• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur akıl verin

kamu yönetimi okuyor memurluk sınavına girecek.

Akraba evliliğine karşıyım ama madem sizde normal görülüyor, bence tanımak için zaman ayır. Kesin olacak gözüyle bakmamasını sağlayarak görüş. Boşanmış bir arkadaşım kendisine sürekli evli erkeklerin yaklaşmaya çalıştığını vs söylemişti. Lütfen yanlış anlama ama bunları yaşıyoruz maalesef çok kötü bir anlayış var, bekarsan bile zor belli yaştan sonra yaklaşımlar değişiyor rahibe hayatı da yaşasan. o yüzden olabilir diyorum ben neden olmasın?

eski eşini bi anda unutmasını bekleyemeyiz tabiki arkadaşlar 9 ay çok kısa bi zaman. insan erkek arkadaşını yeri geliyor 1 yılda unutuyor biz yapılan bi evlilikten bahsediyoruz... bir de çivi çivi söker tabiri vardır elbette zamanla hayatınıza yeni birileri girdikçe unutmak dahada kolaylaşacak ama bu demek değildir ki gidin evllilik kararı alın biraz tanıyıp mezun olma ve iş bulma aşamasına kadar kararınız netleşmiş olur bence
ama gelelim akrablığa o biraz garip durmuş yani tam olarak neyiniz oluyor?
ayrıca kaç yaşında kuzeniniz ? askerlik sorunuda var mı ?
ben yeni çevrenizden tanışmanızı tavsiye ederim ama siz akraba evlilikleri normal diyorsunuz bunu iyi düşünün allah korusun çocuklarınız için en azından...
bir de ben şunu gördüm açıkcası;
kuzeniniz kendini ezik görüp açılamamış bu besbelli ama sizin boşanmış olmanızla durumu eşitlemiş ve size açılmış mı oluyor sizde pekala kendinize uygun birini bulabilirsiniz boşandım diyerek kendinizi ateşe atmayın ama hayırlıda olabilir tabi

kuzenim 25 yaşında.askerlik var.akraba evliliğine her iki tarafta seviyorsa normal bakıyorum.onu dışında sırf ailelerler uygun gördü evlensinler düşüncelerine karşıyım.eziklik konusu maddi açıdan olmuş.işte ya bide hayırlı olursa düşüncesi bana ne yapacağımı şaşırtıyorya.gerçekten mutlu olabilirmiyim o beni üzmez mi diye düşünüyorum ama bilmiyorumda

Akraba evliliğine karşıyım ama madem sizde normal görülüyor, bence tanımak için zaman ayır. Kesin olacak gözüyle bakmamasını sağlayarak görüş. Boşanmış bir arkadaşım kendisine sürekli evli erkeklerin yaklaşmaya çalıştığını vs söylemişti. Lütfen yanlış anlama ama bunları yaşıyoruz maalesef çok kötü bir anlayış var, bekarsan bile zor belli yaştan sonra yaklaşımlar değişiyor rahibe hayatı da yaşasan. o yüzden olabilir diyorum ben neden olmasın?

ben olacak gözüyle bakmaması için açık konuştum birşey hissetmiyorum henüz diye.hatta şuan onunla mesajlaştığımı ailelere söylemdik.ne o ne ben.özel.ve eğer olmazsa ailelerin arası bozulmadan bitirelim dedi.o tamam ama bir daha senin yüzüne bakmam dedi.bende haklısın bakma dedim.evet ne kadar devir değişsede normal olan durumlarda devir değişmiyor hala yanı.boşanmışsın sanki o senin bir leken

kuzenim 25 yaşında.askerlik var.akraba evliliğine her iki tarafta seviyorsa normal bakıyorum.onu dışında sırf ailelerler uygun gördü evlensinler düşüncelerine karşıyım.eziklik konusu maddi açıdan olmuş.işte ya bide hayırlı olursa düşüncesi bana ne yapacağımı şaşırtıyorya.gerçekten mutlu olabilirmiyim o beni üzmez mi diye düşünüyorum ama bilmiyorumda

bende şu anki flortümle ilk zamanlar elini bile tutmak ölüm gibiydi ona onu sevmediğimi ve sadece zaman verdiğimi söylemiştim o da kabul etmişti çabaladı sevdirdi kendini tanıdıkça sevdim ama bende az bi hoşlantı oluyordu bazende hoşuma gitmiyordu şimdi evlilik için can atıyoruz ama garantisi yok bu işlerin

madem boşanmaların sizde normal karşılanmadığını düşünüyorsunuz demekki o da gerçekten seviyor ki onun için farketmiyor
1 yaş sorun değil bence
ama aile neden boşanmaya bi şey demiyor sizde tuhaftı çünkü yanlış mı anladım acaba
normalde o aileyle aranz nasıldı

yakın dayımın oğlu.bana ilgisi olduğunu hiç fark etmemiştim göstermemişti o.hatta ben eski eşimle aramızdaki boy farkını göstermek için ona foto göndermiştim msn de.o gece ağlamış.

