Ne olacak bu halim?

xpirin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
66
31
3
42
Arkadaşlar benim iki çocuğum var. Bebeğimle birlikte iş hayatına veda ettim. Bir rahatsızlıkla doğdu ve şu an çok daha iyi ama takibimiz devam ediyor.

Benim sıkıntım şu ki tüm enerjimi kaybetmiş gibiyim. Evde bebeğin özel bakımı ve günlük işler dışında bir şey yapmak içimden gelmiyor. Ne temizlik, ne yapmam gereken diğer işler, hiç kalkıp yapasım gelmiyor. Sadece zorunda olduğum kadarını yapıyorum.

Eşim çok yardımcı değil. Yakınımda yardım edecek kimse yok. Bir tarafı topluyorum bakıyorum arkadan diğer taraflar dağıtılmış. Dağınıklık oldukça bunalıyorum ve artık yapmak istemiyorum.
Bu durumdan çok rahatsızım. Nasıl kendimi gaza getirebilirim?

çocuklu ev illaki dağınık olacak kendinizi sakın üzmeyin
siz yapıyorum dağıtıyorlar diye düşünüyorsunuz olacak onlar
önemi olan hijyen.. silin süpürün muhakkak
aynı şekilde mutfak wc yi de temiz tutun
onlar önemli sağlık için
dağınıklığı boşverin

Arkadaşlar benim iki çocuğum var. Bebeğimle birlikte iş hayatına veda ettim. Bir rahatsızlıkla doğdu ve şu an çok daha iyi ama takibimiz devam ediyor.

Benim sıkıntım şu ki tüm enerjimi kaybetmiş gibiyim. Evde bebeğin özel bakımı ve günlük işler dışında bir şey yapmak içimden gelmiyor. Ne temizlik, ne yapmam gereken diğer işler, hiç kalkıp yapasım gelmiyor. Sadece zorunda olduğum kadarını yapıyorum.

Eşim çok yardımcı değil. Yakınımda yardım edecek kimse yok. Bir tarafı topluyorum bakıyorum arkadan diğer taraflar dağıtılmış. Dağınıklık oldukça bunalıyorum ve artık yapmak istemiyorum.
Bu durumdan çok rahatsızım. Nasıl kendimi gaza getirebilirim?

bence çok kafana takma, aşırı temiz annelerde çocuklarını darlıyor, öyle olmak istemezsin sanırım, neşeli bi müzik açıp kendini gaza getirebilirsin, bi komşuna arkadaşın varsa daha sık görüşebilirsin, misafir gelcek diye daha derli toplu olursun

Bende aynı moddayim. Ders calismam gerek onu bile yapamıyorum. :KK51:Caresini bulan bana da söylesin :KK53:

açın güzel bir müzik. en sevdiğiniz işleri yapmaya başlayın. olduğu kadar olmadığı yerde bırakın canınızı sıkmayın yavaş yavaş düzenlersiniz

çocuklu ev illaki dağınık olacak kendinizi sakın üzmeyin
siz yapıyorum dağıtıyorlar diye düşünüyorsunuz olacak onlar
önemi olan hijyen.. silin süpürün muhakkak
aynı şekilde mutfak wc yi de temiz tutun
onlar önemli sağlık için
dağınıklığı boşverin
Aslında oyuncak dağınıklığındeğil sıkıntım. Tüm ev işleri. Zaten çok günümüz hastaneye git gelle geçti ve evin genel düzeni ve işler konusunda ipin ucu kaçtı. Şimdi dip köşe sıfırdan o kadar çok yapılacak iş var ki. Benimse hiç yapasım yok. Bazen niyetlenip başlasam da çocuk uyanıyor. Fazla uyumuyor. Mecbur bırakmak zorunda kalıyorum.

açın güzel bir müzik. en sevdiğiniz işleri yapmaya başlayın. olduğu kadar olmadığı yerde bırakın canınızı sıkmayın yavaş yavaş düzenlersiniz
Okulda ve çalışırken çok başarılı bir insandım ama hiçbir zaman ev işleriyle aram iyi olmadı zaten. Ama bu kadar da ipin ucu kaçmazdı

Aslında oyuncak dağınıklığındeğil sıkıntım. Tüm ev işleri. Zaten çok günümüz hastaneye git gelle geçti ve evin genel düzeni ve işler konusunda ipin ucu kaçtı. Şimdi dip köşe sıfırdan o kadar çok yapılacak iş var ki. Benimse hiç yapasım yok. Bazen niyetlenip başlasam da çocuk uyanıyor. Fazla uyumuyor. Mecbur bırakmak zorunda kalıyorum.

