Ne kadar süre nişanlı kalınmalı kızlar yorum istiyorum?

karmen27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
458
218
123
Merhaba kızlar.Benim merak ettiğim bi sorum var sizden akıl almak istedim.5 yıllık konuştuğum bir sevgilim var ikimizde üniversiteden mezun olduk haziran ayında.Kasımda askere gidip gelecek ve döndükten sonra nişan düşüyoruz ama süre konusunda endişeliyiz.Evlilik için şu yıl olur diyemiyoruz.Sizce ne kadar nişanlı kalınmalı?

fazla uzatma taraftarı değilim nişanlılık süresini. bizde 2012 ekiminden beri nişanlıyız, maddi durumlar elverse de evlenebilsek

Biz 5 ay nişanlı kaldık. Fazla uzun olmaması en iyisi. En fazla bir sene olmalı bana kalırsa.

Kafanızda net bir düğün tarihi kestirdiğiniz zaman söz nişan işine girişilmeli bence önce bir nişanı yapalım da düğüne Allah kerim diye başlanınca ve süreç uzadıkça insan daha stres oluyor çevreden gelen ne zaman düğün baskısı filan çekilmez bir hal alabilir.

-nişanlım saçımı çekti.
-nişanlımın annesi bana höyt dedi.
-nişanlımın kız kardeşi yanımdan geçerken dirseğime değdi ve ben bunun için ona küstüm
-nişanlımla ev bakarken tavandaki lekeler dolayısıyla evi beğenmediğimi söyledim o da bana "uf sn çok biliosun tm mı" dedi 3 gündür ağlıyorum.
-nişanlım bana tek taş aldı ama tek taşın kenarında yeşil bir leke var. Nişanlım acaba bana değer vermiyor mu?

Şeklinde içinde nişanlı kelimesi geçen yüzlerce derde ve konuya maruz kalmamak için lütfen mümkünse bir gün, mümkün değilse en fazla 2 ayda sonlandırın nişanlılık süresini. Bana kalsa nişanlılık diye bir süreç olmamalı zaten. Karar verilmeli ve tez elden evlenmeli. Bu forumdaki nişanlı sorunları dolayısıyla hayattan soğudum. Yemeden içmeden kesildim. Sözden hemen sonra nikah dairesine koşma kararı aldım. Valla bak.

Sorunuzu yeniden yanıtlıyorum. 2 ay iyidir. Koştururken sorunları düşünmeye vakit kalmaz.

ben 18 ağustosta nişanlandım,ekimde düğünüm var ki uzak şehirlerdeyiz,hız kesmıyoruz
kesinlikle uzatılmamlı ki sizde bizim gibi uzun süreli birliktelik halindesiniz.

Gece gece güldüm Allah da sizi güldürsün çok ihtiyacım vardı

beş ay nişanlı kaldım mümkün olsa hemen evlenirdim...
çok özleyerek geçti nişanlı lığımız zaten uzadıkça kavgalarda artıyor...

Ben 1/5 yil kaldim Ben ce 1 yil iyidir nisanlilik fazlasi yoruyor .
( Ben gorucu usulu nisanlandim ) ama birbirimizi sevdik.
1 yil icinde evlenmek istedik tarihler uymayinca uzadi .
mecburen yasimda kucuktu zaten buyusun dediler .

sizin zaten 5 yilinizmis bence uzatmadan hazirliginizi yapip
En kisa surede evlenin .

herkes ister 3-5 ay nişanlı kalıp hemen evlenmeyi. benim istediğim de öyleydi. önümüzdeki ay içinde söz yapmaya karar verdik. çünkü 1,5 yıldır beraberiz ve küçük bir yerde yaşadığımız için rahat gezemiyoruz. onun dışında ikimiz de iş güç olayını halledemedik daha. yani şu durumda ne nişan belli ne de düğün.

sorunuza verecek cevabım şudur: en iyi zaman canımın istediği zaman.

okurken çok güldüm arkadaşım müthiş anlatmışsın

Şu an iş olmadığı için sıkıntılı oluyor işte yine de bir 2 sene var gibi gözüküyor

herksin dediği gibi bence fazla uzun tutma nişanlılık süresini. biz 1 yıl nışanlı kaldık.. ama nişanlılık süresi uzadıkca kavgalarda artıyor. şimdiki aklm olsa 2 ay nişanlı kalıp evlenirdim

6 aydan fazla olmamalı bence..benim 20gün sonra 1 yıl olacak nişanlılık sürecim ve çok sıkıldım bu durumdan,en çok da ''düğün ne zaman?'' sorusundan..imkanlar elvermiyor bazen ama bir arkadaş demiş ki düğün tarihini belirleyin ona göre adım atarsınız,en iyisi bence

neden uzun tutulmamalı? Bence uzun olmalıki insanların huyunu suyunu iyice anlayalım. Hani derler ya aynı çatı altına girmeden bilemezsin diye. Nişanlılıkta o çatı altına bir adım daha yaklaşmaktır. Yani bence uzun tutulmalı.

He bide ben butür işleri yaydıra yaydıra yapılması taraftarıyım. Hayatında kaçkere sözlenceksin? Nişanlanacaksın? Bunlar benim fikirlerim.

Bence uzun olması daha iyi diye düşünüyorum . Daha iyi tanımak .. O beli dönemlerde tavırlarını davranışlarını gözlemlemek ...

Nişan atmak, evlenip boşanmaktan daha iyidir .

Neden diyorum bir arkadaşım son anda nikahtan bir gün önce damadın esrar kullanan biri olduğu saptandı .Daha uzun olsaydı ev kurulmuş olmaz ,kızın çeyizleri de boşa gitmiş olmazdı .

Maddi durum toparlanmadan da evlenilmemeli diye düşünüyorum . Kuzenlerim bunun için 2 yıl nişanlı kaldılar . Herşeyde gayet güzel oldu .
Nişanlılıkta çıkacak problemler evlendikten sonra da çıkabilir . Boyun eğmek zorunda kalmadan işin içinden çıkmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum gözlemlerine göre ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…