Hakkında hayırlısı olsun. Bence akrabalık bağı çok yakın, sen daha evlilikten çıkalı çok yeni, kuzenin daha işsiz, askerlik sorunu var ve en önemlisi kafanda bir sürü soru işareti var. Taşıma su ile değirmen dönmez. Biraz dinlen, eski evliliğinle ilgili kafandaki soruları çözümle konuyu kapat. Unutma, ayakta durabilmemiz için ille de birinin eşi olmamız gerekmiyor. Birey olarak varız bu dünyada. Kendine biraz zaman ver, kendini dinlendir.

kimse kusura bakmasın ama yazıyı okurken hayretler içinde kaldım. bir ögretmen zihniyeti böyle mi olmalı diye?eşinden boşanalı cok az olmus daha ve sen hemen yeni bir evlilik için adım atmak niyetindesin pesss.Ve de daha askerligini yapmamış üstelikte kuzen yani.:50::50::50:

kimse kusura bakmasın ama yazıyı okurken hayretler içinde kaldım. bir ögretmen zihniyeti böyle mi olmalı diye?eşinden boşanalı cok az olmus daha ve sen hemen yeni bir evlilik için adım atmak niyetindesin pesss.Ve de daha askerligini yapmamış üstelikte kuzen yani.:50::50::50:

begendim! Ayni seyi bende yazdim ama malesef bir ögretmenin bosandiktan kisa bir süre sonra hemde KUZENIYLE evlenmek istemesi degilde adamin issizligi askerligi tartisiliyo

senaryo şöle gelişir. kamu yönetimi okuyan ve gelecek endişesi olan erkek kişi boşanmış ve kendısınden bır yas buyuk kuzenını aklına koyar. cunku hem kendısınden buyuk olusunu hemde bosanmıs olusunu degerlendırecektır. o senın bosanmıs olduguna ve buyuk olusuna goz yumacak sende onun bı turlu ıs bulamamasına gecınıp gıdeceksınız. aılesıde tabıkı destekler normal. asla kuzenın sana karsı duyguları olduguna ınanamadım nedense :S:S haa bıde su var daha bosanalı 9 ay olmus sadece 9 ay.hem sız bır egıtımcısınız. ya bu ogretmenlere yuruyen 2500 tl dıolar valla haklılar. bır egıtımcı bole celıskılı seylere mahal verırse normal yanı. hangı yonen nasıl bakarsak bakalım yanlıs bu ıs olmaz:20: ama bızım ulkemızde neler oluyor neler artık hersey normal...:53:

hmm... seni eskiden beri seviyorsa gerçek seviyordur bana göre. şöyle diyim. bence ona bir şans ver, onu ileride eşin olacakmış gb düşün ve hareketlerine bak. fakir olması bence problem olmaz. o da çalışırsa bence iyi bir geliriniz olabilir. burada önemli olan onun sana davranışları ve senin bu davranışlarından nasıl hissettiğin bence. sevmiyorum diyip kestirip atmak doğru olmaz belki de seni çok mutlu edecektir.

Eşinin yarattığı boşluğu doldurmaya çalışıyorsun ve de çok büyük hata yapıyorsun:20:

ne doğru zaman ne de doğru kişi , okadar !!:51:

daha çok taze bir ayrılık yaşamışsınız..
bu ayrılığın etkilerinden kurtulup, daha sağlıklı düşünebilmen için zamana ihtiyacın var..
ailenin ne düşündüğü önemli değil(yani onlar sıcak bakıyor diye bir ilişkiye başlanmaz).. ailenizde bu ilişki normal karşılanıyor olsa dahi, mutsuz olacağınız bir evliliğe
bile bile ''evet'' denmez.. yaşınız çok genç,acele etmeyin.. kendinize mesai harcayıp,geçmişin etkisinden tamamen kurtulun.. bitmiş gitmiş artık:34: hakkınızda hayırlısı olsun

daha yeni ayrılmışsın biraz kendine zaman ver acele etme canım.ayrıca akraba evliliğini ben doğru bulmuyorum
tabii son karar senin ama daha zamana ihtiyacın var bence

