Ne Kadarda Safımm

evi sadece bana vermedilerki. 3 erkek çocukları var herbirine ev verdiler. o yuzden diyorum ya kıskançlık söz konusu bile olamaz. ben çok denedim bu mesafe olayını. her aksam ararlardı tam 6 da iş çıkışımda yemege cağırlardı yeni evliydim 1 gittim 2 gittim 3.ye gitmemeye basladım.maasımı benden istediler kesemiz bir olsun dediler kabul etmedim. araba aldık anahtarın tekini istediler vermedik. pat diye müsaitmisiniz demeden kapıma geldiler 1 açtım 2 açtım 3.ye evin içinde karanlıkta oturdugumu bilirim görmesinler diye. boşanma aşamasına kadar geldik. sürekli bizi bir yere götürün bize şunu alın diyorlar. yapmıyoruz adımız pinti kötü mesafeli kötü gelin kötü oglan oluyor işte.
Genellemeyeceğim çünkü evladına her türlü maddi manevi desteği gösterip şeker gibi olan ailelerde vardır ama çoğunlukla gördüğüm gelinine oğluna ev veren düğün dernek yapan, eşya alan aileler çok afedersiniz kaba tabirle verdim parasını aldım gelini diye düşünüyor o yüzden de her şeyi kendine hak görüyor, tümüyle onların düşüncesine göre yazıyorum o ev aslında onların kapı açmamak diye bir şey kabul edilemez, düğündü altındı eşyaydı masraf yaptılar gelin maaşını vermemezlik edemez, gel diyeceğiz gelecek git diyeceğiz gidecek, biz anne babayız onca masraf yapmışız bizi el üstünde tutacak istediğimiz her yere götürecekler diyorlar.

İşte sırf bu yüzden evlenecek gençlere diyoruz ki her şeyi kendiniz yapın, azıcık aşım ağrısız başım deyin oturun, el baştan her şeyi yapar yapar ama karşılığını da almak ister, evleri oğullarına vermiyorlar, çevreye karşı evine kadar her şeyi yapıp oğlanı evlendirdik demek için yapıyorlar, çevrede kendileri gibi olduğundan e artık gelin de size bakar diyor, herkes birbirine her işine koşan hamarat gelinini anlatıyor.

Kusura bakmayın ama baştan kabul etmeniz hata, her şeyi kendiniz yapsaydınız kimse sizden hiçbir talepte bulunamazdı.

Yapmıyoruz adımız pinti, kötü, mesafeli gelinle oğlana çıkıyor demişsiniz, çıkarsa çıksın sırf adınız kötü geline çıkacak diye istemediğiniz şeyleri samimiyetsizce yapmayın bence.

Son düzenleme:
Bence baya kıskanmışsınız ama kıskandı derler diye börek yaptım demişsiniz börek yaptığınıza da inanmadım yapmış olsanız sonra niye yaptım ki demezdiniz ayrıca böreği kim aldı onlara götürdü..

Çok saçmalamışsınız fikir almak isteyebilirler ne var bunda zaten gitmişsiniz eve de yürüyerek gideceğinizi söylediğinize göre uzak değil niye illa gelmem de gelmem diye direttiniz anlamadım yani soluklanır bir çay içerdiniz.muhtemelen o kadar asık suratla memnuniyetsiz durdunuz ki eltin patlamış..insanların yaptıklarıyla mutlu olun çekememezlik yapmayın çıkışınız çok yersiz

gelinine oğluna ev veren düğün dernek yapan, eşya alan aileler çok afedersiniz kaba tabirle verdim parasını aldım gelini diye düşünüyor

Sadece aileler degil ki; gecen hafta nutkumun tutuldugu bir olay yasadim. İc Anadolu’da gorevdeyim. Toplanti aninda 2 ortaktan biri “ikimiz de 5 yil once evlendik. Onun 3 cocugu var, ben tek cocukta kaldim” deyince digeri “Ben mehiri odedim, parayi pesin saydim” dedi. Bu adamlar yuksek egitimli, entelektuel (!) dunyayi gezen tipler bir de. 🤦🏻‍♀️

Bazi insanalar bisey alirken cok heves ederler ve aileninde fikrini önemser hatta özellikle toplanalım modunda olurlar. Ha gerekli ki bence degil yani siz olumlu isigida yakmışsınız dahada ısrara gerek yok ama ben bunun altidna kötü niyet sezmedim.

ama siz fevri davranmissiniz. eger cok yorulmuşsam kibarca abi bizim fikrimizi sorarsan vallah olumsuz bir yanını göremedik hayirlisi olsun. biz müsaadenizi isteyelim olur mu vs derdim. ama adamalr kirk yilda bi yatirim yapıyorlar heves etmisler siz orda cok cocuksu davranmissiniz hic cekinmemissiniz tartismaya zemin hazirlamissiniz

