Ne olacak bu cocuklarin hali :(

zhra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
606
138
73
Bursa
Cogunuz bilirsiniz zaten, avrupada bu genclik dairesi olaylarini.
Ufacik cocuklar sebepsiz yere, sacma sapan yalanlarla ailelerinden kopariliyor baslarina gelmeyen kalmiyor
bi ara haberlerdede bol bol konusuldu bu konu, bu tür haberleri görünce okadar üzülüyorum ki
daha az önce haber okudum genclik dairesi tarafindan alinan 7 yasindaki kiz cocugu tecavüze ugradigini, buda 3 ay boyunca böyle devam etmis
tüylerim diken diken oldu bu haberi okuyunca, cok üzülüyorum bu cocuklara ve ailelerine, benim canim aciyor bu haberleri görünce
dur denilsin artik bu genclik dairesine

Çok üzücü bir olay ama emin olun bu olaylar Türkiye'de Avrupa'dakinin kat kat fazlasıyla oluyor. Avrupa'da çocuklar dayak yediği için, çalışmaya zorlandığı için, tacize uğradığı için ya da anne baba uyuşturucu veya alkol bağımsıysa vs. vs. nedenlerle ailelerinden alınıyor ve çok da iyi yapılıyor. Tabii bu tip vakalar görülebiliyor ama dediğim gibi ne yazık ki bizde kat kat fazlası var. Türkiye'de aileden çocuğu uzaklaştırmak 'ne de olsa ailesidir' mantığıyla hoş karşılanmıyor. Sonuç olarak gencecik bedenler, dayakla, işkenceyle, tacizle, tecavüzle, kötü koşullarla iç içe yaşıyor ve eninde sonunda o çocuk büyüdüğünde kendinden küçük olanlara aynı şekilde davranıyor. Kimsesiz çocukların hali de farklı değil. Eğer bir yurtta falan kalıyorlarsa, yurt çalışanları tarafından şiddete uğruyor, taciz ediliyorlar. Hatta hatırlarsanız bir kız yurdunda kalan kızların yurt müdürü tarafından zengin iş adamlarına pazarlandığı ortaya çıkmıştı. Erkek çocuklar için de durum hiç farklı değil. Yani demem o ki olaya Avrupa, Asya diye bakmamak lazım. Biliyorum Türk mantığıyla düşününce çocuğun aileden alınması bir çok insana tuhaf, kabul edilemez geliyor ama o çocukların bulundukları ortamdan izole edilip, uzaklaştırılıp yeni bir yaşama başlaması hem o çocuğun hem de toplumun geleceği açısından çok daha sağlıklı.

evet dogru söylüyorsun dünyanin neresinde olursa olsun bi cocuk ailesi tarafindan iskence görüyorsa ailesinden alinmasina bende karsi degilim, ama genclik dairesi sacma sebeplerle aliyorlar cocuklari ailelerinden bu cok üzücü hatta bazilari yalanlar uydurupta aliyorlar sonra ne oluyor bu cocuklara? kendi ülkelerinin dilini unutuyorlar, dinini unutuyorlar, bazilari öyle koruyucu ailelere veriyor ki dayak yiyorlar tecavuz ediliyorlar, cockluklarini yasayamiyorlar hayatlari mafoluyor mesela bi anne en ufak cocugunu kucaginda tasidigi icin "bu ülkede cocugu kucaginda tasimak yasak" deyipte cocugunun ücüde alinirmi ya.

Elbette alınmaz ama inan bana o duyduğumuz, medyada yer alan haberlerin çoğu asparagas. Özellikle Almanya'da yaşayan Türkler çok fazla olduğu için Alman Gençlik Dairesinden haberler okuyoruz mesela. Geçtiğimiz seneydi sanırım TBMM'den giden bir heyet araştırma yapmıştı. Almanya'da o yıl içinde ailelerinden alınan çocuk sayısı kırk bin küsurdu. Bu rakamın 30 bini bizzat Alman çocuklardı. Geri kalanlar oraya çeşitli ülkelerden göç etmiş ailelerin çocukları. Yani ancak dörtte biri. Bu rakamın da yarısı Türk ailelerinden alınan çocuklardan oluşuyordu. Şimdi mantıklı olarak düşünecek olursak, sence bir ülkenin tamamen kendi soyundan gelen çocukları saçma sapan yalanlarla ailelerinden alıp el koyması mümkün mü? Hani rakamlar tersi olsa derim ki asimilasyon yapmaya çalışıyorlar, kendi köklerini unutturmaya çalışıyorlar. Şöyle bir gerçek var. Çocuğuna olmayacak şeyler yapan aileler, çocuklar ellerinden alınınca birden evlat düşkünü kesiliyor, ortalığı birbirine katıyor, Türk medyasına da akla hayale gelmeyecek bahanelerle çocuklarının alındığını iddia ediyorlar. Türk medyası da işin gerçeğini araştırmayıp şok şok şok başlıklarıyla yayınlıyor. Üzgünüm ama durum budur...

