• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Hale Geldik...

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
Elimi klavyeye uzatıyorum, bir söyleyecekken bin düşünüyorum. Neden mi?

Artık toplum olarak birbirimizi ANLAYAMIYORUZ. Bir cümle sarfetsem, kim bilir ne cevaplar alırım diye düşünüyorum. ve çoğunu yazmaktan vazgeçiyorum.

Değinmek istediğim bir kaç konu var, lütfen ama lütfen kimse kimseye sataşmasın. Birbirimizi kırıp üzmemek için açtım zaten konuyu, zira bir çok konuda benim ve çoğumuzun farkettiği gibi tartışma ortamı hakaretlere doğru akıp gidiyor. Ne gerek var? Neden düşünmeden konuşuyoruz? Gelelim anlatmak istediklerimden bazılarına:

• Düne kadar kürtajın yasaklanmasını istiyordum, çünkü bu sadece "BENİM" fikrimdi. Ancak karşıt fikirleri dinlediğimde duruma ne kadar at gözlüğüyle bakmış olduğumu farkettim. Bu ülkede milyonlarca vatandaş yaşıyor. ve bu da demek oluyor ki milyonlarca farklı fikirler mevcut. Yetki sahipleri milyonlarca kişinin adına hangi kararları alabilir? Tabi ki milyonlarca kişinin yararına olacak kararları... Hiç kimse, kendi inanç ve vicdanına ters düşen bir durumu başkaları adına yasaklayamaz ! Kürtajı yasaklamak, kişinin yaşam haklarına tecavüzdür. Ben kürtajı onaylamıyorum, ama yaptırmak isteyene müdahele hakkım yoktur. Çünkü o çocuğu doğuracak olan da, ona yıllarca emek harcayacak olan da kendisidir. Herkesin bu gibi kişisel durumlarda özgür karar verme hakkı vardır, kişinin nasıl bir yaşam süreceğine bir başkası karar verip müdahele edemez.

• İnsanlar inanışlarına göre sınıflandırılamaz. Bu ülkede birçok inanç mevcut. Ben müslümanım, benim inancım örtünmeyi gerektiriyorsa örtünürüm. Örtüme hiç kimse laf edemez, müdahele edemez. Başka inanca göre de şapka takmak zorunlu ise takacak, buna da hiç kimse müdahele edemez. Herkes inancını yaşamakta özgürdür. Karşımızdakinin davranışı inancımıza ters düşüyor diye onu küçümseme ve ona saldırma hakkına sahip değiliz. Örnek veriyorum: X kişisi buraya bir konu açıyor, erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini ve acaba hamile mi kalmış değilmiymiş diye evham yaptığını anlatıyor. Biz ne yapıyoruz, " vayyy seni gidi X, sen nasıl zina yaparsın, sana herşey müstehak"tan bir giriyoruz, Allah belanı versinlere kadar uzatıyoruz hakaretleri... X'in yaşamı ve inancı buna müsait ise, yargılamak bize mi düşüyor arkadaşlar? TABİ Kİ HAYIR. Peki neden X'e yardımcı olmaya çalışmak yerine, X'i yerden yere vuruyoruz? Gerek var mı onu incitmeye kırmaya? Ya da en çok buna HAKKIMIZ var mı?

• Paragrafı yine tesettürden açacağım. Çünkü bununla ilgili olarak hem forumda hem realde rahatsız olduğum başka bir konu var.
Öyle bir hal almışız ki, başın örtülüyse ATA'ya düşmansın :47: ve başında örtü varsa siyasi görüşün de bellidir :51: Altı üstü bir örtü bu, ah bir baksanız altında neler gizli değil mi? Başlı başına bir sembol, tek başına herşeyi anlatıyor maşallah.... Buraya ilk üye olduğumda profilimde kendi resmim vardı, kapalı olduğumu gören birisi de tartışma esnasında bana Atatürk düşmanısın dedi. Nedir bu önyargı peki? Eminim bana bunu diyenden daha çok aşığımdır ben Atatürk'e. "Hayır ben Atatürkü çok seviyorum ona hayranım" dememe rağmen "umarım öylesindir" dedi bana. Başım açık olsaydı öyle olur muydu? Olmazdı. Bir başımı kapatmışım, baksanıza neler anlatmışım... Üstelik siyasi görüşüm de yok. varsa da tek siyasetim "siyasetsiz olmak"tır.

