ne olur beni yargılamayın!!!

arkadaşım öncelikle erkeklere güvenme derim ilk başlarda her evlilikte problem yaşar insanlar ama sen bu adamdan sana eziyet ettiği için ayrıl derim, git ailenle yaşa....amaaaaaaaa....gel gelelim diğer meseleye şu anda senin eski sevgilin senin yanında tamam seni istiyor çünkü imkansızlıklar var bu aşkı cazip hale getiriyor sen ona boşandım dediğin an 2 ihtimal var ya sırtını dönecek bu sorumluluğu almayacak yada sana evlenme teklif edecek sırtını dönerse de problem yok 3 gün ağlayıp normal hayata döneceksin evlenme teklif ederse ve evlenirsen o zaman yepyeni bir kaosa gireceksin o adamın içinden çıkacak mı sanıyorsun eşini aldattığın çıkmayacak diyecek ki her seferinde eşini aldattı benide aldatacak sürekli ezik bir tip olacaksın yanında buda gerçekler kafanı iyice karıştırmak istemem ama her şey toz pembe değil bu ihtimalleri aklından çıkarma...hee bide eşinle evlenirken eşinde seni çok sevip her istediğini yapıyordur eminim değişiyorlar evlenince malesef...

öncelikle seni kesinlikle yargılamıyorum..eşinin yaptıkları sonucu sana doğru düzgün davranan birinin yanında olman gayet doğal birşey..ama böyle hayat geçmez.ayrıl eşinden ne alışkanlığı ???? lütfen çocugun olmadan ayrıl.ozaman çok daha güç olucak herşey.ve belki ayrıldıktan sonra bambaşka biri çıkıcak karşına.hayata bir defa geliyoruz..onu güzel yaşamak senin hakkın.o adamdan kurtul kendini sakın muhtaç hiseetme,bilmiyorum bakış açın nedir ama evlendim ayrılamam,dul mu olucam gbi asla dşünme.kadınlığına sahip çık lütfen canım.olmazsa işe başlar ayrı ev tutarsın..ne yap et ama o hayatını berbat eden heriften kurtul..çok sinirlendim

buarada eski sevgiline güvenerek adım atma lütfen..bak gördün eşinin nasıl değiştiğini ? eski sevgilin de aynısısnı yapabilir değilmi ? boşan ve birsüre yalnız kalıp toparlan derim

Bazı arkadaşlar size bu kadar kötü şeyler yapan kocanızı sorumlu tutmuşlar ya.
Evliliği yolunda gitmeyen insanların yapması gereken şey eski ya da yeni sevgili arayışında, ya da teselliyi başka bir erkekte bulmaları değil, doğruca gidip önce süren ilişkisini bitirmesidir.
Yok kocam bana kötü davrandı ben de bu yanlışı yapıverdim. Olmaz.
O zaman size onları yapan kocadan ne farkınız kalıyor.
Eşitlenmenin manası var mı?

geriye dönük bütün yorumları okumadım.. illaki bi çok arkadaşta böyle düşünüordur.. bazen öyle an gelioki kendi annemize düşman oluoruz ne yapsa batıyor..bu ikili ilişkilerdede öyle, eşinle yaşadığın durum sağlıklı bir ilişki değil bu kesin.. kırılıyorsun eziliosun benim bir doğrum var hayatta tek taraflı yorum yapmak istemem.. şuanda seni dinlioruz kocan öcü gibi bir adam olmuş severek evlenmenize rağmen şimdi şu hale gelmek çokkötü..ayrılmak istemek en doğal hakkın kardeşim huzur yoksa saygı bittiyse sevgi zaten bitmiştir. ama affına sığınarak benim en çok dikkatimi çeken şey, severek evleniosun 3-4 ayda bu bitiyor zamanla korkunç hal alıyor, sonra eski sevgilinle konuştukça ona mehilleniyorsun.. ben seni kınamıyorum asla evdeki huzursuzluk ilgisizlik ve sevgi açlığı seni eski sevgiline aşıkmışsın hissi verdiğini düşünüorum ben.. ve öle çıkmaz durumki hepsi birbirine paralel işliyor.. yenisinin ilgisizliği eskisine itiyor, eskisinin ilgisi yenisinden soğutuyor.. kimse almadan vermez bu her konuda öyledir.. açıkcası eski sevgiline nasıl güvenebilidğini anlayamıyorum. ne şekilde biterse bitsn sen şuan itibariyle evli bi kadınsın " dış etkenlerden dolayı severek ayrılmıştık yine canlandı aşkım" deme gibi bi lüksün yok ki sen bu eşinle evlenirken hiç aklına gelmemişti bile eskisi unutmuştum diorsun. yani canlanan senin büyük aşkın değil kandırma kendini başka biride olsa kayacaktı aklın cünkü kadınlar ilgisiz yapamaz. sadece yabancı birine güvenemezdin.. ben yerinde olsam eski sevgilimede güvenmezdim evli barklı kadınım benimle görüşmeye çekinmiyor, siz bir araya gelseniz bile ne o sana güvenir evliyken eskilerden birilerinle konuşmucağına, nede sen ona güvnirsin başka kadınlarla konuşmucağına... çözüm: bence evlilikte saygı bitmiş ailende arkamda olur diosan boşan kendin için hayat kur önce bi psikolojini sıfırla buda epey zaman alır sonra sağlıklı bir kafayla belkide bu eski sevgiline bakasın bile gelmez.. kendini dene bir yerden kaçarken diğer kelepçeye hapsetme kendini arkadaşım..