cocuk türk veya yabanci olsun hic farketmez ben o haberlere inaniyorum, bu sadece türk ailelerin basina gelmiyor yabanci ailelerinde basina geliyor ve yabancilarda habere cikiyor cocuklari elinden alindiklari icin. benimde cocuklugum hollandada gecti ve senelerce benimde pesime takildi genclik dairesi, inan yani nebicim yalanlar uydurdular sacmaladikca sacmaladilar ama cok sükür alamadilar beni, cocukken her aksam uyumadan önce dua etigimi hatirliyorum ailemden ayirmasinlar beni diye, az aglamadim alacaklar beni korkusuyla, bayaga psikolojim etkilenmisti. yani o yalanlari bende biliyorum bu yüzden o haberdeki ailelerin yalan söylediklerini kimse bana inandiramaz simdi cok sükrediyorum beni ailemden ayiramadiklari icin, insallah o ufakliklarda ailelerine kavusurlar.

Belki ben kaçırmışımdır ama haberlerin hiç birinde çocukların ailelerden bazen yalan yanlış sebeplerle koparıldığını okuyamadım. Haber varsa gazetesini söyleyin ben araştırırım. Türkiye'deki insan hakları çocuk hakları anlayışı bazen gelenek görenek adı altında değişiklik gösterebiliyor. Belki çocuk yetiştirmede bize "normal" gelen bazı şeyler onlarda çocuk istismarı. Hadi oğlum göster amcalara bir tarafını aslında bazı ülkelerde çocuk tacizine bile girebiliyor. Hatta izlediğim bir filmde, adam çocuğun ilk adımlarını videoya alıyor ama o esnada altı değiştiği için alt taraf çıplak. Bildiğin film bunun mahkemesi ile ilgiliydi. Bana çok garip gelmişti hani daha ilk adımlarını atan çocuktan bahsediyorduk ama 2,5 yaşındaki çocuğun tecavüze uğradığını okuduğumda bir haberde demek ki adamların bir bildiği varmış dedim.
Biz de babamdır döver mantığı ile işleyen aile orda o şekilde olmuyor pek.
Neyse özetle adamların bu çocuklardan yeniçeri yetiştirdiğini sanmıyorum. Sırf asimile etmek için yalan dolanla ailelerinden almıyorlardır bence. Arada belki yanlış kararlar vardır ama bir komplo teorisinin baş kahramanları değiller bence.

Son düzenleme:
Yalanlarda alındığını nereden biliyorsunuz?
Ya da ne gibi yalanlarla alınmışlar?

Yalanlarda alındığını nereden biliyorsunuz?
Ya da ne gibi yalanlarla alınmışlar?

üsteki yorumda dedigim gibi, cocuklugum hollandada gecti benim, igrenc igrenc yalanlarla benide almaya calistilar ama basaramadilar cok sükür. o cocuklar icin cok üzülüyorum keske elimden bisey gelse diyorum ama napabilirim ki. allah hepsinin yardimcisi olsun

Ne gibi bir yalan söylediler mesela? Yanlış anlamayın yaşadıklarınıza üzüldüm. Bir çocuğun psikolojisinde açılan yara kolay kolay tamir olmaz ama ne yaptılarını merak ediyorum.

ne gibi yalanlar söylediler ki her sistemin bir açığı oluyor demek ki üzüldüm ama hepsi öyle değildir sanmıyorum

Ne gibi bir yalan söylediler mesela? Yanlış anlamayın yaşadıklarınıza üzüldüm. Bir çocuğun psikolojisinde açılan yara kolay kolay tamir olmaz ama ne yaptılarını merak ediyorum.

ne gibi yalanlar söylediler ki her sistemin bir açığı oluyor demek ki üzüldüm ama hepsi öyle değildir sanmıyorum

evde iskence görüyor, dayak yiyor, hatta tecavüze ugruyor. bende cocukken cok cekingen utangac bi cocuktum zaten, utangacligim bu iskenceler yüzünden fln bi taraflarindan uyduruyorlar. kesinlikle iskenceye ugramadim ben ailemle mutluydum.
bu haberler atv'de cikmisti bi ara zaten bilen bilir, youtube'a cocuklarimiza dokunma hollanda yazarsaniz cikar.

