- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Acı dişleri çıktı çok şükür. Bir ağlamak yarabbim ben şimdi kucağıma alıyorum evi gezdiriyorum sakinleşiyor tam bir uğraş bulup su içmeye kalksam vıraaaaannn. Nasıl büyüme bu bilmem. Sanırım çok sabır lazımNormal bir buyume sendromu bu
Azı dişlerde geliyor olabilir
Tam konusaniyor derdini anlatamayip sinir oluyor lr
Ben bu kriz durumund kucağına alip sakinlestiriyorum
İsim varsa yapiyrum
Yerden yere atiyorsa kendini bırak kendisi sakinlessin
Sonra her istediğini bu şekil yaptırıyorlar
Biraz sabır gerekli
Çok normal. Ara ara yasayacaksın bu durumu. Bazen iki gün sürecek bazen iki hafta. Ama hep düzelecek. Benim oğul öyle oluyor en azındanKızlar yine benaslında çokta gülünecek halde değilim sanırım. Kızım 18 aylık olmak üzere şu 3 4 gündür çooookk ama çok değişti. Sürekli bir ağlama sürekli. Beraber yemek yapıyoruz beraber oyun oynuyoruz beraber temizlik yapıyoruz derken yorucu da olsa her şey güzeldi fakat şuan kızım bir huy değiştirdi anlatamam ağzını yukarı dikip ağlıyor. Mesela ne zamanlar oluyor onu yazayım bizim normalde düzenimiz şuydu: sabah kalk beraber kahvaltı hazırla, yap, sonra o biraz oyalanır ben tezgah toplarım sonra oyun oynarız veya beraber evi süpürürüz sonra o uyur kalkar tekrar oyun park gezme beraber yemek yap derken gün geçer ama şuanda durum şu ben kapıdan çıkıyorum vıraaaaannnn alla allaa kahvaltı yap tam tezgah toplanacak bıraaaann beni al kucağına al. Daha önce iki elim dolu olduğu için seni alamam dediğinde anlayan ve sorun etmeyen kzıım kendisini yere atıp ağlıyor hemde ne ağlamak aman yarabbim. Evi pislik götürüyor 3 4 gündür çünkü hiçbir şey yapamıyoruz daha önce oyun olarak yaptığımız temizlik hadi sil sende al bu su senin sende şunu yap dediğimde mutlu olan çocuk yok. Ne oldu ii Di kızıma. Bir yerde hata mı yaptım. Birde böyle bebeği alçğlayam kişiler nasıl temizlik yapıyor zira evi 1 gün daha temizlemezsem pislik götürecek. Tamam ben çok temizlk yapan birisi değilim zaten ama bu kadar çok gitti. Neden değişmiş olabilir kızım? Ne yapayım? Nasıl düzelir? Yine deli sorular
AhahBaşladın gene bak
Hemde ne sabır ben artık bırakıyorum o kendi kendine yarın saat sonra fln susuyorAcı dişleri çıktı çok şükür. Bir ağlamak yarabbim ben şimdi kucağıma alıyorum evi gezdiriyorum sakinleşiyor tam bir uğraş bulup su içmeye kalksam vıraaaaannn. Nasıl büyüme bu bilmem. Sanırım çok sabır lazım
Ya gülme komşuna gelir başına demişler ya seni görüp gülüyorum bu durumumun sonunu iyi görmüyorumAhahnapayım anneyim ben ama bak bu sefer netten araştırmadım kötü bir şey çıkar diye hemen buaraya yazdım
Açıklama için teşekkür ederim. Umarım o sendroma girmeyiz bünyem bunu kaldıramayacak çünkü zaten hep kızımla dolu bir kafa var birde değişik harekete geçerse bilemiyorum halim ne olur. Kıyamayıp kucağıma alıyorum bu sefer ya diyprum bak istediğini yaptırdı bir sonrakinde almıyorum açıklıyorum hooopp ağlıyor hemde neee kıyamet kopuyor evde. Kendini atıyor kafa göz nereye denk gelirse. Ama dediklerinize dikkat edeceğim belki daha farklı olur daha dikkatli gözlem lazım sanırımBir buçuk yaşında, aklı bazı şeylere daha çok erer, bie öncesindekinden, evet bu 3 - 4 gün gibi bir süre içerisinde de olsa.
Ben varım, diyor kısacası.
Bu ağlama sebepleri;
Korku, yalbızlık düşüncesi, stres ve kaygı da olabilir.
Ondan ziyade temel bakım diyelim, yapılmıyorsa, ağrısı olabilir tarif edemediği, veyahut fiziki bir rahatsızlık.
