Ne Giysem Suç,Nasıl giyineceğimi Şaşırdım!

ay babami hatirladim simdi Kendisi asker emeklisi cok cektirdi bana coooooook. Daha yasim kucukken siyah giyinmeyi cok severdim satanist mi olacaksin basimiza derdi. Kirmizi giysem kurt kizimisin sen derdi.( Nolur kurt arkadaslarimiz varsa alinmasin oyle derdi iste babam herseye bir kulp bulurdu ). Ipli bikini giysem bunun ipi cozulur butun askeri kampa rezil edersin askerler pesinde kosar bende onlarla ugrasmak zorunda kalirim elin cocuklarini olmadik yerlere surdurtme derdi sacimi kizila boyatmistim bu ne boyle punkci mi oldun git boya o saclarini derdi. Goguslerim biraz buyuk atlet veya ip askli giysem bu ne boyle yemek masasini serdin gene ne var ne yoksa git ustune adam gibi bisi giy kirmayim bacaklarini derdiDD ay derdi de derdi yavvv off ne komikmis simdin hatirladim da 27 yasindayim gulesim geldi

modayı geçtim de , kim nasıl rahat ediyorsa öyle giyinmeli.. sırf moda diye giyinmek bazen komik sonuçlar doğurabilir, çünkü o kıyafetin içinde sen SEN değilsen iş orda bitmiştir..
sen kendin nasıl istiyosan öyle giyin ama bunları yaparken de ailenin kalbini kırma, seni bi zaman sonra benimsemeye bile başlayacaklardır, çünkü tarzın oysa vazgeçemezsin ki

kimse ev haliyle dışarı çıkmıyor ki çıkanlar varsa onlarda kendileri bilir, onlara da bakımsız deniyor kısmına takıldım ben yani ben gayet tabii bir şekilde sokağa çıkabiliyorum. ev hali dediğin eşofman bady ise haklısın diyeceğim de o şekilde çıkıp çok güzel olan bayanlarda var. ayrıca ben makyajsız bir kot bir bady giyip kendimi çok güzel hissedebiliyorum. :44: veya mini etek asla giymiyorum. kilomdan değil bana abartı geldiğinden. bu da benim düşüncem. veya askılı giymiyorum. benden sana tavsiye nasıl giyinmek istiyorsan o şekilde olanı giy. sonradan keşke giyseydiim demezsin. ailenle çıkacağın zaman onların isteklerine kulak verebilirsin. onları direk ele bu konuda demiyorum ama bir arkadaşımızın da dediği gibi annemde bana biraz makyaj yap yüzün renklensin ne bu hasta gibi diye söylendiğini bilirim. hatta ve hatta kombinimi güzel yaptığımda dahi bunu giysen daha şık olur diye başıma üşüşür. ama sonuç şu ki. ben nasıl rahatsam en iyisi o. sende bu düşünceyle hareket et..

Son düzenleme:
aileniz, özellikle babanız sizi koruma içgüdüsüyle böyle yaklaşıyordur muhtemelen. seçtiği cümle hoş değil ama bazen hepimiz kendimizi ifade etmek için yanlış cümleler kurabiliyoruz,öncelikle sakin olun bence. biraz boylu poslu gösterişli bir bayansanız giydiğiniz kıyafetler sizi istemeden biraz frapan gösteriyor olabilir. ya da yaşadığınız çevre biraz muhafazakarsa onların yanında farklı kalabilirsiniz.

ailenizin başka bir düşüncesi de sizin sokakta rahatsız edilmemeniz için kıyafetlerinizde değişikliğe gitmeniz yönünde olabilir. kişisel bir saldırı olarak almayın bence.bunu abartırlarsa tabii ki sinirlenmek en doğal hakkınız ama belli sınırlar çerçevesinde bunu yapıyorlarsa kafanıza çok takmayın derim.yani açıkçası ben de mini etek giymek isterim mesela İstanbul'da sokaklarda, ama maalesef o kadar çok hayvan var ki rahat rahat yürünmüyor bile.mesela benim kıyafetlerim çok sadedir, ama ben de çok makyaj yaparım. yani bir yerden dengeyi kurmaya çalışırım. en azından bunu deneyebilirsiniz bence. mesela o gün çiçekli falan bir elbise giydiyseniz ayakkabılarınız ya da saçlarınız daha sade ve doğal olursa hem daha zarif görünür hem de daha doğal olursunuz. yanlış anlamayın ama lütfen, yalnızca fikir veriyorum

yalnız dediğim gibi aileniz olayı abartıyor da olabilir,sonuçta bizler onları tanımıyoruz. eğer yok "şu renk çok abartılı", yok" kolsuz tişört çok bilmem ne" şeklindeyse durum,alın karşınıza konuşun derim.