• Rica ediyorum, çok rica ediyorum:
Dilinize mukayyet olun. Birisi size birşey diyorsa, anlayarak dinleyin. Size ne anlatmak istiyor bütününü anlayın, aradan üç beş kelime bulup insanın gözüne sokmayın. Herkes kendi doğruları ile yaşıyor, herkese saygı duyun. Canınız karşınızdakine hakaret etmek istiyorsa susun, belki hata sizdedir. Belki yanlış düşünen sizsinizdir. Kimseyi kendi doğru ve yanlışlarınızla yargılamayın.

ve burası nasıl olsa sanal diyerek klavyeme kuvvet demeyin, tek bir kelime ile kim bilir kaç gerçek kalbi kırıyorsunuzdur, farkında mısınız?

Herşey konuşa konuşa arkadaşlar, herşey konuşa konuşa...:7::7:

Bahsettiğiniz gibi insanlarda ön yargı,birbirine dinleme,karşındakine saygı duyma,ırkını,dilini,dinini yagılamama(ki aslında bu kimsenin haddi değildir,bu cesareti nerden buluyolar onuda bilemiyorum) v.s özellikler var olsaydı hem memlekette hemde dünyada barış,güzellikler içinde yaşardık

Malesef yok böyle bi dünya :31:

Bahsettiğiniz gibi insanlarda ön yargı,birbirine dinleme,karşındakine saygı duyma,ırkını,dilini,dinini yagılamama(ki aslında bu kimsenin haddi değildir,bu cesareti nerden buluyolar onuda bilemiyorum) v.s özellikler var olsaydı hem memlekette hemde dünyada barış,güzellikler içinde yaşardık

Malesef yok böyle bi dünya :31:

Bunlar özellik değildir ki, anlayıştır. Yazdıklarım zor ya da imkansız şeyler değil ki? Sadece biraz düşünme gücü, ve empati çabası gerektiriyor. Bunu ben yapıyorsam, karşımdaki neden yapamasın? Ben üstün özelliklerle doğmadım ki:26:

Bunlar özellik değildir ki, anlayıştır. Yazdıklarım zor ya da imkansız şeyler değil ki? Sadece biraz düşünme gücü, ve empati çabası gerektiriyor. Bunu ben yapıyorsam, karşımdaki neden yapamasın? Ben üstün özelliklerle doğmadım ki:26:

Yukarıdakiler sizin özellikleriniz mi,kaçırmışım orayı

Bence imkansız,keşke imkansız olmasa
Bu zamana kadar imkansız olmasaydı,bu hale gelmezdik sanırım başlıkta yazdığınız gibi

hak vermek istiyorum kisa birzamana kadar bende turbanli bayanlarin ataturk dusmanioldugunu saniyordum,symbol saniyordum ki turban amerikan dan geldigi icin, hani ne tam kapali ne tam acik farkli dusuncedeki insanlarin öyle dusunme sebebisadece budur

Yukarıdakiler sizin özellikleriniz mi,kaçırmışım orayı

Bence imkansız,keşke imkansız olmasa
Bu zamana kadar imkansız olmasaydı,bu hale gelmezdik sanırım başlıkta yazdığınız gibi

Yukarıdakiler derken? Sadece birbirimizi anlamak için çaba gösterelim diyorum yukarda bişey yok.

Durum bu hale geldiyse ve bizler bu haldeysek bu bizim eserimizdir. Bunu düzeltecek olan da yalnız bizleriz öyle değil mi? Burda farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Neden benimle takıştınız anlam veremedim nedir bu muhalefet

İnsanların bir birine saygısı yok bir birini harcama ezme sevdasındalar. Dış görünüşün önemide yok karaktere bağlı herşey ve bazı olguların oluşmasına sebepde bu. Ben ne açıklar tanırım türbanlılardan daha imanlı ne türbanlılarda tanırım grup sekslerde adını altın harfler ile yazdırmış vs.. Anlayış yok kendi düşüncesini dayatmak var sanki karşındaki senle bir düşünmek zorunda.

1- düşene bir tekmede sen vur klasiği
2-empati yapmama kendmizi karşımızdakinin yerine koyamama
3-en önemliside hepimizin ölümlü olduğunu unutmamız bence ..
bu dünya o kadar boşki kalp kırmaya değmiyor

İnsanların bir birine saygısı yok bir birini harcama ezme sevdasındalar. Dış görünüşün önemide yok karaktere bağlı herşey ve bazı olguların oluşmasına sebepde bu. Ben ne açıklar tanırım türbanlılardan daha imanlı ne türbanlılarda tanırım grup sekslerde adını altın harfler ile yazdırmış vs.. Anlayış yok kendi düşüncesini dayatmak var sanki karşındaki senle bir düşünmek zorunda.

aaa olurmu canım..
biz öle yetenekliyizki türbandan sactan mini etekten beyni okuyabiliriz..:32:

Şunu da eklemek istiyorum
Hepimiz Polyanna olalım demiyorum. Tabi ki karşımızdakine tepki verebiliriz. Ama verdiğimiz tepki daha seviyeli olsun, hakaret ederek hiç kimsenin düşüncesini sindiremeyiz düzeltemeyiz.