Benimde en cok korktugum seylerden bitanesi ama ellerinde delil yoksa okadar kolay olmadigini biliyorum :26:
Yani sahit falan, tabi yabanci düsmani komsunuz falan varsa yandiniz onlar hemen sikayette buluyor bu sefer takibe aliniyorsunuz falan...yada sokakta cocugunuza vurursaniz hor davranirsaniz sikayet edenler oluyor ama öyle yalan dolanla bilemedim simdi...
Allah korusun, sükür öyle biseyimiz yok ama bende o konulari okumustum yalan söylüyolar falan demisti aileler ama bi arkadasin demesi gibi evlatlari ellerinden alininca kiymete binmiste olabilir... Allah kimseyi yavrusundan ayirmasin ama zulum gören bi cocukta öyle anne babadan kurtulsun insallah, tabiiki yuva daha iyi degil ama dayak siddet bu sekildede iyi degil... Offff allah savunmasiz yavrulari korusun...

Iyide bunlari idda eden kim, durup dururken sizi izlemeye alip bunlari uydurmadilar dimi:26:

ailesinden gercekten iskence gören cocuklarda vardir elbet onlari korumak amacli alabilirler ama tekrar o cocuga iskence yapan bi koruyucu aileyede vermesinler

ailesinden gercekten iskence gören cocuklarda vardir elbet onlari korumak amacli alabilirler ama tekrar o cocuga iskence yapan bi koruyucu aileyede vermesinler

Evet bazen maalesef verilen aileler daha beter olabiliyor ama iste insanin elinden bisey gelmiyorki :97:

ohh iyi yapıyolar, çocuğa iyi bakmasını bilmeyenin elinden alacaksın. hıyar yetiştirmiyosun çocuk yetiştiriyosun. eline para sıkıştırıp bakkala sigara almaya göndermekle ana baba olunmaz. trafiğin az azaldığı yerde alıyo minicik yavruyu kucağına, güya araba kullanmayı gösterecek güya eğlendirecek az. eğlence anlayışına bak!!! kaçınızın arabasında çocuk koltuğu var? kadın süslenmiş püslenmiş yakmış sigarasını da, almış çocuğunu kucağına ön koltukta. zıkkım içesice, koltuklara oturamayasıca. senin canın hiç gözümde, o çocuğun canını ne riske atıyosun.
diyeceğim doğurabilen her kadın yada yumurtayı dölleyebilen her erkek ana baba olamaz. evlat yetiştirmeyi bilmeyen çocuk çıkarmasın ortaya.

zaten cocuga iyi bakmasini bilmeyen adam gibi yetistirmeyenin elinden alacaksin haklisin. baska türlü almayacaksin.

hic bi fikrim yok .s

Çocuklarımıza dokunma hollanda videolarından sadece 1.sinin başını izleyebildim. Çok acıklı. Bence yaptıkları biraz uç olmuş. Aileyi takip edip başka kazalar var mı yok mu bakmaları lazımdı. İlk görünmez kazada bunu yapmamalılar. Ama "merdivenden düştü" gereksiz bir yalan olmuş.

Bunun dışında sosyal hizmetler benim keşke ülkemizde de olsun dediğim bir kavramdır. Çünkü ülkemizde daha kaç çocuğu var bilmeyen anne babalar var. 2,5 yaşında annesinin erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğrayanlar var, hele bir aklı evvel kurban bayramında çocuğunu evde bırakmıştı. Bir kızı töre için camdan atıyorlar, ölmeyince sedyede bıçaklıyorlar, kız yalvarıyor beni aileme vermeyin diye ama yoook bizim çok bilmiş hakimlerimiz kızı gene ailesine veriyor ve tabi kız sonunda öldürülüyor.

İşte ne katı olup ilk hatada çocuğunuzu aldık olacak, ne de çocuğun yanı ailesidir mantığı olacak. Her aile çocuk büyütmeye elverişli değil malesef.

Aynı şeyi anlatmışız:) Belki ben yanlış anlattım. Ailelerden doğru sebeplerle alınıyor çocuklar ancak aileler olayları yalan yanlış anlatıyor demeye çalıştım. Belki de cümleyi düşük kurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…