Ne manyaklar var ya hu!

Konu başlığında bahsi geçen manyak!
Bu benim bir arkadaşım malesef
Şu sosyal içerikli whatsap mesajlarından birini banada gönderdi
Neymiş kemal sunal bir dönemin sosyal katiliymiş kültürümüze büyük zararlar vermiş
Yahu katilin tanımı mı değişti adam ne yi katletmiş
Hani izlemesemde adamın iyi bir oyuncu olduğunu filimlerininde sosyal içerikli olduğunu ve bunun bizat bizim toplumumuzu yansıttığını düşünüyorum
Size dayatılanı bu kadar mı safça kabul edersiniz
Kadına bir daha bana hiçbir konuda mesaj atma diye yazdım
Hatalı olabilirim ama böylelerini çevremde istemiyorum
Dert oldu akşamdan bu yana paylaşmak istedim

Katildi evet; küfür etmeden güldürdüğü, düşündürdüğü, belden aşağı espirileri malzeme yapmadığı, mütevazi olduğu için katildi. Bu toplumda düzgün insana tavır bu, içleri kokuşmuş çünkü doğru adamı kabullenmek işlerine gelmiyor. O tayfanın devri geçer ama Kemal Sunal kuşaklar sonrası hala izleniyor olacak, hep saygıyla anılacak

Katildi evet; küfür etmeden güldürdüğü, düşündürdüğü, belden aşağı espirileri malzeme yapmadığı, mütevazi olduğu için katildi. Bu toplumda düzgün insana tavır bu, içleri kokuşmuş çünkü doğru adamı kabullenmek işlerine gelmiyor. O tayfanın devri geçer ama Kemal Sunal kuşaklar sonrası hala izleniyor olacak, hep saygıyla anılacak
Aynen
bu konu vesilesi ile bende saygıyla anıyorum:KK52:

Konu başlığında bahsi geçen manyak!
Bu benim bir arkadaşım malesef
Şu sosyal içerikli whatsap mesajlarından birini banada gönderdi
Neymiş kemal sunal bir dönemin sosyal katiliymiş kültürümüze büyük zararlar vermiş
Yahu katilin tanımı mı değişti adam ne yi katletmiş
Hani izlemesemde adamın iyi bir oyuncu olduğunu filimlerininde sosyal içerikli olduğunu ve bunun bizat bizim toplumumuzu yansıttığını düşünüyorum
Size dayatılanı bu kadar mı safça kabul edersiniz
Kadına bir daha bana hiçbir konuda mesaj atma diye yazdım
Hatalı olabilirim ama böylelerini çevremde istemiyorum
Dert oldu akşamdan bu yana paylaşmak istedim
Bunu derken tutunduğu dal ne yani kemal sunal nasil yapmis bunu ne yaparak..düşündüm de hiç bi sey bulamadim

Ha bu arada Adile Naşit, Selim Naşit, Zeki Alasya, Metin Akpınar, tüm devekuşu kabare oyuncuları, Nevra Serezli , Levent Kırca , Tarık Akan ve daha niceleri var, hepsinin önünde saygıyla eğilirim, o devir bir başkaydı bir daha gelmedi onlar gibi insanlar, bu ülkenin ölmeyecek değerleridir hepsi

Adile Naşit'e, Kemal Sunal'a hatta Barış Manço ya bile dil uzatıp Recep İvedikleri, Cumali Ceberleri bağırlarına basan, filmlerine hasılat rekoru kırdıran yurdum insanları maalesef çoğunlukta.. ha zaten nereye bağlı olduğunu yazmışsın, öyle birini baştan tutmazdım zaten telefonumda.. Sıfır tahammül var bende bunlara karşı, Allah karşılaştırmasın..

Adamın filmleri öyle güzel ve kültürümüzü yansıtıyo b3nce hala tvde çıkar milyonuncu kez de olsa izlerim
İnsanlar garip Atatürk e bile neler diyeni duyuyorum daha neler görcez acep

Yeşilçamı severim zaten artık eski filmler gibi değil şimdiki filmler biz eşimle tvde yeşilçam bulur izleriz hala

Bide şey mesajı atıyolar ya şu kadar kişiye yollamazsan başına bişey gelir falam filan sinir oluyom belki mesaj hakkım yok hem yollarsam da yolladığım da geri yolluyo uzayıp gidiyo

En Çok beğendiğim filmi daha doğrusu hepsini beğeniyorum da ama en anlamlısı barış nerdesin barış kayboldu filmin sonu basit geçti dedim sonra düşününce meğersem barış barış barış barışın Allah rahmet eylesin

Gunumuzün filmleri ve bazi komedyenler küfurlü veya belaltı konuşmaları komedi zannediyor maalesef. Su anki türk filmleri değil de eski yeşilçam filmleri hoşuma gider brnim. Kemal sunal küfür etmeden de güldurebilrn biriydi Allah rahmet eylesin nur içinde yatsin. Hiç ciddiye almayin onları

E kadın saçmalamış da siz daha beter saçmalamışsınız :işsiz: Bir daha bana mesaj atma nedir yahu rahatsızsanız engelleyin madem ya da hiç açmayın mesajlarını. Bu kadar galeyana gelecek birşey görmedim hele bir derdim var da konu açacak dert hiç görmedim
Aynen...

Bu zihniyete asla tahammül edemiyorum tepkim net ve serttir her zaman
bunun ismi saçmalık olur abartı olur yada doğru davranmak olur ne olursa olsun ben buyum
Bdv de ki dertlere gelince bende bu konuda dertliyim arkadaş
Vay kurban olsunlar sana:kahve:

Şöyle ki aslında Kemal Sunal sosyalist halkçı bir insandı. Ezilen halk, fakirlik, yokluk gören insanlarla duygusal bağları kuvvetliydi. Ve ünlü olduktan sonra komedi filmlerinden çok sıkılmıştı. Halka ayna tutmak istiyordu. Çoğu kişi bilmez ama filmlerinden çıkarılan bir çok sistem eleştiren sahneleri vardır.

