• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacagi belli degilken bu tavir da ne?

Merhaba arkadaşlar
Ben genel olarak hayatımda yaşadığım
bir şeyi paylaşmak istiyorum
Ben bekarım erkek arkadaşım var ve evlilik düşünüyoruz ama beklememizi gerektiren durumlar oldu.
Ben bekarım diye de etrafimdan ağır sözler ve davranışlar gördüm hem cinslerimden ve sanki insanlık suçu gibi bir durum oldu.
Sizi ilgilendiren bir durum yok yani keşke toplumdaki kötülüklere tepki gösterseniz bana gösterdiğiniz kadar di mi?

Benim anlamadığım kisim şurası
Bugün nişanlı olan veya evli olan kişinin ne olacağı belli değil.
Sen de yarın bekar olabilirsin.

Sağlıklı isen garantisi yok veya çocuğu olanlar hamile kalanlar kalamayanlara karşı bir tavır içindeler.

Hayatta her şey elimizden uçup gidebilecekken bu neyin kafası anlamıyorum.

Bana karşı ağır davranışlarda bulunanlardan da yarın bir gün intikam da alabilirim çünkü onlar başlattı.
Bu güven nerden geliyor Ben anlamıyorum anlayanlar varsa beri gelsin.
Sevgiler
İyi gunler.
Doğru anladıysam evlenmeyip bekar sevgili hayatı yaşadığınız için laf söyleniyor. Bir kişi hayatında veya evliliğinde mutlu ve huzurluysa başkasının durumuyla hiç ilgilenmiyor bile. Ama mutsuzsa ya da beklediği gibi bir hayat yaşayamıyorsa veya karısından kocasından yeterince ilgi görmüyorsa başkalarına salça oluyor. İstiyor ki herkes aynı çarkta olsun, birisi daha farklı olmasın daha mutlu olmasın. İki kişinin beraberliğine laf söyleyebilen bir kişi iyi niyetli olmadığı gibi bence kıskançtır.
Böyle tiplerden intikam almanın tek yolu kendilerini muhatap görmemek bence. İster akraba olsun ister çekirdek aile olsun, sizin mutluluğunuza huzurunuza laf söyleyen kişiye kişilere "lüzum görürsem fikrinizi sorarım" şeklinde yaklaşın.

Bu insanları ciddiye almayın çünkü bitmiyorlar bir türlü. O enerjiyi iyilik yapmaya harcamıyorlar.

Niyetiniz ciddi mi - ne zaman isteme söz olacak - nişan ne zaman - nikah nerede olacak - (evliliğin ilk ayında) bebek ne zaman - (ilk çocuktan sonra) ikinci ne zaman - ev alın artık …
En yakınından en uzağına millet çok rahat bir şekilde kendinde müdahale hakkı görüyor bizim toplumda.

Selam. Otuzuna kadar bekar olup, tek başına yaşamış bir kadın olarak ben seni anlıyorum. Cinsel yönelimim de sorgulandı, evli patronumla ilişkide olduğuma dair iftira da atıldı. Ağır sözler de duydum. Başarılıysanız, eliniz yüzünüz de düzgünse insanlar belli bir yaş aralığında evlenmenizi bekliyor. Bu gerçekleşmezse bir kusurunuz olduğu varsayılıyor. Ben hayatımdan memnundum ve mutlu bir insandım. Evlenmeye değer biri olsa daha önce de evlenirdim ama değen biri çıkmadı diye kendimi paralayacak kadar kıt akıllı da değildim çok şükür. Güzel bir hayatım vardı, özgür hissediyordum. Keyfim yerindeydi. İnsanın modu düşebiliyor evet ama bunlar da sahip olduğunuz güzelliklerin bir bedelidir. Böyle düşünürseniz daha kolay olur sindirmesi. Ayrıca evlenmek istemekte de ayıp bir şey yok. Gönlünüzce yaşayın ve kendi hayatınıza konsantre olun. Yok sayılmaya kimse tahammül edemez. Onlar da bir süre sonra sıkılıp gideceklerdir takmadığınızı görünce. Mutlu günler🌸

Bekar olduğum için hakarete uğradım, şiddet gördüm, insanlar erkek arkadaşlarını üzerime saldı, işkence gördüm diye anlatınca tabiki anlamakta zorlanıyor insan.Tüm bunları sen bekarsın al sana diye yapmamışlardır sanırım. Hayatınızda kişisel problemler yaşayıp, bunları yaşamanızın sebebini bekar olmanıza bağlayarak bunları söylüyorsunuz sanırım.