Ben türbanlı olmadığım halde türbanlıları "Atatürk düşmanı" olarak gören zihniyeti anlamış değilim. İnsanlar kendi dini inançlarını yaşıyor diye Atatürk düşmanı olarak nitelendirilemez. Bu kara cahillikten başka bişey değildir.

Benim bir sürü başı kapalı arkadaşım var içlerinden bi tanesinin dahi Atatürk düşmanı olduğunu görmedim aksine hepsi de Atatürk'ü seven ve milliyetçi insanlar.
İnsanları dış görünüşüyle yargılayan insanlardan nefret ederim. Herkesin inancı da giydiği kıyafeti de kendinedir.

Biz kimiz ki Allah ile kul arasına girmeye çalışıp insanları dış görünüşüyle yargılıyoruz?

Parayla imanın kimde olduğu belli olmadığı gibi Atatürk sevgisinin de kimde olduğunu bilemeyiz.

Kürtaj konusunda ise ben de çok zaruri olmadığı gerekçesiyle kürtajın yasaklanması taraftarıyım.
Ama düşünüyorum da hangi kadın zevk için hamile kalıp da hiç bi sebep yokken çocuk aldırır ki? Aslında yasaklamak da çözüm değil.
Ülkemizde yasak olduğu halde yapılan onca şey varken bunun yapılmaması imkansız. Bu durumda da daha çok anne ölümüyle karşılaşma olasılığı fazla.

Ben türbanlı olmadığım halde türbanlıları "Atatürk düşmanı" olarak gören zihniyeti anlamış değilim. İnsanlar kendi dini inançlarını yaşıyor diye Atatürk düşmanı olarak nitelendirilemez. Bu kara cahillikten başka bişey değildir.

Benim bir sürü başı kapalı arkadaşım var içlerinden bi tanesinin dahi Atatürk düşmanı olduğunu görmedim aksine hepsi de Atatürk'ü seven ve milliyetçi insanlar.
İnsanları dış görünüşüyle yargılayan insanlardan nefret ederim. Herkesin inancı da giydiği kıyafeti de kendinedir.

Biz kimiz ki Allah ile kul arasına girmeye çalışıp insanları dış görünüşüyle yargılıyoruz?

Parayla imanın kimde olduğu belli olmadığı gibi Atatürk sevgisinin de kimde olduğunu bilemeyiz.

Kürtaj konusunda ise ben de çok zaruri olmadığı gerekçesiyle kürtajın yasaklanması taraftarıyım.
Ama düşünüyorum da hangi kadın zevk için hamile kalıp da hiç bi sebep yokken çocuk aldırır ki? Aslında yasaklamak da çözüm değil.
Ülkemizde yasak olduğu halde yapılan onca şey varken bunun yapılmaması imkansız. Bu durumda da daha çok anne ölümüyle karşılaşma olasılığı fazla.

Kürtajı yasaklamak çözümden çok felaket getirir. İnsanlar doğurmaya mecbur tutulur, anne babası tarafından nefretle beklenen çocuk doğar doğmaz ya sokağa atılır ya da cami avlusuna. Daha geçen akşam haberlerde izledim, 16 yaşındaki kız 17 yaşındaki sevgilisinden hamile kalmış çocuğu doğurmuş kendi anne babası ve bir de bebeği ile yürürken kaldırıma attılar çocuğu. Şimdi devlet bu çocuğu korusa ne olacak? O bebeğin anne baba sevgisini hangi kurum karşılayabilecek ki?

Yukarıdakiler derken? Sadece birbirimizi anlamak için çaba gösterelim diyorum yukarda bişey yok.

Durum bu hale geldiyse ve bizler bu haldeysek bu bizim eserimizdir. Bunu düzeltecek olan da yalnız bizleriz öyle değil mi? Burda farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Neden benimle takıştınız anlam veremedim nedir bu muhalefet

Anlayıştan bahseden siz değil miydiniz ?
Bakın olmuyor
Ben muhalefet falan olmadım,bahsettiğinizin mümkün olmadığını yazdım,dediğiniz gibi anlayışlı olup size sadece saygı duymak düşerdi
Uzun konunuza değer verdim okudum,neyle suçlamaya çalışıyosanız :19:

Anlayıştan bahseden siz değil miydiniz ?
Bakın olmuyor
Ben muhalefet falan olmadım,bahsettiğinizin mümkün olmadığını yazdım,dediğiniz gibi anlayışlı olup size sadece saygı duymak düşerdi
Uzun konunuza değer verdim okudum,neyle suçlamaya çalışıyosanız :19:

Bahsettiğimin mümkün olması için çaba gösterdiniz mi kendi adınıza? Gelin elimize bir âsâ alalım denizi ortadan ikiye ayıralım mı dedim. SADECE ANLAMAK İÇİN ÇABA GÖSTERELİM DİYORUM. Sizi neden suçlayayım ki?

