• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Hale Geldik...

Tamam hadi kürtajı yasaklayalım. Ailelerin 4-5 hatta daha fazla cocuğu olsun. Kürtajı yasaklayan zihniyet bu ailelere cocuk basına 1.000.-TL para versin. Bunu yapacaklar mı tabii ki hayır. Sen kürtajı yasaklıyorsan o cocuklarin geçimini garanti altına Alman gerekir. Geçim sıkıntısı çeken bir anneden ileride topluma faydalı bireyler yetiştirmesini nasil beklersiniz. Madem kürtajı yasaklıyorsun o zaman tüp bebeğe neden sınırlama getirdin. Ya da ilac sağlarken neden IQ sınırı getirdin. Peki tecavuz sonucu hamile kalanların bebekleri. Hiçkimse tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmak istemez. O cocuklar yurda bırakılır ya da anneleri tarafından öldürülür. Yurtların durumu malum. Haberlerde gördük bakıcıların o cocukları nasil dövdüğünü. Ülkemizde özürlü cocuklarin egitimi icin doğru dürüst bir egitim imkanı yokken hangi zihniyetle kürtajı yasaklarsin. Ben hic kürtaj yaptırmadım. Yaptirmayida düşünmem. Ama yaptiranada saygı duyarım. Kimseyi yargılamak benim haddime düşmediği gibi kimseninde haddine düşmemelidir. 80 TL emzirme parasıyla bu isler yürümüyor artık.

Elimi klavyeye uzatıyorum, bir söyleyecekken bin düşünüyorum. Neden mi?

Artık toplum olarak birbirimizi ANLAYAMIYORUZ. Bir cümle sarfetsem, kim bilir ne cevaplar alırım diye düşünüyorum. ve çoğunu yazmaktan vazgeçiyorum.

Değinmek istediğim bir kaç konu var, lütfen ama lütfen kimse kimseye sataşmasın. Birbirimizi kırıp üzmemek için açtım zaten konuyu, zira bir çok konuda benim ve çoğumuzun farkettiği gibi tartışma ortamı hakaretlere doğru akıp gidiyor. Ne gerek var? Neden düşünmeden konuşuyoruz? Gelelim anlatmak istediklerimden bazılarına:

• Düne kadar kürtajın yasaklanmasını istiyordum, çünkü bu sadece "BENİM" fikrimdi. Ancak karşıt fikirleri dinlediğimde duruma ne kadar at gözlüğüyle bakmış olduğumu farkettim. Bu ülkede milyonlarca vatandaş yaşıyor. ve bu da demek oluyor ki milyonlarca farklı fikirler mevcut. Yetki sahipleri milyonlarca kişinin adına hangi kararları alabilir? Tabi ki milyonlarca kişinin yararına olacak kararları... Hiç kimse, kendi inanç ve vicdanına ters düşen bir durumu başkaları adına yasaklayamaz ! Kürtajı yasaklamak, kişinin yaşam haklarına tecavüzdür. Ben kürtajı onaylamıyorum, ama yaptırmak isteyene müdahele hakkım yoktur. Çünkü o çocuğu doğuracak olan da, ona yıllarca emek harcayacak olan da kendisidir. Herkesin bu gibi kişisel durumlarda özgür karar verme hakkı vardır, kişinin nasıl bir yaşam süreceğine bir başkası karar verip müdahele edemez.

• İnsanlar inanışlarına göre sınıflandırılamaz. Bu ülkede birçok inanç mevcut. Ben müslümanım, benim inancım örtünmeyi gerektiriyorsa örtünürüm. Örtüme hiç kimse laf edemez, müdahele edemez. Başka inanca göre de şapka takmak zorunlu ise takacak, buna da hiç kimse müdahele edemez. Herkes inancını yaşamakta özgürdür. Karşımızdakinin davranışı inancımıza ters düşüyor diye onu küçümseme ve ona saldırma hakkına sahip değiliz. Örnek veriyorum: X kişisi buraya bir konu açıyor, erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini ve acaba hamile mi kalmış değilmiymiş diye evham yaptığını anlatıyor. Biz ne yapıyoruz, " vayyy seni gidi X, sen nasıl zina yaparsın, sana herşey müstehak"tan bir giriyoruz, Allah belanı versinlere kadar uzatıyoruz hakaretleri... X'in yaşamı ve inancı buna müsait ise, yargılamak bize mi düşüyor arkadaşlar? TABİ Kİ HAYIR. Peki neden X'e yardımcı olmaya çalışmak yerine, X'i yerden yere vuruyoruz? Gerek var mı onu incitmeye kırmaya? Ya da en çok buna HAKKIMIZ var mı?

