Ne yapsak suç..

Zaten artık özel günler dışında mini etek giymeyi de bırakacağım.Ama onun dışındaki giyim tarzım da dikkat çekmeye çalışıyor olarak yorumlanınca küplere biniyorum.Renkli ifil ifil elbiseler giymeyi severim,o da dikkat çekmek için!oluyor.

aynen bak, ev haliyle çıksanda paspal paspal dolanıyosun derler.... bu seferde onu takarız kafamıza.
herkes mutlaka kendınde olmayanı soyler.
mesela bir örnek vereyım işyerinde bir işlem var 2 türlüde yapılıyor a ve b yolu dıyelım.
ben önce a yolundan yapıyordum ısı herkes bana a olurmu neden b olanı yapmıyorsun dedi. diğer sefere b olanı yaptım bu seferde a yolunu kullananlar; neden b olanı yapıyorsun a olanı yapsana, aslına bakarsan sen kararsız oldugun surece herkes herseyı soyler.suan işyerimde net davranıyorum neden b yapmıyorsun dıyene ben böyle istiyorum diyorum bir daha kimse yorum yapamıyor. çok fazla dusunmemenı net ve kararlı olmanı tavsıye edıyorum.

bence ailen sadece elalem ne der diye düşünüyor ve ayrıca hani bazıları öyle mini etek giyince sankı kötüüü anlaşaılır ya bizim toplumumuzda o yüzden sana da o gözle bakılmasın istiyorlar.ben ce ne o kadar paspal ol ne de ailene karşı gelip öyle giyin bi orta yol bul en güzeli herkes çok mutlu olur...ailen de dışarıdan acaba ters bi tepki gelir mi biri birşey der mi diye korkuyor dikkat çekip başına kötü birşey gelmesini istemiyor bana göre

açıkcası ilk okuduğumda yaşınızın küçük olduğunu düşünmüştüm, 24 yaşında birinin bu tarz yorumları takmamayı öğrenmesi lazım.
ben de etnik giysilere bayılırım mesela, babam ne bu böyle köylü güzeli gibi giyiniyorsun der, annem bir gün topuklu ayakkabı giy de kadına benze der.
geçen yaz 80 kiloyla bikini giydim, çevremdekiler bol bol laf soktu, görüntü kirliliği diyen bile çıktı, ama önemli olan bizim nasıl hissettiğimiz.
bence kendini ne ile rahat ve güzel hissediyorsan ona giymelisin, aileler çocuklarına hep bir kulp bulur zaten, sürekli kot tişört giyersen de ne bu kız gibi giyin derler.
takmamayı öğreneceksin

moody dediğin o kadar mantıklı ki!Belki de kendimden emin olmadığımı gördükleri için insanlar yorum yapma gereği duyuyor.Kendinden emin olsan bir elbiseyi iyi taşırsın,iyi taşıdığında zaten dikkat çekmek için giyinmiş değil de ne hoş kız derler.Kararlı,kendinden emin görünmek önemli.Her konuda bu böyle.Kimseye bir şey beğendiremiyorsun,öyleyse senin en beğendiğinin yolundan gideceksin.

ohh4 haklısın o dediklerin de beni eleştirmelerinde bir faktör ama babamın "farklı olmaya mı çalışıyorsun yani" demesi pek o endişeyle söylenmiş bir cümle değil.Bildiğin kişiliği oluşmamış,kendini kanıtlamaya çalışan ergenlere söylenen bir şey.Çevredeki insanlardan bana gelecek kötülükten duyulan kaygıyla ilgili değil o cümle.Bildiğin zayıf,kişiliği oturmamış,ve acınası görünüyorum demek ki...

Öyle bir şey ki nasıl dışarı çıkmam gerektiğini şaşırdım.Kendime bakmayım mı,fön falan çektirmeyim mi hiç mesela alımlı görünmeyim mi?Kendimde bakım olarak yaptığım herşey mi acınası bir durum?

Ortada acınası olan birşey yok ne istersen onu giymeye devam etmen gerek bence. Her ailede oluyor böyle şeyler, herkes aynı giyim tarzına ve zevkine sahip değil, dolayısıyla ne giyersen giy, herkesin aynı anda beğenmesine imkan yok. O yüzden tek önemli olan aynaya bakınca senin memnun olman.

eleştıren insanlar aileden kişilerse bıraz dıkkate almak gerkıyor dıye düşünüyorum

çünkü annemız yada babamızda uygun bulmadığımız şekilde gıyınse bızde onları eleştırırız

bu kısıtlama değildir yıne senın ıyıliğinden dyorlardır tabı dıkkatmi çekemeye çalışıyorsun lafı hoş değil onlarda o şekilde ifade edıyorlar demekki kendılerını

güzel olmaya alımlı görünmeye fazla odaklanmışsın.mesajında ve mesaj cevaplarında bile sürekli bunları söylüyorsun.senin için nasıl göründüğün neden bu kadar önemli.arkadaş çevrenden bir dosttun ya da beğendiğin erkekler seni eşofmanla görünce senden soğuyacaklar diye mi tedirgin oluyorsun.senin basit kıyafetler giymeye spor ayakkabılar giymeye hakkın yok mu.her zaman marjinal olmaya çalışmak da yorucu.insanları etkilemek istiyorsan düşüncelerinle mimiklerinle duruluğunla yap çünkü bu daha kalıcı.istediğin kıyafetleri giyme demiyorum zaten buna hakkım yok sadece giymek istediğin kıyafetler neden başka insanların hem de en sevdiğin ailenin tepkisini alıyor bunu düşün.onlar mı seni anlamıyor sen mi onları anlamıyorsun.

