Ne kadar sürer?

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Merhaba hanımlar, ben 29 haftalık hamileyim ve aynı zamanda taşınmayıda düşünüyoruz. Ancak tuttuğumuz ev sıfır ev ve henüz tamamlanmadı. Elektrik prizleri takılacak, duşakabin sistemi kurulacak. Ev 5 katlı ve sırayla yapıyor işçiler işi. Sİzce bu evin bitmesi ne kdr sürer.. Doğumum yaklaştı ve ben bir an önce evime taşınmak istiyorum, hergün bu konuyu kafama takmaktan yoruldum..

evi kimden aldıysanız öncelikle sizin daireden başlamalarını rica edebilirsiniz..anlayışlarına kalmış tabikii..bende yeni ewime taşındım..çok sorunlar oldu..giriş kattaki benim acelem var deyip her şeyi o dairen başlayıp bitirdiler adam kapısını kitledi çıktı..daireler doldu neredeyse hala o dairede kimse yok..bir mutfak tezgahı için 1 ay bekletti müteahhit beni..çok zor birde üstüne hamilesiniz..Allah yardımcınız olsun..

evi kimden aldıysanız öncelikle sizin daireden başlamalarını rica edebilirsiniz..anlayışlarına kalmış tabikii..bende yeni ewime taşındım..çok sorunlar oldu..giriş kattaki benim acelem var deyip her şeyi o dairen başlayıp bitirdiler adam kapısını kitledi çıktı..daireler doldu neredeyse hala o dairede kimse yok..bir mutfak tezgahı için 1 ay bekletti müteahhit beni..çok zor birde üstüne hamilesiniz..Allah yardımcınız olsun..

Evi, ev sahibinden kiraladık, ama müteahhit yapıyor binayı,, ev sahibi 20 günlük işi var demişti. Ama emlakçı 1, 1.5 ayı bulur dedi bize:( oturum izni olayları filan oluyormuş izin almak işi uzatıyormuş emlakçının dediği buydu bize, böyle bir olay var mı? Sizde yeni taşınmışsınız tecrübeniz vardır

Evi, ev sahibinden kiraladık, ama müteahhit yapıyor binayı,, ev sahibi 20 günlük işi var demişti. Ama emlakçı 1, 1.5 ayı bulur dedi bize:( oturum izni olayları filan oluyormuş izin almak işi uzatıyormuş emlakçının dediği buydu bize, böyle bir olay var mı? Sizde yeni taşınmışsınız tecrübeniz vardır

normalde dediği sürede biter ama izin konusu biraz zor bir konudur. önce gelip inceleyecekler projeye uygun mu değil mi diye. eğer uygun değilse gerekli düzeltmeler yapılacak. uygunsa da bu sefer müteahhit sgk dan borcu yoktur yazısı alacak. belediye yazı yazıp vergi dairesine para yatacak. belediye ruhsatı hazırlayacak, inşaattan sorumlu mimar ve mühendisler gelip imza atacak ki en zoru budur, tapuya gidilecek tapuları çıkacak ve ondan sonra oturma ruhsatı alınacak. sizde elektrik ve su abonesi olacaksınız.

ama bazı müteahhitler şunu da yapabiliyor. ev bitip de oturma ruhsatı halledene kadar siz taşınabiliyorsunuz. ama elektrik ve suyu şantiyeden kullanıyorsunuz.

emlakçının söylediği sürenin içerisinde bunlar var sanırım ve evet o kadar sürer. malum devlet dairesinde çoğu iş sarkar.

ev sahibi evi kiralamak için demiş olabilir 20 günlük işi var diye..inş. dediği gibide olur..emlakçı doğru söylemiş..ama bence siz direk müteahhitle kendiniz görüşün..çünkü onun elinde herşey..

oturma ruhsatı diye birşey var ewet..öncelikle oturma ruhsatının çıkması için müteahhitin o bina ile ilgili hiç bir borcunun olmaması gerek ssk ptt belediye devletle ilgili kurumlara yani.. biz bu sene iki tane ev aldık..birisinin oturma izni hemen çıktı..diğerinin ruhsatını alamadık bile 1 ay sonra alırmışız diyor müteahhit bey..7 ay bitti..tamamen müteahit le ilgili bu olay..ama oturma izni olmadanda oturabilirsin ewde..sadece elektrik su ve doğalgaza sözleşmelerini olurken şantiye olarak yaparlar..sonra meskene çevirirsin..

öncelikle ev sahibin elektriğe suya ve doğalgaza kendi aboneliklerini olsun..sende sözleşmelerini hemen yaparsın..( yani gelen faturalar sizin adınıza olacak ) yoksa çok mağdur olursun arkadaşım benden söylemesi..

Back
X