- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi fataldanger
-
Yaşım 24.ailem tepki vermiyor değil,tepki veriyorlar.Bağırıp çağırmıyorlar.Ama dikkat çekmeye mi çalışıyorsun,farklı görünmeye mi çalışıyorsun diyorlar beni yaralayan da bu tabirler zaten.Her kız zaten alımlı görüneceği şekilde giyinmiyor mu anlamadım?Kimse ev haliyle dışarı çıkmıyor ki.Çıkanlar varsa onlar da kendileri bilir,onlara da bakımsız deniyor zaten.Ne yapsak suç..
Giyinme ile ilgili gerçeklik algımı iyice şaşırmış durumdayım.Ailem sayesinde!Kendi tarzımda,hoşuma çok giden şeyler alıyorum giyiyorum "farklı görünmeye çalışıyorsun,dikkat çekmeye çalışıyorsun" diyorlar.Ya bu cümle o kadar aşağılayacı ki,kendimi o kadar zavallı ve ezik hissettiriyor ki bu etiketten nasıl kurtulacağımı şaşırdım.Dünden beri ağlıyorum aklıma geldikçe.Yani insanın kendi beğendiği,üstünde görmek istediği şeyler çok da moda olmayan ve tercih edilmeyen şeyler olduğunda illaki dikkat çekmek için farklı giyinmeye mi çalışıyor demektir?
Mini etek giyiyorum,o da "ilgi çekmeye çalışıyor" oluyor.Kızlar mini etek ne zamandan beri normal giyim normlarının dışında bir stil oldu ki?Mini etek ne zamandan beri marjinal oldu?Tamam hadi mini etek de giymeyim.Ailem nasıl giyinmemi istiyor anlayamadım.Bir kot bir tsihrtle kendimi güzel hissetmiyorsam illaki öyle giyinmek zorunda mıyım?Yani tamam beğenilmek,güzel görünmek istiyorum,giyim tarzım da güzel olsun beğendiğim bir erkeğin beni beğeneceği şekilde olsun istiyorum ama bu zaten herkeste olan bir şey değil mi?Sadece bana mı mahsus sanki her kadın,erkek güzel/yakışıklı/şık görünmek istemez mi?İllaki sönük,çocuksu şeyler mi giymem lazım?Yani kızlar nasıl giyineceğimi şaşırdım.Alımlı görünmeyi seviyorum,güzel bir kız olarak görünmeyi seviyorum.İstemediğim şeyleri sırf usturuplu diye giydiğim zaman çok mutsuz oluyorum,kendimi çirkin hissediyorum.Tüm kadınlar alımlı görünecekleri şekilde giyinmiyor mu zaten,yoksa bir ezik ve zavallı olarak bir tek ben mi böyleyim,ilgiye muhtaç bir zavallı mıyım ?Dizilere bakıyorsun kadınlar ne kadar şık,alımlı şeyler giyiyorlar.Onlara hayranlıkla bakılıyor,biz giysek dikkat çekmeye çalışıyor oluyor.Yani giyim stili şık,alımlı biri zaten dikkat çekmez mi?Bunu illaki onun karakterinin düşüklüğüne,ilgi budalalığına mı yormalı?Herkes zaten renkli renkli,ifil ifil şık şeyler giymiyor mu dışarı çıktığımızda?Ve hiçbirine dikkat çekmeye çalışıyor gözüyle değil aaa ne güzel kız diye bakmıyor muyuz?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim,kendimi çok kötü hissediyorum...
kimse ev haliyle dışarı çıkmıyor ki çıkanlar varsa onlarda kendileri bilir, onlara da bakımsız deniyor kısmına takıldım benyani ben gayet tabii bir şekilde sokağa çıkabiliyorum. ev hali dediğin eşofman bady ise haklısın diyeceğim de o şekilde çıkıp çok güzel olan bayanlarda var. ayrıca ben makyajsız bir kot bir bady giyip kendimi çok güzel hissedebiliyorum. :44: veya mini etek asla giymiyorum. kilomdan değil bana abartı geldiğinden. bu da benim düşüncem. veya askılı giymiyorum. benden sana tavsiye nasıl giyinmek istiyorsan o şekilde olanı giy. sonradan keşke giyseydiim demezsin. ailenle çıkacağın zaman onların isteklerine kulak verebilirsin. onları direk ele bu konuda demiyorum ama bir arkadaşımızın da dediği gibi annemde bana biraz makyaj yap yüzün renklensin ne bu hasta gibi diye söylendiğini bilirim. hatta ve hatta kombinimi güzel yaptığımda dahi bunu giysen daha şık olur diye başıma üşüşür. ama sonuç şu ki. ben nasıl rahatsam en iyisi o. sende bu düşünceyle hareket et..
aileniz, özellikle babanız sizi koruma içgüdüsüyle böyle yaklaşıyordur muhtemelen. seçtiği cümle hoş değil ama bazen hepimiz kendimizi ifade etmek için yanlış cümleler kurabiliyoruz,öncelikle sakin olun bence. biraz boylu poslu gösterişli bir bayansanız giydiğiniz kıyafetler sizi istemeden biraz frapan gösteriyor olabilir. ya da yaşadığınız çevre biraz muhafazakarsa onların yanında farklı kalabilirsiniz.
