• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olacak şimdi

Menopoz dönemini kadınlar öcü olarak görüyor ama ben seviyorum galiba o dönemleri. Çünkü zaten o yaştan sonra çocuk doğurmak istemez hiçbir kadın, regl sancısı falan çekmeyeceksiniz, ped derdi de olmayacak. Üstelik cinsel açıdan da bir kaybınız yok hala çok güzel bir kadın olduğunuza eminim.

Şimdi kadınlığınızı doya doya yaşama zamanı, bence böyle düşünün.

Doktora gitmeye korkuyorum valla ama ben daha hazır değildim ki bu duruma

Zaten adet öncesi sendromu yani pms yaşıyordum şimdi daha kötü olacakmış gibi geliyor bana kafam karıştı o kadar

Zaten adet öncesi sendromu yani pms yaşıyordum şimdi daha kötü olacakmış gibi geliyor bana kafam karıştı o kadar

sonuçta doğal bir süreç.
Hepimiz, bütün kadınlar yaşayacağız.

Bence erken menopoza girmediniz diye sevinebilirsiniz.
Ayrıca elotik'in yazdığı her şeye katılıyorum.

Menopoza erken yaşta girmek dert ama bir yaştan sonra hiç dert değil. Çocuk zaten yapılmaz o yaşta. Cinselliği engelleyen bir durum da yok.

Tek sıkıntı hiç umulmadık anda gelen sıcaklar :KK53:

En iyisi bi doktora gitmek korkunun ecele faydası yok bi an önce netleştirsem iyi olacak yardımlarınız için teşekkürler

Siz bitirmediğiniz sürece bitmedi, bitmeyecek. Biten tek şey hamile kalır mıyım endişesi..
Yeni başlayan, aslında başlayan değil hızlanan ise osteoporoz.
O nedenle hemen bir kadın doğumcuya gidin ve hormon takviyesi alın.

Doğuştan menepozluyum hiç dert etmedim ne regli derdim var nede sancı hiç birşeyde bitmedi benim için hiç bir zaman tam tersi libido fışkırması var bende :KK70:
Bibibella merhaba. Nasil oluyor dogustan menopoz. Cerrahi olarak her iki yumurtalik ve rahim gitti bende de. Plasenta yapismasindan dolayi. 40 cikinca hormon tedavisine baslayacak doktorum. 32 yasindayim. Tavsiyelerine cok ihtiyacim var. Bundan sonra cinselligim nasil olacak hep kafamda soru isareti. Sanki bir daha eskisi gibi olmayacakmis o libido bir daha geri gelmeyecekmis gibi hissediyorum.

Bibibella merhaba. Nasil oluyor dogustan menopoz. Cerrahi olarak her iki yumurtalik ve rahim gitti bende de. Plasenta yapismasindan dolayi. 40 cikinca hormon tedavisine baslayacak doktorum. 32 yasindayim. Tavsiyelerine cok ihtiyacim var. Bundan sonra cinselligim nasil olacak hep kafamda soru isareti. Sanki bir daha eskisi gibi olmayacakmis o libido bir daha geri gelmeyecekmis gibi hissediyorum.
Doğuştan derken ben öyle diyorum ben hiç regli olmuyorum çünkü belki ayda yılda bir leke şeklinde ;) ama beni etkilemiyor alıştım belki de.
Libidoma gelince o kesin doğuştan kendimi bildim bileli hep istekli bir kadın oldum 35 yaşındayım hala değişen birşey yok :KK8: yani regliyle falan bence alakası yok bu durumun :KK51:

Doğuştan derken ben öyle diyorum ben hiç regli olmuyorum çünkü belki ayda yılda bir leke şeklinde :KK66: ama beni etkilemiyor alıştım belki de.
Libidoma gelince o kesin doğuştan kendimi bildim bileli hep istekli bir kadın oldum 35 yaşındayım hala değişen birşey yok :KK8: yani regliyle falan bence alakası yok bu durumun :KK51:
Peki herhangi bir tedavi goruyor musun. Hormon takviyesi gibi

Peki herhangi bir tedavi goruyor musun. Hormon takviyesi gibi
Hayır sadece yıllarca d.kontrol hapı içtim onu içersem oluyor düzenli, ama bırakınca kesiliyor.
uzun süredir içmiyorum kist ameliyatı da oldum değişen birşey yok drlarda şaşırıyor aslında da yapacak birşey yok yani gelmiyor

Menapoz hiçbirşeyin bitişi değildir. Sadece artık yumurtlama olmayacak ve regl olmayacaksınız ama bu artık kadın olmadığınız anlamına da gelmiyor bu sadece çocuk yapmak için gerekli olan bir şey çocuğunuzda varsa tamam daha bunun bir işlevi yok ki vücudunuzda Hatta bu insanların daha da çok istekli olduğu söyleniyor artık.