Kürtajı yasaklamak çözümden çok felaket getirir. İnsanlar doğurmaya mecbur tutulur, anne babası tarafından nefretle beklenen çocuk doğar doğmaz ya sokağa atılır ya da cami avlusuna. Daha geçen akşam haberlerde izledim, 16 yaşındaki kız 17 yaşındaki sevgilisinden hamile kalmış çocuğu doğurmuş kendi anne babası ve bir de bebeği ile yürürken kaldırıma attılar çocuğu. Şimdi devlet bu çocuğu korusa ne olacak? O bebeğin anne baba sevgisini hangi kurum karşılayabilecek ki?

Aslında bu kürtaj konusu çok ince bir konu.
Mesela doğru korunma yöntemi uygulamayan ve eşi doktor olan bir arkadaşım üçüncü çocuğunu sırf iki tane iki yaş arayla bebek doğurduğu ve sorumluluğu fazla olduğu için aldırdı.

Bu insanlar cahil değiller ve korunma yöntemi olarak takvim yöntemini uygulamışlar. Onların tedbirsizliğinden dolayı bir can hayata gözlerini açmadan kapattı. Maddi durumları da gayet iyiyken yaptılar bunu.

Ama öte yanda 16 yaşında bir kız var daha annelik sıfatını değil hak etmeyi, gerekliliğini bile bilmezken hamile kalıyor.
Ya da tecavüz sonucu ensest ilişkilerden olan bebekler...

Yani bu çok ince bir konu kürtaj yasaklanmalı ya da yasaklanmamalı diye kesin şeyler söylemek çok zor.

Çünkü doğan çocuğun geleceği nasıl olabilir aslında bunu tamamen bilemeyiz ama önceden kestirilebilecek olaylar var 16 yaşında bir kızın anneliği başaramayacağı gibi. Bir de kürtajın yasaklanmadığı için daha fazla arttığı da bi gerçek. Gençler evlilik öncesi çok rahat tedbirsiz ilişki yaşayıp çocuk aldırıyor. Sanki bir can gibi bakmıyorlar bebeğe bi hata gibi bakılıyor. Diğer yanda 10 yıl çocuk hasretiyle yanıp tutuşan evli çiftler de varken.... Ben daha açıkcası beynimde yasaklansın ya da yasaklanmasın diye bi düşünceye sahip olamıyorum. Çünkü bu kürtaj olayı öyle bişey ki yasaklanmasın herkes aldırıp kurtulsun ya da yasaklanmasın her çocuğu olan doğursun diye bişey diyemem...

Tabi yine de her düşünceye saygım var....

Aslında bu kürtaj konusu çok ince bir konu.
Mesela doğru korunma yöntemi uygulamayan ve eşi doktor olan bir arkadaşım üçüncü çocuğunu sırf iki tane iki yaş arayla bebek doğurduğu ve sorumluluğu fazla olduğu için aldırdı.

Bu insanlar cahil değiller ve korunma yöntemi olarak takvim yöntemini uygulamışlar. Onların tedbirsizliğinden dolayı bir can hayata gözlerini açmadan kapattı. Maddi durumları da gayet iyiyken yaptılar bunu.

Ama öte yanda 16 yaşında bir kız var daha annelik sıfatını değil hak etmeyi, gerekliliğini bile bilmezken hamile kalıyor.
Ya da tecavüz sonucu ensest ilişkilerden olan bebekler...

Yani bu çok ince bir konu kürtaj yasaklanmalı ya da yasaklanmamalı diye kesin şeyler söylemek çok zor.

Çünkü doğan çocuğun geleceği nasıl olabilir aslında bunu tamamen bilemeyiz ama önceden kestirilebilecek olaylar var 16 yaşında bir kızın anneliği başaramayacağı gibi. Bir de kürtajın yasaklanmadığı için daha fazla arttığı da bi gerçek. Gençler evlilik öncesi çok rahat tedbirsiz ilişki yaşayıp çocuk aldırıyor. Sanki bir can gibi bakmıyorlar bebeğe bi hata gibi bakılıyor. Diğer yanda 10 yıl çocuk hasretiyle yanıp tutuşan evli çiftler de varken.... Ben daha açıkcası beynimde yasaklansın ya da yasaklanmasın diye bi düşünceye sahip olamıyorum. Çünkü bu kürtaj olayı öyle bişey ki yasaklanmasın herkes aldırıp kurtulsun ya da yasaklanmasın her çocuğu olan doğursun diye bişey diyemem...

