ne olacak benim bu halim? :(

Potansiyel o. Gözüyle bakmaları için çok canlarını yakman lazım. Bu çok ağır bir şey mübağla yapsan bile yine de ailenin bu baskıyı uygulaması için benim ilk aklıma gelen daha önce evden kaçmış olman gibi bir şeydi.
Ailede seni hiç anlayan yok mu? Dayı/amca vs de olabilir.
Kaç yaşındasın sen?
Sen kendini dibe çekmeye de çalışıyorsun. Oturduğun yerden hayatın düzelmesini beklersen çok beklersin.

Evden falan kacmadim. Size diyorum ki zaten baskicilar. Baskiyi uygulayanlar zaten amca-dayilar. Beni kimse anlamiyor, anlatmaktan da vazgectim zaten. Kendimi dibe cekmeye calismiyorum tam tersi icindi cabam, olmadi. Sizden de beni anlamanizi beklemiyorum zaten.

Evet ya konu sahibi ne çalışabiliyor nede okuyabiliyor evin içinde bile karışıyorlar :53: fazla abartıyorlar bir insanın özgürlüğünü elinden bu şekilde almaları :19: buna hakları yok bence tamam korursun kuralların olur ama bu şekilde olmaz bence çok yanlış:20:

Allah yardımcısı olsunn..
Umarımm ailesi düzelirr tek temennim bu..

İnşallah bir yol çözüm bulunur aileniz düzelir biraz rahat bırakırlar bu kadar baskı ama hayata küsmeyin umudunuzu kesmeyin daha 21 yaşındasınız önünüzde neler var henüz yaşanmamış koca bir hayat zamanın ne getireceği göstereceği belli olmaz:75:

Aslinda bunlar icin cesitli telkin yontemleri var. Hepimiz insaniz hersey mukemmel degil malesef. Ama telkinin ise yaradigini soyleyen bircok kisi var hata cogunu burda okumustum. Sen de bi dene istersen eminim faydasini goreceksin :)

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim

Merhaba arkadaslar. bir derdim var bolumunu uzun zamandir takip ediyorum. Burada herkes birbirinin psikologu sanki bunu gorunce uye olmak istedim.. umarim bana da yardimci olursunuz.
son gunlerde herkese karsi nefret doluyum, cabuk sinirleniyorum, buyuk kucuk dinlemeden parliyorum. Annemin laflarini bile kaldiramayacak duruma geldim. En ufak bir soze alinabiliyorum.. ben boyle degildim. Civil civil kiz gitti yerine hayattan bir beklentisi olmayan, herseyin anlamsiz oldugunu dusunen, ölen insanlara ozenen biri geldi. Ne yapacagimi sasiriyorum. Mutsuzum.. hem de coook.
21 yasindayim keske bu kadar kisa hayatimda o kadar yaralayici hadiseler yasamasaydim. Keske yasitlarim gibi kipir kipir olabilseydim. Keske gelecege dair bir umudum olsaydi . Yok, hep hayal kirikligi hep hayal kirikligi. Sükürsüzlük mü simariklik mi ne bilmiyorum. Bildigim tek sey mutsuz oldugum, kalbimin ruhumun sagliksiz oldugu..
yalniz disariya cikmama izin yok, okul yok, is yok. Herkesin hayati var benim yok. Ben sadece bana cizilen dairenin sinirlari icerisindeyim.. bir iki tane oyuncak var elimde baska birsey yok. Evde yaptigim diyetten, basimi kapatmak istememe kadar karsi cikiliyor. Kendimi o kadar degersiz, o kadar bos hissediyorum ki. Bir kukladan farkim yok... Ben iyilesecegimi de hic zannetmiyorum.. bu ic sıkıntılariyla, bu degersizlikle yasamaya alismaliyim sanirim. Cunku beklentilerimin, umutlarimin bosa ciktigini gorunce yasanan hayal kirikligi cok daha yikici oluyor. En iyisi istememek, en iyisi hayatimin son bulacagi gunu beklemek.. yapacak baska hic bir sey yok. Simdi diyeceksiniz ki biz ne yapalim.. sadece icimi dokmek istedim. Uzun oldu kusura bakmayin. Okudugunuz icin de sag olun...