• Paragrafı yine tesettürden açacağım. Çünkü bununla ilgili olarak hem forumda hem realde rahatsız olduğum başka bir konu var.
Öyle bir hal almışız ki, başın örtülüyse ATA'ya düşmansın :47: ve başında örtü varsa siyasi görüşün de bellidir :51: Altı üstü bir örtü bu, ah bir baksanız altında neler gizli değil mi? Başlı başına bir sembol, tek başına herşeyi anlatıyor maşallah.... Buraya ilk üye olduğumda profilimde kendi resmim vardı, kapalı olduğumu gören birisi de tartışma esnasında bana Atatürk düşmanısın dedi. Nedir bu önyargı peki? Eminim bana bunu diyenden daha çok aşığımdır ben Atatürk'e. "Hayır ben Atatürkü çok seviyorum ona hayranım" dememe rağmen "umarım öylesindir" dedi bana. Başım açık olsaydı öyle olur muydu? Olmazdı. Bir başımı kapatmışım, baksanıza neler anlatmışım... Üstelik siyasi görüşüm de yok. varsa da tek siyasetim "siyasetsiz olmak"tır.

• Rica ediyorum, çok rica ediyorum:
Dilinize mukayyet olun. Birisi size birşey diyorsa, anlayarak dinleyin. Size ne anlatmak istiyor bütününü anlayın, aradan üç beş kelime bulup insanın gözüne sokmayın. Herkes kendi doğruları ile yaşıyor, herkese saygı duyun. Canınız karşınızdakine hakaret etmek istiyorsa susun, belki hata sizdedir. Belki yanlış düşünen sizsinizdir. Kimseyi kendi doğru ve yanlışlarınızla yargılamayın.

ve burası nasıl olsa sanal diyerek klavyeme kuvvet demeyin, tek bir kelime ile kim bilir kaç gerçek kalbi kırıyorsunuzdur, farkında mısınız?

Herşey konuşa konuşa arkadaşlar, herşey konuşa konuşa...:7::7:

öncelikle tebrik ediyorrum sizi..
sizin tabirinizle at gözlügünüzü çıkararak olaya baktıgınız için.
zira bu kürtaj konusunda iş öyle bi boyuta vardıki bu sitede insanlar genel olarak bakmayı bıraktı din girdi araya insanların kendi vicdanları girdi.
bu olay kendi vicdanımızla karar verebilecegimiz bir şey degil..

diger yakınmanıza gelirsek malesef öyle densizler var.....

Hemen hemen aynı düşünceler de olmakla beraber yeni olduğumdan sanıyorum birçok yorumu ağzım açık okuyorum.

Kendi hayatı dört dörtlükmüş gibi hemen akıl hocalığı yapma edasıyla gelip konu sahibine ' hücummm ' edenleri görüyorum.

' Şunu yap , bunu yap ' emir kiplerinin ardı arkası kesilmezken ' sen hala o adamla evli kalmaya devam et te gününü gör ' gibi beddualar da cabası.

Bir dert yanan bin ah işitebiliyor..

Öte yandan başörtüsü sorunu ülkemizde kanayan bir yara olmaya devam ediyor.

Ben açık biri olmakla beraber bunu bir mağrifet olarak görmüyorum.

Aksine farz olan örtüyü hakkı ile yerine getiren din kardeşlerime çok saygı duyuyorum.

Ve oldum olası haksızlıklara gelemeyen biri olarak üniversitelerde mini etekli arkadaşlarımızla başörtülü arkadaşlarımızın eşit muamele görmediği sürece atılan ' özgürlük ' nara'larını komik bulmaya devam edeceğim.

konu sahibi arkadaşım hakaret mevzusu benim kaç gündür aklımdaydı.inan üyeliğimi iptal etsem mi diye içimden geçirdim.
şu kürtaj konusuna sadece kürtaja karşı olduğumla ilgili düşüncelerimi yazmıştım.msj ım ne dini içerikliydi,ne de siyasi...ama gel gör ki üyelerden biri bana olmadık hakaretlerde bulundu.''başına gelsin de gör,eğitim şart,senin gibilerine saygı duymam...'' şeklinde hakaretlerle ağzına geleni bir güzel klavyesine saydı döktü.birçok arkadşımız da onunla aynı düşüncede olduğu için hakaretleri görmeksizin bahsettiğim arkadaşın ms jını beğendi.

bu olaydan sonra ara ara o konuya girdim baktım.ama asla bir daha yorum yapmadım.ne denilebilir ki!
ne yazık ki karşıt düşüncelere saygı yokmuş.

arkadaşın bahsettigi şu kişi benim bu arada :)))

tsadüfen konuyu incelerken gördüm özllikle belirteyim.

bu arkadaş diger kürtaja karşı olan arkadaşlar gibi tecavüz veya bebegin anneye zarar vermesi haricindeki kürtaja karşıyım şeklinde belirtmiş olsaydı düşünclerini gayt olumlu bi msjla yaklaşırdım.o konuda bi çok msjım yorumum var bi tanesinde bile saldırı yok...
ama bu yukarıda yorumu geçen arkadaş tecavüze ugrayan kadının eretsi gün doktora gittigi takdirde gebeligin nasıl engllenecgine dair kocaman bir makale yayınlayınca haliyle kendimi kaybettim....
zira bu makaleyi yayınlayan kişinin düşüncsi tecavüze ugrasa bile dogurmalı yada englleyebilir bunudur.
ki tecavüze vya tacize ugramayan bi kişi bu konuda kalkıpta böyle bi yorumda bulunmamalı..çünkü yaşamamış...
arkadaşım düşüncelerimin hala arkasındayım ben...
artı olarak eklmeliyimki insanları bu şekilde kandırmayın isterseniz.bişeyden bahsedecekseniz eger kendi yazdıklarınızıda söyleyinde öylw yazın

