• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak böyle

Bi de 33 yaşında ben de 27. Küçük de değil okumuş bilgili bi insan ama neden böyle düşünüyor anlamıyorum.

zaten onun net düşünceleri vardır

açıkça sor yani

neden az görüşüyoruz

uyumsuz olduğumuzu mu düşündün diye

açıkça sor açıkça söylesin

sebep bu ise de herkes kendi yoluna

Ben Türküm eşim Kürt.
7.5 senelik evliyim.
Kültürle alakalı bir sorun yaşamadık çok şükür hiç.
Bunun ayrımını yapanlara da anlam veremiyorum hiç.
Eğer ırk ayrımı için soğuk davranıyorsa gerçekten bi cacık olmaz o ilişkiden.

imzamı atarım 15 yıldır birlikte 10 yıldır da evliyiz

Açıkça sormak istiyorum ama nasıl soyleyecegimi de bilmiyorum

Niye bilmiyorsun ki ? hayatın için vereceğin önemli bir karar !
Direkt olarak ırk ayrımı yapıp yapmadığını sorun, sizin için önemli bir konu olduğunu vurgulayın,
Zaten ıh mıh,kem küm ediyorsa çıkacaktır işin eğrisi doğrusu,
Sormadan bilemezsin,
Sırf ilk defa beğendin ve kaybetmemek için sormuyorsan hata edersin herşey açık ve net olmalı,

Aslında her Kürt veya her Türk aynı değil.
Mesela benim teyzemin kızının eşi Mardinli ve Kürt
İzmirde tanışıp evlendiler
Kayınvalidesi Türkçe bilmiyor, kına gecesinde erkek tarafı bir anda Apo diye bağırıp zafer işareti yapmışlardı ortalık karıştı.
Kına evin önündeydi ve bunu duyan apartmandaki şehit annesi sinirden evde ne varsa kırıp dökmüştü.
Çevreden polislere haber vermişler ortalık karıştı diye. Sonra teyzemin kocası eniştemi (polis emeklisi) düğün sahibi diye polisler alıp götürdü.
Eniştem zaten istemiyordu ve psikolojisi bozuldu. Bir polis emeklisi olarak polisler götürüp ifadesini aldıkları için gururuna yediremedi. Namazlı abdestli adam kendini içkiye vurdu. Kızı evlendi ama görmek istemiyor.
Teyzem de sonra birgün kızıyla Mardine gitmişti. Kendi kanallarını izliyorlarken kadınlar ağıt yakamaya başlamış teyzem de neden böyle yapıyorlar diye sormuş. Bir kadın amcamın oğlu ölmüş demiş. Teyzem başınız sağolsun demiş. Meğerse terörist ölmüş ona ağlarlarmış teyzemin kızı öyle dedi.
Şimdi Mardine yerleştirler. Üç çocuğu var ve ikizlere hamile. Kendisi üniversite mezunuydu iyi bir işi vardı hepsini bırakıp gitti. Eniştem kızını görmek istemiyor. Yıllarca uğraştığım teröristlerin içine girdi istemem diyor.
Mesela diğer teyzemin oğlunun eşi Kürt, karakter olarak biraz değişik olsa da severiz candandır. Kürt olsa da vatanını milletini sever. Asla farklı bir düşüncesi yoktur. Zaten teyzemin oğlu da assubay.
Yani insanlarda maalesef önyargı var. Herkes aynı değil ne Türk ne Kürt. Sanki Türkle evlenip mutsuz olan yok mu?
Ama şu da bi gerçek hani Türk veya Kürt siyasi açıdan farklı düşünceye sahip ve uç noktalardaysa özellikle aileler arasında sorun olabiliyor. Belki karşınızdaki kişi genelleme yapan biridir. Sizi tanımadan zaten böyle düşünüyorsa boşver gitsin.

Günaydın bile demedi bu sabah ben de pesinden kosacak degilim. artık daha net heralde her şey. Hayırlısı buymus. Hepinize çok teşekkür ederim

Günaydın bile demedi bu sabah ben de pesinden kosacak degilim. artık daha net heralde her şey. Hayırlısı buymus. Hepinize çok teşekkür ederim
Canim birak ya ne hali varsa görsün bende senin gibuydim kendimi mahvettim su an hastayim kendime ettim kimsenin derdindemi degil hic bekleme mesaj falan dua et gercekten hayirli olsaydi zaten pesinde dolaniyo olurdu bir seyler baslayip bitse dsha mi iyi boşver

Canim birak ya ne hali varsa görsün bende senin gibuydim kendimi mahvettim su an hastayim kendime ettim kimsenin derdindemi degil hic bekleme mesaj falan dua et gercekten hayirli olsaydi zaten pesinde dolaniyo olurdu bir seyler baslayip bitse dsha mi iyi boşver
Evet haklısın çok dert ediyorum her şeyi kendime. Çok şey söyledim ama içimde kalmadı hiç değilse.

Biri benim etnik kokenime burun kiviracak ben de onunla konusmaya calisicam... Aklinizi basiniza toplayin lutfen.

İki gün daha konuştuk. Ama ben hep hissetmistim davranışları değişmişti. Ailemle konusacam dedi. Konuşmuş. Ailesi istmemis aile de işin içine giriyor falan bi sürü şey dedi ben olumlu seyler soyledim yine de... hakkını helal et dedi en son... üzüldüm çünkü böyle düşünen bi insanla hiç karsilasmamistim.. resmen ırkçılık yaptı

Irkçılıkla alakası olmayadabilir ben de tercih etmem, Kürt arkadaşlarım var severim iyi hoş ama evlilik başka birşey, ben yapamazdım, hele ki 3.5 senedir batmandayım buraya gelin gelenleri görüyorum yaşananlara şahidim herkes dengi dengine

Yani kürt olduğu için değil kültür farkından dolayı istemezdim ben. Böyle düşünmüş olabilir belki. Arkadaş olmak farklı evlilik farklı. Hiç canınızı sıkmayın bence demekki nasip değilmiş.

Biliyorum
Irkçılıkla alakası olmayadabilir ben de tercih etmem, Kürt arkadaşlarım var severim iyi hoş ama evlilik başka birşey, ben yapamazdım, hele ki 3.5 senedir batmandayım buraya gelin gelenleri görüyorum yaşananlara şahidim herkes dengi dengine
Biliyorum ben olsam ben de istemem ama bu durum farklı biz 20 senedir Antalya dayiz ailem senden benden daha modern ben de ankarada memurum. Ben bunları da söyledim açıkça. Ama yine de istemedi

İki gün daha konuştuk. Ama ben hep hissetmistim davranışları değişmişti. Ailemle konusacam dedi. Konuşmuş. Ailesi istmemis aile de işin içine giriyor falan bi sürü şey dedi ben olumlu seyler soyledim yine de... hakkını helal et dedi en son... üzüldüm çünkü böyle düşünen bi insanla hiç karsilasmamistim.. resmen ırkçılık yaptı

Muhtemelen aile de yapamayacaģını düşündü bu ırkçılık değil bence

Biliyorum

Biliyorum ben olsam ben de istemem ama bu durum farklı biz 20 senedir Antalya dayiz ailem senden benden daha modern ben de ankarada memurum. Ben bunları da söyledim açıkça. Ama yine de istemedi

Ailesinde durumdan muzdarip biri var sanırım, ablası?

Sütten ağızları yanmış

Back
X