Neyse Kemal Sunal ilerleyen yaşlarında kendi arkadaşlarıyla bir yapım şirketi kuruyor velhasıl. Artık senaryosundan, çekimine tüm işleri kendi elinden çıksın istiyor. böylece hasretini çektiği toplum sorunlarını çok daha rahat yapabilecek. Yaptı da. Ama nedense(!) televizyonlarda göremezsiniz, vermezler. Zaten halk da kendinin yansıtıldığı bu filmlere pek de rağbet göstermemiştir. Küsmüştür aslında biraz... Son filmi propagandayı da kendi ideolojisine yakın olduğu için kabul etmiş ama zor kabul etmiş derler.

Velhasıl şimdi yeni yeni Kemal Sunal'ın bu yönü ortaya çıkmaya başladı. Çünkü pek bilinmezdi Kemal Sunal popüleritesi ile birlikte bu eski sayfalar da açıldı. Ortaya çıkan manzara bazılarını pek memnun etmedi. Grevlere katılan, işçilere destek olan, önde yürüyen, mesajları olan bir sanatçı ile yani sanatçının bu yönü ile tanıştılar.

Başladılar her zamanki gibi sallamaya. İftiralar komplo teorileri havada uçusur oldu.
Bir de şu var ki eğer rahmetli yaşasaydı şu an ya içerde olurdu ya da belli bir güruhun hedef ismi..
Tıpkı Kemal Sunal'ın ebedi ve en yakın arkadaşlarının verdiği mücadeleyi verdiği gibi. Onları biliyorsunuz zaten ;)
Ne olursa olsun bir sanatçı, dev, büyük, aydın, yeri doldurulamayacak büyük bir sanatçı.
Altın leke tutar mı? Tutmaz. Çok yaşa Kemal Sunal. Kalplerimizde :)

(Belki engellenirim ama yazmadan geçemedim. Olsun be. Bir kaç kişi bile okusa anlasa kardır)

Adamın çok güzel bir yüksek lisans tezi de var
Saf rollerini oynadığı için millet eğitimsiz, boş falan sanıyor galiba.
Kendi filmleriyle ilgili çözümlemeler yaptığı tezini yökün sayfasından herkese açık şekilde okuyabilirsiniz.

Bi arada Adile Naşit'le ilgili saçma sapan bir düşünce çıkmıştı ortaya.

Bunu yapanların amacı ne bilmiyorum ama o kadar gereksizler ki.. Yani adam cidden kötü bile olsa öldü gitti ve arkasında bizlere her seferinde aynı şeyleri hissettiren çok güzel eserler bıraktı.

Konuşmadan bile güldürebilen adam.
Mekanı cennet olsun inşallah.

Hala daha Kibar Feyzo'yu bıkmadan izlerim, o kadar derin, o kadar tokat gibi cesur bir film ki; o faşo yazısındaki ters Ş, o düzeni umumi tuvaletle anlatış.. Senaryo, oyunculuk...
Valla konu, konudan-konuya atlatıp banlatma potansiyelli bir konu S su-doku ,baştan diyeyim de :)
Evet, maalesef böyle önüne geleni "Neyi paylaşıyorum ben ya?" demeden paylaşan tayfa da var, çok acayip şeyler gördüm, insanlar kimlere kimlere dil uzatıp laf atabiliyor, rahmetli Kemal Sunal'a da sallamışlar işte. Sil yolla gönder tamam.

O ters "Ş" harfinin anlamı nedir?o_O

Kemal Sunal filmleri agalik duzenini, halki somuren sahte din adamlarini gosteriyor. Bunlara karsi geliyor. Sosyal yonden bircok guzel mesajlar var. Anlayana tabii

Bilgisi olmadan fikri olan koyunlardanmış işte..
Kemal Sunal bu ülkenin en önemli değerlerinden biri. Günümüzde çekilen bir komediyi ikinci sefer izlemezken, o adam yüzlerce defa izleniyor.
Bunu yazan da kesin Recep İvedik gibi böğüren salt öküzlükten başka bir şey yapamayan karakterleri izlemekten hoşlanıyordur.

Ben bir daha yazma demezdim ama çok aşırı saçma fikirleri düşünmeden hemen benimsediğini yazardım..

Kemal Sunal ile ilgili bir yazı okumuştum,aklımda kalan kısmıyla diyordu ki :

Kemal Sunal'ı ahlaksızlar, yolsuzluk yapanlar,rüşvet yiyenler,halkı kandıranlar ve en çok da yobazlar sevmez.
Kemal Sunal halka yaşadıkları hayatı ayna ile yansıtan bir sanatçıydı...

Gibi bir şeydi.
Örnek olarak da Zübük'teki Ibrahim Zübükzade'yi,Üçkağıtçı'daki romatizmalı karakteri ve köyün imamıyla olan mücadelesini, yolsuzluk ve rüşvet için de Bekçiler Kralı'ndaki Şaban karakterini örneklemişti.

Kemal Sunal bir kültür katili değil, katledilmiş kültürümüzün farkına varmamızı sağlayan isimdir.

Işıklar içinde yatsın.

Yani şu açan o kadar şaşırdım ki. Ben Kemal Sunal'ın sevilmeme ihtimalini bile düşünmüyordum açıkcası. O kadar safımki..
Çevremde kimseden kötü bir yorum görmediğim için sanırım. Ama internet ortamında da hiç rastlamadım olumsuz eleştiriye..

Back
X