İşyerimde bir abla var kanser nedeniyle neyse ki erken teşhisle hem rahmi hem yumurtalıkları alınmış bir kızı varmış zaten. Kadın asla buna üzülmemiş aksine bu tespit edilip hayatta kalma şansı yakaladığı için şükrediyor. O kadar pozitif, hayat dolu, şık giyinen takıp takıştıran, eşiyle küçük tatillere giden yürürken bile özgüven akan bir kadın ki imrenirsiniz. Sizde kendinize güvenin ve hayatı yaşayın Allah kötü tecrübelerle yaşatmasın bunu.

Hayır sadece yıllarca d.kontrol hapı içtim onu içersem oluyor düzenli, ama bırakınca kesiliyor.
uzun süredir içmiyorum kist ameliyatı da oldum değişen birşey yok drlarda şaşırıyor aslında da yapacak birşey yok yani gelmiyor
Kendinle cok barisiksin. Durumuna hem uzuldum hem de sevindim. Hic dert etmiyorsun. Ne guzel. Cinsellik hormonlarla alakasi olsa da ogretisel birseymis aslinda. Menopozun etkilerini yasiyor musun peki. Sinirlilik, ciltte yaslanma, vajinal kuruluk gibi.

Menapoz hiçbirşeyin bitişi değildir. Sadece artık yumurtlama olmayacak ve regl olmayacaksınız ama bu artık kadın olmadığınız anlamına da gelmiyor bu sadece çocuk yapmak için gerekli olan bir şey çocuğunuzda varsa tamam daha bunun bir işlevi yok ki vücudunuzda Hatta bu insanların daha da çok istekli olduğu söyleniyor artık.

İşyerimde bir abla var kanser nedeniyle neyse ki erken teşhisle hem rahmi hem yumurtalıkları alınmış bir kızı varmış zaten. Kadın asla buna üzülmemiş aksine bu tespit edilip hayatta kalma şansı yakaladığı için şükrediyor. O kadar pozitif, hayat dolu, şık giyinen takıp takıştıran, eşiyle küçük tatillere giden yürürken bile özgüven akan bir kadın ki imrenirsiniz. Sizde kendinize güvenin ve hayatı yaşayın Allah kötü tecrübelerle yaşatmasın bunu.
Cok tesekkur ederim. Moral oldu valla. Doktorum herseyin eskisi gibi olacagini soylese de gunlerdir kendimi yiyip bitiriyorum.

Kendinle cok barisiksin. Durumuna hem uzuldum hem de sevindim. Hic dert etmiyorsun. Ne guzel. Cinsellik hormonlarla alakasi olsa da ogretisel birseymis aslinda. Menopozun etkilerini yasiyor musun peki. Sinirlilik, ciltte yaslanma, vajinal kuruluk gibi.
Ben genel olarak sinirli bir insanım ama onu da kontrol etmeyi öğrendim yaş gectikçe :dondurma: ciltte yaşlanma bence yok 35 yaşındayım ama kırışıklığım yok gibi (tabi şişman olduğumdan cildim de gergin olabilir :70: ) vajinada kuruluk bu libidoyla mümkün değil :KK8: ayrıca neden üzüldün bana anlamadim ki regli olmaya kim bayılıyor ki ben bayılayım ayda yılda 1 olsam pişik olurum alışık olmadığımdan :KK70: hem istediğim her an sevişebiliyorum engel yok :KK70:

Ben genel olarak sinirli bir insanım ama onu da kontrol etmeyi öğrendim yaş gectikçe :dondurma: ciltte yaşlanma bence yok 35 yaşındayım ama kırışıklığım yok gibi (tabi şişman olduğumdan cildim de gergin olabilir :KK70: ) vajinada kuruluk bu libidoyla mümkün değil :KK8: ayrıca neden üzüldün bana anlamadim ki regli olmaya kim bayılıyor ki ben bayılayım ayda yılda 1 olsam pişik olurum alışık olmadığımdan :KK70: hem istediğim her an sevişebiliyorum engel yok :KK70:
Aslinda oyle. Her ay renkli olmaktan kurtuldum.

Back
X