Ne olucam ben böyle?

Mrymak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
761
599
103
39
İyi aksamlar..Ben 30 yasindayim. Bankaciyim. Simdiye kadar iki iliskim oldu, ben deli gibi asiktim ancak aldatildim..sonrasinda senelerce kimseyle cikmadim. Şimdi hayatimda biri var ve bana cok deger veriyor. Görücü usulü tanistik cok iyi bir karaktere sahip ve beni el üstünde tutuyor. 9 aydir birlikteyiz. Hep böyle iyi vicdanli birini beklerdim ama beni artik ailesiyle tanistirmak icin zorluyor ve ben hazir olmadigimi hissediyorum. Daha dogrusu evlilige hevesim yok. Heyecanlanmiyorum bu konuda..acaba zaman mi lazim, bu heyecan zamanla gelir mi? Bu insana aşık degilim hani öyle icim titremiyor, ayaklarim yerden kesilmiyor ama ideal bir eş olur ve sevgisini gercekten hissediyorum. Bir de aliskanlik midir nedir bitirmek de istemiyorum. Zaten ask denen seyi bir kez yasadim o da 10 yil onceydi..sizce zaman istesem onu oyalamis mi olurum?
Evlilik teklifi aldigimda korkmam normal mi? Sanki geri dönüşü olmayan bir yola girecekmisim gibi geliyor :((

Ben sonradan aşık olmuştum belki zaman geçtikçe aşık olabilirsiniz ya da tam tersi olmayabilirseniz de. Ama değer veriyorsa ve sizi seviyorsa çok korkmayın derim. Erkeğin kadından çok sevmesi önemli ya. En azından hak ediyorsunuz bunu. O kadar beklemişsiniz artık mutlu olmak hakkınız.

Her şey aşk olmuyor, bu forumda okuduklarımdan ve gördüklerimden sonra evliliğin eşin iyiy tutumuyla güçlendiğini ve devam ettiğini iyice anladım.
Eğer adam el üstünde tutup kıymet veriyorsa ve sadece kendini beğendirmek için yapmamışsa, yani istikrarlıysa bi süre sonra ona deli gibi bağlanıyorsunuz onu biliyorum. Ben eşime aşık oalrak evlenmedim, ş uyukarıda yazdığınızın aynılarını yaşadım zamanında ve aynı şekilde erkeklerden de evlilikten de soğudum.

Ama ne yaptı ne etti beni kendine yönlendirdi, korkarak evlendim ve iyi ki evlenmişim dediğim bi eşim var. Ben sverek evlendim, ama şimdi aşık oluyorum ve çok güzel bi his :)

Merhaba Mrymak,

Tedirgin olman, kendini huzursuz hissetmen normal; çünkü gerçekten aşkı yaşadığın, hissettiğin birisi tarafından aldatılmışsın ve güvenin derinden sarsılmış:KK43: Dolayısıyla insanlara özellikle de sevildiğini düşündüğün kişiye güvenmekte zorlanıyorsun; ama şu da bir gerçek, yaşadığın her şey geçmişte kaldı:KK47: Ve yeni bir gelecek, mutluluk seni bekliyor. Birlikte olduğun bu kişiyi yakından tanı, ailesiyle tanışman demek yarın hoooop nikah masasında soluğu alacaksın diye de bir şey yok ;) Yaşadığın anın keyfini çıkar, sevilmek güzel şey ;) Ben de çok önceden aldatılan bir kişi olarak:110: yaşadıklarını çok iyi anlıyorum:KK51: ama yaşadığın olumsuzluğu geleceğine yansımasına izin verme. Evlilik biraz sana ürkütücü ya da evleneceğin bu adam sana tam manasıyla güvenilir bir kişi gibi de gelmeyebilir ya da sen kendini tam olarak ona ait gibi görmüyor da olabilirsin, fakat bir şansı hak etmiyor mu? Belki de "iyi ki..." diye başlayan cümlelerin olacak ileride bu adam sayesinde ;) Bu durumu bir de böyle düşünmeni isterim...

Sanki kismetimi kaciriyormus gibi olacagim ayrilinca..içim kötü oluyor, pisman olacakmış hissine kapiliyorum :KK43:

Can atsaydınız zaten gelinliği çoktan seçmiştiniz. Sadece yaş itibariyle ya daha iyisini bulamazsam pişmanlığı o, aşk sevgi pişmanlığı değil. Siz bu adamla aynı yatağa girmek istiyor musunuz?

ask da gecici bir duygu ki.. iyiyse hoslanti varsa sartlar da uygunsa neden olmasin...
Evet hoslaniyorum..evet hayallerimdeki insan değil..ne bileyim her haliyle saygi uyandirmiyor, yanimda cekingen kaliyor bazen..ama zevklerimiz, verdigi huzur v.s güzel, uyumluyuz. Tipi de hos.Ama ne bileyim neden huzursuzum anlamiyorum..

İlle de körkütük aşık olmanız gerekmiyor; anlaşabiliyorsanız, seviyorsanız iyi bir insan olduğuna inanıyorsanız evlilik için gereken en önemli şartlar yerine gelmiş demektir.

10 yıl önce hissettiğiniz duyguları tekrar hissetmeyi beklemeyin.
Size değer veriyor olması çok daha önemli emin olun.