Onun haricinde, neredeyse iki yaşına girecek. Bazı annelerin dediği "2 yaş sendromu", abartmaya gerek yok, ama bazen annelerimiz abartmayı sever.
2 yaşında, hayır der, inat eder, anne ve babanın söylediğinin tersini yapar, bağırır, çağırır, o an dediği olsun ister, derken liste uzayabilir.
Kısacası çocuk henüz kendini konuşarak ifade edemediğinden dolayı, özgürlüğünü öfkelenerek ofade etmeye çalışır, olay kendi istediği gibi gelişmezse, ısırır, vurur, ağlar, yerlere yatar vs.
Senin yapabileceğin;
Ilk önce sabırlı ol.
Sonra uyku düzeni kur.
Zorlama.
Seçenek sun.
Sınır koy.
Boyun eğme.
Müzik dinlet.
Kararlar alsın.
Biraz gaddar ol.
Seni parmağında oynatmasına izin verme.
Yani, demem o ki;
Ağlamayı silah olarak kullanmasın.
2 yas sendromu muhtemelenKızlar yine benaslında çokta gülünecek halde değilim sanırım. Kızım 18 aylık olmak üzere şu 3 4 gündür çooookk ama çok değişti. Sürekli bir ağlama sürekli. Beraber yemek yapıyoruz beraber oyun oynuyoruz beraber temizlik yapıyoruz derken yorucu da olsa her şey güzeldi fakat şuan kızım bir huy değiştirdi anlatamam ağzını yukarı dikip ağlıyor. Mesela ne zamanlar oluyor onu yazayım bizim normalde düzenimiz şuydu: sabah kalk beraber kahvaltı hazırla, yap, sonra o biraz oyalanır ben tezgah toplarım sonra oyun oynarız veya beraber evi süpürürüz sonra o uyur kalkar tekrar oyun park gezme beraber yemek yap derken gün geçer ama şuanda durum şu ben kapıdan çıkıyorum vıraaaaannnn alla allaa kahvaltı yap tam tezgah toplanacak bıraaaann beni al kucağına al. Daha önce iki elim dolu olduğu için seni alamam dediğinde anlayan ve sorun etmeyen kzıım kendisini yere atıp ağlıyor hemde ne ağlamak aman yarabbim. Evi pislik götürüyor 3 4 gündür çünkü hiçbir şey yapamıyoruz daha önce oyun olarak yaptığımız temizlik hadi sil sende al bu su senin sende şunu yap dediğimde mutlu olan çocuk yok. Ne oldu ii Di kızıma. Bir yerde hata mı yaptım. Birde böyle bebeği alçğlayam kişiler nasıl temizlik yapıyor zira evi 1 gün daha temizlemezsem pislik götürecek. Tamam ben çok temizlk yapan birisi değilim zaten ama bu kadar çok gitti. Neden değişmiş olabilir kızım? Ne yapayım? Nasıl düzelir? Yine deli sorular
Sanırım kızımda şuan ağlayarak yaptırmayı öğrenmek üzere çünkü ben aman ağlamasın dur alayım dur vereyim derken böyle oldu bence şimdi bir an yapmasam hemen ağlıyor hemde baya ağlıyor normalde kızım çok uyumludur yani birçok bebeğe göre daha sakindir ama 3 4 gündğr döndü çocuk resmen belki de bu dediğini yaptırma benim zaafım kızım ve o biliyor bence bunu hissediyor hiç kıyamıyorum hep kucakta geziyor hep istediği oluyor derken durum bu benceBen gereksiz yere ağlıyorsa ‘annecim sakinleştiğinde haber ver konuşalım’ diyorum ve ağlamasına müsade ediyorum. İlk başlarda ısrarla ağlıyordu, baktı ben pas vermiyorum, şimdi anında ‘sakinleştim annecim’ diyor. Sonra göz hizasına iniyorum, sarılıp öpüşüp konuşuyoruz. Öyle öyle zamanla alışıyor tekrar. Tabii benimki 27 aylık şu anda. Ama bebekliğinden beri böyle yapıyoruz. O aylarda ağlayarak istediğini yaptırmayı keşfediyorlar, benim oğlumda öyle olmuştu en azından.
