• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne hissedecegimi bilmiyorum

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.245
548
36
Arkadaslar o kadar karisik bir konu ki, en anlasilir sekilde anlatmaya calisacagim.
Esimin kuzeni (teyzesinin kizi) bundan bir ay kadar once aglaya aglaya dayisinin yanina gidiyor ve esini aldattigini, esinin iktidarsiz olduğunu ve tedavi olmayi kabul etmediğini, baskasini sevdigini ve bosanmak istedigini anlatiyor. Neden dayisi? Babalari hayatta degil ve dayilarini biraz baba yerine koyuyorlar. Ondan once de kardesine anlatiyor ama sanirim ondan herhangi bir hareket gormuyor iyi ya da kotu. Kardesi erkek bu arada. Adam ne halin varsa gör kafasinda, zaten aralari baska sebeplerden bozuk. Neyse asil konu bu degil aslinda. Bu durumu daha sonra dayisi esime de anlatiyor. Olayi ailede bilmeyen yok. Hatta esinin de bildigini söylüyor kadin ama kimse bundan emin degil. Esim bu olayi ogrendikten sonra bana asla boyle anlatmadi. Anlatmak zorunda mi bilemiyorum. Surekli yan yana geldigim, evine girip ciktigim, kendi evimde agirladigim insanlar aslinda sandığımdan cok farkli hayatlar yasiyorlarmis. Esim de bunu bildigi halde bana sadece esinin cinsel sorunlari oldugunu, kadinin aldatmayi bile dusundugunu anlatti. Kimsenin ozel hayati beni ilgilendirmez. Asla ucuncu sahislarla oturup bu konuyu konusmam ama olay donup dolasip benim evimde, benim soframda acildi. Kadinin kardesi ve esi bize geldiler. Sohbet muhabbet derken anlam veremediğim bir sekilde konusmaya basladilar. Masada 4 kisiyiz, 3u konusuyor, degisik degisik ornekler veriyor, esim kisinin kendi ailesinde yasanan her seyi esine anlatmamasi gerektigini savunuyor, karsi taraf tam tersi esler her seyi konusulmali diyor. Ben anlam veremiyorum. Sonra kuzeni ben 3 aydir yoktum, neden bu meseleyi cozmediler, beni beklediler diyor. Ben yine içimden ne meselesi diyorum. Ailede bilmeyen yok, bi ben Fransız kalmisim.
Ertesi gun oldu ve esim bana bunu anlatti. Ben ne tepki verecegimi bilemedim. Cekindigi icin, agir geldigi icin anlatmadigini dusundum ama kendimi o aksamki durumumla hayal edince biraz dislanmis hatta salak yerine konmus hissettim. Kimse bilmese ben de bilmesem tamam ama herkes biliyorken sadece benim bilmemem? Siz benim yerimde olsaniz tepkiniz ne olurdu? Olayin ne oldugu asla umrumda degil, herkesin kendi hayati ama esimin beni herkesin bildiği bir konuda disarda tutmasi rahatsiz etti sadece.

Ben de olsam rahatsiz olurdum ama aile itibari -artik neyse bu itibar kavrami - zedelenecek diye düşündüyse saklamasini, kismen anlatmasini anlayabilirim.
Ama ben olsam aile ya da bireysel olarak asla evime kabul etmezdim.
Esiniz bu konuda ciddi haksiz.

Ben de olsam rahatsiz olurdum ama aile itibari -artik neyse bu itibar kavrami - zedelenecek diye düşündüyse saklamasini, kismen anlatmasini anlayabilirim.
Ama ben olsam aile ya da bireysel olarak asla evime kabul etmezdim.
Esiniz bu konuda ciddi haksiz.
Esim ogrendikten sonra gelmediler hic. Zaten neredeyse gorusmuyor

Herkesın bildigi seyı sana ustu kapalı anlatması bosuna olmus, nihayetinde kendı masanda ogrenmıssın zaten.
Ha kuzen esine anlatır ve aramızda sır der, ozaman anlamamakta haklı derdım.
Neden anlatmamıs sana dogru duzgun sordun mu?
Anlattiktan sonra cok rahatladim dedi. Kabullenemedim, ablam sayilir sonucta, anlatacak gucu bulamadim dedi. Söylediklerinde samimi oldugunu biliyorum ama ne olursa olsun anlatmasini beklerdim

Elin adamının kuşundan size ne ki ya. Saçma sapan hayatlar, ilişkiler.. Anlatsa elinize ne geçecekti ki ya da bilmediniz ne kaybettiniz? Benim tek rahatsız olduğum soframa bu tiplerin oturması, soframda bunun konuşulması olurdu. Defolsunlar başka yerde çözsünler...
Evet kesinlikle bana ne. Konusulan konunun bu oldugunu bilsem ona gore davranirim iste.

Bana anlatilmamasini tercih ederim boyle bir seyin.
Napicaz yani, oturup kac kisi o kisilerin dedikodusunu mu yapucaz. Bilsem ben de kendimi tutamam yorum yaparim, o yuzden bilmeyeyim daha iyi. Esime de kuzeni ile ilgili bir seyi bana anlatmadi diye hic kinlenmem, isterse cumle alem biliyor olsun.
Bir sekilde o konunun icinde kaldim. Ne konusuldugunu anlamadim bile. Esime kesinlikle kinlenmedim. Hatta neden herkese anlattıklarını anlamadigimi soyledim. Bu konuyu da bir daha hiç acmadim

Evet kesinlikle bana ne. Konusulan konunun bu oldugunu bilsem ona gore davranirim iste.

Sizin yapacağınız bir şey yok ama eşinizin izin vermemesi lazımdı işte. O konuda hatalı bence. Madem dışarıda tuttun ki bana göre iyi yapmış o zaman daha neden karının yanında konuşturuyorsun ki. Saçma.. Evden uzak tutmalıydı.

Back
X