Ne kadar sürede iş buldunuz?

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
393
893
53
Günaydın hanımlar.
Muhasebeciyim bayadır iş arıyorum ama sağlıklı dönüşler alamıyorum.Aslında bu kadar canlı ve sirkülasyonun hızlı olduğu bir sektörde iş bulmakta zorlanmam kendimden kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım. Çok bunaldığım için açtım bu konuyu nerelerde yanlış yapıyor olabilirim kestiremiyorum.
Sizlerin iş arama süreci maksimum ortalama vesaire ne kadar zamandı?

Görüşmelere gidiyorum bazı yerler olumlu dönüş yapacağız mutlaka diyor henüz bir dönüş alabilmiş değilim.Çok bunaldım bu ülkede hayatına devam etmek neden bu kadar zor? Sürekli birşeylerin savaşını vermekten yoruldum.

Son düzenleme:
Bence seninle alakası yok. Bazen olmuyor. Oluncada hepsi bir oluyor. 3 - 5 yere basvuru yapardım. Bi hafta ses çıkmazdı umudumu kaybederdim. Nie allahım nie derdim. Sonra hepsi arardı seçmekte zorlanırdım. Kısmet

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ben iş arama sürecinde haftada 3 yere iş görüşmesine gidiyordum. Belki 50 yere gittim görüşmeye sonunda şu anki işime girdim 3 yıldır buradayım. Yani sirkülasyon fazla ama şartları uygun yer çok fazla yok. O yüzden hemen sonuç beklemeyin

Bursa da yaşıyorum,sizde mi muhasebecisiniz?

Esnek çalışma saatleri oldugu için ve kadın olduguunuz için belki o yüzden dönüş yapmıyorlardır şartları değişebiliyor 8,30 da işten çıkanlar var muhasebede ben duydugumda biraz şaşırmıştım

Ben çalışırken yıl sonlarında 11 de çıktığımız oluyordu. Resmî tatil yok. Cumartesi tam gün. Mali müşavirler öyle malesef. Bir de az maaş

Evet öyle yoğunlukla ön muhasebe yaptığım için ön muhasebe de genellikle kadın istihdamı daha yoğun gördüğüm kadarıyla.

Evet ben de muhasebeciyim. Siz yine de kendinize en uygun olanını seçmeye çalışın artık bir işe gireyim diye girmeyin. Sonu pek mutlu bitmiyor
Haklısınız ama hayat şartları bir yandan o kadar zorluyor ki. Acaba iş görüşmelerinde yanlış özgüvensiz bir tavır mı sergiliyorum diye düşünmeden edemiyorum çok bunaldım.

Haklısınız ama hayat şartları bir yandan o kadar zorluyor ki. Acaba iş görüşmelerinde yanlış özgüvensiz bir tavır mı sergiliyorum diye düşünmeden edemiyorum çok bunaldım.

Sizinle alakası yok çok fazla başvuru olduğu için en ucuz personel ama niyetinde çoğu firma. Benim 15 yıllık tecrübem vardı adamın bana teklif ettiği maaş asgari ücretin azıcık üstü. Dedim "dalga mı geçiyorsunuz ?" Muhasebeci deyince hem basit görüyorlar hem de bütün işi size yaptırmaya çalışıyorlar. O yüzden diyorum aklınıza yatan iş olsun diye

Ucuza eleman çalıştırma derdinde çoğu firma, özellikle fabrika gibi ortamlarda bu çok yaygın.
Nasip işi gerçekten şans, 6 yıldır 6 farklı firmada çalıştım; bazen 1 haftada buldum bazen 3 ayda..
Sanırım bu ay iş bulma konusunda biraz sıkıntılı bir ay herkeste aynı sıkıntı var, zamlı ücretler belli değil. Çok arkadasımla görüştüm hepsi aynı şeyi söylüyor

meslektaşız. İlk işten ayrıldığımda 15 gün sonra iş bulmuştum orada pandemi döneminde kapandığı için ardından bir 8 Ay işsiz kalıp tekrar başka bir yerde başlamıştım. Şu an çalışıyorum ancak tekrar iş arama sürecindeyim ilan var kaliteli ilan başvuruyorum ancak dönüş olmuyor maalesef

Hem İşkurdan hem Kariyer.netten hem de bulunduğun ilin facebook iş ilanları sayfalarına baksan bulursun aslında. Ben de 2 hafta kadar iş arayıp bir yer buldum, başladıktan sonra nerdeyse 10 firma aradı tekrar.

Arıyoruz bakalım ama çokta seçici olma şansım yok şuan malesef içinde bulunduğum şartlarda o yüzden çoğu ilana başvuruyorum ama sektör bitik hep öldürmek istiyorlar nasıl olacak bilemedim.

Hem İşkurdan hem Kariyer.netten hem de bulunduğun ilin facebook iş ilanları sayfalarına baksan bulursun aslında. Ben de 2 hafta kadar iş arayıp bir yer buldum, başladıktan sonra nerdeyse 10 firma aradı tekrar.
Aynen öyle yapıyorum i..dan bulsam ordan başvuracağım artık

Aynen öyle yapıyorum i..dan bulsam ordan başvuracağım artık
Aynı ilde olsak organize bölgede onlarca tanıdığım fabrikalar şirketler ve onlara çalışan mali müşavirler vs vardı yardımcı olabilirdim sana.

Arıyoruz bakalım ama çokta seçici olma şansım yok şuan malesef içinde bulunduğum şartlarda o yüzden çoğu ilana başvuruyorum ama sektör bitik hep öldürmek istiyorlar nasıl olacak bilemedim.
diğer şehirleri bilmiyorum ama yaşadığım şehir cidden ölü mesela

Genel muhasebe mi ön muhasebe mi yapıyorsunuz
Ön muhasebede sirkülasyon çok hızlı, genel muhasebe biraz daha zaman alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…