Cevrenizdekilere tavrınız da böyleyse muhtemelen size gıcık olmuşlar ve bilerek sinirlendiriyirlar
Bana zarar vermeyene zarar vermem
Bunu neresi gıcıklık oluyor
Üzgün olduğum bir konuda gülenler giciktir
Sevgiyle saygıyla bana yorum yapanlar ve aynı şekilde karşılık verdiklerim de oldu
Herkes gıcık değil demek ki

Doğru anladıysam evlenmeyip bekar sevgili hayatı yaşadığınız için laf söyleniyor. Bir kişi hayatında veya evliliğinde mutlu ve huzurluysa başkasının durumuyla hiç ilgilenmiyor bile. Ama mutsuzsa ya da beklediği gibi bir hayat yaşayamıyorsa veya karısından kocasından yeterince ilgi görmüyorsa başkalarına salça oluyor. İstiyor ki herkes aynı çarkta olsun, birisi daha farklı olmasın daha mutlu olmasın. İki kişinin beraberliğine laf söyleyebilen bir kişi iyi niyetli olmadığı gibi bence kıskançtır.
Böyle tiplerden intikam almanın tek yolu kendilerini muhatap görmemek bence. İster akraba olsun ister çekirdek aile olsun, sizin mutluluğunuza huzurunuza laf söyleyen kişiye kişilere "lüzum görürsem fikrinizi sorarım" şeklinde yaklaşın.

Bu insanları ciddiye almayın çünkü bitmiyorlar bir türlü. O enerjiyi iyilik yapmaya harcamıyorlar.

Niyetiniz ciddi mi - ne zaman isteme söz olacak - nişan ne zaman - nikah nerede olacak - (evliliğin ilk ayında) bebek ne zaman - (ilk çocuktan sonra) ikinci ne zaman - ev alın artık …
En yakınından en uzağına millet çok rahat bir şekilde kendinde müdahale hakkı görüyor bizim toplumda.

Zaman ayırıp emek verip yorum yazdığınız için teşekkürler beni çok iyi anlamışsınız.

Sorgular sualler bitmek bilmiyor ve eksik bulmak isteyen hep bulacaktır doğru soyluyorsunuz.

Elimden geleni yapicam

Selam. Otuzuna kadar bekar olup, tek başına yaşamış bir kadın olarak ben seni anlıyorum. Cinsel yönelimim de sorgulandı, evli patronumla ilişkide olduğuma dair iftira da atıldı. Ağır sözler de duydum. Başarılıysanız, eliniz yüzünüz de düzgünse insanlar belli bir yaş aralığında evlenmenizi bekliyor. Bu gerçekleşmezse bir kusurunuz olduğu varsayılıyor. Ben hayatımdan memnundum ve mutlu bir insandım. Evlenmeye değer biri olsa daha önce de evlenirdim ama değen biri çıkmadı diye kendimi paralayacak kadar kıt akıllı da değildim çok şükür. Güzel bir hayatım vardı, özgür hissediyordum. Keyfim yerindeydi. İnsanın modu düşebiliyor evet ama bunlar da sahip olduğunuz güzelliklerin bir bedelidir. Böyle düşünürseniz daha kolay olur sindirmesi. Ayrıca evlenmek istemekte de ayıp bir şey yok. Gönlünüzce yaşayın ve kendi hayatınıza konsantre olun. Yok sayılmaya kimse tahammül edemez. Onlar da bir süre sonra sıkılıp gideceklerdir takmadığınızı görünce. Mutlu günler🌸

Benimle aynı duyguları ve düşünceleri paylaşıyorsunuz.
Emek verip yazdığınız için teşekkür ederim.
Herkes iyi şeylere özeniyor ama söylediğiniz gibi hepsinin bir bedeli var.
İyiyi istiyorlar ama bedel ödemek istemiyorlar.
Sanıldığı gibi değil bazı şeyler.