Eğitimci çelişki yaşayamaz mı? :)))

ben zaten şuanda neye nasıl karar veremediğim için buradan yardım istedim.boşanmak bana öyle ağır geldiki hala etkisinden kurtulamadım.ve evet yaşadığım çevrede ve özelliklede ben bunu kaldıracak bir yapıya sahip değildim.ve ilk defa sevdiğim ve yarı yolda bırakıldığım için çok kötü günler geçirdim.yaşamayan bilmiyor.ve nedense eğitimci olmam benim robot olmam anlamına geldiğini bilmiyordum.yani tüm bu benim yaşadıklarımı bir doktor bir avukat bir vekil bir vali ne bileyim dünyaya hükmeden bir kadın yaşayamaz mı?illahi bu tür şeyleri okumamış insanlar mı düşünür.ben eğitim alırken çocuklar üzerine aldım.hayat üzerine değil.23 yaşına kadarda canımı acıtacak bir şey yaşamadım.ve evet daha 9 ay oldu boşanalı daha çok erken doğru belki sadece boşlukta olduğum için böyleyim ama ya birde beni gerçekten mutlu olacaksam diyede düşünmeden edemiyorum.ne dernirse densin hala boşanmış kadına bakışları ben gördüm.söylenenleri duydum.beni tanımadan o boşanmış bizim oğlumuza kayık değil lafları...
zaten hemen evlenecek değilldim kuzenim bana ilgisini duyduğumda şok oldum beklemiyordum.okuyor olması benden 1 yaş küçük olması askerlik ben hepsini düşünüyorum ama tüm bu olumsuzluklara rağmen ya bide mutlu olursam.korktumm ve sevmeyi sevilmeyi seviyorum...hepsi bu yorumlarınız için teşekkürler

senaryo şöle gelişir. kamu yönetimi okuyan ve gelecek endişesi olan erkek kişi boşanmış ve kendısınden bır yas buyuk kuzenını aklına koyar. cunku hem kendısınden buyuk olusunu hemde bosanmıs olusunu degerlendırecektır. o senın bosanmıs olduguna ve buyuk olusuna goz yumacak sende onun bı turlu ıs bulamamasına gecınıp gıdeceksınız. aılesıde tabıkı destekler normal. asla kuzenın sana karsı duyguları olduguna ınanamadım nedense :S:S haa bıde su var daha bosanalı 9 ay olmus sadece 9 ay.hem sız bır egıtımcısınız. ya bu ogretmenlere yuruyen 2500 tl dıolar valla haklılar. bır egıtımcı bole celıskılı seylere mahal verırse normal yanı. hangı yonen nasıl bakarsak bakalım yanlıs bu ıs olmaz:20: ama bızım ulkemızde neler oluyor neler artık hersey normal...:53:

kimsenin mesleğine dışarıdan bakarak bence birşye söylenmemeli.hakkıyla yapmayan varsa hakkıyla yapanda var.kimsenin duramadaığı yaşamdığı yerde bir öğretmen mutlaka vardır.devletten aldığımız maaş hakkını vermiyorsa çok büyük bir günah ve haramalrın en büyüğü.ben hakkıyla yapmaya çalışıyorum

Bir egitimci yada doktor ,avukat artik sifati herneyse herkes celiski yasayabilir,tereddütte kalabilir,evlenip ayrilabilir bunlar gayet dogal seyler hepimizinde hayatinda vardir.Cok genc yasta bosanmis bi kadinin neler yasayabilecegini ,insanlarin ona diger kadinlardan daha farkli baktiginida biliyorum evliliginizde caninizda yanmis belli ki ve esinizi unutamamissiniz anladigim kadariyla tüm bu zorluklardan dolayi karsiniza cikan kismete acaba olabilirmi demenizide gayet normal karsiliyorum belki bende ayni seyi yapardim yerinizde olsam benim asil yadirgadigim öz KUZENINIZ hakkinda bu tür celiskiye düsmeniz:Yani sizi ve celiskilerinizi bu noktaya kadar anliyorum ama isin icinde kuzen olmasi bana göre cok cirkin.Sizde nasil normal karsilandigini söylediyseniz(ki normal karsilayanlar belki anne babaniz yani biraz daha eski geleneklere takilmis insanlar ama siz daha cok gencsiniz ve bunu normal karsilamamalisiniz) bizdede tamamiyle ters bir durum.Bence bu konuyla alakali celiskiyi birakin böyle bi düsünce bile olmamali:50:kendinizde ne guzel yazmissiniz hayat uzerine degil cocuklar uzerine egitim almis ve cocuklara egitim veriyosunuz lütfen akraba evliligi yapip o egittiginiz cocuklara karsi bunu normala indirgemeyin.Eminim karsiniza sizinde seviceginiz ve sizi seven insanlar cikicaktir daha cok gencsiniz.

Back
X