Ne olacak şimdi?

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Selam hanımlar
Babaannem 2 ay önce vefat etti.
Kanserdi altı ay boyunca çok zor bir süreç yaşadık ve babaannem adına huzurluyum ve iyiki ölüm var diyebiliyorum bu süreci yaşadıktan sonra
Hepimiz torunları çocukları yanındaydık hatıra olarak fotoğraf çekildi son anlarınin fotoğrafları hepimizde var
Buraya kadar normal
Kuzenlerle biri bu fotoğrafları facebookta paylaşmış
Babam bugün aradı bana
Kızm adı Ayşe olsun ayşe ye şöyle fotoğrafları kaldırsın buna müsaade etmiyorum dedi
Biraz tereddüt ettim ama aradım
Ayşeye babamın fotoğraflar konusunda rahatsız olduğunu olum döşeğinde birinin fotoğraflarınin paylaşmasını etik bulamadığımızi söyledim
Aldığım yanıt senide babanıda ilgilendirmez oldu kaldıramayacağını söyledi
Tabi babamla konuşmadım daha soylediklerinide babama söylemem ama her an bir tatsızlık olabilir
Ne yapmalıyım sizce!
Guncel: Ne oldu bilmiyorum ama fotoğraflar kaldırılmış

Son düzenleme:
Bencede babanı ılgılendırmez tabıkı daha hassas olabılır bu konuda ama koyan kısınınde babanesı sonucta kendı kararı saygı duymak lazım babana konuşup kaldırmak ıstemedıgını söyle ısterse kendisi arayıp konuşur

Kaldrmycakmış de. O sozleri babana iletmene gerek yok. Arada kaynama, konu da uzamasın.

ayrıca başınız sağolsun, mekanı Cennet olsun.

Baban sizi araya sokmasin bence. Aysenin de gayet en dogal hakki sevdiklerinin resmini paylasmak. Baban kendisi konussun.

Ay mezar, cenaze, hastalik vb fotograflari paylasana ben de sinir oluyorum. Iki begeni almak icin insanlarin atmadigi takla kalmadi. Ayse de hassassa babanin acisina saygi duymali, birinin anasi digeri o kadar yakin degil. Benim de kuzenim vefat etti, bir tane bile fotograf paylasmiyoruz eski g7nlerden ailesi rahatsiz olabilir diye.

Kuzen gösteriş budalasinin teki aslında

Beni ilgilendiren kısmı Babaannemin hastalıktan iskelete dönmüş yüzünde acının her halinin görüldüğü halinin paylaşmasi benimde hoşuma gitmedi
Böyle bir rahatsızlığın olduğunu dile getirmeye kuzenligin verdiği yakınlıkla kendimde hak gördüm
Tabi aldığım tepkiden sonra aradan çekilirim
Ne halleri varsa görsünler

Kuzen gösteriş budalasinin teki aslında

Beni ilgilendiren kısmı Babaannemin hastalıktan iskelete dönmüş yüzünde acının her halinin görüldüğü halinin paylaşmasi benimde hoşuma gitmedi
Böyle bir rahatsızlığın olduğunu dile getirmeye kuzenligin verdiği yakınlıkla kendimde hak gördüm
Tabi aldığım tepkiden sonra aradan çekilirim
Ne halleri varsa görsünler

Bana da oyle gibi geldi canim. Terbiyesiz. Cok muhim facebooktan begeni almak. Madem babaannesini cok seviyor duzgun bir fotografini koysun.

Tabii kaldıracak
Ölen elline devir etmiş oluyor haklarını hukuken bile

Ya güzellikke, ya da çirkince

Sonunda kaldıracak

Ne münasebet

Ölüm döşeğinde olan birinin resmi paylaşılması kadar saçma birşey yok. Eski güzel bir resmini paylaşsa anlarım da nedir yani bir deri bir kemik olan kadının resmini sosyal medyaya atmak? Amaç tamamen beğeni almak başka birşey değil.
Siz babanıza kaldırmayacakmış derseniz yeterli bence.

Bana da oyle gibi geldi canim. Terbiyesiz. Cok muhim facebooktan begeni almak. Madem babaannesini cok seviyor duzgun bir fotografini koysun.
Böyle bir şeyin verdiği tatmin duygusu ne olabilir?
Babaannem hayatta olsa izin verilmiydi diye düşünüyorum? Asla

Herkes farklı böyle konularda.. ben mutlu olduğum anları çok rahat paylaşırım ama acı dolu anlarımı asla paylaşamam...
Ben de babamı kanserden kaybettim elim gidiyo bazen doğum günün de ölüm yoldönümün de falan ama ağlamaktan çatlıyorum şimdi annemle kardeşim de görürse kötü olur diyorum vazgeçiyorum.. yapamıyorum...
kuzeninizi de kendi kişisel sayfası paylaştığı şeye kimse karışamaz babanızın hükmü kendine ait hesaplarda geçerli.. kırmadan üzmeden anlatın babanıza tatsızlık olmasın...

Kuzenin ayıp etmiş, onun babaannesiyse/anneannesiyse babanın da annesi. Fotoğrafı anı olarak paylaşmayı düşünmüş belki bunda sorun yok ama babanın böyle bir hassasiyetini duyduktan sonra amcasına/ dayısına saygı duyup fotoğrafı kaldırabilirdi bence. Sen daha fazla yüz göz olma baban bir ara kulağına çıtlatsın, aile arasında falan konuşulursa kızın da kulağına gider zaten.
Edit: Bu arada başın sağ olsun Allah kalanlarınıza sağlıklı ömür versin.

Söyledim , kaldırmak istemedi deyin kapansın olay. Babanız hala ısrarcı davranırsa kendisi arasın amcasını kıramaz belki

ortada cok sacma bır durum var
benım babam arasa bana kuzenıne soyle o resmı kaldırsın dese babama allah askına benım babanemse onunda babanesı onun hesabı onun profılı benım buna karısma hakkım yok cok rahatsızsan eger sen ara soyle benı araya katma cunku karısma hakkım yok derdım.

babaneyı kotu duruma dusurecek bı resım degıl kı mıllet nelerı paylasıyor... babanız bunu nıye sorun ettı

acık acık kaldırmıyormus deyın babanıza

bır dakıka sımdı anladım
olum dosegındekı resmını mı paylasmıs ?

yoksa ıyı halındeyken hep bırlıkte olan guzel resmını mı ?

Back
X