Mutluluğunuzu daim olmasını ve katlanarak devam etmesini diliyorum.:KK200:

Bekar olduğum için hakarete uğradım, şiddet gördüm, insanlar erkek arkadaşlarını üzerime saldı, işkence gördüm diye anlatınca tabiki anlamakta zorlanıyor insan.Tüm bunları sen bekarsın al sana diye yapmamışlardır sanırım. Hayatınızda kişisel problemler yaşayıp, bunları yaşamanızın sebebini bekar olmanıza bağlayarak bunları söylüyorsunuz sanırım.

İlk kısımda yazdiklariniza katılıyorum
Ama şurası yanlış
Yalnız olduğum için yaptığı kötülükler icin ortam ve güc buldular
Yalnız genç bir kız onlar için kolay bir hedef oluyor
Erkek arkadaşımla bir süre uzak kalmak zorunda kaldık ve yalnızım diye bunları yaptılar
Sebep tamamen bu başka sebep yok

Son düzenleme:
ortada konu yok ki :KK70: yazıp çiziyor bide anlamıyoruz diye bozulup morarıyor :KK70:
Bozulmuyorum sizinle konuşmak istemiyorum
Zorunda da değilim.
Beğenmiyorsunuz bu ısrar neden?
Benim hakkımda neden konuşuyorsunuz?
Morarma kelimesini kullanacak kadar kötü bir sohbet içerisinde de bulunmadim

Bozulmuyorum sizinle konuşmak istemiyorum
Zorunda da değilim.
Beğenmiyorsunuz bu ısrar neden?
Benim hakkımda neden konuşuyorsunuz?
Morarma kelimesini kullanacak kadar kötü bir sohbet içerisinde de bulunmadim
Konuya veda ettim zaten cicim tamam darlama . Takılma insanlara onlarda benim gibi kötüler. Görme duyma. Söyleyeceklerim bu kadar hadi by.

Geçmişte çalıştığım bir müdürüm bekar bir kız arkadaşımıza aynı soyadla ölüp gidecen kız bulamadın hala birini kehkehkeh diye malca bir espri yapmıştı 10 yıl kadar önce. Kız ne diyeceğini bilemedi üzüldü bozuldu... Ben sizin tarif ettiğiniz insan modelini gayet iyi biliyorum,böylelerini direkt bozup atmak lazım. Evliliği bir beceri,meziyet sanıyorlar. Hayatta işe yaradıkları tek şey birinin karısı ya da kocası olmak ve bu çok acınası
Ya bu şekil müdür benim başımda da vardı. Bekarken işte hırslı azimli olduğum zamanlar ( ne salaklık ama 😂) baktığım işe terfi bekliyorum çünkü o işe vekil gibi ben bakıyorum ( doğal olarak üstüme kaldı benden başkası yok) gitti sadece kendine yakın diye başka birini yaptı. Bende gittim benim ne eksiğim vardı diye sordum." Sen bekarsın biz aile kavramına önem veririz demişti " şok olup ağzımı açamamıştım.

Merhaba arkadaşlar
Ben genel olarak hayatımda yaşadığım
bir şeyi paylaşmak istiyorum
Ben bekarım erkek arkadaşım var ve evlilik düşünüyoruz ama beklememizi gerektiren durumlar oldu.
Ben bekarım diye de etrafimdan ağır sözler ve davranışlar gördüm hem cinslerimden ve sanki insanlık suçu gibi bir durum oldu.
Sizi ilgilendiren bir durum yok yani keşke toplumdaki kötülüklere tepki gösterseniz bana gösterdiğiniz kadar di mi?

Benim anlamadığım kisim şurası
Bugün nişanlı olan veya evli olan kişinin ne olacağı belli değil.
Sen de yarın bekar olabilirsin.

Sağlıklı isen garantisi yok veya çocuğu olanlar hamile kalanlar kalamayanlara karşı bir tavır içindeler.

Hayatta her şey elimizden uçup gidebilecekken bu neyin kafası anlamıyorum.