Boşa konuşmak değil benimki bunu da belirteyim. Şu anda boşanmak üzereyim. Bir mahkeme var önümde ya da iki.
Üstelik evliliğimde de öyle azbuz şeyler yaşamadım. Ama hiç aklıma gelmedi etrafımda biri var mı yok mu diye bakmak.
Evet isterdim huzurlu, güzel bir ilişkim olsun. Yanımda biri dursun, elimden tutsun. Ama bunun için hiçbir çabam olmadı ve kimliğimde bekar yazana kadar da olamaz.
Face ve bile sınırlı girerim. Kimse de beni bulamaz. Çünkü aramalara kapalıdır.
Niyetim olmadığından çünkü.
Çalışıyorum. Ve etrafımda hiçkimse bana cesaret edemez yaklaşmaya. Bilirler çünkü benden nasıl tepki alacaklarını.
Şu anda tek istediğim şey yaralarımı sarmak.
Ve bunun için lazım olan bir erkeğin omzu değil.
Zaten vicdanım da kaldırmaz böyle birşeyi.
Yakıştıramam kendime....

Son düzenleme:
tatlım,evlilik birliğiniz temelinden sarsılmış zaten,heleki seninde ilgin şuanda bi başkasındaysa yani artık
geriye tek bir seçeneğiniz kalmış..

şuanda çocuğunuz yok anladığım kadarıyla..
bişeyler için geç olmadan,boğazınıza kadar çamura batmadan öncelikle bu evcilik oyununu sonlandırın,daha sonra hayatınıza yeni birini yada eski arkadaşınızı katabilirsiniz..

ancak evli bir bayanla irtibata geçen eski arkadaşınızada pek kanım ısınmadı ne yalan söyliyeyim..
kendinize dikkat edin,Allaha emanet olun..

eski sevgilin için boşanacaksan bence de iyice düşün taşın ama yok o olmasa da boşanacağım diyorsan orasını bilemem ama bence evliliğini düzeltmeye bak düzelmiyorsa son çare olarak boşanmayı düşün kolay bi süreç değildir eminim boşanmak

bence ortada yargılanacak bir durum yok.eğer gerçekten çok mutsuzsan ve eşinin düzeleceğine inanmıyorsan ayrılman daha mantıklı.

ebru hanımcım konuyla ne alakası var yazdıklarınızın bilmem ama doğrusu taktir ettim sizi..

ama insanların ne yaşadığını bilemeyiz..belkide duygusal anlamda gerçekten kötü durumda arkadaşımız..ve herkesin dayanma gücü farklıdır..siz bu süreci tek atlatabilirsiniz ama herkes böyle olmayabilir..

bencede tamamiyle boşanmadan başkalarıyla görüşmek hatalı bir davranış ama kendiside bunu biliyor..

ben sadece konu sahibine kendine dikkat etmesini tavsiye ediyorum..eski arkadaşların niyetini bilemeyiz..
belkide eskiden kalma bi niyetleri vardır,yada tamamiyle samimidir..

