• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak bőyle ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya çocuğun gözüne bir şey olsaydı
Her dakka gergin gergin yaşanmaz tedirgin aman bir şey olucak diye
Tedavi olmalı tabiki hemde çok acil

Uzun zamandır yoktun peri keşke sorunla değilde hoş sohbetinle gelseydin
Inşallah esin kendi azmiyle tedavi olur iyi olur sende nefes alırsın

Eşiniz tedavi olmazsa ve o çocuklar eşinizle büyürse olacakları söyleyeyim diye söze başlayıp uzun bir paragraf yazdım ama sonra kalbinize ağır gelir diye sildim. Eşiniz tedavi olmazsa sakın ama sakın çocuklarınızın aynı evde olmasına izin vermeyin. Büyüyünce onu sadece bir şeytan olarak hatırlayacaklar ve yaraları asla iyilesmeyecek, asla.

Bu kadar gergin bir ortamda ruhen saglikli bir cocuk yetistirdiginizi mi saniyorsunuz , yasadigim ulkede olsaydiniz cocugun gozunu goren birisi sikayet ederdi ve alirlardi cocugu sizden. Demek istedigim su ki konu Cok vahim ve kocaniz duzelmek derdinde degil bence, cocuga yazik her zamanki gibi
Ruhen sağlıklı bir durum olduğunu düşünsem buraya bu konuyu açmazdım degilmi elim ayağım hala titriyor diyorum siz ne diyorsunuz?Cocugumu benden alamazlar babasını bizden uzaklaştırsinlar yeter..Cunku ben onun kılına zarar vermem! Lütfen biraz daha kırıcı olmadan konuşun.

Ruhen sağlıklı bir durum olduğunu düşünsem buraya bu konuyu açmazdım degilmi elim ayağım hala titriyor diyorum siz ne diyorsunuz?Cocugumu benden alamazlar babasını bizden uzaklaştırsinlar yeter..Cunku ben onun kılına zarar vermem! Lütfen biraz daha kırıcı olmadan konuşun.
Kusura bakmayın ama haklı üyeler.
Allah korusun ya o şekerin sapı çocuğun gözüne saplandaydı , kalıcı bir hasar olsaydı ne olacaktı ?
Ne zamana kadar siper olacaksınız?
Ben çocuklarınız için cok üzüldüm.

Çocuklar bu ortamda büyümeye devam ederse benim gibi olur. Sessiz, korkak, fikirlerini söyleyemez. Aynı babamın kararkteri. Eşimin şiddete veya kavgaya meyli yoktur ama bir durum olduğunda çekiniyorum ondan. İlaçla düzelir mi bilmiyorum ama çocukların bu ortamda büyümesi sakıncalı. Umarım herşey gönlünüzce olur

Hassassınız ama maalesef yorum sert olsa da haklı.
Çocuğunuzu şiddetten koruyamamışsınız ve üzgünüm bir dahakinde de koruyamayacaksınız. :(
Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Yani göz göre göre bu durumun devam etmesine izin verecek değilsiniz herhalde?

Çocuğu sizden alıp almaları sadece sizin direkt zarar vermenize bağlı değil
Onu ebeveyn olarak koruyamamanıza da bağlı bu durum
Meswla şuanki durum neden siz boşanamıyor musunuz direkt?
Birilerinin uzaklaştırmasına ihtiyaç mı var?
Boşanırsam öfke krizinde evi basar diye mi korkuyorsunuz?

Çünkü bu adam benden boşandı diye size de zarar verebilir? Siz şiddete uğradınız mı hiç?

Kızlar iyiaksamlar dilerim..

