Ne kıyafet gördum içinde adam yok..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar...bundan bir ay önce şiddetli baş ağrisi yaşadim 6 ay önce sezeyan oldum sık sık olur o an bayaği şiddetliydi işe gidecek halim yoktu sağlik ocaği dibimizde bari bir rapor alayim dedim günluk kiyafetle çiktim kapali bi bayanim etek uste kazak ve yazma taktim normalde elimden geldiğince şik giyinirim o an gezmeye değil rapor almaya gidiyordum..doktora şu hastane de çalişiyorum başim agriyor rapor verir misiniz dedim hademe misin dedi direk bu arada laboranttim ne yani ben orda canimin derdine düşmuşüm yan sokak diye ev haliyle çikmişim kiyafetle mi belirleniyor bunlar o an çok şey söylemek istedim de başim ağriyordu..bu arada kendisi oğlumu götürdüğümde doktora götürün demiş bi insandir..o an ağzinin payini veremedim diye içime dert oldu ya...

Terbiyesiz ya

Yasadiginiz cirkin bir durum ama boyle seyler olabiliyor. Benim babam da bankaya salas gittigi zamanla takim elbise giyip gittigi zaman ayni davranmadiklarini soylemisti. Insanlarin kafalarinda belli kaliplar oluyor ister istemez, biz de yapiyoruz bunu.

Lafin gelisi soylemis bence,art niyet oldugunu sanmiyorum.Tabi ki doktorun bunu soylemesi sacma,haddine degil.Tedaviye gitmissiniz sonucta,kime ne ne is yaptiginizdan.Ama dedigim gibi takilmayin bence.Doktor dedigimiz de sizin gibi bi insan,bos verin.

Normalde lafımı esirgemem de o an baş ağrısından mıdır nedir bi şey diyemedim diye içime dert oldu ağzının payını verseydim kafama takılmazdı da işte veremedim..

Niye hademe olmak kötü mü ki hemen negatif algılamışsınız? Siz de ön yargılısınız demek ki, direk kötü birşey söylemiş gibi algılayıp bozulmuşsunuz, ağzının payını veririm falan. Hademe misin diye sormanın nesine ağız payı vereceksiniz? İyi ya da kötü bir yargı göremedim ben orda. Ancak siz de onları kendinizden aşağıda görüyorsanız böyle bir yargıya varabilirsiniz, kendinizle bir yüzleşin önce.

Beni de lisedeyken apartmanın kapıcısı , bizim evin temizlikçisi sanmıştı, annem ne başıma kakmıştı, o geldi aklıma :)
Bende yazmayla açmıştım kapıyı :)

Ha yani o kuçümsememiş ben küçümsemişim peki neden prof.musun diye sormadı sizce...

Asla küçümsemiyorum ben onun küçümsesiğinden adim gibi eminim ve kiyafet yuzünden bunu sorduğuna da demek istediğim güzel giyinseydim sormayacakti hademe misin diye niye hademe şık giyinemez mi..sizce adam masum ben suçluyum öyle mi saygı duyuyorum..

Ha yani o kuçümsememiş ben küçümsemişim peki neden prof.musun diye sormadı sizce...
Hademe misin diye sormanın nesi küçümsemek? Siz demek ki hademeliği küçümsüyorsunuz ki, alınıyorsunuz. Biri bana sorsa hayır der geçerim, asla beni küçümsedi diye düşünmem. O da bir meslek diğerleri gibi. Benim gördüğüm hademeler gayet şık giyiniyor işi bitip üniformasını çıkarınca, siz hademelerin belli bir şekilde giyindiğini düşünmeseydiniz bu kadar giyiminiz tarif edip, bana hademe dedi diye kızıp buraya başlık açmazdınız.

Ben de yeni bir kıyafet almıştım. Biri bana üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin demişti. O an o kadar zoruma gitti ki. Ben kimseyi kırmak istemiyorum o yüzden bana yapılanı kimseye yapmıcam inşallah.

Soruma cevap vermemişsiniz neden prof musun diye sormadi sizce demiştim..

Ben olsam "evet hademeyim" der nabzını ölçerdim... Belki de kötü niyetle sormadı kalbini açıp bakmadık sonuçta... Bir laf vardır.

Çoban deyip hor görme muhabbet et, hiçbir şey bilmiyorsa senden daha iyi koyun gütmesini biliyordur ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…