onları değiştiremeyeceğine göre bakış açını değişrmeye çalış canım. ne istiyorsan onu giy, ne derlerse desinler. zamanla alışırlar

yerine göre giyinmek lazım , plajda bikini giymek çok normaldir bir baloda minide öyle . ama öğle vakti arkadaşlarla buluşmaya mini giymek gündem yaratır

ay bi de güzelsen adamlar birbirini bıçaklar kız

en büyük sorunum bu olsa keşke!

yani böyle şeyleri kafana takma derimm...

eşofman body giyen kadınlar da ev haliyle çıkmaz ki ama,ev hali dediğim benim yataktan kalkılan haldir.senin dediğin eşofman body giymiştir ama saçları taralı,eli yüzü bakımlıdır en azından.onda da bir bakım vardır yani.Saçları bir sağdan bir soldan çıkmış paspal paspal çıkan bir kadını kim alımlı bulur.ve güzel görünen hiçbir kadının da öyle çıktığını görmedim, demek istediğim buydu. Yoksa öyle güzel,uyumlu eşofman vs giyip bakımlı görünen var ki benim kotlu bilmem neli halimden şık duruyorlar.Hatta bir de çok spor giyinip yüzüne makyaj yapmış olanlar oluyor,sırf "kasmadan geldim eşofmanlarımla" mesajını vermek için:) alakaya maydonoz işte,o da spor bir görünüm değil ki,sadece kot yerine eşofman giymişsin o kadar..ki benim de bunu eleştirmeye hakkım yok,sadece sözü geçince konuşmak istedim.

bir de allah vergisi bende öyle bir güzellik de yok.O güzel kadınlar güzelse öyle giysin bana ne.Ben malesef bir body bir eşofmanla güzel görünmüyorum.Hem zaten ben nedense bu işi eğlence haline getirdim,hergün özene bezene bir şeyler giymekten zevk alıyorum,benim için zevkli bir uğraş gibi.Evimdeki giysilerle dışarı çıksam mesela o günün bir tadı eksik olur benim için,ev haliyle dışarı çıkmayı sıkıcı buluyorum oyüzden.Bir de okulun kampüsünde kalsam anlarım,yurttan okula giderken eşofman falan çok cazip ama ailemle evde yaşıyorum ve evle okulum arasında kızılay var,aktarmalı otobüs hattı vs,bir saat yol,eşofmanlarla çıkmaya utanırım.Mesela rus kadınları,partiye gider gibi giyinip çıkıyorlar.Biz giyince niye abes oluyor ?Ben mesela burun ameliyatı geçirdim,çok kötü bir sonucu var.Yüzüme her baktığımda moralim bozuluyor ne giysem kendimi çok çirkin hissediyorum.Ama bacaklarım çok güzel mesela,gerçekten çok düzgün.Dizimin üstünde etek giydiğimde çok güzel olduğumu düşünüyorum,birden burun takıntım gidiyor.O yüzden yüzümdeki çirkin görüntüye takılmak yerine vücudumun güzelliğiyle mutlu oluyorum,ve o zaman güzel göründüğümü düşünüyorum.Bunu neden çok görüyor insanlar anlamıyorum?Bunalıma girip ağlayıp üzülmem işine mi gelecek milletin?

Bu arada bak şöyle bir şey geçti başımdan bir kere,oyüzden benim bu bakımlı ,düzgün görünme takıntım.Zamanında görüntüme pek önem göstermezdim.Bir çocukla buluştum bizim okuldan.Bana giyim kuşamla ilgili tavsiyelerde bulundu,biraz kendine bak falan dedi.Sonra arkada oturan bir kızı bana örnek gösterdi."iyi de o kız da öyle güzel falan değil ki" dedim."Ama şuan senden güzel görünüyor,mesela onun gibi giyin,saçını şöyle yap böyle yap" falan dedi.O an o kadar incindim ki,değişmeye bakımlı olmaya karar verdim.Çünkü bir erkeğin bakımsızdansa bakımlı olanı yücelttiğini gördüm.Kendine saygısı olan kimse de aşağılanmayı kabul etmez bence.Yani o saatten sonra niye özensiz olayım ki?Öyle de incinmişken..Farkındaysanız çoğu erkek de eşinin gitgide kendine bakmayı bırakmasından şikayet eder ve dışarıdaki bakımlı kadınlara bakar mesela.Yani neden elimde imkan varken bu aşağılayıcı duruma düşeyim ki değil mi?

Eşofman giyen bile bir şekilde renk uyumu yapıyor,bir şey yapıyor.Tsihrti altındaki eşofmana,ayakkabısı bilmem neyine uygun oluyor,saati gözlüğü vs,saçı güzel bağlanmış oluyor vs.O yüzden bu bir kıstas olamaz.Ben zamanında bakımsız bakımsız dolaştım ve bir erkek tarafından paspal,bakımsız olduğum kastedilerek küçümsendim.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer nokta..