Değerli fikirlerinize ihtiyacım var 😔

Esimle 3 senelik evliyiz..Kendi icimizde bikac kere sorun yasadik evi terk edip ailesinin yanına yerleşti ama her defasıda yapamadı geri döndu .Arada cocuk var vs dedik ve tekrar denedik..Zaman gectikce aramızda ki sorunlari aştık sayılır..Esimin anlık öfke krizleri hariç tabiki..Şöyle ki ; Sokakta yūrūrūz çocuğun arabası (2 arabamız var biri daha pratik diye genelde heryere onunla cıkarız.Bayağı bir yıprandı yaptırıyoruz tekrar kırılıyor)bozulur acısını sinirini hepimizden cıkarır.Halbuki bizlik bir durum değil ama inanılmaz gerginleşir ağzımızı acamayız her sözűmuz o an batar ona...Evin icinde yururken cocugun bir oyuncagına carpsin alır o oyuncagı kırar yada gider cöpe atar..Evin icinde cocuklar top oynasın kűkrer resmen..Cocuklar azıcık sesli oyun oynasın yine ayni sekillere girer ve ben araya girdigimde alır başı bir tartışma ..
Bunun gibi ornekler diyeyim..
En son bu aksam yasadığımız olaydan bahsedecegim ki ben bıktım usandım artık ..Nasıl davranayım nasıl edeyim bilemiyorum..
Lolilop sekerleri vardır bilirsiniz 29 aylık cocugumuz sekerin paketini acamayınca ver oglum ben acayım dedi.Bende hadi oglum babaya ver acsın dedim.Cocukta tam 2-3 yaş sendrom doneminde..Sinirlendi ve ayaklarini masaya vurmaya basladı bende anladım biseyler olacagını (cunku malımı biliyorum) hemen cocugun onune siper oldum sakin oglum sakin baba sekeri acsın verecek diyorum.Bi yandanda esime hızla donup donup bakıyorum gerilmeden paketi açsın diye.(Nasıl bir panik icindeyim cunku biliyorum o paketi fırlatacağını ama tam cocugumu kucagıma alayım iceri kacırayım derken) Esim paketi acamadıkca gerildi bi yandan oglum ayaklarını masaya vurdukca sesten oturu dahada sinirlendi pakette acılmayınca elindeki sekeri cocuga fırlattı ve sekerin çubuğu cocugumun burun tarafına dogru gozunun ust kapagına denk geldi kanamaya başladı..Senin allah belani versin bunu yapacagını biliyordum sen nasıl bi insansın gozu kanıyor cocugun diye bagırarak oglumu aldım banyoya gittim yuzunu yıkadım ..sonra geldi baktı felan hala stresli tabi pismanlikta var ..Cocuga sarilmaya calisti felan cocugum istemedi..

Arkadaslar biz danismana gittik fakat doktor yıllık izinde dediler agustos ortası gelecek dediler.
Ben bu adamın kesinlikle ilac kullanmasından yanayım faydası olmadığıda oluyormuş dogrumu?Gerekirse gitsin hastaneye yatırsınlar.
Zaten zor gonlunu ettim ama doktor yok suan..bu durum beni inanılmaz rahatsız etmeye basladı ve ben heran biseyler olcak diye panikatak tarzı şeyler yasamaya basladım...Cocugumun gozunde insallah iz kalmaz diye dua ediyorum.Psikolojisinemi yanayım gordugu siddetemi ve bu ofke nobetlerinemi bu adamın durumunun ne olacağınamı..çok uzgunum hala elim ayagim titriyor..Psikoljikmen gercekten bizi mahvediyor..Kendi psikolojisi bozuk tedavi olmayarak bizi de harab ediyor.
Maalesef hafife alınacak bir sorunu yok. Eğer tedavi olacaksa, iyileşmek için elinden geleni yapacaksa tamam evliliğinizi bitirmeyin. Ama bahaneler veya çaba göstermeme durumu olursa boşanmanız en doğrusu. Hem çocuğunuz stres ve gerginlik dolu ortamda büyümemeli. Hem de siz boşuna bu adamın kahrını çekmemelisiniz. Tedaviye başlayana kadar annenizde falan kalsaniz daha uygun olur sanki

Zor olur evde surekli gergin gergin bisey olurmu korkusuyla beklemek
cocugunuza da cok uzuldum cok sukur ki gozune gelmemis Allah korusun

birde terapiye gitmek istemiyorsa cok zor her an sinirlenecek diye bekleyip kafayi yiyemezsinizki insallah bir care bulursunuz

Hic kusura bakmayin, biz KK uyeleri olarak sizin adiniza sikayette bulunup uzaklastirma karari cikaramayiz. Bakin aslinda ne yapilmasi gerektigini bal gibi biliyorsunuz ancak yapmak yerine gelip burda konu acmissiniz .

Danışmana değil de direk psikiyatriye gitseniz daha doğru olmaz mı? İzindeki danışmanı beklemek neden?
Çünkü tanidikmis dedim çok iyiymiş hemde çok yakın dedim yürüyerek gideceğimiz biryerde doktor.ancak bu şekilde gönlünü edebildim.

Bende direk psikiyatr diyordum kabul etmiyor
En azından bu doktorla bi başlatalım belki kendide sakinleştikce doktorla konuştukça psikiyatri kabul eder diye dusundum.

Kesinlikle bisey var diye dusunuyorum...Hasta belden asagisi tutmayan babasina bakti bikac ay boyunca..onada bagirip cagiriyor hep...Kendi annesi bile aşırı sinirinden sikayetci...Tedavi icin zorluyoruz..Oda ne kadar basarılı olur bilemiyorum..
Zor gunler geciriyor babasi hastaymis baksana .ust uste gelen ofkesini dizginleyemedigi birsey var.baska doktoral mu yok baska doktora gidin ilac kullanir sakinlesir.sizde sen soylesin sen boylesin diye suclayici tavirla konusmatin evet yapyigi cok yanlis ofkeye ofkeyle karsilik vermeyin.madem esiniz kontrolsuz nir muddet disari cocugunuzla jendiniz cikin adam sinirleniyor mu jelibonu siz acin belki gecici bir durum belki.norolojik.iyi olacak belki tedaviyle.iyi gunde kotu gunde diye evleniliyor hastalik durumu olabilir.ha baktin duzelmiyor siddete vardi ayrilmak dogrusu.suan tedavisine odaklanin.

