Bebeğim çok emiyor ve benim de aklımdan belki kan değerlerim düşüktür diye elim kolun kalkmıyor diye geçiyordu. Cuma hemogram yaptırdım. Tüm değerlerim referans aralığında. O da bahanem değil yani.
Evet belki bir kere her yer tamamen toplu olsa daha çok içimden gelebilirdi düzeni bozmamak adına.benimde öyle olmuştu bir ara
çözümü kadın alıp bi güzel ona temizletip
sonra kendim dizginleme ile bulmuştum
ben çalışıyorum tabi
ya da eşinize vereceksiniz bir hafta sonu
alacak çocukları gidecek sizde evi biraz yoluna koyacaksınız
düzensiz gördükçe canınız istemiyordur
Tespitiniz çok doğru. Çalışırken her şey daha düzenliydi. Resmen eve tıkılmış verimsiz ve işe yaramaz hissediyorum. Şu an yardımcı alma durumum yok malesef ama olsaydı da bu kadar iş olan bir eve almaya utanırdım.
Eşya azaltmak aklımda olan bir konu. Malesef lazım olur belki diye her şeyi saklayanlardandım. Önemli derecede verdim veriştirdim ama hala azaltılacak çok şey var. Bugün bile iki çanta giysi çıkardım verilmek üzere.
İsteğim dışında 8 kilo verdim ama hep emzirdiğim için diye düşünüyordum. Çok da dikkat ettiğim söylenemez aslında.O zmn onlar normal.
Peki gidan nasil?
Vitaminlerin duzgun demek enerjin var demek degildir.
Vitaminle enerjinin alakasi yok.
Yetrrince gida alirmisin?
Dolap eksiğim var. Tıkıştırmak zorunda kalmasam daha düzenli kalabilirm belkihekimden değil çekenden soracaksınız
yaşadım biliyorum
evi cidden azaltın çok iyi geliyor
lazım olursa tekrar alınır
yeni eve taşındım ve insanlar ev alıp taşınırken evlerine yeni işte son moda koltuk takımları vs vs alırlar
ben mevcut olanları verdim ve evimde iki tane 3lü koltuk var salonda sadece
bir 4 kişilik masa iki küçük bir de orta sehpa ha bir de oğlumun oyuncak dolabı
salonda başka bir şey yok
odalarda da yataklar dolaplar
çalışma odasında da bir iki kişilik koltuk duvarda kitaplık ve masa
mutfakta da bir masa
evde hayat daha rafine
İsteğim dışında 8 kilo verdim ama hep emzirdiğim için diye düşünüyordum. Çok da dikkat ettiğim söylenemez aslında.
Evim şu odayı temizleyip kapatayım diyebileceğim bir yapıya sahip değil. Direkt salona giriliyor. Her yer kullanılıyor. Ben bir taraftan topluyorum bakıyorum arkamdan ufaklık her yeri boşaltıyor. Büyüğü her yere oyuncak dağıtıyor. Akşam eşim geliyor, sanki her yer soyunma odası. Her bir eşyasını ayrı yere bırakıyor. Çok kavga ettik, güzelce konuştum huyunu değiştiremedim. Artık kavga edesim de yok. Topladığım şekilde kalabilse her yer bu kadar dağılmayacağım belki.Maddi sıkıntınız yoksa bir bayan tutun, dip köşe temizletin sonrada banyo, tuvaleti kullandıkça domestosla ovun, yıkayın.Mutfakta bulaşıkları hemen makinaya koyun, tezgahı temizleyin.Odalarıda tek tek makina yapın, zamanla alışırsınız.Kurutma makinası yoksa mutlaka alın rahat edersiniz.
En iyi yaptığım şey kahvaltı. Diğerlerini resmen geçiştiriyorum. Dediklerinizi dikkatr alacağım. Teşekkür ederim.Bence ondandir tum bu halsizlik.
Cok normal.
Yemeginize dikkat etmeniz gerek.
Ozellikle hayvansal gidalar( sut, yumurta, kirmizi et) ve kalorisi cok olan gidalar yemeniz gerek.
Not: diyetisyenlik okuyorum.
Bebeğimin hastalığı çok sarstı beni. Gece de sürekli kalkıyor emmeye. Tamam çok uyku düşkünü biri hiç olmadım ama düzensiz uyku da çok etkiliyor insanı. Hayat neşem yok resmen.Dogum sonrasi , emzirme donemi demir eksikligin olabilir.Surekli yorgun hissediyorsun cunku.Evde kalmanin surekli ayni seyleri yapmanin bunalimi da olabilir.Annelik zaten zor sey.Kendine bebek,cocuk bakimi disinda ugraslar bulmalisin ama yardimcin yok.Hepsini yasadim.Takma,oldugu kadar.Birak dagimik kalsin ortalik
Iste cocukla ugrasip birazda ev isi yapinca ustune ders calismak hic istemiyor insan ama mecburrDers çalışmam gerekseydi seve seve çalışırdım ama ev işi söz konusu şu anda ve hiç elim varmıyor.
Haklısın bunlar zaten oldukça yorucu. Kolay gelsin sana da.Iste cocukla ugrasip birazda ev isi yapinca ustune ders calismak hic istemiyor insan ama mecburr
Ben çözüm bulamadim bulursan haber et banadaHaklısın bunlar zaten oldukça yorucu. Kolay gelsin sana da.
Canım sağlıkla gelsin bebeğin. Hamile hamile en azından yatak dolap çekmeseydin.Bende su an hamileyim evde heryer heryerdeydi :)
Aksamlari insanin daha cok is yapasi gelir cocugunuzu uyutun bi kahve yapin kendinize gelin...
oda oda girdim ben oncelikle atilcak ne varsa attim ay kullanirim ay ise yarar demedim taptaze esyalari verdim ona buna ev oyle bi ferahladi kiyida kosede su temizlencek diye aklimda birsey kalmadi cektim yataklari koltuklari altini ustunu sildim perdeleri attim makinaya tabi oncesinde halilari yikamaya verdim yerler bosken daha rahat oluyo temizlik ..oda oda yapilinca halilarda olmayinca temizlik bir saatte bitiyo hergune bi oda ayirin
sonra annemden paparayi yedim hamile halinle kafayi mi yedin diye :) valla cok guzel terapi oldu siradaki isim mutfak dolaplarim bi gun alt dolaplar bir gun ust dolaplar biter yavas yavas
Biliyor musunuz bi ben dağınığım herkes topluymuş gibi geliyor banaKendinize hak verin cocuk bakmak yeterince zorken siz iki cocuk bakiyorsunuz bende cok duzen tutkunu bir insanip bi insan dolaplari toplayinca acip aci bakar mi mutluluktan
Ama sonucta cocuklu ev herzaman toplu olamiyor hepimiz sizin gibiyizdir emin olun arada birakiyorum sonra bi anda gaza gelip topluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?