• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Hale Geldik...

Kürtaj konusunda herkesin farklı fikir ve düşünceleri var doğru.Bende kürtaja karşıyım.Ama sağlık açısından bir tehlike var ise ölümle sonuçlanacak olabilir hem kanunen ve en önemlis dinimiz açısından gerekli bir sebebi olmalı.

Kürtaja karşı çıkan ya da çıkmayan fikirlere saygı duyuluyorda ya da duyulmuyor.Ama fikir beyan edemeyecek olan bir CAN var ona kıyılıyor onun müdahale edecek durumu yok ama can işte can kıyılır mı? kuzucuğa:emir_bebek:

Bu durumu yaratan halk degil, bizi yonetenlerdir. Resmen ülkede örtülü-ortusuz ayrımı yapılıyor. Örtünmeden kadınların neye benzetildiğini hepiniz duymuşsunuzdur. Ayrıca bu bas örtüsü seklinin eskilerin örtünme şekliyle hic alakası yoktur. Ama yeni usul ortunenlerinde bunun bilincinde olduğunu zannetmiyorum. Bundan 15-20 sene önce insanlar oruçluyum demezdi ya da namaz kılıyorum demezdi. Çünkü o zaman kabahatte gizli yapılırdı ibadette. Ben anneannemin namaz kılmaya gideyim dediğini hic duymadım. Namaz vakti gelince kalkar namazını kılar gelirdi. Şimdi insanların ağzında sakız gibi dolaşıyor namazında niyazında diye. Şimdi herkes birbirine niyetlimisin diye sorar. Oruç tutmayana suçlayan gözlerle bakılır. Sanane kardesim demek gelir içimden.Ne bu ortamda nede başka ortamlarda kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur. İster evlenmeden önce birseyler yasar isterse evlendikten sonra. Her koyun kendi bacağından asılır. Asla, asla deme diye bir soz vardir. Bugun burada sırf fikirleri uyuşmuyor diye insanlara beddua edenlerin, yarın kendi ailesinin veya cocuğunun aynı seyleri yaşanmayacağının garantisi yoktur. Dinimiz hoşgörü dini ama bunu artık kimse hatırlamıyor galiba.

Hoşgörüsüz iki tarafta hoşgörü bekliyor. Kime ne mini etekten kime ne başörtü şeklinden. Yeni usul örtünmüş, eski usül değilmiş. Eskiden bu kadar açıklık yokmuş, şimdi açılınmış. Kime ne? Bunlar kimsenin üstüne vazife değil ki. İşte bu noktada sorun ortaya çıkıyor. Karışmak, müdahale etmek, yadırgamak, yargılamak. Devam ediyoruz malesef, tahammülümüz yok.

Bu gidisle durum Boyle gider...
Turk Kurt Laz Çerkez Acik Kapali bizim icin farketmez yeterki INSAN olsun...
Forumdaki tartismalar sanki ayri irktan kisiler tartisyio oysaki biri açik bayan digeri kapali ama birbirini yiyiodur

konu sahibi arkadaşım hakaret mevzusu benim kaç gündür aklımdaydı.inan üyeliğimi iptal etsem mi diye içimden geçirdim.
şu kürtaj konusuna sadece kürtaja karşı olduğumla ilgili düşüncelerimi yazmıştım.msj ım ne dini içerikliydi,ne de siyasi...ama gel gör ki üyelerden biri bana olmadık hakaretlerde bulundu.''başına gelsin de gör,eğitim şart,senin gibilerine saygı duymam...'' şeklinde hakaretlerle ağzına geleni bir güzel klavyesine saydı döktü.birçok arkadşımız da onunla aynı düşüncede olduğu için hakaretleri görmeksizin bahsettiğim arkadaşın ms jını beğendi.

bu olaydan sonra ara ara o konuya girdim baktım.ama asla bir daha yorum yapmadım.ne denilebilir ki!
ne yazık ki karşıt düşüncelere saygı yokmuş.