3 4 gün yaşadık bende düzelsin artık bu kadarı bana yettiÇok normal. Ara ara yasayacaksın bu durumu. Bazen iki gün sürecek bazen iki hafta. Ama hep düzelecek. Benim oğul öyle oluyor en azından
Aslında onu kucağıma almak istiyorum kendimde istiyorum ama hamileyim ve artık baya büyüyen bir karnım var. Kendimde zorlanıyorum akşam olunca yürüyemiyorum mesela belim kakılıp kalıyor ona rağmen ısrarla alıyorum hep kucakta oyna dans et yemek yap ama bir dur diyor insan ister istemez yahu bir tezgah mı silemem yani. Şimdi uyuyor mesela ama birazdan uyanır ve ben hiç dinlenemdim ağlayasım varHemde ne sabır ben artık bırakıyorum o kendi kendine yarın saat sonra fln susuyor
Bı iki gün böyle oldu sonra baktı ben aglayinca almıyorum kucağıma vazgeçti
Kızlar yine benaslında çokta gülünecek halde değilim sanırım. Kızım 18 aylık olmak üzere şu 3 4 gündür çooookk ama çok değişti. Sürekli bir ağlama sürekli. Beraber yemek yapıyoruz beraber oyun oynuyoruz beraber temizlik yapıyoruz derken yorucu da olsa her şey güzeldi fakat şuan kızım bir huy değiştirdi anlatamam ağzını yukarı dikip ağlıyor. Mesela ne zamanlar oluyor onu yazayım bizim normalde düzenimiz şuydu: sabah kalk beraber kahvaltı hazırla, yap, sonra o biraz oyalanır ben tezgah toplarım sonra oyun oynarız veya beraber evi süpürürüz sonra o uyur kalkar tekrar oyun park gezme beraber yemek yap derken gün geçer ama şuanda durum şu ben kapıdan çıkıyorum vıraaaaannnn alla allaa kahvaltı yap tam tezgah toplanacak bıraaaann beni al kucağına al. Daha önce iki elim dolu olduğu için seni alamam dediğinde anlayan ve sorun etmeyen kzıım kendisini yere atıp ağlıyor hemde ne ağlamak aman yarabbim. Evi pislik götürüyor 3 4 gündür çünkü hiçbir şey yapamıyoruz daha önce oyun olarak yaptığımız temizlik hadi sil sende al bu su senin sende şunu yap dediğimde mutlu olan çocuk yok. Ne oldu ii Di kızıma. Bir yerde hata mı yaptım. Birde böyle bebeği alçğlayam kişiler nasıl temizlik yapıyor zira evi 1 gün daha temizlemezsem pislik götürecek. Tamam ben çok temizlk yapan birisi değilim zaten ama bu kadar çok gitti. Neden değişmiş olabilir kızım? Ne yapayım? Nasıl düzelir? Yine deli sorular
İleride bir gün göreceğim ki sende yazacaksın ben o zaman büyütmüş olacağım ay nasıl güzelYa gülme komşuna gelir başına demişler ya seni görüp gülüyorum bu durumumun sonunu iyi görmüyorum
Çok erken başlamadı mı ya2 yas sendromu muhtemelen
Gecmis olsn. 24 aya kadr sürebilir
Benim oğlan 32 ayı bitirdi..Kızlar yine benaslında çokta gülünecek halde değilim sanırım. Kızım 18 aylık olmak üzere şu 3 4 gündür çooookk ama çok değişti. Sürekli bir ağlama sürekli. Beraber yemek yapıyoruz beraber oyun oynuyoruz beraber temizlik yapıyoruz derken yorucu da olsa her şey güzeldi fakat şuan kızım bir huy değiştirdi anlatamam ağzını yukarı dikip ağlıyor. Mesela ne zamanlar oluyor onu yazayım bizim normalde düzenimiz şuydu: sabah kalk beraber kahvaltı hazırla, yap, sonra o biraz oyalanır ben tezgah toplarım sonra oyun oynarız veya beraber evi süpürürüz sonra o uyur kalkar tekrar oyun park gezme beraber yemek yap derken gün geçer ama şuanda durum şu ben kapıdan çıkıyorum vıraaaaannnn alla allaa kahvaltı yap tam tezgah toplanacak bıraaaann beni al kucağına al. Daha önce iki elim dolu olduğu için seni alamam dediğinde anlayan ve sorun etmeyen kzıım kendisini yere atıp ağlıyor hemde ne ağlamak aman yarabbim. Evi pislik götürüyor 3 4 gündür çünkü hiçbir şey yapamıyoruz daha önce oyun olarak yaptığımız temizlik hadi sil sende al bu su senin sende şunu yap dediğimde mutlu olan çocuk yok. Ne oldu ii Di kızıma. Bir yerde hata mı yaptım. Birde böyle bebeği alçğlayam kişiler nasıl temizlik yapıyor zira evi 1 gün daha temizlemezsem pislik götürecek. Tamam ben çok temizlk yapan birisi değilim zaten ama bu kadar çok gitti. Neden değişmiş olabilir kızım? Ne yapayım? Nasıl düzelir? Yine deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?