Ne olur anlatın-kanama yaşayıp da sağlıklı doğum yapanlar..

mucizelerim

İÇİM DEKİ ÇOCUK :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
695
6
46
Şırnak
12 ila 14. Haftalarında kanama yaşayıp sonra düzelen çocuğunu her normal sağlıklılar gibi kucağına alan , oldu mu..

Neler yaşamıştı,

kanaması ne kadar sürmüştü,

knaması bittikten sonra ne kadar süre sonra normal hayatına devam etti,

ne zaman sonra dışarı ,

çarşyıya gidebildi..

Anlatabilirler mi başına gelen,

geçmişte veya yeni...fark etmez ...

Son düzenleme:

ikiz mi cnm? bi de doktora gittin mi?

yok canım...değil...

dr gittiğimde kanama geldi sıra beklerken , ben çarşıya çıkmıştık eşimle.. ağrı girdi 10-15 saniye... hastaneyede yakındık, dedik bi fidelim bebeği de görmnüş oluruz eve gideriz.. daha uğrayacağımız yerler vardı hatta.. hastaneye giderken yolda sıcak pide aldık kenara oturduk kuru kuru yedik.. espriler yapa yapa..

hastaneye girdik eşime dedimm sen sırayı alana kadar ben mescide inip geliyorum,sonra sıra beklemeye dr kapısınn karşısına oturdum baktım ayakkabılarım çamurumsu tozolmuş, eşime dedim ıslak mendil alda şurdan böyle girmeyeyim...

eşim gitti geliyorken sıvı geldi.. eşime dedim su mu kanmı ne bilmiyorum ama çok fena sıvı geldi..
kenera kimsenin olmadığı duvara yaklaşıp eşofman lastiğimi asılarak baktım gizlice...

kırmızıyı gördüm
:18:sonra aktıda aktı çoğaldı..

o gün yatırdı beni dr... 3 gün kaldım.. serumlar haplar...

şimdi kan dindi ilaç devam ediyırum ama bilgi istiyorum yukardaki dediğim gibi...

12 ila 14. Haftalarında kanama yaşayıp sonra düzelen çocuğunu her normal sağlıklılar gibi kucağına alan , oldu mu..

Neler yaşamıştı,

kanaması ne kadar sürmüştü,

knaması bittikten sonra ne kadar süre sonra normal hayatına devam etti,

ne zaman sonra dışarı ,

çarşyıya gidebildi..

Anlatabilirler mi başına gelen,

geçmişte veya yeni...fark etmez ...

Canım ben anlattığın durumu 6 ile 8. hafta arasında yaşadım, bol bol su iç, dinlen, gerekirse hiç iş yapma. Bebeğin çok yeni olduğu için yorgunluğa gelememiştir. İnşallah en kısa sürede bütün sıkıntın stresin geçer. Bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın. Allahım nazarlardan korunsun bebeğini de seni de...

Ben 8.ve 11.haftalarım arasında çok yoğun kanamalar geçirdim...Bi akşam hastaneye gittik serum falan bağladılar,sonrasında da 3hafta boyunca iğne vuruldum,eve hemşire geldi...Doktor dinlenmemi söyledi..Ben de hiç yerimden kalkmadım,hiç bi iş yapmadım,hep yattım...Artık yerimden kalkmaya korkar hale gelmiştim...Bi kaç kere kanamalarım sırasında parçalar geldi ben bebeği düşürdüğümü sandım ama rahimdeki parçalar gelmiş doktor öyle söyledi....

Bütün bunların sonucunda 13.haftamda falan kanamalarım tamamen kesildi ,ama yinede doktorum ve evdekiler istirahat konusunda ısrarcı olunca bende hep yattım,hiç bi iş yapmadım..İlk 3ayımda annem,sonrasında da kayınvalidem yanımdaydı,hala da yanımda ve bana hiç bi iş yaptırmıyolar..6.aydan sonra daha da rahatladık çok şükür Şimdi 8.ayımızın bitmesine 10günümüz var...

Doğum yapmadım ama kanaması olan arkadaşlarım için iyi bi örnek olduğumu düşünüyorum..Kendini çok fazla strese sokma lütfen,İNŞALLAH sağlıcakla,hayırla kavuşursun bebişineRABBİM yar ve yardımcın olsun

çok çok teşekkür ederim... benim dr ne dediği belli olmuyor bi öle bi böle o yüzden daha çok verilere yaşanmışlara anlatmanıza ihtiyacım var.. yaşayanlar anlatmaya devam edin ne olur.. benim kanamam 4. gün tamamen dindi.. ama kanama olmazdan önceki , vücut ağırlığı , bacakta rahimde ağrı vs devam ediyor. ben korkuyorum bebeğim sorunlu olursa diye...