öncelikle geçmiş olsun

bir seferlik dip köşe yardımcı alın maddi durum müsait ise

ama esas sıkıntı o değil, evde kalma zorunluluğu

nereden biliyorsun derseniz 9 ay evdve kalıp çocuk baktım ve cidden sıyırdım

yani bu evin işini şimdi de ben yapıyorum, çocuk olmadan da yapardım ama çocuk bakarken çamaşır yıkamak bile zulüm gelirdi

eve tıkılı kalmak

sürekli, yedir, içir, temizle, yıka döngüsü insanı bunaltıyor

eşiniz bebeğe bakabilirse bir akşam sadece bir saatlik bir hobi bile iyi gelebilir size

bir de evdeki eşyaları azaltın cidden daha ferah ve daha rahat bir yaşamınız olur

ıvır zıvır örtü biblo, kullanılmayan fazla yatak yorgan giysi

ne varsa verin birilerine ortalık açılsın

Konuyu ben açsam ancak bu kadar olurdu :))
Takipteyim konuyu bakalım tecrübeli annelerden neler gelecek

Okulda ve çalışırken çok başarılı bir insandım ama hiçbir zaman ev işleriyle aram iyi olmadı zaten. Ama bu kadar da ipin ucu kaçmazdı

İnsanın ruh hali o kadar değişkenki olabiliyor canınızı sıkmayın.
Yavaş yavaş mecburiyet sıranıza göre halledin işleri.

bence çok kafana takma, aşırı temiz annelerde çocuklarını darlıyor, öyle olmak istemezsin sanırım, neşeli bi müzik açıp kendini gaza getirebilirsin, bi komşuna arkadaşın varsa daha sık görüşebilirsin, misafir gelcek diye daha derli toplu olursun
Hep çalıştığım için pek komşu edinemedim malesef. Zaten etrafımdakiler de pek dost canlısı değil. Haklısınız misafir geleceği zaman insana enerji geliyor. Keşke gidip gelebileceğim yakın bir komşum olsaydı. Arkadaşlarım hep çalışıyor zaten.

Belkide vitamin eklikligi vardir duzensiz beslenmeden dolayi.
Mesela demir vitamini cok onemli.
Bi doktora gidin.
2 cocuklu ablaminda demiri dusuk cikti.
Su an takviye aliyor.

öncelikle geçmiş olsun

bir seferlik dip köşe yardımcı alın maddi durum müsait ise

ama esas sıkıntı o değil, evde kalma zorunluluğu

nereden biliyorsun derseniz 9 ay evdve kalıp çocuk baktım ve cidden sıyırdım

yani bu evin işini şimdi de ben yapıyorum, çocuk olmadan da yapardım ama çocuk bakarken çamaşır yıkamak bile zulüm gelirdi

eve tıkılı kalmak

sürekli, yedir, içir, temizle, yıka döngüsü insanı bunaltıyor

eşiniz bebeğe bakabilirse bir akşam sadece bir saatlik bir hobi bile iyi gelebilir size

bir de evdeki eşyaları azaltın cidden daha ferah ve daha rahat bir yaşamınız olur

ıvır zıvır örtü biblo, kullanılmayan fazla yatak yorgan giysi

ne varsa verin birilerine ortalık açılsın
Tespitiniz çok doğru. Çalışırken her şey daha düzenliydi. Resmen eve tıkılmış verimsiz ve işe yaramaz hissediyorum. Şu an yardımcı alma durumum yok malesef ama olsaydı da bu kadar iş olan bir eve almaya utanırdım.
Eşya azaltmak aklımda olan bir konu. Malesef lazım olur belki diye her şeyi saklayanlardandım. Önemli derecede verdim veriştirdim ama hala azaltılacak çok şey var. Bugün bile iki çanta giysi çıkardım verilmek üzere.

Belkide vitamin eklikligi vardir duzensiz beslenmeden dolayi.
Mesela demir vitamini cok onemli.
Bi doktora gidin.
2 cocuklu ablaminda demiri dusuk cikti.
Su an takviye aliyor.
Bebeğim çok emiyor ve benim de aklımdan belki kan değerlerim düşüktür diye elim kolun kalkmıyor diye geçiyordu. Cuma hemogram yaptırdım. Tüm değerlerim referans aralığında. O da bahanem değil yani.

benimde öyle olmuştu bir ara
çözümü kadın alıp bi güzel ona temizletip
sonra kendim dizginleme ile bulmuştum
ben çalışıyorum tabi

ya da eşinize vereceksiniz bir hafta sonu
alacak çocukları gidecek sizde evi biraz yoluna koyacaksınız

düzensiz gördükçe canınız istemiyordur

Back
X