Ne kadar sıklıkta doktora gidiyorsunuz???

oznur_52

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
209
0
96
42
Ordu
Merhabalar

Bugün devlet hastanesinde 3.kontrolüme gittim.SAT göre 13+1 haftalık bebişim ama doktorum 12+5 dedi.daha önceki gidişlerimde günü hep aynı olurdu.acaba mide bulantıları kusmalarım yüzümden iyi beslenemedim de bebiş küçük mü kaldı diye içim içimi yiyiyor sabahtan beri.hem özel hem devlet hastanesinde iki doktorla hamilelik süresini geçirmeyi düşünüyordum açıkcası ama şimdi sık ultrasona girmek sakıncalı olabilir diye içime kurt düştü.malum devlet hastanelerinin imkanları ortada 13.hafta resimlerinde bebeği bulana aşk olsun.ama 10.haftada özel de bakılan ultrasonda herşeyi netti. valla bilemiyorum kızlar herşeyi cok mu dert ediyorum ama durum bundan ibaret.

Merhabalar

Bugün devlet hastanesinde 3.kontrolüme gittim.SAT göre 13+1 haftalık bebişim ama doktorum 12+5 dedi.daha önceki gidişlerimde günü hep aynı olurdu.acaba mide bulantıları kusmalarım yüzümden iyi beslenemedim de bebiş küçük mü kaldı diye içim içimi yiyiyor sabahtan beri.hem özel hem devlet hastanesinde iki doktorla hamilelik süresini geçirmeyi düşünüyordum açıkcası ama şimdi sık ultrasona girmek sakıncalı olabilir diye içime kurt düştü.malum devlet hastanelerinin imkanları ortada 13.hafta resimlerinde bebeği bulana aşk olsun.ama 10.haftada özel de bakılan ultrasonda herşeyi netti. valla bilemiyorum kızlar herşeyi cok mu dert ediyorum ama durum bundan ibaret.

bebekler gebelik hesaplamasına göre ultrasonda 3 gün eksik çıkar bu normaldir. dert edecek birşey yok. bende 2 doktora gidiyorum(farklı şehirlerde). aralarında 1 yada 2 hafta oluyor. bi sorun yaratmadı. İstersen özelde ultrasonla baktır, sorunlarından bahset, ilaçlarını yazdır, devlette de kan idrar 2li -3 lü ve detaylı testlerini yaptır..

erken doğum yada sorunlu gebelikte devlete yönlendiriyor özeller, ona göre seç devlet hastanesini. sana ve bebeğe müdehala edebilecek, temiz, güvenilir olanı tercih et. hem onlarda da kaydın olur..

Merhaba arkadaşlar...

Ya çıldırmak üzereyim ya görümceler neden herşeye karışmak zorunda anlamıyorum... Hamileyim 6. hafta daha ama doktora gitmek istiyorum ama eşimin aklına beynine nasıl girdiyse gitmenize gerek yok şuan birşey görünmez boşuna gitmeyin diyor, ama bende gitmek istediğimi anlatamıyorum. Sürekli tahlil yaptırmak da iyi değil demiş görümcem eşime, ya fıttıracağım ya benim trioid, demir eksikliği ve myom sorunum var anlatamıyorum ama bugün sinirden durmadan ağlıyorum ya... Önümüzdeki hafta almanyaya gideceğim ve eşimle gitmek istediğimi ilk defa kalp atışını onunla duymak istediğimi anlatamıyorum. Kalp atışı 8. haftada mı duyuluyor gerçekten???? Lütfen cevap verin... üzüldükce ağladıkca kanrım kasıklarım ağrıyor ya :'(

canım ben 6+5 ken doktora gittim karından baktı ve kalp atışlarını dinledim yani 8 haftalığa herzaman gerek yok

ben özele gidiyorum ve hamileliğimin başından bu yana her ay için bir kontrol yaptı
yani ayda bir defa gidiyordum ama şimdi 7. aya girdik artık her iki haftada bir gidecez

bende 6 haftalıkken duymustum kalp atıslarını cnm kesınlıkle doktora gıt esını ıkna et. :emir_bebek:

ayda ikikez mutlaka o benim il bebeişim ve çok merak ediyorum :1:

al benden de o kadar.. bende test göster yok başka birşey için git derken merak ediyorum bakıyor sağolsun doktorum.. :) diyorki açık kalsın senin dosyan sen zaten uğruyorsun :) ama elde değil ki insan merak ediyor dediğin gibi..