Konuyla alakasını gerçekten farkedemediniz mi?
Benim kendimle ilgili anlatma sebebim, dışardan göz olarak bakmadığımı anlatmak içindi.
Yani evliliğimde çok ciddi problemler yaşamama rağmen hiç başka birine ihtiyaç duymadığımdı.
Daha açık anlatayım isterseniz.
Evlilikte problemlerin varolması, eski sevgiliye aşık olmayı gerektirmiyor.
Eğer böyle birşey hissetmeye başladıysanız hemen varolan ilişkinizi bitirir ondan sonra bir seçim yaparsınız.
Hatalı davranışı bilmek ne yazık ki çözüm değil.
Ben kendi fikirlerimi söylüyorum. Bana göre yanlış.
Fikrimi söylüyorum. Neden ters bulduğumu da.
Üstelike vililiğinde çok ciddi sıkıntılar yaşamış biri olarak.
Ayrıca eskiden kalma niyetleri olabilir, gerçekten aşık olabilir, hayatının bundan sonraki kısmını onunla geçirmek isteyebilir. Bunlar olabilir.
Ama öncelikle yapılması gerekn eşine soyismini iade etmek.
Bu evliliği bitirmek. Duygusal veya fiziksel, evliyken başka biriyle görüşmek doğru değil.
Benim düşüncem bu.
Diğerleri bana yapılanların kılıfı gibi geliyor. Siz bu konuda daha hoşgörülüsünüzdür bunu bilemem.
Benim görüşüm de bu yönde.

cnm bi kere seni ezen ve ezdiren kocadan hayır olmaz.. zamanla düzelir mi bilmem ama o sabır sen de var mı yada düzelme taraftarı mı kocan??
bence önce bunları düşün ama yok bu adam deişmez bu böle gider çok mutsuzum diosan yol ver gitsin...

mutsuz olup kahır çekmektense annemin evinde yaşarım daha iyi...

eski erkek arkadaşınla görüşmenin ise tasvip edilebilir hiç bir yanı yok...bunun sende farkındasın...

ona da güvenme derim.. erkek neticede..

hakkında hayırlısı olsun cnm...

arkadasim beni yanlis anlama ama evlilik caba ister biraz,herzaman cicim aylari olmaz baslangictaki gibi, mutlulugu huzuru yakalamak icin once zoruyla savasacagiz.herkezin evinde ayri ayri sorunlar var kiminin kaynana kimi kocanin kotu aliskanliklari,kimi gorumce vs,.anliyacagin rahat olan yok zoru basarmadan.haaa tabiki evlilik eger hadini asacak kadar yoldan cikmissa,dayanacak guc kalmadiysa ayrilmak en dogal hakkin.ama ozaman sadece ayriliga ve kendine odaklan,eski sevgiliyi dusunerek ayrilirsan ve bunu eski sevgiliyede yansitip daha sonra onunla evlenirsen ,inanki gun gelir onunla olan guzel 3 4 ayin da biter ve gecmisin yuzune vurulacaktir her daim evliligin busefer daha kotu bir hal alir dikkat et derim.

düşmez kalkmaz bir allahtır. yargılamak bana düşmez...
sana tavsiyem önce evliliğin için karar ver.boşan ya da kurtar.
sonra ex aşk durumlarına gir.. hani erkeklere kızıyoruzya boşansaydı madem diyoruz,gururumuzla oynadı diyoruz.....

Burada sizi yargılama kimsenin haddi değil. Herkes kendi doğrusunu sizin konunuz üzerinden paylaşır.
Ancak bu konuda tek bir doğru vardır. O Da, evli olan kadın veya erkek farketmez, evli oldukları süre içinde bir başkası ile ilişkiye (cinsel veya duygusal) girmemesidir. İlişkin iyi gitmeyebilir. Eşinden nefret ediyor olabilirsin. Ama bu, bir başkası ile bu şekilde görüşmeyi haklı kılmaz. Senin eşin hakkında anlattıkların ne kadar gerçek olsa da kendini haklı çıkarmak içindir. Bir yanlış yapmışsın bence o kişi ile görüşmeyi tamamen kesip eşine evine yoğunlaş. Olmuyorsa da ayrılırsın olur biter. Ama en azından vicdanın rahat olur. Diyelim ki birileri öğrendi bu görüşmelerinizi, işte o zaman bütün suçlu siz olursunuz.

Şunu da söyleyeyim diğer arkadaşların dediği gibi diğer şahsa güvenip ayrılmayın. Eşini aldatan (kötü bir tabir ama öyle) bir kadınla beraber olmak istemez sanırım. Güven meselesi...