KÜRTAJA DEĞİNMEDEN EDEMEYECEĞİM DIGER KONUYA NE YAZDIYSAM AYNISNI YAZIYORUM
kürtaj tecavüze ugramayn bayanda olsa kimsenin karışmasına hakkı yok belkı gecındıremıcek masraflar fazla gelicek herkes yaptıgı bebegı isteyerek yapmıyor bazen. konuşması normal çünkü ellerinın altında her şey. geçim derdi yok para sıkıntısı yok. 3 cocuk diyip durdular. yeri geliyor bebek saglıksız oluyor kürtaj yaptıryorlar oda günahmıs neresi günah benım evladım engelli dogarsa ve ben göz yuma yuma dunyaya getırırsem bilerek sonra bize(anne-baba) birşey oldugunda o engelli cocuga sokakta kalan yoksula ekmek alamayan sogukta donarak ölen adama bakamayan devlet mi benim aldırmadığım cocuga bakacak . herkesin günahı kendi boyununa . . ben evli bir kadın olarak İLK COCUGUMU DÜŞÜNÜRKEN BİLE NELERİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA OLDUGUMUN FARKINDAYIM EN İNCE AYRINTISINA KADAR. geçiniyorsak tırnaklarımızla kazıya kazıya birikim yapa yapa , bir yerlere gelmeye çalışa çalışa şimdi oturdugun yerden konusması kolay. diğer türban konusuna gelince haklısın at gözlüğü takmamak lazım fakat bazılarıda abartıp acıkları küçük düşürücü küçümseyerek bakıyorlar buna ne demeli sadece acıklar tarafından yadırganmıyor. Bir fatihe şortla gidemezsiniz değil mi nasıl bakılır size ? yanii her şey karsılıklı oluyor. Atatürk düşmanı lar diye genelleme yapmak cok yanlış ama içlerinde atatürkü sevmeyenler cogunlukta o yüzden birazda bu düşüncelere giriyor insanlar. Anlayacagınız hepimiz anlayışlı olmazsak hep karsı karsıya kalmak zorunda kalırız gerek fıkır olarak gerek manevı olarak. durum cok üzücü ama giderek kıstasların getirilmeside herkesi birbirine düşürür şahsen ben yasaklanmasını istemiyorum ha bebek aldırcam diyemi asla ama gerektıgı zaman aldıramazsam bana değil kendi cocuguma olur olan .

KÜRTAJA DEĞİNMEDEN EDEMEYECEĞİM DIGER KONUYA NE YAZDIYSAM AYNISNI YAZIYORUM
kürtaj tecavüze ugramayn bayanda olsa kimsenin karışmasına hakkı yok belkı gecındıremıcek masraflar fazla gelicek herkes yaptıgı bebegı isteyerek yapmıyor bazen. konuşması normal çünkü ellerinın altında her şey. geçim derdi yok para sıkıntısı yok. 3 cocuk diyip durdular. yeri geliyor bebek saglıksız oluyor kürtaj yaptıryorlar oda günahmıs neresi günah benım evladım engelli dogarsa ve ben göz yuma yuma dunyaya getırırsem bilerek sonra bize(anne-baba) birşey oldugunda o engelli cocuga sokakta kalan yoksula ekmek alamayan sogukta donarak ölen adama bakamayan devlet mi benim aldırmadığım cocuga bakacak . herkesin günahı kendi boyununa . . ben evli bir kadın olarak İLK COCUGUMU DÜŞÜNÜRKEN BİLE NELERİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA OLDUGUMUN FARKINDAYIM EN İNCE AYRINTISINA KADAR. geçiniyorsak tırnaklarımızla kazıya kazıya birikim yapa yapa , bir yerlere gelmeye çalışa çalışa şimdi oturdugun yerden konusması kolay. diğer türban konusuna gelince haklısın at gözlüğü takmamak lazım fakat bazılarıda abartıp acıkları küçük düşürücü küçümseyerek bakıyorlar buna ne demeli sadece acıklar tarafından yadırganmıyor. Bir fatihe şortla gidemezsiniz değil mi nasıl bakılır size ? yanii her şey karsılıklı oluyor. Atatürk düşmanı lar diye genelleme yapmak cok yanlış ama içlerinde atatürkü sevmeyenler cogunlukta o yüzden birazda bu düşüncelere giriyor insanlar. Anlayacagınız hepimiz anlayışlı olmazsak hep karsı karsıya kalmak zorunda kalırız gerek fıkır olarak gerek manevı olarak. durum cok üzücü ama giderek kıstasların getirilmeside herkesi birbirine düşürür şahsen ben yasaklanmasını istemiyorum ha bebek aldırcam diyemi asla ama gerektıgı zaman aldıramazsam bana değil kendi cocuguma olur olan .