Canım benim iyilik sen de kalsın boş ver.
Ben de böyle şeyler yapıyorum sonra düşünüyorum neden aptal gibi kötülük ile gelene iyilik yaptım diye.
Ama Allah görüyor 🙏
Arkadaşlar Merhaba

Benim bir eltim var olmaz olasıca

Eltim evini satılığa çıkardı yeni bir ev almak için. Ev arayışındayken kaynım ve kaynanam sürekli bizi arıyorlardı gelin sizde eve bakın fikir verin diye sanki kendi zevkleri yokmuş gibi,:)

Biz gitmek istemedikçe sürekli rahatsız ediyorlardı. Birkaç kez gittik. En son bir eve gittiğimizde evi çok beğendiler. Karar vermek için gelin bize gidelim orda konuşalım dedi kaynım. Bende ev sizin zevk sizin abi dedım almak istiyorsanız diye. Kaç km öteye yürümek zor geldi. İşten çıkıp birde peşlerinde koştururken.kaynım ve kaynanam çok yalvardılar gidelim diye. Eşim ve ben istemedik gitmek.

Eltim dönüp siz bilirsiniz gelmek istemiyorsanız dedi. Ne yalvartıyorsunuz insanlara kendinizi dedi. Bende sana ne oluyor senmi yalvarıyorsun diye tepki verdim. Buraya kadar geldik eve gelmek istemiyorum dedim. Kim sana yalvarıyor gel benimle ev bak diye dedi. Bende bütün ipler koptu haliye. Doğru söylüyorsun eşeklik bende çalışıp geliyorum birde sana ev bakıyorum dedim. Terbiyesiz dedim döndüm arkamı evime gittim. Bir aya yakındır görüşmüyordum ben eltimle. Bugun ev temiziği yapılacakmış. Yemek felan yapmasınlar diye bir anda gaza gelip 1 tepsi börek yolladım evlerine ama çok pişman oldum.benim numaramı silen bir insana. Benim yaptığım bir çok seye nankörlük yapan bir insana niye yaptım dedim kendi kendıme.kendımi çok enayi gibi görüyorum.

Saf değilsiniz. Çok afedersiniz ama ayarınız yok. Orda yorgunluktan çıkışan insanla bir tepsi böreği üşenmeyip açan insan, bana iki farklı ruhlu insan gibi gelirdi. İnsanlar böyle düşünürler bence. Bir de istemeye istemeye ev bakmaya gitmişsiniz fikir vermekten de geri kalmamışsınız. Ne gerek var yani.

baştan işten çıkıp gitmeniz ne kadar saçmaysa insanları o kadar yalvartmanız da saçma
madem gittiniz eve de gitseniz ne olurdu orasını anlamadım
hep dedim yine diyorum iyi ki tek çocuğum var
gelecekse dışardan gelsin kardeşten geleceğine

Yorumların bir çoğuna katılıyorum..yorgunsanız gerçekten yorgunluktan dolayı gitmeyecektin...ayrıca senin fikrine değer verildiği için çağırmış olabilirler..niye herşeyi negatif yorumluyorsunki? Neyse belki biraz sert çıkış yapmışımdır düşüncesiyle böreği yapmışsın zaten..gönderip gurur yapıyosun bide🤣🤣🤣vallahi yaşını bende merak ettim.

Sadece aileler degil ki; gecen hafta nutkumun tutuldugu bir olay yasadim. İc Anadolu’da gorevdeyim. Toplanti aninda 2 ortaktan biri “ikimiz de 5 yil once evlendik. Onun 3 cocugu var, ben tek cocukta kaldim” deyince digeri “Ben mehiri odedim, parayi pesin saydim” dedi. Bu adamlar yuksek egitimli, entelektuel (!) dunyayi gezen tipler bir de. 🤦🏻‍♀️
Uzun ve detaylı yazıp hem bilmişlik taslıyor hem de nutuk çekiyor gibi olmamak için kestirmeden yazmaya çalışıyorum😬
Maalesef bizde hala kadın koca evine gidene kadar ailesinin misafir ettiği, evlilik çağına kadar masraf yapıldığından başlık parası, süt hakkı istenen, koca evine gelinlikle gönderilip baba ocağına dönecekse kefenle dönecek olan alınıp verilen biri, bizlerin bile diline pelesenk olmuş ki aslında düzeltmemiz lazım, kız aldım, kız verdim diyoruz.
Bizler dahi değerimizi eşyayla, altınla, erkek tarafının yaptığı harcamayla ölçüyorsak, falancaya şunlar yapıldı bana az yapıldı diye hayıflanıyorsak, erkek ve erkek aileleri de yaptığı masrafla değer biçer.

