ne olacaksa olsun deyip tüm gemileri yakmalı mıyım?

teşekkürler, yorumunuzun ilk paragrafı aslında takıldığım noktayı anlatıyor. yani bu durumun beni gerdiğini ve üzdüğünü bile bile aynı şeyi yapmak... büyük hayal kırıklığına uğradım. yazdıklarınız çok mantıklı, diğer arkadaşlar da sağ olsunlar ama aynı mantıkla yanıt veremiyorum, henüz kafamı toparlayamadım. kusura bakmayın.
Eşiniz gizli saklı birsey yapsa, yaptığını düşünse size telefonuna baktırmaz. Onun dünyadan haberi yok, bakmış geçmiş. Üstelik kızdan kendi ayrılmış yani kendi kararlarını verebilen bir adam, sizinle de karar vermiş evlenmiş. Boşuna üzüyorsun bence kendini.

Ben de bakiyorum ara sira. O kadar nefret ediyorum ki, onunla ilgili kotu seyler duymak istiyorum hep)))

Bende arada bi bakarim eski sevgilimin profiline. Düsünürüm de bazen ve kendi kendime derim iyikide olmamis.
Esimi hickimseye degismem.

Siz de takintili olmayin derim. Esiniz sizi sevdigini söylüyor ve gösteriyorsa sorun olmaz diye düsünüyorum..

teşekkürler, yorumunuzun ilk paragrafı aslında takıldığım noktayı anlatıyor. yani bu durumun beni gerdiğini ve üzdüğünü bile bile aynı şeyi yapmak... büyük hayal kırıklığına uğradım. yazdıklarınız çok mantıklı, diğer arkadaşlar da sağ olsunlar ama aynı mantıkla yanıt veremiyorum, henüz kafamı toparlayamadım. kusura bakmayın.

Yapmamalı, hak veriyorum size ve yineliyorum, isterseniz delicesine takıntılı olun, eşinize bu konuda güven sorununuz olsun, adam bunu telafinin bir yoluna bakmak, belki sağlıklı(!) birinden beklenildiği gibi profesyonel desteğe başvurmak yerine, sizin derdinizi daha çok kaşıyor. Aile terapisti filan deriz ya burada tavsiyelerde, bir erkek de kendisi, eşinin elinden tutup götürebilse ya evliliklerindeki sorunları çözüp birbirlerini daha iyi anlamak gayesiyle doktora... Yok... Yani tüm bu açılardan ben sizi yüzde 99 haklı buldum işte, bir zaafınız gelişmiş, bu sizin, esasen kendinizi nasıl gördüğünüz, kendinize olan güveninizle ilintili ama eşiniz de bunu baltalayacak son kişi olmalı...

Öfkenize kapılmayın bu kez, bakın daha önceden bunun kavgasını yaptık diyorsunuz, "Kavga" diyorsunuz, münazara-tartışma değil.

Bu kez sakinliğinizle bi deneyin derim. Eve gidene kadar eğer bu düşünceden kopamıyorsanız, bu düşünce içindeki sakinliğinizi kurgulayın. Sakin bir @thnksfrthmmrs düşünün, konuşma anında nasıl sakin kalacağınızı hayal edin, gerekirse, şu an iş yoğunluğunuz elveriyorsa, sakin kalarak konuşacağınız o anın cümlelerini yazın. Ona nasıl sorular sorabileceğinizi, ondan nasıl cevaplar gelebileceğini bir münazara altında düşünün. Eşinizi kendi hatasına ikna, inkar edemeyeceği bir noktaya kıstırma ve ince bir utancı gıdıklayarak farkındalık haline nasıl sokacağınızı planlar gibi...

kız istememiş ayrılmayı, önce ortak bir arkadaşlarını göndermişti, bizim ilişkimiz devam ederken. sonrasında da hal hatır sormak istiyorum ararsam açar mısın tarzı bi şeyler yazmıştı. eşim ilişkilerinin arkasından kötü konuşmayan biridir, bu da sevdiğim bir özelliği. kızı hiç kötülemedi şimdiye kadar. ama tamamen bittiğini söylediği oldu ilişkimizin başlarında. bilmiyorum kafam çorba gibi şu an.
Eşiniz kararlı bir şekilde bitirmiş ve sizinle olmuş demek ki kafasında bitirmiş tamamen ama fake hesap açıp sürekli aratması hoş değil kavga etmeniz de çözüm değil oturun sakince konuşun bir de. Bir şeyler karıştırıyor olsa telefonu size açtırmazdı.