Bana karşı ağır davranışlarda bulunanlardan da yarın bir gün intikam da alabilirim çünkü onlar başlattı.
Bu güven nerden geliyor Ben anlamıyorum anlayanlar varsa beri gelsin.
Sevgiler
İyi gunler.
Bekar olduğum için etrafımdan ağır sözler hakaretler gördüm derken ne yaşadınız.Toplumumuzda, neden evlenmiyorsun,evlenirsin çocuk ne zaman, çocuğu yaparsın,buna kardeş lazım,hadi kardeşi yaptın 3.yü düşünmüyor musun gibi evli yada bekar farketmez herkese lüzumsuz soru soran boş insan çok.
Hoş değil ama can sıkmaya değmez,bunun ilerisinde ne yaşadınız, ne ile itham edildiniz anlayamadım açıkçası

Benimle aynı duyguları ve düşünceleri paylaşıyorsunuz.
Emek verip yazdığınız için teşekkür ederim.
Herkes iyi şeylere özeniyor ama söylediğiniz gibi hepsinin bir bedeli var.
İyiyi istiyorlar ama bedel ödemek istemiyorlar.
Sanıldığı gibi değil bazı şeyler.

Mutluluğunuzu daim olmasını ve katlanarak devam etmesini diliyorum.:KK200:
Siz de kendinizi biraz daha net ifade ederseniz buradaki arkadaşlar daha kolay anlayacaktır. Herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor manevi olarak gördüğüm kadarıyla burada. Örnek diyip diyip durmuşlar, insan bahsetmeye ar eder. Utanarak anlatayım mesela ben bir iki hikaye. Evlenmeye karar verdiğimde yakınım olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım insan içinde “kendimi kaktırdım sonunda birine demiyor da, evleniyorum diyor” diyip kallavi bir kahkaha patlatmıştı mesela. Kendine gelmesini söylediğimde de “bu zaten oldum olası böyle alıngandır, şakadan anlamaz. Yaran mı var diyeceğim ona da alınır şimdi” diyip daha çok gülmüştü mesela. Kendisinin ihanet dolu bir evliliği ve asla çalışmak istemeyen bir kocası olduğunu söylememe bilmem gerek var mı? Eski iş yerimde beni eşinin arkadaşına ayarlamaya çalışmıştı biri, ısrar kıyamet. Adam da dengim değil kesinlikle ve nazik biri olduğum için bu şekilde ifade etmek istemedim ama zaten beni özellikle dengim olmayan birine ayarlamaya çalışıyordu mesaj verir gibi. Hani evde kalmışsın ya, buna da razı olursun gibilerinden. İstemiyorum diye de lezbiyen olduğuma dair dedikodu yaymıştı (o dönem ev arkadaşım vardı ve arabam olmadığı için bazen denk geldiğinde işten alırdı beni, yolunun üstündeydim) ve aylarca insanlar bana çok tuhaf davrandılar. Bunun gibi şeyler tahmin edilenden daha zor gelebiliyor insana yaşarken. Ama dediğim gibi, siz mutluysanız, kimseye verecek hesabınız yoksa, kendinize yeten biriyseniz insanlar üstünüze gelir. Önemli olan sağlam durabilmek.

Siz de kendinizi biraz daha net ifade ederseniz buradaki arkadaşlar daha kolay anlayacaktır. Herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor manevi olarak gördüğüm kadarıyla burada. Örnek diyip diyip durmuşlar, insan bahsetmeye ar eder. Utanarak anlatayım mesela ben bir iki hikaye. Evlenmeye karar verdiğimde yakınım olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım insan içinde “kendimi kaktırdım sonunda birine demiyor da, evleniyorum diyor” diyip kallavi bir kahkaha patlatmıştı mesela. Kendine gelmesini söylediğimde de “bu zaten oldum olası böyle alıngandır, şakadan anlamaz. Yaran mı var diyeceğim ona da alınır şimdi” diyip daha çok gülmüştü mesela. Kendisinin ihanet dolu bir evliliği ve asla çalışmak istemeyen bir kocası olduğunu söylememe bilmem gerek var mı? Eski iş yerimde beni eşinin arkadaşına ayarlamaya çalışmıştı biri, ısrar kıyamet. Adam da dengim değil kesinlikle ve nazik biri olduğum için bu şekilde ifade etmek istemedim ama zaten beni özellikle dengim olmayan birine ayarlamaya çalışıyordu mesaj verir gibi. Hani evde kalmışsın ya, buna da razı olursun gibilerinden. İstemiyorum diye de lezbiyen olduğuma dair dedikodu yaymıştı (o dönem ev arkadaşım vardı ve arabam olmadığı için bazen denk geldiğinde işten alırdı beni, yolunun üstündeydim) ve aylarca insanlar bana çok tuhaf davrandılar. Bunun gibi şeyler tahmin edilenden daha zor gelebiliyor insana yaşarken. Ama dediğim gibi, siz mutluysanız, kimseye verecek hesabınız yoksa, kendinize yeten biriyseniz insanlar üstünüze gelir. Önemli olan sağlam durabilmek.
Evet yazmaya utanıyorum, yaşadığım zaman da utanıyorum ve üzülüyorum.
Bu gibi durumlar insana manevi olarak zarar veren konular ve ağır ithamlar.

