ne istediğimi bilmiyorum

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
48
İzmir
Arkadaşlar,

ben 36 yaşında evli, 1 çocuk annesi bir bayanım. Kızım doğana kadar çalışıyordum; fakat 6-7 senedir çalışmıyorum. Doktora mezunuyum. Ev hanımıyım. Hayattan ne istediğimi bilmiyorum. ikinci çocuğu istiyorum, sonra vazgeçiyorum, İşe girmek istiyorum, vaz geçiyorum. Ev hanımı olayım diyorum, vaz geçiyorum. Yeni olan hiçbir şeye başlama cesaretim ve gücüm yok. Kendimi yaşlanmış hissdiyorum. Yeni başlangıçlar için cesaret bulamıyorum. Bir işi başaracağıma dair kendime güvenim yok. ne yapsam bilmiyorum. Lütfen bana bir akıl verin

Arkadaşlar,

ben 36 yaşında evli, 1 çocuk annesi bir bayanım. Kızım doğana kadar çalışıyordum; fakat 6-7 senedir çalışmıyorum. Doktora mezunuyum. Ev hanımıyım. Hayattan ne istediğimi bilmiyorum. ikinci çocuğu istiyorum, sonra vazgeçiyorum, İşe girmek istiyorum, vaz geçiyorum. Ev hanımı olayım diyorum, vaz geçiyorum. Yeni olan hiçbir şeye başlama cesaretim ve gücüm yok. Kendimi yaşlanmış hissdiyorum. Yeni başlangıçlar için cesaret bulamıyorum. Bir işi başaracağıma dair kendime güvenim yok. ne yapsam bilmiyorum. Lütfen bana bir akıl verin

sosyalmisiniz normalde.çünkü çoluk cocuk derken kendini eve kapatanlar genelde cesaretlerini kaybediyorlar. yakınımda öyleydi ama sonradan aştı bu durumu

Aktif bir okul ve çalışma hayatı sonrasında ara vermek pek iyi gelmiyor.Daha dün bir arkadaşım aynı dertlerden muzdarip olduğunu anlattı..Eşinizde size destek ise eğer dönün çalışma hayatınıza.Verdiğiniz o kadar emeğin yok olup gitmesine müsade etmeyin.Verdiğiniz uzun ara sizin cesaretinizi kırıyor olabilir.Ama zamanla yok olup gidecektir.

Evladınız büyüdüğü için artık size daha fazla zaman kalıyor.
Ve siz sürekli üretmeye alıştığınız için bu boşluklar size kendinizi kötü hissettiriyor..

biraz cesaret ve kendinize güvenle yeniden çalışma hayatına atılabilirsiniz...

Butun bunlardan kurtulmak için çalışmalısınız.evde kendinizi dinliyorsunuz sureklı dusunuyorsunuz .çalışınca pek vakıt kalmıcak bence

aslında en verimli olabileceğiniz dönemde işi bırakmışsınız.
ancak 36 yaş, işe yeniden dönmek için geç değil.
doktoranız varmış, aradığınız veya hak ettiğiniz kadar iyi bir pozisyon olmayabilir ama bir yerden başlayabilirsiniz.
eğer istediğiniz buysa...

ama eğer çocuğunuzun bakılma sorunu olacaksa işe döndüğünüzde, bu sizi daha da yıpratıp yorabilir.
işe dönmek istiyorsanız şartlarınızı buna göre ayarlamalısınız.

2.çocuk meselesine gelince ; bu sizin ve eşinizin birlikte vereceğiniz bir karar. ikiniz de istekliyseniz yaşınız tam müsait.

evde nasıl zaman geçiriyorsunuz?
sosyal biri misiniz?
arkadaşlarınız var mı?
çocuğunuz okula gittiğinde neler yapıyorsunuz?

Doktora mezunu olup evde oturmak haksızlık sana.
Eğer gerçekten istediğin ev hanımlığı olsa amenna ama onu da istemiyorsun.
Önce evde mi daha mutlusun çalışma hayatında mı onun kararını vermelisin.
Bu arada çocuğun kaç yaşında? Eğer uçurum bir yaş farkı olacaksa ikinci çocuk yapma bence.

Back
X