Evet o otobüs olayı ben ve bir arkadaşımın da başına geldi.Dayak yemedik ama zor kurtulduk diyebilirim.İstanbula yeni gelmiştim 18-19 yaşlarındayım.Yanlışlıkla fatihe giden bir otobüse binmiştik ,otobüs çarşambadan geçiyormuş.Ama tabi biz iki saf, hiçbirşeyden haberimiz yok.Yani kısakollu muydu kolsuz muydu üstümüzdekiler hatırlamıyorum ama şort giymediğimizi iyi hatırlıyorum.Bir süre sonra cıkcıkcık lar tövbe tövbeler gelmeye başladı daha sonra açık açık hakaretler biri diyo ki 'işte kemalist gençlik dedikleri bu ne ar kalmış ne namus' bir başkası diyo ki 'ben bunları sadece et olarak görürüm' falan .Kadınlar da dahil oldu olaya.Tabi biz direk ağlamaya başlamıştık ya offfff ne kötüydü yalnız amma salakmışız ha ama korktuk tabi.Sonra çarşaflı falan bi kadın inin bu otobüsten nerden geldinizse oraya gidin demişti ve bugün haberde okuduğum gibi aynen gidin milleti günaha sokmayın burda ,namussuzlar demişti. sonra inip ay nasıl ağlamıştık ya yalnız otobüsten bir adam daha inmişti böyle yaşlı beyaz sakalllı garip kıyafetli falan bi adam.O biraz sakinleştirmeye çalışmıştı.Allah razı olsun.Bugün de bir gazetede okudum ve hiç şaşırmadım zaten oralarda hergün yaşanan bir olay demekki.Haberdeki kızı otobüse bindirmemişler bizi de otobüsten atmışlardı.Allah bir daha o semte uğratmasın.

Demekki şort giysek çoktan dayağı da yiyecektik.O şort giyen kızı da etilerde dövmüşlerdi.Yani heryerdeler.Ama bugün bana biri öyle otobüsten in ,yok namussuzsun falan derse yemin ediyorum kendimi tutmam.Ağzını burnunu dağıtırım herhalde.Yeter artık yani.

Evet o otobüs olayı ben ve bir arkadaşımın da başına geldi.Dayak yemedik ama zor kurtulduk diyebilirim.İstanbula yeni gelmiştim 18-19 yaşlarındayım.Yanlışlıkla fatihe giden bir otobüse binmiştik ,otobüs çarşambadan geçiyormuş.Ama tabi biz iki saf, hiçbirşeyden haberimiz yok.Yani kısakollu muydu kolsuz muydu üstümüzdekiler hatırlamıyorum ama şort giymediğimizi iyi hatırlıyorum.Bir süre sonra cıkcıkcık lar tövbe tövbeler gelmeye başladı daha sonra açık açık hakaretler biri diyo ki 'işte kemalist gençlik dedikleri bu ne ar kalmış ne namus' bir başkası diyo ki 'ben bunları sadece et olarak görürüm' falan .Kadınlar da dahil oldu olaya.Tabi biz direk ağlamaya başlamıştık ya offfff ne kötüydü yalnız amma salakmışız ha ama korktuk tabi.Sonra çarşaflı falan bi kadın inin bu otobüsten nerden geldinizse oraya gidin demişti ve bugün haberde okuduğum gibi aynen gidin milleti günaha sokmayın burda ,namussuzlar demişti. sonra inip ay nasıl ağlamıştık ya yalnız otobüsten bir adam daha inmişti böyle yaşlı beyaz sakalllı garip kıyafetli falan bi adam.O biraz sakinleştirmeye çalışmıştı.Allah razı olsun.Bugün de bir gazetede okudum ve hiç şaşırmadım zaten oralarda hergün yaşanan bir olay demekki.Haberdeki kızı otobüse bindirmemişler bizi de otobüsten atmışlardı.Allah bir daha o semte uğratmasın.

Demekki şort giysek çoktan dayağı da yiyecektik.O şort giyen kızı da etilerde dövmüşlerdi.Yani heryerdeler.Ama bugün bana biri öyle otobüsten in ,yok namussuzsun falan derse yemin ediyorum kendimi tutmam.Ağzını burnunu dağıtırım herhalde.Yeter artık yani.