Son düzenleme:
Yakın zamanda gazete de okudum, sizler de okumuş olabilirsiniz.
Adam evleniyor bir çocuğu oluyor.Derken 17 yaşında bir kızı seviyor aralarında yaklaşık 15 yaş fark var.
Adam ailesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen karısını boşuyor ve 17'lik karısıyla evleniyor.Bu hanımından da 2 tane çocuğu oluyor.
Yaşı 52 civarına geliyor bir gün kalp krizi sebebiyle ölüyor.Doktor son raporu verip tamamlayacakken adamın boğazında izler fark ediyor.Durumu polise bildiriyor.Ve olay açığıa çıkıyor.Kadın dostuna adamı boğazlattırıyor... İNTİKAM ASLA UNUTMAZ!!!
Allah muhafaza!!!
Eden bulur dedikleri bu olsa gerek.İlahi adalet asla affetmez!
Bu sebeple eşiniz dünyanın en iğrenç en fena kocası olabilir.Size şiddet uygulayabilir.Kötü muamelede bulunabilir.Ancak siz onu bir başkasıyla aldatamazsınız.Bence sizin yaptıklarınız eşinizin size yaptığı herşeyden daha ağır ve kaldıralamaz durumda.Ne demek evliyken eski sevgiliyle görüşmek,içimden bir şeyler küllendi diye düşünmek.Anladığım kadarıyla siz eşinizi gerçekten sevmemişsiniz.Ona gereken değeri vermemişsiniz.Eğe öyle olsaydı bugün eski sevgiliyi görüp hemen aynı yatağa girdiiğiniz insanı silemezdiniz.Ayrıca anlatımlarınız ve tavrınızdan gün gibi aşikar ki eşinize gereken önemi, hassasiyeti ve sevgiyi gösterseydiniz; inanın şu anlattığınız kötü muamelelerin hiç birini yaşamazdınız.

Öte yandan şiddet görüp kötü muameleden rahatsız iseniz. Sizin evliliğinize burnunu sokan eski sevgilinize yol verip kendinizden uzaklaştırıp.Eşinizle ayrılıp belirli bir süre sonra ne yapacaksanız yapmanız gerekiyor.Aksi halde mutlu bir yuvanın hasretini çok çekersiniz.Eski sevgilinizde sizinle bir macera yaşar keyfini sürer sizi içinden çıkılmaz hale sürükler

Hoş eşinize çok büyük yanlış yapmıssınız zaten şeytan bir kere damarlardan girdi mi onu artık durduramazsınız.

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah kafanızı toplarsınız

Son sözüm eski sevgiliinizden uzak durun

arkadaşlar bütün gün bütn yazdıklarınızı defalarca okudum ve bir karara vardım o ex kişiyi arayıp bir daha kesinlikle görüşmek istemediğimi söledim ve ne gariptirki kabul etti!!!sasırmadımmı ewt cok sasırdım ve haklı oldugunuzu bir kez daha anladım.bu aksam eşimle tekrar oturup düzgünce konusucam eger sölediklerimi kaale alıp evliliğimiz tekrar gözden gecirebilrsek takrar deneme kararı alıcam ama yok hala devm ederse direk mahkemeye gidip dava acıcam.size cok ama cok tesekkür ederim aklımı basıma getirdiniz durumları sizinle tekrardan an be an paylaşıcam..hakkınızı helal edin...

Bunu bir erkek yapsa demediğimizi bırakmayız..Demişsin ki eşimle severek evlendik ama kısa sürdü diğer adamla aynı şeyin olmayacağı ne malum?Eşine nasıl kandıysan onada o şekilde kanıyo olabilirsin inanma güvenme..Madem eşinden yana şikayetçisin onu aldatmaya hakkın yok o günah işliyor sana yaptıklarından ama sende aynı günahı işliyorsun.. Ayrıl madem sevgiyi dışarda başkalarında arama...Alışkanlıklarım var demişsin alışkanlıkların dayak yemek küfür işitmek mi ? Yoksa evimi huzurumu bozamıyım ama başkasıyla görüşeyim konuşayım derdindemisin ? Ne kadar güzel ailen kucak açıyor daha ne istiyorsun keşke herkezin ailesi senin ailen gibi olsaydı..

kara vermemde herkez gibi seninde payın cok büyük dediklerini bir düşündümde ben ne yapıyorum dedim!eski sevgili konusunn gercktende sadece ilgi alaka görmem beni ona itmiş baska birşey değil ama gercektende bana bunu diyebilecek bi insan sen yediğin kaba s.ctın benleykende yapmayacagn ne malum die.aslında ben böle bi insan diilim bulundugum durum beni bi işe itti ama an itibariyle o defter kapandı.şimdi kafamı toparlayıp önce eşimle konusup kendime yol çizmem lazım hersey için teskkrler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…