ne olur bı bakın bı fıkır verın:((

Eşinizin sorumsuz olduğunu bu yüzden düşünmüştüm.

Sizin cümleleriniz: sabah kızımın asısı ıcın hastaneye gıttım alerjısı old.için ozel ası olması gerekıyodu ozele goturdum onun ıcın....sabah esımle bu yuzden kavga ettık nıye ozele gdıyomusum bı dunya para harcıyomusum.....kızımın saglık masrafı yanı gereksız goruyor..kendı cesıt cesıt pantalonlar gyerken ayda sıgara ıcın 150 tl harcarken bunların gereksız old.dusunmuyor benım kızımın saglık masrafını gereksız buluyor

Her kadin dogustan anne adayidir. Bir anne gibi hissetmesi normaldir. Ben de ileride kucuk bir kizi evlat olarak almayi dusunuyorum. Eminim cogu anne diye gecinen kadindan cok daha iyi bir anne olurum. Kimileri cope atar yeni dogan bebegini, kimileri asagilar. Senin vicdansiz olmadigini biliyoruz degil mi. O konuyu gec o yuzden.

Konu sahibine gelince; cocugunla ilgili en iyi karari kendin verebilirsin. Bir cocuk aldirmak cok radikal bir karar, kendine guveniyorsan, babasiz da olsa cocuklarima bakabilirim diyorsan bence de aldirma ama bunu dile getirirken baskalarini asagilama, kucuk dusurme. Leonela arkadasimiz gercekten bunlari soylemek isteyecegin son insanlardan biridir.

keşke o sana hiç bişey olmamış gibi konuştuğunda sende o şekilde karşılık verseydin bişey olmamış gibi, tamam gücenmişsin ama ortada 2 çocuk varsa bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek gerekiyor, erkeklerin her lafı didik edilirse hiç bi evlilik yürümezdi inan ki
anladığım kadarıyla aranızda sevgi ve saygıda devam ediyor o zaman ayrılmak niye...
tabii ilk bi kaç mesajını okudum, dayak, küfür vs yok sanırım

Son düzenleme:
Yooo gayet doğru anlamışsınız.
Ama anlamadığınız nokta, "benim fikrim" diye her yorumumda yazdım. ALINTI yapma ve benim fikirlerimi sorgulama hakkına sahip değilsiniz maalesef.
Kendi yorumunuzu yapıp geçin, benim yorumum sizi hiç ilgilendirmez.
Kimsenin ALLAH inancını ve ya vicdanını bilip bilmeden böyle sorgulayıcı yorumlara gelemiyorum.
Gayet, kendimce yorum yaptım . Kalkıp, aldır bu bebeği işte höt zöt yapmadım. "KENDİ düşüncem" diye belirttim.
Kaldı ki ben çocuğu düşünüyorum, konu sahibi umurumda değil.
Konu sahibi vicdansız demiş, siz ALLAH inancım yokmuş gibi yorum yapamazsınız bana.
İki yorumumda da gayet güzel ve iyi niyetle yazdım.
Rızık endişesi değil ki tek bahsettiğim ! "ALLAH rızkını verir , doğur." demek ne kadar yanlış . O zaman 10 tane filan çocuğu olur bu bayanın.

bende senle aynı fikirdeyim
bir çocuğun ruhsal sıkıntı çekeceği belli ise bu vijdansızlık değil bence
10 tanede 20 tanede çocuk büyür bişekilde doyarlarda ya mutlulukları?
anneleri tek başınada kalsa mutlu edebilceğini problemleri yansıtamayacağını düşünüyorsa ne ala

Son düzenleme:
Ama anlamadığınız nokta, "benim fikrim" diye her yorumumda yazdım. ALINTI yapma ve benim fikirlerimi sorgulama hakkına sahip değilsiniz maalesef.
Kimsenin ALLAH inancını ve ya vicdanını bilip bilmeden böyle sorgulayıcı yorumlara gelemiyorum.
Gayet, kendimce yorum yaptım . Kalkıp, aldır bu bebeği işte höt zöt yapmadım. "KENDİ düşüncem" diye belirttim.
Konu sahibi vicdansız demiş, siz ALLAH inancım yokmuş gibi yorum yapamazsınız bana.
Rızık endişesi değil ki tek bahsettiğim ! "ALLAH rızkını verir , doğur." demek ne kadar yanlış . O zaman 10 tane filan çocuğu olur bu bayanın.