AYNEN ÖYLE BEN KENDİ ADIMA SÖYLEDIM BAK SENDE YAŞAMISSIN BEN DE DAYANAMAM SİZ NASIL OLDUDA SESİNİZİ CIKARTAMADINIZ . GECENLERDE HASTANEYE GITTIM KAPALI BIR BAYAN GIRMIS DISARDADA ÇARŞAFLI VAR KAPALI BAYAN GIRINCE HABERSIZ CARSAFLI HİÇ YAKISTIMI SANA HAK YEMEK BİR DE KAPALISIN DEDİ BEN ORADA NASIL SUSTUM SESIMI CIKARTAMADIM BILMIYORUM İŞİM CABUK BITSIN DIYE HERHALDE . YANİ MEDENİYET ASLINDA ACIK KAPALI DIYE AYRIMCILIK YAPILMAMALI AMA YAPIYORLAR SADECE ACIKLAR VE ONLARI DESTEKLEYENLER DEGIL BUNU TURBANLI VE CARSAFLILARDA YAPIYOR ÜSTELİK BEN ÜLKEMDE İSTEMIYORUM HALA ÇARŞAFLI OLMASINI AGZINI YUZUNU GOZUNU BILE KAPATIYORLAR SADECE KENDILERI TULDEN ICERDEN GORUYORLAR BU BİZE YAPILAN BIR HAKSIZLIKDIR BİZ YANIMIZDA DIBIMIZDE KIMIN NE OLDUGUNU GÖREMIYORUZ Kİ BIR ARA CARSAFI ERKEKLERDE KULLANIYORLARDI HIRSIZLIK İÇİN. BENİM ELTİMDE ÇARŞAFLI AILESIDE VE BEN SEVMIYORUM AMA KENDİ DÜŞÜNCELERİ TABİ . sADECE TÜRBANLILARA DEĞİL LAFIM BENIM ANNEANNEM TEYZEM YAKINLARIMDA TURBANLI BEN ACIGIM DIYE HERKES BIR OLCAK DEGIL AMA TÜRBANLILARDAN DAHA COK BİZ ONLARI İÇİMİZE ALIYORUZ AMA ONLAR BİZİ DISLIYOR NAMUSSUZ YERİNE KOYUYOR BEN COK TURBANLI GÖRDÜM KADIKÖY MODA SAHİLDE BENİM YAPMADIĞIM VE ASLA YAPMICAGIM BİR ŞEKILDE YAKALADIK ANLAYACAGINIZ İŞ KİŞİDE BİTİYOR . . HERKES KARSILIKLI ANLAYISLI OLMASI GEREKİYOR. KENDİLERİNİ FARKLI GÖSTERMEYE GEREK YOK HEPİMİZ İNSANIZ .BİR DAR BADİ BİLE GIYSEN BAKIYORLAR CIK CIKLAR BAŞLIYOR ÖN YARGIYI KENDİ İÇLERİNDE BİTİRSİNLER BENCE.

YA İŞ YERİNDE BÜYÜK HARFLE GİRDİ YAPIYORUM BÜYÜK HARFLE YAZMISIM BASTAN YAZAMIYORUM YANLIS ANLASILMA OLMASIN LÜTFEN

Son düzenleme:
Evet konulara gelince haklısın kızımız hata yapıyor yok bekaretını vermıs yok bir şey olmuş bizimkiler hemen yorum yapıyorlar işte ne işin var senın ounla anlayamadın mı gibisinden hakarete dayanır cümleler kuruyorlar fakat herkes kendıne gore yaşar ister bırlıkte olur ister olmaz ister ilişkiye girer ister girmez yapmıstır hata belkı pişmandır kendi dusuncesıdır bu. Cok haklısın yerden yere vurmakda kadınlarımızın üstüne yok. Kızımızı ne yaptıgı hata yuzunden assınlar kessinler öldürsünler dıye dusunurum ne de rahat rahat yasasın hayatını diyebılecek kadar rahatım fakat kendi yapmış pişmanlıgı elbet vardırki konu acıyordur . Aslında bir yere saygı olması gerekıyr karsımızdakı kac yasında olursa olsun ön yargıyı yıkmamız gerekiyor bu konuda.

Tamam hadi kürtajı yasaklayalım. Ailelerin 4-5 hatta daha fazla cocuğu olsun. Kürtajı yasaklayan zihniyet bu ailelere cocuk basına 1.000.-TL para versin. Bunu yapacaklar mı tabii ki hayır. Sen kürtajı yasaklıyorsan o cocuklarin geçimini garanti altına Alman gerekir. Geçim sıkıntısı çeken bir anneden ileride topluma faydalı bireyler yetiştirmesini nasil beklersiniz. Madem kürtajı yasaklıyorsun o zaman tüp bebeğe neden sınırlama getirdin. Ya da ilac sağlarken neden IQ sınırı getirdin. Peki tecavuz sonucu hamile kalanların bebekleri. Hiçkimse tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmak istemez. O cocuklar yurda bırakılır ya da anneleri tarafından öldürülür. Yurtların durumu malum. Haberlerde gördük bakıcıların o cocukları nasil dövdüğünü. Ülkemizde özürlü cocuklarin egitimi icin doğru dürüst bir egitim imkanı yokken hangi zihniyetle kürtajı yasaklarsin. Ben hic kürtaj yaptırmadım. Yaptirmayida düşünmem. Ama yaptiranada saygı duyarım. Kimseyi yargılamak benim haddime düşmediği gibi kimseninde haddine düşmemelidir. 80 TL emzirme parasıyla bu isler yürümüyor artık.

imzamı atıp bir iki şey ilave etmek istiyorum.