Sizin fikrinizin çok önemli olduğunu düşünmüyorum,kaynınız kardeşi de görsün istemiş,size de ayıp olmasın diye teklif edilmiş
Olur mu öyle demeyin, kaynı konu sahibine yalvarmış kendi eşini değil onu aramış, onun fikrini sormuş. Ama gitmişler onun beğenmediği evde karar kılmışlar. O kadar yalvarmanın sonrasında konu sahibinin beğenmediği evde karar kılmaları ayıp olmuş. 🥴

Yorgunken israr edilince ben de sinirleniyorum. Hatta geçen hafta yine birine çok sinirlendim. Arabayla birakmak istedi beni, yorgunum oraya yuruyemem ben kendim gidecegim dedim. İsrar etti azarladim. Zaten sicak canim burnumda, laf anlatmaya ugrasmak beni sinirlendiriyor.
Borek olayi ise hic olmamis, neden boyle bir sey yaptin, borek yaparken motivasyonun neydi merak ettim gercekten.

Burda bile herkes eltiyi kiskandi demis sana eltin de belki öyle sacma bi düşünceye girmistir o yuzden bence börek yollaman iyi olmuş o da yumusamistir hakkinda kotu düşünmeye devam etmez. Bence iyi yapmışsın herkes kendine yakışani yapmali şık olmuş.

Arkadaşlar Merhaba

Eltim evini satılığa çıkardı yeni bir ev almak için. Ev arayışındayken kaynım ve kaynanam sürekli bizi arıyorlardı gelin sizde eve bakın fikir verin diye sanki kendi zevkleri yokmuş gibi,:)

Biz gitmek istemedikçe sürekli rahatsız ediyorlardı. Birkaç kez gittik. En son bir eve gittiğimizde evi çok beğendiler. Karar vermek için gelin bize gidelim orda konuşalım dedi kaynım. Bende ev sizin zevk sizin abi dedım almak istiyorsanız diye. Kaç km öteye yürümek zor geldi. İşten çıkıp birde peşlerinde koştururken.kaynım ve kaynanam çok yalvardılar gidelim diye. Eşim ve ben istemedik gitmek.

Eltim dönüp siz bilirsiniz gelmek istemiyorsanız dedi. Ne yalvartıyorsunuz insanlara kendinizi dedi. Bende sana ne oluyor senmi yalvarıyorsun diye tepki verdim. Buraya kadar geldik eve gelmek istemiyorum dedim. Kim sana yalvarıyor gel benimle ev bak diye dedi. Bende bütün ipler koptu haliye. Doğru söylüyorsun eşeklik bende çalışıp geliyorum birde sana ev bakıyorum dedim. Terbiyesiz dedim döndüm arkamı evime gittim. Bir aya yakındır görüşmüyordum ben eltimle. Bugun ev temiziği yapılacakmış. Yemek felan yapmasınlar diye bir anda gaza gelip 1 tepsi börek yolladım evlerine ama çok pişman oldum.benim numaramı silen bir insana. Benim yaptığım bir çok seye nankörlük yapan bir insana niye yaptım dedim kendi kendıme.kendımi çok enayi gibi görüyorum.
Ozurdilemissin resmen eltinden. Ayrıca ev bakmaya kadar gidiyorsun ordan birlikte oturup fikir yürüyelim dediklerinde neden gitmicem diye diretiyorsun hiç anlamadım. Baştan gitmeyecektin. Benim gorumcemde geçenlerde ev bakmaya gitmiş. Daha sonra anne babasını da götürmüş baktirmaya. Banada çektiği videoyu atmış nasıl diye sordu. Yani çağırsa bakmaya gitmezdim video atincada banane denmez yani kendimce yorumladım hayırlısı ise olsun inşallah gönlüne göre olsun dedim çıktım işin içinden. Ne bu sizin yaşadığınız saçmalık anlamadm 😂

Hadi annesi babası gidiyor ev bakmaya sizin ne işiniz var. Tamamen kaynananın b.k yemesi.
Afedersiniz evet enayisiniz. Acıkan dışarıdan sipariş versin.
Siz börek yaptınız diye karınları doymayacak.

Arkadaşlar Merhaba

Tepkin çok yerinde haketmiş. Börek gereksiz olmuş.Sende onun numarasını sil bidaha görüşme.lazım değil cidden.Büyük eltiler nedense küçüklerden hep fedakarlık bekler kendilerine gelince laf soksun terslesin hatta silsin görüşmesin ama sen sakın cevap verme modundalar.. ..çocuğunluk böyle galiba😂

eve davet edilmesi, hasbihal edilmek istenmesi, cay corba esliginde soluklanip fikir alisverisi yapilmasi.. bana cok normal geldi. bu kadar kolay tersleyip, terbiyesiz demeler yuruyup gitmeler hos degil.. ben arizayi sizde gordum. bir iyilik yapiyorsaniz tam yapin. eltinizde arkanizdan simdi ev aliyorum kiskandi diyecek.. bu lafi ona siz verdiniz.

Konu sahibini bi tek ben mi haklı gördüm😁 yoksa olayı anlamadım mı:KK64:ilk elti başlattı tartışmayı

O haldeyken yiyecek göndermek her baba yiğidin harcı değildir. Kötülüğe iyilik er kişinin hakkı demişler

Back
X