Son düzenleme:

Sence "farklı olmaya mı çalışıyorsun,ilginç olmaya mı çalışıyorsun" gibi sanki zoraki kılığımla orijinal görünmeye çalışıyormuşum gibi bir anlam kasteden laflar koruma içgüdüsüyle söylenmiş olabilir mi?Umarım bu içgüdüyle söylemiştir,diğer türlü cidden öyle miyim ben yapmacık bir insan mıyım,o da bunu benim yüzüme mi vurdu diye üzülüp duruyorum günlerdir...

korumacılık mı yoksa sadece beni eleştirmek için mi eleştirdi onu anlayamadım.Çünkü babam annem gibi şefkatli değildir,biraz daha sanki sınıf arkadaşımmış gibi sıra arkadaşımmış gibi bir diyalog oluyor çoğu zaman aramızda ve bazen bile bile beni sinir etmek için,sinirini çıkarmak için söylüyormuş gibi bir hisse kapılıyorum.

Ben artık normallik algımı yitirdim öyle söyleyim.Mesela dışarı gezmeye çıkarken,okula giderken vs nasıl giyineceğimi tamamen şaşırmış durumdayım.Mesela şu sence iyi bir giyim örneği mi?: kot pantolon,üstüne kotla uyumlu v yaka kısa kollu bir penye,altına hafif dolgu topuklu açık ayakkabı,saçlar da düz fönlü?Mesela bu normal bir giyim mi yoksa farklı görünmeye çalışan yapmacık bir giyim örneği mi?

hahahahhaa çok güldüm ya bu ne böyle yemek masasını serdin gene :):):) hahahahhaa. çok eğlenceli yorumları varmış babanın.Bu arada hatırladım dedin de,baban nerde ,uzakta mısınız?

hahahahhaa çok güldüm ya bu ne böyle yemek masasını serdin gene :):):) hahahahhaa. çok eğlenceli yorumları varmış babanın.Bu arada hatırladım dedin de,baban nerde ,uzakta mısınız?

Benim babam ilginc adamdir. Motorculari hiccc sevmez. 12 ci katin balkonundan motosiklet kullanan motorcu arkadaslara sogan atip odlerini kopartmak hobisidir.Ben Amerika dayim ailem Turkiye de.Ozledim hepsini tabiki gencken cok cektirdi vesselam. Eve geldigimde rapor ver bakalim derdi. Neyin raporunu vereceksem artik

hahahaha çok komik ya:) rapor ver bakalım:) yaptıklarını mı anlatırdın:)

hahahaha çok komik ya:) rapor ver bakalım:) yaptıklarını mı anlatırdın:)

Eh mecburen anlatirdim Ama sus pusu sever babam. Mesela askeri balo ve kokteyl yemeklere davetli oldugumuzda hep guzel gideyim ister.Mesela mini etek gogus dekoltesi olsun istemez ama cok sik kiyafet tuvalet zarif seyler giyeyim ister, kuafore gonderir. Mesela ben lise 1 de iken hic makyaj malzemem yoktu bilmiyordum makyaj nasil yapilir. Kizim yemege gidicez bir eline yuzune birsey sur dedi. Bende krem surup geri geldim sonrada sasirdi adam kizim ne hala oyalaniyorsun yuzune birsey sursene dedi bende surdum demistim safim. Sonra anladi ki makyaj malzemem yok beni parfumeriye goturup allik ruj rimel almisti

Tabi sonra benim gozum acildi 17-18 yasima gelince surekli aaa elbisem yok kuafore gidicem makyaj malzemem yok deyip para isterdim. Eger mizmizlanirsa bak lojmana rezil olursun bilmem kimin kizi boyle capulcular gibi gelmis derler diye tehdit edip para alirdim. Cok cikarciymisim yahuDD Adamcagiz sonradan pisman oldu ben sana para yetistiremiyorum elin oglu seni geri getircek valla bu masrafinla basima kalicaksin kizim derdi.

Son düzenleme:
missplayful baban çok orijinal bir insanmış hahahaha ne yapsa,ne dese bir çelişkiye düşüyor:) ama seni parfümeriye götürüp birşeyler alması da çok anlayışlı bir hareket.

Yani mesela anlamadığım böyle biraz giyimine kuşamına özen gösterip sürekli düzgün giyinen veya şıklığıyla göze çarpan insanlar a veya b şekillerde eleştirilir de başkaları örnek verilir "bak mesela bi tsihrt bir eşofman giyip çıkmış" veya "ne kadar sade ,doğal bir kız" falan diye.Yani insani olarak onlar bakımlı,süslü olandan üstün mü de onları örnek veriyorsun?Hani belki hiç dikkat çekmeyecek şekilde,çok sade giyinir ama kaprisli,büyük egolu,duyarsız veya merhametsizdir değil mi?Yani sırf giyimle yerden yere vurulan biri karakter,insaniyet olarak da mı aşağıda onu anlayamadım?Çünkü ben sadece davranışlarında,tavırlarında haksızlık,kötülük gördüğüm insanları eleştiririm.. yani ne bileyim sade giyinen,bi tshirt eşofman giyen herkes çok iyi kalpli,melek insanlar mı?içlerinde kötülük mü yok?biri bana anlatsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…