Tabiki de sizin fikriniz yargılamadım ki sizi sadece bu düşüncenize saygı duymuyorum sorgulamıyorum da. Sizi anladım ne demek istediğinizi çocuğu düşünüyorum diyorsunuz. Ama şunu izah etmek istiyorum ALLAH(c.c) kullarını bizlerden daha iyi düşünür.Evet ALLAH Teala rızkı verir ama 10 tane doğurmak insanın elinde olan bişey değildir. Tüm korunma yollarını denersin ama bi bakarsın hamilesin. Doktor doktor gezersin yılların geçer ALLAH bir evlat bile nasip etmez. Dediğim gibi yoktan var etmek biz aciz kulların elinde olan bişey değildir.

Her kadin dogustan anne adayidir. Bir anne gibi hissetmesi normaldir. Ben de ileride kucuk bir kizi evlat olarak almayi dusunuyorum. Eminim cogu anne diye gecinen kadindan cok daha iyi bir anne olurum. Kimileri cope atar yeni dogan bebegini, kimileri asagilar. Senin vicdansiz olmadigini biliyoruz degil mi. O konuyu gec o yuzden.

Konu sahibine gelince; cocugunla ilgili en iyi karari kendin verebilirsin. Bir cocuk aldirmak cok radikal bir karar, kendine guveniyorsan, babasiz da olsa cocuklarima bakabilirim diyorsan bence de aldirma ama bunu dile getirirken baskalarini asagilama, kucuk dusurme. Leonela arkadasimiz gercekten bunlari soylemek isteyecegin son insanlardan biridir.

London, geçen gün aklıma geldin. Nerelerde acaba diye düşündüm. Tam üstüne geldin.
Aynen. Ama işte bazılarının içinde olmuyor. Tuvalete atıyorlar bebeklerini .Ben kendimce fikir verdim. Ama konusahibi sağolsun beni neredeyse cani ilan edecek.
Teşekkür ederim, benim hakkımdaki düşüncelerin için :16:

Tabiki de sizin fikriniz yargılamadım ki sizi sadece bu düşüncenize saygı duymuyorum sorgulamıyorum da. Sizi anladım ne demek istediğinizi çocuğu düşünüyorum diyorsunuz. Ama şunu izah etmek istiyorum ALLAH(c.c) kullarını bizlerden daha iyi düşünür.Evet ALLAH Teala rızkı verir ama 10 tane doğurmak insanın elinde olan bişey değildir. Tüm korunma yollarını denersin ama bi bakarsın hamilesin. Doktor doktor gezersin yılların geçer ALLAH bir evlat bile nasip etmez. Dediğim gibi yoktan var etmek biz aciz kulların elinde olan bişey değildir.

Ben de sizi anlıyorum. O halde sorun yok. Dediklerinizi de biliyorum ve katılıyorum.
Ama ALLAH bunun da rızkını verir diye, körü körüne yine de bir çocuk yapılmamalı diye düşünüyorum. Hepsi bu.

bende senle aynı fikirdeyim
bir çocuğun ruhsal sıkıntı çekeceği belli ise bu vijdansızlık değil bence
10 tanede 20 tanede çocuk büyür bişekilde doyarlarda ya mutlulukları?
anneleri tek başınada kalsa mutlu edebilceğini problemleri yansıtamayacağını düşünüyorsa ne ala

Benim demek istediğimi çok iyi anlamışsın. Temizlikçi bir anne 4 tane çocuk büyütüyor tamam. Ama 2 tane olsaydı , daha rahat büyümez miydi ? Benim anlatmak istediğim rızıklarından ziyade, ruhsal durumları önemli.
Eşinin öyle, hastane parasına bile tepki gösterdiğini okuyunca. Ve sigara içtiğini, kendine bile daha pahalı şeyler aldığını okuyunca, ister istemez kafanda "sorumsuz bir baba" figürü çiziliyor. Ve böyle bir babaya ikinci çocuk çok gibi geliyor.
Ben o fikirlerle yorum yaptım .

Son düzenleme:
London, geçen gün aklıma geldin. Nerelerde acaba diye düşündüm. Tam üstüne geldin.
Aynen. Ama işte bazılarının içinde olmuyor. Tuvalete atıyorlar bebeklerini .Ben kendimce fikir verdim. Ama konusahibi sağolsun beni neredeyse cani ilan edecek.
Teşekkür ederim, benim hakkımdaki düşüncelerin için :16:

Az cok anliyorum sanaldan kimin ne oldugunu:) Seni de biliyorum oyle biri degilsin. Cok iyi bir anne olacaksin ileride.