Uyuşturucu kullanmayı da serbest bırakalım..Nasılsa kullanan kendisine kullanıyor onun bedeni bizi ilgilendirmiyor.. Sonuçta uyuşturucuyu kullanacak da o , uyuşturucunun iyi veya kötü etkisini görecekte o..Bize ne oluyor da yasaklıyoruz değil mi ?

herkes cok sert kımse empatı yapmıyor nasılsa sanal ortam dıye herkes bırbırıne fıkrını dayatıyor aslında herkesın gorusu aynı olmak zorunda değil tabıı kı sadece bnım dedıgım dogru mantıgı var dogru bır tane deıl herkesın dogrusu kendıne..

ben örtüye değil mantıga bakarım örtülü çok kafa barıstırdıgım arkadaslarımda var başı acıkta var,

ama burda bazı bayanların tutumu benı sınır edıyor gercekten ne zaman medenıyetten dem vurulsa medenıyet zına mıdır vay efendım Ataturk u gene ortaya attınız vs .. yada bırı konu acıyor erkek arkadasıyla bır seyler yasamıs yapmasaydın hakettın gunahkarsın bılmem nesın.yanı sızlerın basına gelmeyecegı ne malum...

yanı konu acan arkadasıma katılıyorum

Uyuşturucu kullanmayı da serbest bırakalım..Nasılsa kullanan kendisine kullanıyor onun bedeni bizi ilgilendirmiyor.. Sonuçta uyuşturucuyu kullanacak da o , uyuşturucunun iyi veya kötü etkisini görecekte o..Bize ne oluyor da yasaklıyoruz değil mi ?
kürtajla uyusturucu bır mı sımdı anlayamadım ben

uyuşturucunun zararlarını bir okuyun isterseniz..kullanan sadece kendinemi kullanıyor:14:
yoksa diğer insanlara ne gibi zararları oluyor
sigara için bile bunca yasak varken siz uyuşturucu diyorsunuz..
ya uyuşturucu için kendini satan körpecik genç kızlar,okul önlerinde
acaba kızım -oğlum bulaşırmı diye bekleyen anneler babalar :50:
hiç adaletli bir kıyaslama olmamış..:26:

uyuşturucunun zararlarını bir okuyun isterseniz..kullanan sadece kendinemi kullanıyor:14:
yoksa diğer insanlara ne gibi zararları oluyor
sigara için bile bunca yasak varken siz uyuşturucu diyorsunuz..
ya uyuşturucu için kendini satan körpecik genç kızlar,okul önlerinde
acaba kızım -oğlum bulaşırmı diye bekleyen anneler babalar :50:
hiç adaletli bir kıyaslama olmamış..:26:

Bir dakika aşama aşama gidelim, çok güzel yakalamışsınız..Uyuşturucu zararlı , sigara yararlı mı peki ?

Öbür başlıkta kendisine düz mantık denilmesine kızan üye siz miydiniz? Eğer öyleyse pek haksız bir tanımlama yapmamışlar sanki.

KOnuya dönersek çok haklısınız kesinlikle toplumda genel bir anlamama sorunu var, bir de ülkecek bir münazara havasındayız sanki. Herkes en ufak en anlamsız ayrıntıyı bile saatlerce tartışmak, karşısındaki tıpkı onun gibi düşünene kadar devam etmek, mutlaka mutlaka son sözü söyleyen olmak istiyor. Geçen gün Müge Anlı'yla ilgili saçma sapan ufacık bir ayrıntıyı saatlerce tartıştım biliyor musunuz burada, asıl konuyla alakası bile yoktu :9: En son bilmem kaçıncı mesajımı yazarken zoraki frenledim kendimi ''Yeter, karşındakine kendini açıklamak zorunda değilsin, o kadar da önemli değil, cevap verme geç'' :9: Bu bahsettiğim münazara havasından nasıl kurtuluruz bilmiyorum bende de var çünkü bu, ama bu sorunu çözdükten sonra geriye sadece karşımızdakine biraz empati duymak, biraz da saygı göstermek kalıyor. Bunları halledince iletişim alanında büyük ilerleme göstericez bence.

Buarada bir aslında bambaşka konuları da içinde barındıran başarılı bir topiği daha kürtaja kurban vericez gibi gözüküyor, zaten asıl topikte konu eskimişti di mi 200 sayfa konuş konuş yeniden başlamak lazım :9:

Yok ben değildim..Düz mantık Hayriye , o başkasıydı..