Rabbim dualrınızı sizede versin inşaallah canlarım..

Canım gecirdiğin kanama şu an dindiğine göre telaş yapmanı gerektirecek bir durum yok, zaten kanamanın nedeni bebekte bulunan bir soruna bağlı ise vücut bebeği kabul etmiyor ve bebeği atıyor (Allahım esirgesin kimselere yaşatmasın). Ancak seninde yaşadığın gibi kanama annenin rahim yapısından veya o anda yaptığı yanlış bir hareketten kaynaklanıyorsa bebeğe bir zararı olmuyor. Zaten gebe kadınlardan 10 tanesinden 7 sinde kanama görülebilyormuş ve bunlardan 2 - 3 tanesi düşükle sonuçlanıyormuş. Çok şükür senin bebeğin şu an göbüşünde ve sağlıklı. Senin kanaman 4 günde tamamen bitmiş, benim ki 2 hafta boyunca devam etti. Allahım bundan başka korku yaşatmasın, düşük önleyici ilaçlarını kullanmaya devam et, bol sıvı tüket ve dinlen. Fazla telaş yapma bebeğin artık hepsini hissediyor, ufak meleğinin huzursuz olmasını istemezsin değilmi annesi

canım benimmm ne kadar içten yazmışsın yansıyor bu

dün ile bu gün kırmızı değil sarı değil iki renk arası kan geldi azcık azcık...
korkuyorum işte ne kadar çabalasamda

iyi ki varsınız kardeşlerim benim

İnşallah bu akıntı da geçecek ve doya doya hamileliğini yaşayacaksın. Korku olması çok doğal ama aklına kötü birşey getirme, sen bebeğini kucağına almayı ne kadar çok istiyorsan, bebeğinde senin sıcak kucağına gelmeyi çok istiyor. Her zaman bunu düşün ve mutlu ol. Allahım ikinize de sağlık sıhhat versin, sağlıkla sıhhatle birbirinize kavuştursun

Son düzenleme:

amiiin canım .. Rabbim seninde gönlüne göre versin...

ama yazıyı bilmem kaç kişi okumuş cevap vermemiş.

tecrübesi olmayanın duyduğu da vardır. paylaşın ne olur..

neden herkes anlatsın istiyorum,çünkü hani diyorlarya her kadin vücüdu farklı

.

Son düzenleme:
canım ben de 13. haftamdayım 2 gün önce çok yorgunken kahverengi lekelenme tarzında kanamam oldu dr a gittim düşük tehlikem var, plasenta çevresinde kanamalar varmış benim 1 gün sürdü 2 gündür yatıyorum evde 10 gün raporluyum tuvalet ve yemek dışında kalkmıyorum, bu başlığa gelecek cevapları ben de merak ediyorum. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, canım sen de bol bol yat dinlen çok sıcak banyo yapma ılık ve kısa süreli duş al, ani eğilme, Rabbimize emanet bebeklerimiz...

canım daha doğum yapmadım ama ilk 11 hafta benimde lekelenmem oldu hatta sabaha karşı 5 te çoğaldı hastaneye gittik yatırdılar serum ilaç fln.hiç kalkmadan 4.aya kadar yattım bol su iç dinlen wc dışında hiç kalkma benim 6 ay bitti şurda 1 aydır çarşıya inebiliyorum ondada fazla yorulmadan.Allah şifa vesin canım

amiiiinn hepimiz için inşaallah...

ben en çok şundan korkyorum ben her türlü gezinebilen hamil olabilecekken sık sık sinir krizlerine soktukları için bazı insanlar.. bu yüzden bebeğim rahat yüzü görmüyor kanama vesaire..

biliyorum bebeğin önemli takma diyeceksiniz ama nasıl oluyor bilmiyorum çokkk feci oluyorum dayanamıyorum o kadar çabama

Ben kac haftalıktım tam hatırlamıyorum ama zaten 4 haftalıktan itibaren hergun duzenli koyu kahve renginde akıntılarım kanamam vardı , doktorum hep morall veren biri olduug iicn dusuk tehliken var demedi ama progestan verdi fitil olarak ve ilşki yasak dedi....neyse aradan kac hafta gecti bilmiyorum bi gece bi anda baktımki benden sıcak biseyler geliyooo, bildigin kan ve durdurulamıycak gibi, acil hastaneye gittik ,acildeki doktor dusuk tehlikemin oldugunu o zaman dile getirdi ve igne falan yaptlar .bu igne haftalık igneydi , progestanıda bu sefer agızdan gunde 3 defa aldım...ve 1 hafta - 10 gun yatak istirahatı verdi ...3buuck aylıktan sonra kahverengi lekelenmem falan duzeldi....Su an 31 . haftamdayım insallah saglıklı bi sekilde bebegimi kucagıma alıcam ve umarım sende bu sıkıntıdan biran evvel kurtulursun.