Az cok anliyorum sanaldan kimin ne oldugunu:) Seni de biliyorum oyle biri degilsin. Cok iyi bir anne olacaksin ileride.

Amin London , inşallah ALLAHın izniyle :) Ben de senin ne kadar doğrucu davut olduğunu sanaldan bile anladım :))

Amin London , inşallah ALLAHın izniyle :) Ben de senin ne kadar doğrucu davut olduğunu sanaldan bile anladım :))

Bazen ALLAH izin vermiyor. Yarin dogum gunum icim buruk. Londra disina gidecektim gitmiycem. Olmadi nedenleri var. Bugun girdim banyoya sacimi kestim. Oyle de deliyim:) Yine Turkiye de degilim. Bu sene donmeyi planliyordum. Belki seneye.

epeydir hiç bir konuya yorum yapmıyor sadece okuyorum,ama buna iki satır yazmak istedim acizane.....
21 yıllık evliyim ilk çocuğumu 16 ikinciyi 20 yaşında yaptım,şimdiki aklım olsa kızımı bu huzursuz dünyaya getirmezdim,yıllardır eşimle sorunlarım hep oldu ve hala devam ediyor,küçük yaşata anne olduğum için bu duyguyu yeterince hiç tadamadım,şartlar olsaydı,bu olgun halimle tekrar bir bebeğin mis kokusunu hissetmek çok isterdim,ama ben dünyaya getireceğim yavruya bu dünya zindan olmasın diye hiç bir zaman buna yeltenmedim,RABBİM tabiki rızkını verir amenna ,ama her şey bir sebeble halkolunur, bende bu sebebleri oluşturamayacağıma göre,rafa kaldırdım bebek olayını,etraf daha gençsin yap bir bebek seversin sana can şenliği olur derken ,benim evimde ne yaşadığımı nerden bilecek değilmi,ben çocuklarımı daha babalarından kurtarmış değilim,bir onları yuvadan uçurayım,bu bana yeter artar bile şükür,konu sahibine diyeceğim nasıl oldu bileme isteyerekmi yoksa kazamı RABBİM alınması olmaz,ama eğer evlikikte sorunlar varsa ve devam ediyorsa,çok acil önlem alınabilirdi.inşallah sağlıkla kucağına alırsın............

Allah rıskını verır dıye 10 tane cocuk doguracak deılım buna bende karsıyım ki ben korunurken hamıle kaldım.....ayrıca senı asalıyıcı bı cumle kullandıgımı dusunmuyorum sadece bana yazdıgın sertlıkte sana cevap yazdım benım sozlerım senı nekadar yaraladıysa senın sozlerınde benı odenlı yaraladı....babasına yanı esıme gelınce evt ayda 150 tl sıgara parası harcıyor pak fazla pahalı kıyafetler olmasada dıs gorunusune onem veren bırısı...ama onun tek derdı ssk varken neden ozele gdelım demesı.....bana ogun ızah ettı aksam eve geldıgınde...benım ona tek kızdıgım nokta her tartısmamısda bosanmayı dıle getırırp cocukla tehdıt etmesı...Allah rıskını nasıl olsa verır deyıp 10 cocuk doguranları bende senın gbı anlamıs deılım......

Eşinizin sorumsuz olduğunu bu yüzden düşünmüştüm.

Sizin cümleleriniz: sabah kızımın asısı ıcın hastaneye gıttım alerjısı old.için ozel ası olması gerekıyodu ozele goturdum onun ıcın....sabah esımle bu yuzden kavga ettık nıye ozele gdıyomusum bı dunya para harcıyomusum.....kızımın saglık masrafı yanı gereksız goruyor..kendı cesıt cesıt pantalonlar gyerken ayda sıgara ıcın 150 tl harcarken bunların gereksız old.dusunmuyor benım kızımın saglık masrafını gereksız buluyor
bunun cvbını yukarda acıkladım sanırım...

keşke o sana hiç bişey olmamış gibi konuştuğunda sende o şekilde karşılık verseydin bişey olmamış gibi, tamam gücenmişsin ama ortada 2 çocuk varsa bazı şeyleri görmezden duymazdan gelmek gerekiyor, erkeklerin her lafı didik edilirse hiç bi evlilik yürümezdi inan ki
anladığım kadarıyla aranızda sevgi ve saygıda devam ediyor o zaman ayrılmak niye...
tabii ilk bi kaç mesajını okudum, dayak, küfür vs yok sanırım

yok canım dayak falan.....okadar ılerı gıdemes zaten....