Ben hukukçuyum .. Hiç birşey için yasaklanmıyorsa , tecavüzcülerin ortaya çıkartılması için bu yasaklanmalı diye savunması gereken feminist gruplar iş kendi keyiflerine gelince çıkılmadık sokak atılmadık slogan bırakmazlar , ama adliye köşelerinde hakları gasp edilen belki de daha o aşamaya kadar gelemeyen binlercesi bu ülkede kadın değil hiç bir hakları yok..Siz biliyor musunuz ensest ilişkilerden ya da tecavüz yoluyla hamile kalıp kürtaj yapmak zorunda kalanları..Utançlarından kimseye söyleyemedikleri tek çarelerinin kürtaj olduğunu bi anda oldu bittiye getirilen hayvanlıkları niye hiç aklınıza getirmiyorsunuz..Ama tabi , sizler 10 ar cm topuklu giyip sokaklarda sloganlar atarak , bir nevi kendi keyfiyetinizin yasaklanmasını eleştireceksiniz. Sonuçta bir canlıyı öldürmeniz , nasıl kendi kararınız olabilir ?

Ben hukukçuyum .. Hiç birşey için yasaklanmıyorsa , tecavüzcülerin ortaya çıkartılması için bu yasaklanmalı diye savunması gereken feminist gruplar iş kendi keyiflerine gelince çıkılmadık sokak atılmadık slogan bırakmazlar , ama adliye köşelerinde hakları gasp edilen belki de daha o aşamaya kadar gelemeyen binlercesi bu ülkede kadın değil hiç bir hakları yok..Siz biliyor musunuz ensest ilişkilerden ya da tecavüz yoluyla hamile kalıp kürtaj yapmak zorunda kalanları..Utançlarından kimseye söyleyemedikleri tek çarelerinin kürtaj olduğunu bi anda oldu bittiye getirilen hayvanlıkları niye hiç aklınıza getirmiyorsunuz..Ama tabi , sizler 10 ar cm topuklu giyip sokaklarda sloganlar atarak , bir nevi kendi keyfiyetinizin yasaklanmasını eleştireceksiniz. Sonuçta bir canlıyı öldürmeniz , nasıl kendi kararınız olabilir ?

Hukukçu olduğunuzu okuyunca yazmak istedim.
Tam da aradığım kişisiniz.
Şu başlıkta çağrı yapmıştım ama yol gösteren olmadı.
Yapılabilecekler için bilgilendirirseniz sevinirim.
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/534980-yeni-ogrendim-konuyu-feryad-edesim-var.html

hayır zararlı eeee?

O zaman sigarayı da yasaklayalım o niye serbest ?Sigara içenleride yargılayıp hapis cezası verelim. Madem zararlı .. Kimse yararını kabul etmiyor ..Hem içen kişi sadece kendi bedenini değil bizleri de etkileyebiliyor sonuçta açık havada da olsa..

Madem sizin mantıktan , uyuşturucu kullananın zararı sadece kendisine olmadığını savunuyorsunuz.. Bunun üzerine bizim derhal alkolü yasaklamamız lazım.. Çünkü alkollü araç kullanmaktan meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı uyuşturucu nedeniyle zarar görenlerin sayısından en az 5 kat daha fazla ülkemizde..O halde bugünden tezi yok alkolüde yasaklıyoruz.. Bana düz mantık diyeceğinize biraz sorgulama yapın , ağda mı yapıyonuz da kendi bedenim kendi kararım diyorsunuz.. Aldırdığınız tüyünüz değil bildiğiniz embriyo aşamasında bir canlı be.. Bir canlının yaşamının iki dudağınızın arasında olması , nasıl bir özgürlük ?

ha kurtaj yasagı tecavuzculerı mı ortaya cıkaracak otekı turlu saklıyor kız utanıp soylemıyor ama cocugu dogurunca ortaya cıkacak nasılsa cocukta artık cahıl bır anne tecavuzcu bır baba elınde ne olur bılemem.mantık bu mu yanı.

O zaman sigarayı da yasaklayalım o niye serbest ?Sigara içenleride yargılayıp hapis cezası verelim. Madem zararlı .. Kimse yararını kabul etmiyor ..Hem içen kişi sadece kendi bedenini değil bizleri de etkileyebiliyor sonuçta açık havada da olsa..

