- 12 Temmuz 2006
- 58.465
- 223.453
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi kaynanadelisi
Genellemeyeceğim çünkü evladına her türlü maddi manevi desteği gösterip şeker gibi olan ailelerde vardır ama çoğunlukla gördüğüm gelinine oğluna ev veren düğün dernek yapan, eşya alan aileler çok afedersiniz kaba tabirle verdim parasını aldım gelini diye düşünüyor o yüzden de her şeyi kendine hak görüyor, tümüyle onların düşüncesine göre yazıyorum o ev aslında onların kapı açmamak diye bir şey kabul edilemez, düğündü altındı eşyaydı masraf yaptılar gelin maaşını vermemezlik edemez, gel diyeceğiz gelecek git diyeceğiz gidecek, biz anne babayız onca masraf yapmışız bizi el üstünde tutacak istediğimiz her yere götürecekler diyorlar.evi sadece bana vermedilerki. 3 erkek çocukları var herbirine ev verdiler. o yuzden diyorum ya kıskançlık söz konusu bile olamaz. ben çok denedim bu mesafe olayını. her aksam ararlardı tam 6 da iş çıkışımda yemege cağırlardı yeni evliydim 1 gittim 2 gittim 3.ye gitmemeye basladım.maasımı benden istediler kesemiz bir olsun dediler kabul etmedim. araba aldık anahtarın tekini istediler vermedik. pat diye müsaitmisiniz demeden kapıma geldiler 1 açtım 2 açtım 3.ye evin içinde karanlıkta oturdugumu bilirim görmesinler diye. boşanma aşamasına kadar geldik. sürekli bizi bir yere götürün bize şunu alın diyorlar. yapmıyoruz adımız pinti kötü mesafeli kötü gelin kötü oglan oluyor işte.
İşte sırf bu yüzden evlenecek gençlere diyoruz ki her şeyi kendiniz yapın, azıcık aşım ağrısız başım deyin oturun, el baştan her şeyi yapar yapar ama karşılığını da almak ister, evleri oğullarına vermiyorlar, çevreye karşı evine kadar her şeyi yapıp oğlanı evlendirdik demek için yapıyorlar, çevrede kendileri gibi olduğundan e artık gelin de size bakar diyor, herkes birbirine her işine koşan hamarat gelinini anlatıyor.
Kusura bakmayın ama baştan kabul etmeniz hata, her şeyi kendiniz yapsaydınız kimse sizden hiçbir talepte bulunamazdı.
Yapmıyoruz adımız pinti, kötü, mesafeli gelinle oğlana çıkıyor demişsiniz, çıkarsa çıksın sırf adınız kötü geline çıkacak diye istemediğiniz şeyleri samimiyetsizce yapmayın bence.
Son düzenleme: