Ne nasıl olacak şimdi ? Yardım Edinn

• Konu Sahibi Konu Sahibi Suff
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Suff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
1.009
10
36
35
Kocaeli
Kızlar yardım edin hiçbir bilgim yok .
Ben 3 aydır çocuk için uğraşıyordum . 2 senelik evliyiz. Hiç korunmadık . Ama olmadı henüz. Bugün dr gittim. Durumu anlattım . Çatala yattım . smear testi yaptı. Bayramdan sonra sonuçlanacakmış . Şu anda hiçbir problem görünmüyor dedi. Beta Hcg de yaptırdı . Negatif. Yarın hasta olmam gerekiyor normalde. Dr çatlamamış yumurtalar var şu anda. Kist değil muhtemelen adetle atarsın dedi. Adetinin 3.günü gel hormonlara bakalım dedi. 1 ay takip edeceğiz (yumurtlama, çatlama vs. )
Eğer önümüzdeki ay olmazsa bir sonraki ay tedavi olacaksın dedi ... Eşinde gelsin sperm testi yaptırsın dedi.

1) Bu kdr kısa süre çalışmama rağmen tedavi uygunmu ?
2)Tedaviden kasıt nedir ?
3) Ben şimdi İnfertilite mi oluyorum ?
4) Ne kadara mal olacak bana ?
5) Ben bunların hepsini nasıl kaldıracağım ?

selam sperm testi tahlil falan istediğine göre adetin 3. günü kan tahlilleri yapacaklar sonra sana hsg filmi için gün verecekler. sonra film sonucunu alıp bütün evraklarını tamamlatacaklar sonra aşılama başlayacaklar sanırım ben şuan testlerimi tamamladım teslim edicem. bu arada evet bunların hepsini infertilite bölümü bakıyor. hangi hastaneye gidiyosun. ayrıca ssk varsa çok maliyetli olmaz.ilaçlar için heyet raporu çıkartılıyor zaten duyduğum kadarıyla.

bende 10 aydır bebek için uğraşıyorum
testler tahliller derken soluğu doktorda aldık sonuçlarımızla beraber..
şükür ki eşimde bir sorun yok
ama benim hem sol tüpüm tıkalı hemde sol yumurtalıkta 2 tane kistim var malesef
laporoskopi olman lazım dedi doktor operasyon sonrası aşılama yapacak sanırım
ama ben beklemedeyim operasyon için

2 ay sonramı olacak bunlar ? Kocaelinde Boğaziçi .

3 ay erken değil mi pki ? benim için.
inşallah biran önce sende bende bir yavru sahibi oluruz

3 ay erken değil mi pki ? benim için.
inşallah biran önce sende bende bir yavru sahibi oluruz

3 ay bencede erken ama muayene olmakta
sorunun ne olduğunu bilmekte fayda var kanımca
allah korusun ciddi bir sorun varsada zaman kaybetmemiş olursunuz ve tedavinize bakarsınız..
çünkü ben bunu bire bir yaşadım
kistim olduğunu biliyordum ama böylede kolaylıkla hamile kalırım sanıryordum fakat öyle olmadı
gerekli testler sonunda çıktı meydana sorunlar!

Sorunların nelermiş cnm .

Sorunların nelermiş cnm .

Canım doktorum ilk önce benden kan tahlillerimin sonuçlarını,eşimin sperm testi sonuçlarını vede rahim filmi çektirmemi istemişti tüm bunların reporlarını alıp yanıma gel ve sorunun ne olduğunu anlayalım dedi.
ama eşim herşeyde bir uyuzluk yaptı ve problem çıkardı
önce ben tahlil yaptırmam bende bir sorun yok diye abuk sabuk konuştu neyse ki sonunda ikna oldu.
daha sonrada rahim filmi çektirmeme itiraz etti
bende bir sorun yokmuş bunların hepsi para tuzağıymış falan filan işte
neyse bunada ikna ettim güç bela..
eşimde bir sorun çıkmadı şükür ki..
bide ne görelim;rahim filmi sonucunda sol tüpümün tıkalı olduğunu gördük
sol yumurtalıktada 2 tane kist var.
doktor ameliyat olmamı söyledi bu durumda aşılamada yapılmazmış..
şimdi beklemedim kendimi toparlamaya çalışıyorum ameliyat için laporoskopi olucam daha sonra bende durum bu..
yani muayene olmadan gerekli tesleri yaptırmadan sorunun ne olduğunu bilemezsiniz..