Madem sizin mantıktan , uyuşturucu kullananın zararı sadece kendisine olmadığını savunuyorsunuz.. Bunun üzerine bizim derhal alkolü yasaklamamız lazım.. Çünkü alkollü araç kullanmaktan meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı uyuşturucu nedeniyle zarar görenlerin sayısından en az 5 kat daha fazla ülkemizde..O halde bugünden tezi yok alkolüde yasaklıyoruz.. Bana düz mantık diyeceğinize biraz sorgulama yapın , ağda mı yapıyonuz da kendi bedenim kendi kararım diyorsunuz.. Aldırdığınız tüyünüz değil bildiğiniz embriyo aşamasında bir canlı be.. Bir canlının yaşamının iki dudağınızın arasında olması , nasıl bir özgürlük ?
alkol yasagı sıgara yasagı felan bıldıgın 4. murat gıbı bır padısah ıstıyorsunuz anlasılan.merak etmeyın sızın ıstedıgınız gıbı olacak...kurtajda yasaklanacak kadın ölümlerı artacak,bır suru doğan gunahsız bebenın hayatı da mahvolacak anne benı neden dogurdun dıye ısyan edecek bır suru psıkopat yetısecek

Şekilcilik güzel şey, ben de eylemlerde 10 cmlik topuklularla geziyorum hep, amacımda hem bacaklarımı uzun göstermek hem de prezervatifi rahatsız edici bulan, doğum kontrol hapının kilo aldırdığını düşünen biri olarak ''en sevdiğim doğum kontrol yöntemi'' kürtajın elimden alınmasından korkmak. Çok boşum, kürtaj aldırmaktan sonraki en büyük eğlencem çıktığım yurtdışı tatilleri, bu tatillerden de Batının en trend kıyafetleriyle, ahlakını alıp geliyorum, ama boş olduğum kadar da salağım anlaşılan ki, kürtajı bi koşu yurtdışına gidip yaptırmak aklıma gelmiyor, o yüzden bi taraflarımı yırtıyorum kendi keyfiyetim yasaklanmasın diye. Tecavüze uğradı diye öldürülen kız çocuklarından,bir kadını zorla 9 ay boyunca istemediği bir canlıyı karnında taşıyıp, sonra doğurmaya zorlamanın işkence olduğundan, bir tecavüzcü bikaç yıl/ay içeri atılsın diye Dünyaya yeni bir canlı getirmenin hem anne, hem bebek açısından korkunç olduğundan haberim yok. Hayal bile edemem bunları.

Birde benim sigligimi bir kenara birakirsak şuanki durumda tecavüzcüleri ortaya çıkartmak için bebeğini doğurma hakkı bulunan kadınlar var zaten, eğer isterlerse, kendilerine iyi gelenin bu olduğuna inanırlarsa, ya da yaşamak için tek yolları tecavüzü gizlemek, kürtaja gitmekse bırakınız gitsinler, çünkü ikimizde biliyoruz ki Türk adaleti %100 işlemiyor, Turk polisi kadini koruyamiyor.

Son düzenleme:

Forumda bir hukuçuya rastlamak ne güzel, birkaç gündür çare aradığımız bir konu var, bir göz atıp bize yol gösterebilirseniz çok seviniriz

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim...desim-var.html (Yeni öğrendim bu konuyu feryad edesim var)

Bu arada konu yine kürtaja bağlanmış:47:

Yoruldum kürtaj ile ilgili okumaktan ama yazmadan da edemeyeceğim, vücut benim, çocuk benim, Rab benim. Her şey üçümüz arasında kim ne dese boş, hangi kanun çıksa boş. Herkes bildiğini yapar, yüzyıllardır böyle yaşanmadı mı ? Çıkacak kanun sadece sağlık açısından kaliteyi düşürmeye yarar, yoksa aldırmaya karar vermiş insanın önünde kim duracak Allahaşkına !

Madde kullanma konusundan bahsedilmiş; uyuşturucu insanların pazarlandığı bir sektör ve bence ne kürtajla ne sigarayla kıyası yok. Uyuşturucu başka işlerin döndüğü pis bir dünya,kullanım aşamasına gelene kadar; el altından insanlar satılıyor, o yüzden bu konuda misal verilmesini doğru bulmuyorum.

Back
X