Hiçbir korunma yöntemi %100 değildir, açın bakın doğum kontrol haplarını yüzdesi yazar, prezervatifler doğum kontrolünden önce bulaşıcı hastalık riskidir, spiral ise her an kayabilir.

Evlilik içi istenmeyen gebelikte, şartlar zorlanabilir ama cinsellik illa evlilik içi olacak diye bir kaidemi var ? Tecavüzcü korunuyor mu, ensestin başına geleceğini kim biliyor ?

5 haftadan önce gebelik kesesi gözükmezken, 4 haftada kürtaj nasıl olacakmış ? Aklı alan bana da anlatsın lütfen. Alın diğer konu ilaçları kesilen çocuklar. Hani doğuralım devlet bakardı (tabi o arada töreden ölmezse) devlet doğan çocuğa baksın önce, öldürmesin.

İdeoloji için doğmamış çocukları oyuncak etmeyin. (bu lafım şahıslara değil hükümete)

Konu sahibi yada ben yada diğeri kimse yoğurdum ekşi demez. Kimsede mazlum edebiyatı yapmasın ne açık kapalıya, ne kapalı açığa. Herkesin kendi seçimi ve her koyun kendi bacağından asılacak.

Ben asıl şu din derslerini merak ediyorum, din dersi almayacak çocuklar ve aileleri fişlenecek mi ? Ben evladıma dinini kendim öğretirim, nasıl kendi anam babam bana öğrettiyse. Ancak bilmediğim bir öğretmenin bilmediğim bir metodla minicik çocuğumun minicik beynine bir şeyleri empoze etmesine izin vermem. (madem konu azda olsa dine dayalı bende bunu yazıverdim)

Son düzenleme:
kk dan uzak kaldığım bi kaç hafta boyunca gündemde olan konuların sevgili arkadaşlarım tarafından nasıl ele alnıp yorumlandığını çok merak eder oldum. bu merakım yüzünden tatiller bana işkence gibi gelmeye başladı. sesimi duyurabildiğimi bu sanal forum yüzünden evde kendimle başbaşa kaldığım ender anlarımda kafamın yüzde doksanı ve ruhum buralarda dolaşıyor. kürtaj meselsi gündeme tabir caizsse sevgili herşeye karışan başbakanımız sayesinde bomba gibi düştü. bir yanım boş ver karışsın (sanki benim tasarrufumdaymış gibi) , iyi oluyor onun bu konularda düşüncesini söylemesi ,diyor, öbür yanım da (asi ve feminist olan)ya niye böyle herşeye ikide bir müdahale ediyor bu adam , başka işi gücümü yok, bıraksın millet istediğini yapsın, pes yani bu kadarda olmaz diyor. benim bu iki başlı aklım sanmayın teke düşüp rahat eder ama şunu bilir şunu söylerim vicdanım tektir. ve o vicdanımda sırf bir anlık zevk için hamile kalıp yada kaldırıp sonra bunun cezasını bedenen doğmamış ancak ruhen mevcut olan bir yavruya kesmeye şiddetle karşı. tecavüz, ensest vs. vs bu tür yollardan hamile kalmış olanlar sanıyorum ki devlet koruması altına alınacaklardır. alınması gerekir. şahsi fikrim budur. konu açıldı diye konuştum yoksa neyime gerek.:ssz:

Son düzenleme:
imzamı atıp bir iki şey ilave etmek istiyorum.

Hiçbir korunma yöntemi %100 değildir, açın bakın doğum kontrol haplarını yüzdesi yazar, prezervatifler doğum kontrolünden önce bulaşıcı hastalık riskidir, spiral ise her an kayabilir.

Evlilik içi istenmeyen gebelikte, şartlar zorlanabilir ama cinsellik illa evlilik içi olacak diye bir kaidemi var ? Tecavüzcü korunuyor mu, ensestin başına geleceğini kim biliyor ?

5 haftadan önce gebelik kesesi gözükmezken, 4 haftada kürtaj nasıl olacakmış ? Aklı alan bana da anlatsın lütfen. Alın diğer konu ilaçları kesilen çocuklar. Hani doğuralım devlet bakardı (tabi o arada töreden ölmezse) devlet doğan çocuğa baksın önce, öldürmesin.

İdeoloji için doğmamış çocukları oyuncak etmeyin. (bu lafım şahıslara değil hükümete)

Konu sahibi yada ben yada diğeri kimse yoğurdum ekşi demez. Kimsede mazlum edebiyatı yapmasın ne açık kapalıya, ne kapalı açığa. Herkesin kendi seçimi ve her koyun kendi bacağından asılacak.

