NE KADAR ZORMUŞ EVLAT YETİŞTİRMEK

Benim kucuk kuzen var 14 yasinda. Cidden cok zor bir cocuk. Öyle aman yumusak yaklasayim, aman kizmasin diye yaklasimlar, anne babanin yumusak yüzü bazi cocuklari dahada azdiriyor. Her zaman ise yaramaz yani onlar. Sert olun. O cevabi verebildigine göre baba otorite değil.

Ah ahhh . Serengeti'de yaşam çok zor diyorlar bir de ergenle yaşasınlar
Tirbülansa girmiş uçak gibi sarsiyorlar insanı. ..
Arkadaş olun fakat saygısızlığa da müsemma göstermeyin sınırlarını zorlarken bir ergen aynı zamanda ebeveynlerinin de sinirlerini zorluyor .
Kolaylıklar dilerim

Ben olsam babasının yerine gereken cezayi verirdim. Bir daha tekrarlamasin ve bir daha da kaldırmayin. Gec kaliyorsa gec kalsin. Hesabini o versin. Calar saati kurup kendi kalkmasini soyleyin. Kahvaltisinida hazırlamayın.

Bu ergenlik olayı gözümde büyüyor ve Emim bizde çok sıkıntı yaşayacağız
Allah yardım etsin evlatlarımızı doğrudan ayırmasın

Çocuk yetiştirmeyi bilmeyem bir toplumuz maalesef biz çocuklarımızı sadece büyütüyoruz....
Çocukken yapılan hatalar silsilesi sonucu çocuklarla ergenlikte iletişim kuramıyoruz...

Cocuklarimizin her dedigini yapiyoruz onlarda bizi anne baba degil hizmetcileri saniyor. Hic bir seye kizmayan ceza vermeyen anne baba ..

gerci biraz gecmis otorite boslugu olusmuski cocuk bu sozu babasina söylüyor

Aslinda babalara cok gorev dusuyor cocuklarla zamaninda vakit gecirilip sorunlari vs paylasilmiuor. Sonra cocuk buyuyor biz iletisim kurmak istiyoruz bu sefer onlar istemiyor. Cocukken televizuonlar kapansim evlerde sadece konusulsun

16 yaşında bir çocuk babasına "b.k gibi " diye cevap verebiliyorsa, bu kelimeyi ilk söylediginde yeterince tepki gösterilmemiş, hatta normal karşılanmış demektir.

Benim de iki oğlum var. Korkuyorum. Allah utandırmasın.zor gerçekten.

16 yasindaki cocuk neden yataktan kendisi kalkamiyor bir rahatsizligi mi var?

Ya bir bana mı tuhaf geldi? Üstüne gitme falan denmiş. Öyle bir üstüne giderim ki.
Zor çocuk değil terbiyesiz çocuk olacaktı o tanımlama.
Bir çocuk babasına bu kelimeyi kullanabiliyorsa terbiye vermede sorun vardır. Ve evet sizin için gerçekten çok zor olacak evlat yetiştirmek.

Eskiler dayak cennetten çıkmadır der. Şiddet yer almamalı hayatımızda ama eğer ilk zamanlarda etkili cezalar vermediyseniz bundan sonra da bir şey yapmanız çok zor.
Eşiniz de bence hiç otoriter değil.

Bir yerde okumuştum çocuğunuzun daha ilk keşfetme zamanlarında bir şeyi yapmasını istemiyorsanız her seferinde yapmaması için engelleyin ki 1 kere izin verince bir daha izin vereceğinizi düşünmesin.

Siz yine söylenmeye devam edin tatlı tatlı
Bir ergen ne kadar asi ise o kadar algılar ve anlar her ne kadar belli etmese de...

Valla öyle çocuğu uyandirmamaniz lazım. 16 yaşındaki çocuğu siz niye uyandiriyorsunuz. Uyandırmayın. Kahvaltıyı yapın toplayın kalkınca ne halt ederse etsin. Siz tekrar birşey hazırlamayın. Okula vs geç kalıyorsa sınavı kaçıracak diyelim bu yine sizin sorumluluğunuz değil onun sorumluluğu. 16 yaşındaki insan kendi yatacağı kalkacağı saate kendi karar vermeli. Ben küçükten beri böyle yetiştirildim. Eşimi ise lisede bile annesi kaldırıyormuş. Şimdi de onu benim kaldırmam gerekiyor sinir oluyorum.

Ailede küfür etmek birbirinı horlama vs olmamalı zaten. Böyle bir şey yaptığında bunun sonuçlarına da katlanabilmeli. Yani bir arkadaşınız siz ona şaka yaparken kalkıp sizi böyle tersledigi zaman ne yaparsınız. İletişiminizi kesersiniz, ya da ona göre davranırsiniz değil mi? Çocuklarınızla küsmek iyi bir şey degil kesinlikle. İletişime her zaman açık olmanız lazım. Ama bu tavrı karşısında kırıldığınızi sizi incittiğinı söylemeniz lazım. Böyle davranarak sizinle olan ilişkisine zarar verdiğini anlatmamız lazım. Evet ergenlik geçiriyor kesinlikle pek çok hareketi tolere edilmeli. Ama öyle kendi haline bırakmak veya daha çok anlayış gösterelim ile olmaz. Rehberlik ile görüşün. Sonuçta sizin ailenizin ilk ergeni. Sıkıntı çekmeniz çok normal. Allah kolaylıklar versin.