bi çok zaman bende böyle hissediyorum kendimi ama böyle düşünürek sadece kendine zarar veriyorsun.insanın birisiyle bir şeyler paylaşamaması onu daha da çıkamza sokuyo.sanırım senin de dertleşecek kimsen olmadığı için böylesin.malesef bu hayatı kimse güllük gülistanlık yaşamıyor.burda yazılanları okuduğunu da söylemişsin bak herkesin birbirinden farklı dertleri var.Rabbim en çok sevdiği kuluna dert verirmiş bi derdin olduğunda buna da şükür de.emin ol şu hayatta sağlıktan başka hiç bi şeyin önemi yok.genel olarak zaten kadınların yaşadığı şeyler.yani bugün kardeşin annen seni baskı altına alır koruyorum seni der yarın öbür gün evlendiğinde kocan aynısını der.evde yaşadıkların kolay değil elbette ama bunları yaşaya yaşaya insan olgunlaşıyo hayata bakış açın değişiyo.kendini bi yerde ifade edebilmen lazım.eğer üni ye gitme imkanın varsa yada açıktan okuma imkanın varsa mutlaka ama mutlaka oku derim emin ol bunun faydasını görürsün.

bi çok zaman bende böyle hissediyorum kendimi ama böyle düşünürek sadece kendine zarar veriyorsun.insanın birisiyle bir şeyler paylaşamaması onu daha da çıkamza sokuyo.sanırım senin de dertleşecek kimsen olmadığı için böylesin.malesef bu hayatı kimse güllük gülistanlık yaşamıyor.burda yazılanları okuduğunu da söylemişsin bak herkesin birbirinden farklı dertleri var.Rabbim en çok sevdiği kuluna dert verirmiş bi derdin olduğunda buna da şükür de.emin ol şu hayatta sağlıktan başka hiç bi şeyin önemi yok.genel olarak zaten kadınların yaşadığı şeyler.yani bugün kardeşin annen seni baskı altına alır koruyorum seni der yarın öbür gün evlendiğinde kocan aynısını der.evde yaşadıkların kolay değil elbette ama bunları yaşaya yaşaya insan olgunlaşıyo hayata bakış açın değişiyo.kendini bi yerde ifade edebilmen lazım.eğer üni ye gitme imkanın varsa yada açıktan okuma imkanın varsa mutlaka ama mutlaka oku derim emin ol bunun faydasını görürsün.

Okuma imkanim yok maalesef olsaydi zaten bu kadar sikinti cekmezdim. Sabretmeyi ogrendim. Olgunlasir miyim bilmiyorum. Of yazip yazip siliyorum kafam karma karisik. Cok tesekkur ederim yorumunuz icin

Evden falan kacmadim. Size diyorum ki zaten baskicilar. Baskiyi uygulayanlar zaten amca-dayilar. Beni kimse anlamiyor, anlatmaktan da vazgectim zaten. Kendimi dibe cekmeye calismiyorum tam tersi icindi cabam, olmadi. Sizden de beni anlamanizi beklemiyorum zaten.

Ben/biz seni anlamaya çalışarak yorum yapıyoruz. Sorduklarımda ne var ki şimdi böyle tepki verdin?
Anlayama çalışmadan nasıl yorum yapılır ki? Anlamak için de soru sorulur.

Boyle olmuyor. Hep herseyin olumsuz kismini gormekle hem kendimi hem cevremdekileri mutsuz ediyormusum meger. Okulsa okul isse is. Kimin her istedigi olmuski. Okul okuyanin, calisaninda hic mi icinde ukte yok. Arkadasin dedigi gibi ben kendimi dibe cekmeye calisiyormusum meger. Evet okul okumuyorum ama prensesler gibi yasiyorum evimde. sagligimiz huzurumuz yerinde masallah.melek gibi annem pirlanta gibi kardeslerim var. Okumama izin vermeyen amca-dayilarim evlerinde yuzlerini en fazla haftada bir iki saat goruyorum. Ben evimde mutlu muyum? Evet. Daha ne istiyorum. Bazi seylerin olmasini cok istetsiniz ugrasirsiniz uzulursunuz uzersiniz ama olmaz iste. Hakkimda hayirli olan buymus. Rabbim karsima birini cikarir yasadigim sikintilari unutturur belki belli mi olur. Son iki gundur umut doluyum. Hersey guzel olacak hissediyorum ve bu melankolik tavrima son veriyorum. Sonrasinda pisman olmamak icin. Bu dengesiz kardesinizin kusuruna bakmayin opuyorum hepinizi :)

Back
X