Ben asıl şu din derslerini merak ediyorum, din dersi almayacak çocuklar ve aileleri fişlenecek mi ? Ben evladıma dinini kendim öğretirim, nasıl kendi anam babam bana öğrettiyse. Ancak bilmediğim bir öğretmenin bilmediğim bir metodla minicik çocuğumun minicik beynine bir şeyleri empoze etmesine izin vermem. (madem konu azda olsa dine dayalı bende bunu yazıverdim)

ideoloji için doğmamış çocuklar kurban edilmiyor yaşam hakkı için azad edilmek isteniyor.

ayrıca fişlemeyi benim bildiğim bundan önceki hükümetler çok güzel becerdi, artık milletin ne fişlemeyi kaldıracak gücü nede fişleyecek sebebi kaldı.
ben belki bir matematik profösörü olsaydım çocuğuma neyi nasıl öğreteceği belli olmayan bir matmatikçiden matematik dersi almasına müsade etmezdim. ne komik olurdu demi.

Tabii ki fişlenecek,ama benim çocuğum olsa aynen ben de okulda bu tip dersler almasını istemezdim.
Tabii bir de işin şu boyutu var biz koca koca insanlar olarak bazen bu baskılara boyun eğiyoruz küçücük çocuklar nasıl dayanacak orasını bilmiyorum işte.

ideoloji için doğmamış çocuklar kurban edilmiyor yaşam hakkı için azad edilmek isteniyor.

ayrıca fişlemeyi benim bildiğim bundan önceki hükümetler çok güzel becerdi, artık milletin ne fişlemeyi kaldıracak gücü nede fişleyecek sebebi kaldı.
ben belki bir matematik profösörü olsaydım çocuğuma neyi nasıl öğreteceği belli olmayan bir matmatikçiden matematik dersi almasına müsade etmezdim. ne komik olurdu demi.

Benim bildiğim matematikte 2+2 = 4 dür istediğiniz kadar değişik yollardan gidin bulacağınız sonuç aynıdır değişmez. Ben 4 siz 3 bulamazsınız.

Din böyle birşey mi ? Eğer dinde tek doğru olsaydı , en büyük savaşlar din savaşları olmazdı.

Benim bildiğim matematikte 2+2 = 4 dür istediğiniz kadar değişik yollardan gidin bulacağınız sonuç aynıdır değişmez. Ben 4 siz 3 bulamazsınız.

Din böyle birşey mi ? Eğer dinde tek doğru olsaydı , en büyük savaşlar din savaşları olmazdı.

Dinde tek doğru yok mu?
çok afedersiniz ama çok üzüldüm bu yazdığınıza
2+2=4tür ve İslam dini de bu kadar açık ve nettir.

eğer bir öğretmen kafasına o öğrenciye farklı bir şey öğretmeyi koyduysa matematik te öğretse 2+2=4 eder der ver sonra ekleyeceğini ekler.
ortada gerçekler var , günmüzde herkez karı koca harıl harıl çalışıyo çocuklarla o kadar az vakit geeçiriyoruz ki . bir araya geldiğimizde de herkez kedni odasına çekiliyor. . ayrıca çok ilgili veliler olarak çocuğumuz okulda ne öğreniyor diyede kontorol ediyoruz muhakkak. yanlış bir durumda müdahale edecek kadar olgun ve bilinçli insanlarız.
ayrıca din savaşı derken haçlı seferlerinimi kastediyorsunuz. anlayamadım ben
dinde tek doğru ne demek onuda anlamdım. benim dinimde tek doğrular vardır . haristiyanınkindede öyledi. musavide de öyledir. müslüman olan birine tutupta hristiyanlığı empoze etmeyecekler sanırım yada hsistiyan birine tutup müslümanlığı empoze edecek değiller.

Son düzenleme:
öncelikle doğru tespitlerle süslenmiş konun güzel :46: :46: :46:
herkesin görüş açısı farklıdır,herkesin gördüğü renklerde ayrıdır..benim iyi gördüğümü başkası kötü görür..bizim ters gördüğümüz değerleri bir başka kişi gururlanarak onurlarak anlatır...kimse aynı değildir.kendimize benzer,yakın görüşlü insanlarla arkadaş olur görüşürüz,bize uzak gelenlerde kendilerine yakın olanlarla görüşür..ne kadar istersek isteyelim kimse aynı düşünmez,kimse de aynı incelikle,düşüncelilikle yaklaşmaz...ve herkeste ister istemez kendisine ters gelene kabarır,uyuşanı alkışlar,insanın doğası bu..maalesef büyük çoğunluğumuz karşımızdakinin ayakkabısı içinde yürüyemiyoruz..

eğer bir öğretmen kafasına o öğrenciye farklı bir şey öğretmeyi koyduysa matematik te öğretse 2+2=4 eder der ver sonra ekleyeceğini ekler.
ortada gerçekler var , günmüzde herkez karı koca harıl harıl çalışıyo çocuklarla o kadar az vakit geeçiriyoruz ki . bir araya geldiğimizde de herkez kedni odasına çekiliyor. . ayrıca çok ilgili veliler olarak çocuğumuz okulda ne öğreniyor diyede kontorol ediyoruz muhakkak. yanlış bir durumda müdahale edecek kadar olgun ve bilinçli insanlarız.
ayrıca din savaşı derken haçlı seferlerinimi kastediyorsunuz. anlayamadım ben
dinde tek doğru ne demek onuda anlamdım. benim dinimde tek doğrular vardır . haristiyanınkindede öyledi. musavide de öyledir. müslüman olan birine tutupta hristiyanlığı empoze etmeyecekler sanırım yada hsistiyan birine tutup müslümanlığı empoze edecek değiller.