ailenizin başka bir düşüncesi de sizin sokakta rahatsız edilmemeniz için kıyafetlerinizde değişikliğe gitmeniz yönünde olabilir. kişisel bir saldırı olarak almayın bence.bunu abartırlarsa tabii ki sinirlenmek en doğal hakkınız ama belli sınırlar çerçevesinde bunu yapıyorlarsa kafanıza çok takmayın derim.yani açıkçası ben de mini etek giymek isterim mesela İstanbul'da sokaklarda, ama maalesef o kadar çok hayvan var ki rahat rahat yürünmüyor bile.mesela benim kıyafetlerim çok sadedir, ama ben de çok makyaj yaparım. yani bir yerden dengeyi kurmaya çalışırım. en azından bunu deneyebilirsiniz bence. mesela o gün çiçekli falan bir elbise giydiyseniz ayakkabılarınız ya da saçlarınız daha sade ve doğal olursa hem daha zarif görünür hem de daha doğal olursunuz. yanlış anlamayın ama lütfen, yalnızca fikir veriyorum
yalnız dediğim gibi aileniz olayı abartıyor da olabilir,sonuçta bizler onları tanımıyoruz. eğer yok "şu renk çok abartılı", yok" kolsuz tişört çok bilmem ne" şeklindeyse durum,alın karşınıza konuşun derim.
Yaşın kaç tam olarak bilmiyorum, gençsen bundna kaynaklı olabilir. Aileler çocuklarını belli yaşa gelene kadar korumaya odaklıdırlar.
Ben de üniversiteyi bitirene kadar dekolte asla giyemedim, lisede falan oje sürmem, makyaj yapmam kesinlikle yasaktı. İlk düzgün makyajımı üniversite 2'de yaptım.Annem inanılmaz korumacıydı. Ama ne zamanki üniversite bitti ben aşırı serbest bırakıldım, kız arkadaşlarımla tatile bile çıkabiliyorum. Ama artık belirli bir yaştayım ve kendi tarzım var, istersem şort giyip çıkayım kimse neden giydin demiyor (bu arada Sivas gibi bir yerde yaşadığımı ve sokakta şort giymenin tacize varabilen sonuçları olabileceğini belirteyim).Belki bu sebeple aileniz de biraz korumacı davranıyor olabilir.
Nefret ederim bana karışılmasından. Sırf giyim değil, dış görünüşümle alakalı hiçbir şeyde eleştirilmekten hoşlanmam. İyi şeyler söylenmesinden de çok haz etmem açıkçası.
Ben istedim, ben giydim, ben taktım. Kimseyi bağlamaz.
Benim aklım yok sanki de illa yoruma, yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyorum.
ay babami hatirladim simdiKendisi asker emeklisi cok cektirdi bana coooooook. Daha yasim kucukken siyah giyinmeyi cok severdim satanist mi olacaksin basimiza derdi. Kirmizi giysem kurt kizimisin sen derdi.( Nolur kurt arkadaslarimiz varsa alinmasin oyle derdi iste babam herseye bir kulp bulurdu ). Ipli bikini giysem bunun ipi cozulur butun askeri kampa rezil edersin askerler pesinde kosar bende onlarla ugrasmak zorunda kalirim elin cocuklarini olmadik yerlere surdurtme derdi sacimi kizila boyatmistim bu ne boyle punkci mi oldun git boya o saclarini derdi. Goguslerim biraz buyuk atlet veya ip askli giysem bu ne boyle yemek masasini serdin gene ne var ne yoksa git ustune adam gibi bisi giy kirmayim bacaklarini derdi DD ay derdi de derdi yavvv off ne komikmis simdin hatirladim da 27 yasindayim gulesim geldi
hahahahhaa çok güldüm yabu ne böyle yemek masasını serdin gene :):):) hahahahhaa. çok eğlenceli yorumları varmış babanın.Bu arada hatırladım dedin de,baban nerde ,uzakta mısınız?
Benim babam ilginc adamdir. Motorculari hiccc sevmez. 12 ci katin balkonundan motosiklet kullanan motorcu arkadaslara sogan atip odlerini kopartmak hobisidir.Ben Amerika dayim ailem Turkiye de.Ozledim hepsini tabiki gencken cok cektirdi vesselam. Eve geldigimde rapor ver bakalim derdi. Neyin raporunu vereceksem artik
hahahaha çok komik ya:) rapor ver bakalım:) yaptıklarını mı anlatırdın:)
tahammul edemdigim tek sey giyimime karısılmasıdır..insanlar kendileri gibi olmayanı farklı olmaya calısmakla suclar zaten kulaklarını belli bi yerden sonra tıka herkesin ruhu farklıdır kimisi dedigin gibi bi tişort kot spor ayakkabı giyer kimiside şık bir elbise ve topuklu ayakkabı ben neden baskaları gibi olmak zorundayımki aynen bende senin gibiyim giyim konusunda.. bu insanların karakterini analiz etme hakkını kimseye vermiyor cunku cok sade giyinen birine bakarsın anasının gozudur ki boyleleriylede cok karsılastım sen bildigin gibi devam et karıstırma kimseyide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?