Şimdiden tribine sinirine çikişilmiyor gercekten cok zor cooookİnanın eşim
amaaaan yandık,bu nesil bize daha neler gösterecek
Valla öyle çocuğu uyandirmamaniz lazım. 16 yaşındaki çocuğu siz niye uyandiriyorsunuz. Uyandırmayın. Kahvaltıyı yapın toplayın kalkınca ne halt ederse etsin. Siz tekrar birşey hazırlamayın. Okula vs geç kalıyorsa sınavı kaçıracak diyelim bu yine sizin sorumluluğunuz değil onun sorumluluğu. 16 yaşındaki insan kendi yatacağı kalkacağı saate kendi karar vermeli. Ben küçükten beri böyle yetiştirildim. Eşimi ise lisede bile annesi kaldırıyormuş. Şimdi de onu benim kaldırmam gerekiyor sinir oluyorum.
Ailede küfür etmek birbirinı horlama vs olmamalı zaten. Böyle bir şey yaptığında bunun sonuçlarına da katlanabilmeli. Yani bir arkadaşınız siz ona şaka yaparken kalkıp sizi böyle tersledigi zaman ne yaparsınız. İletişiminizi kesersiniz, ya da ona göre davranırsiniz değil mi? Çocuklarınızla küsmek iyi bir şey degil kesinlikle. İletişime her zaman açık olmanız lazım. Ama bu tavrı karşısında kırıldığınızi sizi incittiğinı söylemeniz lazım. Böyle davranarak sizinle olan ilişkisine zarar verdiğini anlatmamız lazım. Evet ergenlik geçiriyor kesinlikle pek çok hareketi tolere edilmeli. Ama öyle kendi haline bırakmak veya daha çok anlayış gösterelim ile olmaz. Rehberlik ile görüşün. Sonuçta sizin ailenizin ilk ergeni. Sıkıntı çekmeniz çok normal. Allah kolaylıklar versin.
Çok haklısınız.Söyledikleriniz çok yerinde doğru tespitler.
Ama ben size bekara karı boşamak kolay diyorum.
Yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz birşey üzerinden çok mantıklı akılcı konuşabiliyorsunuz.
Ama pratikte öyle olmuyor .Benim de çok konuşmuşluğum vardır ordan biliyorum
Ne yani 16 yasinda cocugumuz yok diye yorum yapmayalim mi? Yanlis davrandigi noktanin altini ciziyoruz farkindalik yaratiyoruz. bunları zaten deniyordur çözüm bulamaz o zaman anlarim yorumum boş olur ama sen de kabul etmissin bu işin çözümü bu yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?