Evet hoslaniyorum..evet hayallerimdeki insan değil..ne bileyim her haliyle saygi uyandirmiyor, yanimda cekingen kaliyor bazen..ama zevklerimiz, verdigi huzur v.s güzel, uyumluyuz. Tipi de hos.Ama ne bileyim neden huzursuzum anlamiyorum..

bence gecici bir huzursuzluktur,uyum varsa gerisi cözülür.

Her şey aşk olmuyor, bu forumda okuduklarımdan ve gördüklerimden sonra evliliğin eşin iyiy tutumuyla güçlendiğini ve devam ettiğini iyice anladım.
Eğer adam el üstünde tutup kıymet veriyorsa ve sadece kendini beğendirmek için yapmamışsa, yani istikrarlıysa bi süre sonra ona deli gibi bağlanıyorsunuz onu biliyorum. Ben eşime aşık oalrak evlenmedim, ş uyukarıda yazdığınızın aynılarını yaşadım zamanında ve aynı şekilde erkeklerden de evlilikten de soğudum.

Ama ne yaptı ne etti beni kendine yönlendirdi, korkarak evlendim ve iyi ki evlenmişim dediğim bi eşim var. Ben sverek evlendim, ama şimdi aşık oluyorum ve çok güzel bi his :)
Ne kadar güzel bunu diyebilmeniz..beni kazanmak icin yapmadığını biliyorum, cok yumusak huylu zaten..ama onceki iliskimden mi kaynaklidir nedir daha ozguveni olan erkekler ilgimi cekerdi. Kedi gibi derler ya..oyle biri bu insan..gunlerdir aklim karışık...inşallah sizin gibi derim ilerde ne olursa olsun, mutlulugunuz daim olsun :)

Merhaba Mrymak,

Tedirgin olman, kendini huzursuz hissetmen normal; çünkü gerçekten aşkı yaşadığın, hissettiğin birisi tarafından aldatılmışsın ve güvenin derinden sarsılmış:KK43: Dolayısıyla insanlara özellikle de sevildiğini düşündüğün kişiye güvenmekte zorlanıyorsun; ama şu da bir gerçek, yaşadığın her şey geçmişte kaldı:KK47: Ve yeni bir gelecek, mutluluk seni bekliyor. Birlikte olduğun bu kişiyi yakından tanı, ailesiyle tanışman demek yarın hoooop nikah masasında soluğu alacaksın diye de bir şey yok :KK66: Yaşadığın anın keyfini çıkar, sevilmek güzel şey :KK66: Ben de çok önceden aldatılan bir kişi olarak:110: yaşadıklarını çok iyi anlıyorum:KK51: ama yaşadığın olumsuzluğu geleceğine yansımasına izin verme. Evlilik biraz sana ürkütücü ya da evleneceğin bu adam sana tam manasıyla güvenilir bir kişi gibi de gelmeyebilir ya da sen kendini tam olarak ona ait gibi görmüyor da olabilirsin, fakat bir şansı hak etmiyor mu? Belki de "iyi ki..." diye başlayan cümlelerin olacak ileride bu adam sayesinde :KK66: Bu durumu bir de böyle düşünmeni isterim...
Yorumunuz icin cok tesekkurler. Iste tam da bu yuzden birakamiyorum onu.çünkü önceki gibi beni aldatmayacagina, kirmayacagina çok eminim..cok sadık, efendi biri..ama onceki iliskimdeki kalp carpintilari yok bende..:( yaşın vermis oldugu bir sey mi bilmiyorum. Bir de o artik evlilik istedigini soyluyor ve 9 aydir beni bekliyor. Zaman konusunda sıkıntı var anlayacaginiz :(

İlle de körkütük aşık olmanız gerekmiyor; anlaşabiliyorsanız, seviyorsanız iyi bir insan olduğuna inanıyorsanız evlilik için gereken en önemli şartlar yerine gelmiş demektir.

10 yıl önce hissettiğiniz duyguları tekrar hissetmeyi beklemeyin.
Size değer veriyor olması çok daha önemli emin olun.
Aynen o sartlar yerinde. Zaten onu incelemekte gecti aylar. Insan olarak cok seviyor, uzulmesini hic istemiyorum. Ama kari koca olayini bi oturtamadim aklimda..ev arkadasi gibi mi oluruz bilmiyorum ki cok karisik :(

Can atsaydınız zaten gelinliği çoktan seçmiştiniz. Sadece yaş itibariyle ya daha iyisini bulamazsam pişmanlığı o, aşk sevgi pişmanlığı değil. Siz bu adamla aynı yatağa girmek istiyor musunuz?
Hakli olabilirsiniz kismet yas orantisi kaygim var sanirim..ayni yatak olayina gelince düşününce korkmuyorum ondan..yalniz uyumak istemiyorum artik :( ama cinsellik hic yasamadim ne olur bilmiyorum ki

Senin icin mantik evliligimi ask evliligimi önemli ònce bunun kararini vermelisin . Ask degilsin peki sevmiyor musun da !? Sevmesende 9 ay devam etmezdii djye dusunuyorum ..

Aynen o sartlar yerinde. Zaten onu incelemekte gecti aylar. Insan olarak cok seviyor, uzulmesini hic istemiyorum. Ama kari koca olayini bi oturtamadim aklimda..ev arkadasi gibi mi oluruz bilmiyorum ki cok karisik :KK43:

Tabiki ev arkadaşı gibi olmazsınız :) sizin için alıyormu bu adamı?

Back
X