İstediğim uygun zamanda istediğim kişiyle hayati paylaşmaktı ve o zamanlar karşıma isteyebilecegim birileri çıkmadı.
Yalnızken de iyiydim ama hayati paylaşabileceğim biri olsa daha mutlu olabilirdim.
Yalnız olmayı ben tercih ettim.
Bu benim özel hayatım olmalı.
Ama herkes hadsizce karıştı ve saldırıda bulundu.

Bütün konularınız bekarlık ve insanların ne kadar kötü olduğu ile alakalı..Bence siz biraz takıntı yapmışsınız çevresinde etkisiyle..
Çok depresif bir ruh haliniz var ve zihniniz insanların sizi bekarliginizla sürekli aşağiladigina o kadar ikna olmuş ki,belkide farkında olmadan çarpıtma yapıyorsunuz..Kendinizle alakalı anlattıklarınıza şaşıran insanlara ülke gündemiyle alakalı örnekler veriyorsunuz fakat bunların sizin konunuzla ilgisi yok.Duygu dünyanız baya karmaşık bu cümlelerinize epey yansıyor..Somut örnek veremiyorsunuz hep afaki şeyler anlatıyorsunuz.
Biraz sorunu etrafta değil kendinizde de ararsanız eminim size epey faydası olur.

Bütün konularınız bekarlık ve insanların ne kadar kötü olduğu ile alakalı..Bence siz biraz takıntı yapmışsınız çevresinde etkisiyle..
Çok depresif bir ruh haliniz var ve zihniniz insanların sizi bekarliginizla sürekli aşağiladigina o kadar ikna olmuş ki,belkide farkında olmadan çarpıtma yapıyorsunuz..Kendinizle alakalı anlattıklarınıza şaşıran insanlara ülke gündemiyle alakalı örnekler veriyorsunuz fakat bunların sizin konunuzla ilgisi yok.Duygu dünyanız baya karmaşık bu cümlelerinize epey yansıyor..Somut örnek veremiyorsunuz hep afaki şeyler anlatıyorsunuz.
Biraz sorunu etrafta değil kendinizde de ararsanız eminim size epey faydası olur.

Bir ara zor bir dönem geçirdim ve yanımda birinin olmasini istedim
Fakat bu yaşadıklarım bitti sorunlarım çözüldü

Bekar bir genç kızsaniz erkek veya kadınlardan her türlü zorbalığa ugruyorsunuz
Evde kaldın yasin kaç oldu en hafifleri oluyor diğerlerini yazmaya terbiyem yetmez.

Sevgiliniz yok diye her erkek size yaklaşmayı doğal görüyor ve reddedince kabalasiyorlar

Daha neler var çarpıtma neden yapıyım adımın bile bilinmediği bir yerde çıkarım ne olabilir?

Bazi yazdıklarımı değiştiriyorum çünkü açıkça yazsam ifşa olurum kimliğimi gizlemek istiyorum
Çoğu arkadaş da benim yaşadıklarımı yaşamışlar
Güzel sohbet ettik
Herkes mi çarpıtıyor?

Takıntı yapsam diğer herkes gibi erken yaşta evlenirdim
Bunu isteyenler vardi ve olabilirdi
Verdiğim örnekleri de
Sen nerde yaşıyorsun diyenlere
Ne ağır olaylar oluyor bizim yaşadığımız yer burası uzak bir yer değil demek istedim

Back
X