Merhaba arkadaşlar...

Ya çıldırmak üzereyim ya görümceler neden herşeye karışmak zorunda anlamıyorum... Hamileyim 6. hafta daha ama doktora gitmek istiyorum ama eşimin aklına beynine nasıl girdiyse gitmenize gerek yok şuan birşey görünmez boşuna gitmeyin diyor, ama bende gitmek istediğimi anlatamıyorum. Sürekli tahlil yaptırmak da iyi değil demiş görümcem eşime, ya fıttıracağım ya benim trioid, demir eksikliği ve myom sorunum var anlatamıyorum ama bugün sinirden durmadan ağlıyorum ya... Önümüzdeki hafta almanyaya gideceğim ve eşimle gitmek istediğimi ilk defa kalp atışını onunla duymak istediğimi anlatamıyorum. Kalp atışı 8. haftada mı duyuluyor gerçekten???? Lütfen cevap verin... üzüldükce ağladıkca kanrım kasıklarım ağrıyor ya :'(

benim 7. haftada kalp atışları duyulmuştu,8 e gerek yok bence. doktorada ayda bir gidiyorum 7. aydan sonra 2 haftada 1 son ayda zaten her hafta gidiyosun.

ilk 1-2 ay 2 haftada bir, sonrasında ayda bir gitmeye başladım..son aylarda da 2 haftda bir gideceğimi söyledi dr um..

Merhabalar

canım kafana takma
benimde ilk başlarda 4 5 gün geri çıkıyordu
şimdi tam haftasında çıkıyor
ben en baştan beri ayda bir gidiyorum.
bence eğer sorun yoksa sık girme ultrasona
zararı var mı bilmiyorum fakat benim bebişim ultrasona gittiğimiz günün akşamı
kıpır kıpır oluyor rahatsız olduğunu düşünüyorum :1:

ayrıca düzenli muz süt ve keçiboynuzu (harnup)pekmezide bebeği büyütüyor
ben faydasını gördüm dene bi istersen.

sık ultrasona girme konusunda kararsızım.hatta şu ara cinsiyeti belli olmuştur eşim gidelim öğrenelim diye yalvarıyo resmen ama iki hafta sonra zaten 3 lü tarama için gidicem zaten diye erteliyorum hep.hoş bende çok merak ediyorum sağlığı nasıl diye,geçen kardeşimle eve bir ultrason cihazımı alsak diye şakalaştık hatta:1: 30 yaşında ilk bebeği yapınca görmemişin çoçuğu olmuş durumu oldu biraz kusura bakmayın.:30:

farklı doktorlardan,ınternetten aldıgım bılgılere gore ultroson sen dalgaları sayesınde goruntuleme yapıyormus.bu yuzden bebege herhangı bır zararı olmazmıs.benımde uc haftada bır fakat ben bu hafta cok sabırsımızım sanırım bır hafta once gıdıcem .gormeyınce ıcıme kurt dusuyor

13 haftalık hamileyim, doktor ayda bir gel diyor, ama ben dayanamıyorum, 2 haftada bir gidiyorum :)

7 haftalık hamileyim ilk öğrendikten 2 hafta sonra doktor kalp atışı için çağırmıştı. 7 haftalıkken kalp atışını bugün duydum :)

bundan sonra ayda bir gideceğim.Doktorum herşeyin çokgüzel evine git hamileliğinin tadını çıkar keyfine bak dedi. muyluluğumu arttırdı. :)))

Back
X