Bu kadar büyütmeyin. Ben de bakıyorum bazen... Ama unutamadığımdan, hala onları sevdiğimden değil. Öylesine bir merak işte. Büyütmeye değmez yani. Konusunu bile açmayın bence...

sakinleşme ve konuşarak çözme yorumlarının hepsine katılmakla beraber karşı tarafa empati yaptır muhakkak. Yani senin telefonunu o alsaydı ve böyle bir şey görseydi ne yapardı ciddi olarak bunu ona sor

Eşiniz gizli saklı birsey yapsa, yaptığını düşünse size telefonuna baktırmaz. Onun dünyadan haberi yok, bakmış geçmiş. Üstelik kızdan kendi ayrılmış yani kendi kararlarını verebilen bir adam, sizinle de karar vermiş evlenmiş. Boşuna üzüyorsun bence kendini.
bunu da düşündüm, daha önceki kavgamızda eğer bilmenden korksaydım zaten bulamazdın tarzı bi şey söylemişti. ama bir de "bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır" diye bir cümle var çok sevdiğim...

merakına yenik düşer bazen insanlar bir şey hissettikleri için değildir bu, kendinizi üzmeyin hepimiz merak edip bakıyoruz birilerine, o kızı engelleyin o telefondan ve hiç bir şey söylemeyin tekrar bakmak istediğinde engeli görsün ve sizin bunu görüp tek kelime etmemeniz ona neler hissettirecek bir bakın derim.

bunu da düşündüm, daha önceki kavgamızda eğer bilmenden korksaydım zaten bulamazdın tarzı bi şey söylemişti. ama bir de "bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır" diye bir cümle var çok sevdiğim...
Eşiniz ile benziyor bizim kafalar :), cidden arama geçmişini silmek çok kolay, mesaj olsa silmek kolay. Biri eşiniz bile olsa sinsice birşey yapacak olsa ruhunuz duymaz. Anlıyorum sizi de seviyorsunuz eşinizi belli ki ne guzel. Ama biraz da güvenmek lazım bence eşe de, kendine de ilişkiye de. Kolay değil evlilik, hayat kurma niyetiyle yola cikiyorsun, sevgilik öyle değil ki, sonu basi belli değil. Ben nasıl herhangi bir sevgililigi eşim ile olan ilişkimle kiyaslarim, komik olur. Bir de birşey diycem, evlilik ilerleyince bu daha çatışmalı durumlar da azalıyor, daha da bağlanıyorsun birbirine. Daha çok yeniymis evliliğimiz, adamin kuzu kuzu yanına geldiğini görünce senin de güvenin gelecek ilişkiye bence. Seneye bu zaman mesela, bu mevzunun hiç alakası kalmiycak hayatınızla.

Erkekler için bu eski sevgili stalklama işi bizdekinden farklı bana göre. Biz sırf meraktan bakıyoruz ama onlarınkinde biraz duygusallık da var gibi geliyor bana. Daha doyumsuzlar bize nazaran elde olmayan bi cazip geliyo herhalde bilemiyorum. Konularınıza da şöyle bi baktım biraz eski kız arkadaşını siz bile büyütüyorsunuz gözünüzde hoş biri belli ki. Size tavsiyem konunun üzerine gitmeyin eşinizle konuşmayın daha çok kendinize güvenmekle ilgilenin. Sizi begenmese yetersiz bulsa evlenmezdi herhalde daha çok yenisiniz zamanla bunu aşar diye düşünüyorum.