Nasıl istiyorsan öyle giyin :)

Üniforma giysilerden ben de hoşlanmıyorum.
Belli mekanların belli tarzları var,herkes sözleşmiş gibi aynı giyiniyor.

Oldum olası,renkli giyinmenin dikkat çekmekle bağdaştırılmasını anlamam.
Renk bu yahu...Doğada da renkler var :)

Her zaman marjinal olmaya çalıştığımı kim söyledi?Ne marjinali yahu?marjinal dediğiniz sık giyilenin dışında giyinir,saçını maviye kırmızıya boyatır falan.Ben bildiğin klasik kızım yahu.Kot pantolon üstüne tsirt altına da bildiğin ayakkabı giyiyorum genellikle.İki üç yıl önce marjinal sayılabilecek renkli elbiseler giyiyordum.Ki onu da "MARJİNAL GÖRÜNMEK İÇİN" değil ruhum onu istediği için giyiyordum.İşte sizin gibi dar görüşlü çoğu insan...

güzel görünmeyi istemenin de marjinallikle bi alakası olduğunu sanmıyorum.Dışarda her kız olabilecekleri engüzel halde geziyorlar,ama ben bunu itiraf edince faturası bana çıkarılıyor .Eşofman da giysen içinde güzel görünmeyi istersin arkadaşım yaşın geçmiş veya erkek cinsiyeti olmadığın müddetçe!Kimseyi kandırmanın alemi yok.Bu arada mimiklerim,duruluğum,fikirlerim çokça yerinde merak etme.Bu arada giydiğin kıyafetler neden başkalarının ve hem de ailenin tepkisini alıyor demişsin,ben başkalarından bahsettim mi tepki gösteren sadece ailem,okumadan cevap yazmasaydınız sevinirdim.

Üstelik marjinal dedikleri tarzlarda giyinmeyi de asla sevmem.En marjinal giysim mini etek!Neresi marjinalse artık...

Bu arada mimikleriyle fikir beyan etmekle insanları etkilemeye çalışmak çok daha sahte ve yapmacık.Çünkü her kadın alımlı görünmeye çalışır,dışarı çıkarken herkes kılığına önem verir bu gayet samimi şekilde gözlenen bir şey,ama diğer türlü insanları etkileme amaçlı olmadığın şekilde hareketlerde bulunup,mimik yapmak,fikirler beyan etmek çok daha yapmacık ve samimiyetsiz.

Son düzenleme:
Dünyada insanlar birbirlerine ne şerefsizlikler yapıyor,ne iğrençlikler dönüyor ama bu eylemlere takılınmıyor da milletin giysisiyle şunuyla bunuyla uğraşılıyor beni öfkelendiren nokta da bu ya!Benim giysilerimi eleştiresiye toplumdaki zarar verici olaylar hakkında kafa patlatılsa eminim çok daha güzel bir yer olurdu dünya.Ama işte onlar işe gelmiyor,onlara kafa gerekiyor bu da çoğunda yok,işe gelen daha basit,beyin gerektirmeyen meselelerle uğraşmak ,ayakkabısı bluzuna olmuş mu eteği ne absürt aman da dikkat çekmek için giyinmiş gibi!

tahammul edemdigim tek sey giyimime karısılmasıdır..insanlar kendileri gibi olmayanı farklı olmaya calısmakla suclar zaten kulaklarını belli bi yerden sonra tıka herkesin ruhu farklıdır kimisi dedigin gibi bi tişort kot spor ayakkabı giyer kimiside şık bir elbise ve topuklu ayakkabı ben neden baskaları gibi olmak zorundayımki aynen bende senin gibiyim giyim konusunda.. bu insanların karakterini analiz etme hakkını kimseye vermiyor cunku cok sade giyinen birine bakarsın anasının gozudur ki boyleleriylede cok karsılastım sen bildigin gibi devam et karıstırma kimseyide

Son düzenleme:
gwencooper al benden de o kadar!Dünyaca ünlü liderler de çok "usturuplu,normal" giyiniyorlar ama milyonları öldürmekten de geri kalmadılar yön verdikleri savaşlarla...

Yaşın kaç tam olarak bilmiyorum, gençsen bundna kaynaklı olabilir. Aileler çocuklarını belli yaşa gelene kadar korumaya odaklıdırlar.
Ben de üniversiteyi bitirene kadar dekolte asla giyemedim, lisede falan oje sürmem, makyaj yapmam kesinlikle yasaktı. İlk düzgün makyajımı üniversite 2'de yaptım.Annem inanılmaz korumacıydı. Ama ne zamanki üniversite bitti ben aşırı serbest bırakıldım, kız arkadaşlarımla tatile bile çıkabiliyorum. Ama artık belirli bir yaştayım ve kendi tarzım var, istersem şort giyip çıkayım kimse neden giydin demiyor (bu arada Sivas gibi bir yerde yaşadığımı ve sokakta şort giymenin tacize varabilen sonuçları olabileceğini belirteyim).Belki bu sebeple aileniz de biraz korumacı davranıyor olabilir.

Nefret ederim bana karışılmasından. Sırf giyim değil, dış görünüşümle alakalı hiçbir şeyde eleştirilmekten hoşlanmam. İyi şeyler söylenmesinden de çok haz etmem açıkçası.
Ben istedim, ben giydim, ben taktım. Kimseyi bağlamaz.
Benim aklım yok sanki de illa yoruma, yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…