Ben calısıyordum işi erken bıraktım , cunku yememkte yiyemiyordum. 5 .ayıma kdarda bu sorun devam etti...Ama 5 ten sonra bayagı rahatladım diyebilirim tabii bu sefer karnın buyuyor o başka

ayy vallamı.. bana direk hapını verdi zaten.. şuan kanama yok sarı akıntı var.. ama kanama dindi dediğimde az bişe gene gelmişti bida gelir mi diyo insan.
ama yinede içime öle su serptin ki.. Rabbim seninde yardımcın olsun canım benim..

canım peki durduk yerde mi olmuştu yoksa
bi hareketlilik,
yada stres

yada ilişki
orgazm
yada başka bir eylem...

moralini bozma arkadaşım. bizim okulda bi arkadaş var sürekli kanaması vardı hamile iken. gece pedlerinden kullanıyordu hemde. gittiği drlar pek açıklama yapmıyorlardı düşük tehlikesi var istirahat et fln diyolardı. sonra bi dr a gitti. böyle şeylerin olabileceğini içini rahat tutmasını söyledi. 5.aya kadar devam edebilir ama 5.aydan sonra kesilir göreceksin dedi. aynen de dr un dediği gibi olduğu 5.aya girdi kanama bitti..

Ben de 5.5 aylıkken bir sabah uyandığımda yatak kan içindeydi. Hemen kadın doğum doktorumu aradım. Beni hastaneye çağırdı ve gittim. Düşük tehlikesi olduğunu ve doğumumun normalden erken olacağını söyledi.İlaç bile vermedi. Sadece 2-3 gün hiç kalkmadan istirahat etmemi söyledi, ben de uyguladım. Şimdi kızım 6 yaşında ve hiçbir sağlık sıkıntısı yok. Bol bol dua etmeni tavsiye ederim. Yaşamasına izin verecek olan yalnız Allah-ü Tealadır.

şekerim paniğini çok iyi anlıyorum,bir kere o kanı gördükten sonra her tuvalete gidişte,her an insan o korkuyla yaşıyor ya kanarsa ya kanarsa diye..ama insanın alnında ne yazıyorsa onu yaşıyor güzelim,lütfen stres yapmamaya çalış.biliyorum demesi kolay yapmması zor ama en azından kendine telkin yapabilirsin.stresin bebişine zararı dokunabilir mazallah

benim başıma gelenler seni korkutmasın herkes aynı olacak diye bişey yok.benim kanamam 27.haftamda oldu.plasenta rahmin altına yerleşmişti çünkü.hamileliğim gayet sorunsuzken önce küçük kahverengi leke 2 gün sora foşurt diye kanama olunca acil hastaneye gittik.güya sadece hastanede yatacaktım ama orda gene kanama olunca mecbur doğuma girdim erken doğum yaptım malesef oğlum 3 gün yaşadı.ve üzerinden 6,5 ay geçti.kısaca geçiyorum,korkunç günlerdi ama geçti gitti,yavrumun yaşayacağı topu topu 3 günmüş:2:herşey kader elimizden hiçbirşey gelmiyor cancağızım.ben şu an iyiyim toparladım.sana tekrar gelecek olursam canım,ilk haftalarda olan kanamanın sebebi ya bebişte sorun vardır vücut sorunlu dokuyu dışarı atmak istiyordur,ya da önemsiz kanamalardır ve zamanla diner ya da bazı arkadaşların dediği gibi azar azar devam da edebilir.bence sen doktorunu değiştir.güvenebileceğin,her an ulaşabileceğin,sorularını çekinmeden sorabileceğin bir doktor.istanbuldaysan sana bir dr adı vereyim.berra önsoy gidemez.çok methini duydum ben de ona gidicem.netten araştırabilirsin.bence doktor çok önemli.sen de bol bol yat,dinlen,naz yap azcık.bebiş doğunca buyatmaları,dinlenmeleri çok arayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…