Bende de iki oğlan var.Haklarını yiyemem iyiler.Ama o yaşlarda ben arkamı dönüp giderken arkamdan laf söylemişlikleri

var.Ama ben küçüklüklerinden beri şöyle buldum yolu.Duymamazlığa görmemezliğe gelmem ortada bir hadsizlik

terbiyesizlik varsa (çok nadir olurdu) kıyameti koparırım uzatırım büyütürüm.Öyle olunca yaptıkları da onların

Gözünde büyüyor ve bir daha tekrarlanmıyor.Şu an yok çok şükür.Sakın umursamamazlık yapmayın siz onlara

kıyamıyorsunuzda onlar size çok güzel kıyıyor.

Şu an yeni uyku krizimiz vardı.Küçük oğlum (19 ünv.öğrencisi) tatil saat 18-19 da kalkmaya başladı.

Ama ben mütemadiyen saat 12 den başlayıp kaldırmaya uğraşıyorum.Deli çıkıyorum bileklerimi kesecem.

Artık öyle pek bağır çağırda olmuyor.Akşam 19 bu kahvaltı ediyor.Korkuyorum hasta olacak falan diye.

Babasıyla konuştum.Dedim konuş parasını keseceğini söyle. O da arıyacağım 12 den sonra kalkmadıysan

para kesicem demiş.Onu da yaralayacak bir rakam söylemiş.O işi de öyle çözdük çok şükür.

12 de kalkıyor.

Çok haklısınız.Söyledikleriniz çok yerinde doğru tespitler.

Ama ben size bekara karı boşamak kolay diyorum.

Yaşamadığınız tecrübe etmediğiniz birşey üzerinden çok mantıklı akılcı konuşabiliyorsunuz.

Ama pratikte öyle olmuyor .Benim de çok konuşmuşluğum vardır ordan biliyorum

16 yaşında bir kız kardeşim var. Annemle yaşıyor. Annem kız kardeşime aşıktır.

Sabah kalkar akşama kadar tuğçe yemek ye, hadi ye ye ye,

okula gec kalıyorsun hadi hadi hadi,

okula gidince de gittin mi? Emin misin?

Okuldan sonra eve gel. Gelmezsen şöyle yaparim böyle yaparım (Ortada fol yok yumurta yokken tehdit)

Okuldan çıktıktan sonra eve gel hemen odanı topla ders çalış.

Eve gelirse hadi yemek ye odanı topla.

Mesaj gelse kimden geldi ne diyo?

Hadi banyo yap.

Pantolonlarını şuraya koy.

Kızkardeşim banyodayken kapı çalmalar birşey sormalar

Arkadaşları gelse onların yanında tuğçeyle kavga eder ya da aralarına oturur muhabbetlerine sürekli dahil olmaya çalışır

1 dakika nefes aldırmaz, inanılmaz ısrarcıdır, kendi istedigi olana kadar kavga eder, olay çıkarır ben anneyim benim dediğim olacak moduna girer vs vs vs..

Kendimden örnek vereyim misal kıymali börek yapmaya kalkarım kıymalı yapma patatesli yap, elbise alıcam beyaz alma kırmızı al...

O kadar herşeye müdahil o kadar yönetmeye çalışıyor ki artık tuğçe annemi asla takmayan, çoğu zaman arkadaşında kalan, okulu boşlayan, en ufak bir telkinde çıldıran bir tipe dönüştü.

Annem asla hatasını kabul etmiyor, anne olunca anlarsın seni de görücez diyor ama yanlışı görebilmek için illaki anne mi olmak gerekiyor bilmiyorum?

Aslında tuğçe de laftan anlamayan bir çocuk değil anlatsan anlıyor. O da sağlıklı bir iletişim istiyor aslında, anneme çoğu zaman söylüyor beni boğuyorsun biraz kendinle ilgilen beni rahat bırak vs diye ama annem anlamıyor.

Sözün özü çocuklarınızda meydana gelen davranış bozukluklarının çoğunluğu kendi davranışlarınızdan kaynaklanıyor.

Fazla yumuşaksanız otoriter ve net olacaksınız. Nerede hata yaptığınızı bulup düzeltmeniz lazim.

zamane çocukları aslında hepsi. fazla fazla verdikçe şımarıyor şimdiki çocuklar

Ne yani 16 yasinda cocugumuz yok diye yorum yapmayalim mi? Yanlis davrandigi noktanin altini ciziyoruz farkindalik yaratiyoruz. bunları zaten deniyordur çözüm bulamaz o zaman anlarim yorumum boş olur ama sen de kabul etmissin bu işin çözümü bu yani.

Bunu tartışmıyorum zaten.16 yaşında çocuğunuz olmadığı için uygulabilirliğinin değerlendirmesini yapamıyorsunuz.

Çocuk, evlat söz konusu olunca durum öyle olmuyor.Karşınızda asla vazgeçemeyeceğiniz, hayatınızın en değerli

varlığı(çoğu insan için) var.O işler öyle kolay olmuyor.Başka herkes için sizin için doğru olan tavrı koyarsınız

uymuyorsa ilişkinizi kesersiniz ya da uzaklaşırsınız v.s.Çocuğunuz olunca bunların hiçbirini yapamıyorsunuz.

Uymadı dinletemediniz ne yapacaksınız ??? Kolundan tutup sokağa mı atacaksınız? ya da siz mi evden

uzaklaşacaksınız?Yapanlar var burada okuyoruz görüyoruz.Benim bu söylediklerim yapamayanlar her türlü

çocuğundan vazgeçmeyenler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…