Ahhh bu erkeklerrrr
Benimki daha birşey demedi, bakalım kabul edecekmi. Henüz söylemedm . Akşama . Merak etmiyorda değilim

Doktorunu anlamadim ben bu kadar kisa surede tedaviye baslanmaz ya yasin buyuk ya da doktorun aceleci tamam bak ben kendi surecimi anlatiyim ilk gittim muayene oldum doktor smear yapti ve adetin 3 .gunu yaptirmam icin hormon testleri verdi onlarida yaptirdim hersey normal cikti sonra doktorum 1 sene beklicez dedi genc ve saglikli ciftlerde 1 sene beklenmesi gerekiyomus bu arada kullanmam icin folik asit verdi neyse aradan 1 sene gecti bebegimiz olmadi tekrar doktora gittik doktor rahim filmi istedi esimdende sperm testi istedi onlarida yaptirdik onlardada hicbir sorun cikmadi tuplerim acik rahim normal esiminde degerler cok iyi hersey super yani anlican.Doktor bi kac ay daha bekletti bizi cunku yasiniz cok genc hemen tedaviye baslatip strese sokmak istemiyorum sizi dedi neyse doktoru dinledik e tabi yine olmadi sonra tekrar doktor yolu tuttuk bu sefer klomene baslatti yumurta takibine aldi 3 ay klomenle ve catlatma ignesiyle denedik yine olmadi gectigimiz ay hastalandigimda doktorum simdi sorada asilama var dedi ama biz esimle hemen istemedik doktora biz biraz ara vermek istiyoruz dedim doktorda olur tabi kendi kendine kalma sansinda var yumurtlaman gerceklesiyo catliyo da hemde sende strese girmemis olursun dedi bende yilbasina kadar beklemek istiyorum olmazsa asilama yaptiririm bu arada bunlari o bebek istegiyle oyle bi kaldiriyorsun ki canim sen bile sasiyorsun umarim merakini gidermisimdir sormak istedigin soru varsa sorabilirsin...

Ben özel hastane diye para koparmak istiyorlar diye düşündüm . Ama bilemiyorum tabi. Aslında ne kadar erken olursada o kadarda iyi olur diye düşünüyorum . Bir sorun varsa en azından senelerce uğraşmadan olur . Ama psikolojimi bozdu. Çok ağladım bugün. Gözlerim dolup dolup durdu. Doğru olan ne bilmiyorum . Tek istediğim olsun Bide benim çatlamayan yumurtalarım kiste dönüyormuş. Dr alttan ultrasonda bunu söyledi. Acaba onlada alakalı olabilir mi ? Kist olasıılığına karşı mı ?

Benim bildigim kadariyla kiste donusen yumurtalar adetle atiliyor ama bu hep olan bi durumsa o da engel olabilir bak diyorum ya muayeneni ol testlerini yaptir gerekiyorsa rahim filmide cektir en azindan aklinda soru isareti kalmaz bi sorun varsa tedavini olursun sorun yoksa da ilac asilama tup bebek vs. Ne gerekiyorsa yaptirirsin ama bunlara gerek klmaz insallah tabi en onemlisi dua etmek Allah'tan istemeliyiz once sonra doktorlar.

İnşallah çıkmaz cnm ya. Sizinde inşallah hemen bir bebiş olur

hsg sonrası korundunuz mu?

hsg sonrası korundunuz mu?
hsg sonrası 1 hafta ilşki yasaktı zaten
ama o ayı boş geçirdim desem yeridir.bazı sebeplerden dolayı çalışma yapamadık..bu ay bakıcaz artık duruma hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…