Tabi yine de her düşünceye saygım var....

Bakın biz buna karşıyken bile ne şekilde doğru ne şekilde yanlış karar veremiyoruz. Dediğiniz gibi çok ince bir konu, neresinden çeksek elimizde kalıyor. Bu yüzden diyorum ki bunun gibi doğruluğu ve yanlışlığı teoriden öteye gitmeyen durumları hiç kimse kanun budur diye vatandaşın önüne sunamaz. İnsan haklarına aykırıdır bu.

Bu durumu yaratan halk degil, bizi yonetenlerdir. Resmen ülkede örtülü-ortusuz ayrımı yapılıyor. Örtünmeden kadınların neye benzetildiğini hepiniz duymuşsunuzdur. Ayrıca bu bas örtüsü seklinin eskilerin örtünme şekliyle hic alakası yoktur. Ama yeni usul ortunenlerinde bunun bilincinde olduğunu zannetmiyorum. Bundan 15-20 sene önce insanlar oruçluyum demezdi ya da namaz kılıyorum demezdi. Çünkü o zaman kabahatte gizli yapılırdı ibadette. Ben anneannemin namaz kılmaya gideyim dediğini hic duymadım. Namaz vakti gelince kalkar namazını kılar gelirdi. Şimdi insanların ağzında sakız gibi dolaşıyor namazında niyazında diye. Şimdi herkes birbirine niyetlimisin diye sorar. Oruç tutmayana suçlayan gözlerle bakılır. Sanane kardesim demek gelir içimden.Ne bu ortamda nede başka ortamlarda kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur. İster evlenmeden önce birseyler yasar isterse evlendikten sonra. Her koyun kendi bacağından asılır. Asla, asla deme diye bir soz vardir. Bugun burada sırf fikirleri uyuşmuyor diye insanlara beddua edenlerin, yarın kendi ailesinin veya cocuğunun aynı seyleri yaşanmayacağının garantisi yoktur. Dinimiz hoşgörü dini ama bunu artık kimse hatırlamıyor galiba.

Ne başörtüsü ne kürtaj derdim,

Derdim insanlık !

İnsana has merhamet ve hoşgörünün olmayışı

Her konuda bundan muzdaribim; mps li çocuklar için, zevk için öldürülen,eziyet edilen hayvanlar için, bir kür kemoterapi için Cerrahpaşa koridorlarında sürünen insanlar için, açlıktan ölen bebekler için, töre diye öldürülen kadınlar için

Merhamet insan olmanın hamurundandır, hamurumuz bozuluyor.

Türbanlı ya da türbansız fark etmez herkes için durum bu. Bence de kimse kimsenin inancına laf etmesin, herkes anlayışlı olsun bu güzel bir şey ama insanlık sadece bununla kaim değil.

Merhameti olmayanın imanı olmaz diye çocuklarını büyüten bir kadının kızıyım ben, annem bana insanları ayır demedi hiç, onun sofrasında hocasıda oturdu meşrebi hafif diye tabir edilende, biz böyle gördük. Politika hayat kurtarmıyor arkadaşlar

İnsan isek ; tükettiğimiz ömrün bir faydası olmalı, birileri bizi hayırla anmalı , yaşamın özü bence bu. Merhamet ve farklı düşünceye saygı oldukça kimse kimseyi kırmaz,kıramaz.

Burada açılan konularda bazen öyle şeyler okuyorum ki; öyle fütursuz öyle basit ithamlar,hakaretler bunlar merhametimizi kaybettiğimizden oluyor. Saygıyı ve insanı anlamayı vazgeçmekten oluyor. Herkesin hayatı kendine, bir derde deva olabilir, karşımızdakini biraz rahatlatabilirsek ne mutlu diyemediğimizden. Hınç alıyor insanlar birbirinden. Oysa bizler, kadın yüreği taşıyan bizler anlayış bayrağını en önde taşımalıyız, bu yaradılışımızda var.

Son düzenleme:
bana da genelde dinsizsin msjları geliyor. dininiz ne bilmiyorum ama....

forum içinde de bu imalarda bulunan var... bende bundan şikayetçiyim

kalbinde insan sevgisi olan herkese benim kapım açık... herkes kendi gibi olanı sevme derdinde

Back
X