Ooooo çok karıştırmışsınız oysa benim dediğim çok yalın birşeydi :)

Bildik din profesörlerine ve din uzmanlarına bakalım, Yaşar Nuri Öztürk, Zekeriya Beyaz, Cübbeli Ahmet , Abdulaziz Bayındır, Bayraktar Bayraklı, Nihat Hatipoğlu liste böyle uzar gider. Bunların herhalde tek ortak oldukları konu Allahın tek, Peygamber Efendimizin kim olduğu ve Kuran'ı kerim içerisindeki ayetlerdir, ara yolları çok geniştir, çok dağınıktır. Yoksa tv lerde tartışma programlarına katılmazlardı, demek ki din adamları bile tek doğru yolda anlaşamamışsa biz nasıl anlaşalım.

Neyse bu benim dini konu içeren son mesajım, herkesin inancı kendine, evladı kendine, uygulama yolu kendine.

Ooooo çok karıştırmışsınız oysa benim dediğim çok yalın birşeydi :)

Bildik din profesörlerine ve din uzmanlarına bakalım, Yaşar Nuri Öztürk, Zekeriya Beyaz, Cübbeli Ahmet , Abdulaziz Bayındır, Bayraktar Bayraklı, Nihat Hatipoğlu liste böyle uzar gider. Bunların herhalde tek ortak oldukları konu Allahın tek, Peygamber Efendimizin kim olduğu ve Kuran'ı kerim içerisindeki ayetlerdir, ara yolları çok geniştir, çok dağınıktır. Yoksa tv lerde tartışma programlarına katılmazlardı, demek ki din adamları bile tek doğru yolda anlaşamamışsa biz nasıl anlaşalım.

Neyse bu benim dini konu içeren son mesajım, herkesin inancı kendine, evladı kendine, uygulama yolu kendine.

Din adamlarının tek doğru yolda buluşmak için tv ye çıktıkları yok.
Bilmeyenlere öğretmeye çalışıyorlar.
Ki Kuran-ı kerimi okuman yeterli, birilerinin öğretmesine gerek yok kendin öğrenebilirsin.
A ya da B kişisi yanlış anlatıyor sende yanlış öğreniyorsun diye toptan İslamı karalayamazsın. İslam dağınık da değil çok genişde değil.
Kişi kendine göre yorumlayamaz.

Sn. Kazayağı boşuna dememişler, ne anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır.

Hoş kalın, hoşça kalın, yanlış anladıklarınız içinde boşuna canınızı sıkmayın, canınıza yazık.

Unutmadan, öbür topictede yazmıştım, size siz diyenlere sen demeyin diye ama maalesef aynı yolda devamsınız.

Son düzenleme:
Yok ben değildim..Düz mantık Hayriye , o başkasıydı..

Ben hukukçuyum .. Hiç birşey için yasaklanmıyorsa , tecavüzcülerin ortaya çıkartılması için bu yasaklanmalı diye savunması gereken feminist gruplar iş kendi keyiflerine gelince çıkılmadık sokak atılmadık slogan bırakmazlar , ama adliye köşelerinde hakları gasp edilen belki de daha o aşamaya kadar gelemeyen binlercesi bu ülkede kadın değil hiç bir hakları yok..Siz biliyor musunuz ensest ilişkilerden ya da tecavüz yoluyla hamile kalıp kürtaj yapmak zorunda kalanları..Utançlarından kimseye söyleyemedikleri tek çarelerinin kürtaj olduğunu bi anda oldu bittiye getirilen hayvanlıkları niye hiç aklınıza getirmiyorsunuz..Ama tabi , sizler 10 ar cm topuklu giyip sokaklarda sloganlar atarak , bir nevi kendi keyfiyetinizin yasaklanmasını eleştireceksiniz. Sonuçta bir canlıyı öldürmeniz , nasıl kendi kararınız olabilir ?

bir hukukçunun hele de bir :37: kadının bunları söylemesi ne acı... size okulda haksızın hakkını savunmayı öğretmiyorlar mı?

müvekkiliniz 10 cm topukla, mini etekle gelse ben savunmam mı diyeceksiniz. siz okuduğunuzu anlamakta zorluk çekiyorsunuz

çünkü kürtaj topiğinde savunulan bu yazdıklarınız değildi. toplumsal konulara hiç objektif bakmadığınızı, dolayısıyla işinizi profesyonel olarak yapamayacağınızı düşünüyorum

keyfi olarak bahsettiğiniz konuya da hiç girmeyeceğim. keyfimizden :37:size ne...

Son düzenleme:
Back
X