- Konu Sahibi Less-is-More
Ben sahsen bu konu da cocuklari suclamayi ya da nasil tabir ederseniz oyle diyelim dogru bulmuyorum
Cagin gerekliligi ile anneler calismak zorunda cocuklar daha kucucuk yastan krese basliyor
Okulhayati 4 yasinda baslayan insanlardan bahsediyoruz bikkinlik olmasi bence cok normal
Eve geliyor bakici abla, annesi babasi geliyor zaten psikolojik olarak, fiziksel olarak yorgun bitmis bir halde
Birlikte bir yemek yeniyor yeniyorsa da o da
Ilgilenemeyen anne baba maddi olarak cocugum geri planda kalmasin diye tablet, kiyafet, oyuncak, telefon cagin gerekliliklerini yerine getiriyor
Yani anne babayi da suclayamayiz elbet ama nesli biz yetistiremiyoruz bence
Ve cok bos ozguveni olan, kirilgan, iletisim kuramayan, islerini halledemeyen, sokakta yururken iki lafindan biri kufur olan bir nesil yetisiyor ne yazik ki
avrupada çoğu ülkede okul öncesinin okullaşma oranı _%90 larda. 2 yaştan bahsediyorum
İnsanlar çalışıyorlar ama çocuklarıyla ilgilenmenin ve geçirdiği zamanın niteliği önemli.
Süper dadı yı izlediniz mi hiç? Sorun çıkaran çocukların ailelerine bakıyorum. Genelde babanın çalışıp annenin evde olduğu tip aileler ve ikisi de çocukları sadece doyurup uyutunca baktım sanıyor.
Mesela bi çocuğa oturup kitap oku odanda deyip siz salonda tv karşısında yayılırsanız ne olur?
Çocuk tabiki sizin yaptığınızı yapar.
Ailede bu alışkanlıklar kazandırılmadığında sonradan edindirmesi çok zor inanın ki.
Evet anne baba çalışacak ama akşam çocuğuna 2 saat ayırıp eğitici oyunlar kurmuyor (ve de onunla oynamıyor) ise isterse 24 başında dursun yine çocuk ilgiye sevgiye muhtaç kalacaktır.