Arkadaşlar ben bugünden itibaren ciddi bir karar alacağım zaten çünkü bugünkü gerçekten kıyametlik bir konu bunun bende farkındayım.
Zaten konumdada belirttiğim gibi bize karşı bugüne kadar bedensel bir şiddet yoktu.psikolojik olarak evet vardı ama tedavi ettirelim dedik.Ama bugünkü olay son noktaydı zaten çünkü bedensel olarak şiddet var.Anlatabiliyormuyum.

Zor gunler geciriyor babasi hastaymis baksana .ust uste gelen ofkesini dizginleyemedigi birsey var.baska doktoral mu yok baska doktora gidin ilac kullanir sakinlesir.sizde sen soylesin sen boylesin diye suclayici tavirla konusmatin evet yapyigi cok yanlis ofkeye ofkeyle karsilik vermeyin.madem esiniz kontrolsuz nir muddet disari cocugunuzla jendiniz cikin adam sinirleniyor mu jelibonu siz acin belki gecici bir durum belki.norolojik.iyi olacak belki tedaviyle.iyi gunde kotu gunde diye evleniliyor hastalik durumu olabilir.ha baktin duzelmiyor siddete vardi ayrilmak dogrusu.suan tedavisine odaklanin.
Inanın elimden geleni yapıyorum..evet tam 5 ay babasına tek başına baktı.yemedi yedirdi hastanelere kucağında görürdü getirdi.Altini aldı banyosunu yaptırdı.Tabiki anamız babamız yapacağız görevimizi en üst düzeylerde.. Ama bunlarin kolay şeyler olmadığınıda cevremde yaşayanlardan çok duyuyorum.8 kardeşten kimse bakmadı kendisi baktı sadece gece gündüz basında bekledi..Belki diyorum sinirleri altust oldu.Guzelce konuşuyorum bak sonu iyi değil şimdi oyuncağı kırıyor döküyorsun yarın birgün bize zarar verceksin...Ama şimdi bugün olan oldu.

Arkadaşlar ben bugünden itibaren ciddi bir karar alacağım zaten çünkü bugünkü gerçekten kıyametlik bir konu bunun bende farkındayım.
Zaten konumdada belirttiğim gibi bize karşı bugüne kadar bedensel bir şiddet yoktu.psikolojik olarak evet vardı ama tedavi ettirelim dedik.Ama bugünkü olay son noktaydı zaten çünkü bedensel olarak şiddet var.Anlatabiliyormuyum.
Psikolojik şiddet küçümsenecek bir şey değil ki
Çocuklar taklit eder. Bu adamla büyüyen biri sizc nasıl olur?
Rol modele bak lütfen.

rest çekin.ya terapiste gideriz tedavi olursun düzelirsin ya da ayrılırım senden diyin.öfke kontrolü problemi var eşinizin.tedavisi de var.
Ceyceyim kesinlikle öyle düşünüyorum bende.Bir an önce gereken yapılmalı zaten ya tedavi ya bosanma.Doktorada Zorbela gönlünü ettim.Yarinda ailemle konuşacağım zaten.

Inanın elimden geleni yapıyorum..evet tam 5 ay babasına tek başına baktı.yemedi yedirdi hastanelere kucağında görürdü getirdi.Altini aldı banyosunu yaptırdı.Tabiki anamız babamız yapacağız görevimizi en üst düzeylerde.. Ama bunlarin kolay şeyler olmadığınıda cevremde yaşayanlardan çok duyuyorum.8 kardeşten kimse bakmadı kendisi baktı sadece gece gündüz basında bekledi..Belki diyorum sinirleri altust oldu.Guzelce konuşuyorum bak sonu iyi değil şimdi oyuncağı kırıyor döküyorsun yarın birgün bize zarar verceksin...Ama şimdi bugün olan oldu.
O zaman kendini de yipratmadan kararini ver senden baska yok senden birtane var

Hemen çocukla gidiyorsunuz darp raporu alıyorsunuz, uzaklaştırma talep ediyorsunuz. Sonra da boşanmak istiyorum ama bu öfkeleri ile beni korkutuyor diye dava dilekçesi yazdırıyorsunuz avukat bulup mahkeme hem boşuyor hem ökb için psikiyatre tedaviye yolluyor.
Kısaca siz uğraşmıyorsunuz fazladan..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X