Meraktan bakmistir ne yapıyor diye.can sıkıntısı takmayin bence,hala seviyor olsa sizinle evlenmezdi.yada ne bileyim konuşmalari felan olurdu.

Bir şeyin kafada bitmesi ile kalpte bitmesi aynı tarihlerde olmayabiliyor. Meraktan bakılabilir ama konuşmak mesajlaşmak vs bunlar maksadı aşan şeylerdir.(bunlar var mı bilmiyorum) Ayrıca eğer sizin evlenmenizden hemen önce ayrılmışlarsa ve sevmişse unutmamış da olabilir. Kaç senelik bir ilişkiydi severek mi ayrılmışlar bunlar önemli. 5 ay çok da uzun bir süre değil.. Yerinizde olsam hiç karşı tarafı uyandırmam takipte kalırım.

siz takıldığınız sürece o merakı kaşıyorsunuz.
sakin olun.
kızla kıyaslamayın kendinizi..

hem bu çağda bakmayan yoktur..
herkes bakar merakından

evet tespitinizde çok haklısınız, ona karşı belli etmesem de kendi içimde durum bu. kızın yüzü çok güzel, kariyer anlamında benden iyi, çalıştığı alanda birçok komitede söz sahibi, hobileri var. eşimle çok ilgisi yok diye düşünüyorum daha önceden de böyleydim ben maalesef. öz güven sorunum var sanıyorum, problemlerim burdan kaynaklanıyor. sormaya utanıyorum açıkçası, hem ne diyecek ki, bilmiyorum konuşmaya başlayınca aniden patlıyorum bir de eğer kendimi hatalı görmüyorsam. akşama kadar nasıl sabredeceğim...
canım ya sabırsızlıgını okadar ıyı anlıyorumkı karnın sancılanıyordur suan .mesajalsma varmı yoksa sadece arama mı yapmıs ismini. yerınde olsam nete yaz ınstagram hesabı sılme dıye cıkan seceneklerı adım adım uygula sıl hesabı kokten. 15 gu ngırmeyınce sılınıyor zaten. esınede mesaj at o uyduruk hesabını eskı sevgılını evlı oldguun halde merak ettıgın ıcın sıldım yaz gödner. madem aklın hala eskısınde ne dıye benımle bunca yolu katettın de sanada yazık gunah. evlenınce herseyceptemı oluyor amacları ne bu erkeklerın ya. uzulme lutfen cekınmede bıraz baskınlıgını koy sen onun kırk kat yabancısı degıl karısısın tabıkı herseı ıstedıgn sekılde sorabılırsın.kendınıde gecmıstekılerle kıyaslama lutfen bunuda kocana hıssettırsen onun gozundede eksık bırı oalrak gorunursun kendıne guvenın tam olsun. sen ona kıskandıgın ıcın onu guzel buldugun ıcın hesap sormuycaksın sennle evlı oldugu halde eskıyı kurcaladıgı ve sana durust olmadıgı ıcn kızacksın

Şoyle bir durum da olabilir, instagramda birini aratiyorsun, sonra yine onun adi arananlarda cikiyor. Pek anlatamadim ama diyorum ki eskiden arattigi icin simdi de o listede cikiyor olabilir. Yeni bir durum olmayabilir.

Benim hic aramadigim ama tanidigim insanlari aratmisim gibi gosteriyor.

Bizler de bakıyoruz aslında ancak nedense karşı taraf baktığında bizim gibi düşünüp sadece merak etmiş olabileceklerini düşünemiyoruz.Düşünmemeliyiz de belki de çünkü erkekler kadınlar gibi değildir.Bir kadının aklına eski erkek arkadaşı öylesine ve herhangi bir zamanda gelebilir ama bir erkeğin aklına geliyorsa eğer şahsi fikrim altında başka şeyler yatıyor olduğudur.

ya eski sevgiliyi aratmasından ziyade bilmediğim bi hesabı varmış ordan aratmış diye düşünürdüm. onun dışında meraktan bakmıştır. bende arada stalklıyorum eskileri. ksksksk. Ama evli değilim. belki evlendiğimde değişir :)

Back
X