leonela;sana gucendıgım bı lafın var bır anne olarak dıye soze basladıgın cumle......ona gercekten cok alındım ben....soledıklerının bazılarına evt katılıyorum..rıskını verırle deyıp sureklı cocuk dogurulmaz tabıkı:)))..gonullu annelık yapan bırı olarak konustun sen....gercekten ıkısı cok farklı...umarım bıgun Rabbım sana anne olmayı nasıp eder benı ozaman daha ıı anlarsın.....babaları gercekten sorumsuz deıl o saece sskmıs varken devlette yararlanalım derken neden ozele para harcayalım demesı esırgemıyorum dıyor...borclar var buda ustune tuz bıber oldu dıyor....baska seyden kısarıs dedım bende olay kapandı.....nekar ınsanlar burdan yorum yaprsa yapsın gercekten karsı tarafın ıcınde bulundugu durumu bılmeden yorum yaptıgı ıcın cok gormuyorum nekadar empatı yaparsa yapsın..yargılamak en kolayı cunku...tekrar yınelıyorum ben kımseye kufur ıceren hakaret ıceren asalıyan kelıme kulanmadım eger oyle oldugunu dusunuyolarsa yonetıcıye sıkayet edebılırler...

london hanımefendıye gelınce gercekten sanal alemde olsa kımın ne oldugu bellı onu kendın ıcın soledın sanırım.....

Ve benim magazin sayfalarında gezdiğimi, gazete okumadığımı filan söylemişsiniz. Ayıp olmuyor mu bu söyledikleriniz, beni hiç tanımadığınız halde bu yorumunuz ? ALLAH BÜYÜK ... Aile içi sorunlarınız var. Benim de var. Ama siz hıncınızı haksızca benden çıkarmaya çalıştınız. VİCDAN .... Ne büyük bir varlıktır değil mi ? Size tek kötü bir söz etmediğim halde, bana böylesine kötü ve kırıcı kelimeleri söylerken VİCDANINIZ neredeydi ?[/QUOTE]

evet vıcdan gecekten cok buyuk bır hıstır.......msjlarınızı bıdaha okuyun ozaman....ben sozlerımın gayet farkında olarak yazdım....ama yorumlarınızda bıraz ılerı gıttınız ve saygı ve sevıye sınırını astınız.....

kızlar artık napacagımı sasırdım ben ya......sabah kızımın asısı ıcın hastaneye gıttım alerjısı old.için ozel ası olması gerekıyodu ozele goturdum onun ıcın....sabah esımle bu yuzden kavga ettık nıye ozele gdıyomusum bı dunya para harcıyomusum.....kızımın saglık masrafı yanı gereksız goruyor..kendı cesıt cesıt pantalonlar gyerken ayda sıgara ıcın 150 tl harcarken bunların gereksız old.dusunmuyor benım kızımın saglık masrafını gereksız buluyor...aradım bıraz oncede bısey olmamaıs gbı napıyosun askım dıye ters ters konustu ben sıkıldım basının caresıne bak bole olmuyo bılmem ne bu arada 8 haftalıkta hamıleyım kızımda 1 yasında...bılıyorum dıceksnızkı bu evlılıge 2,cocuk olmaz ama kıyamıyorum aldıramıyorum kolay kolay kurtaj olamam kızlar.....bende msj attım aynen yazıyorum...

her sıkıldıgında bosanmayı dusunursen sna soleyecek bı lafım yok sıkıldın maden ac bosanma davasını sende kurtul bende kurtulayımodersın kızınla benım nafakamı rahat ederız basım agrıma ıstedıgın ozlem duyudugun hayatı yasarsın..yalnız kafana koy kızımdan vazgecmem sana bırakmam.bunu ıyı bıl..kararını ıyı ver..bende mutlu olmak ıstıyorum cunku....

aynen bunu yazıp gonderdım....esımle ben tanıstıgımda 1 bavulla geldım kızlar ama cocıuk olana kadar hep calısıp destek oldum ona....yanı calıstıgım us yerı ve aylık maasıyla calıstıgım surelerle hesaplasa 17,000 tl falan yapıyo.....benı bes parasız bırakmakla falan tehdıt edıyo aklınca....versın bugune kdr benden aldıgı maaslarımı bende basımın caresıne bakıyım demı madem kenara koymamı musade etmedı senın hayat sıgortan benım dedı odesın kızımıda alır gderım ben...valla bende bıktım usandım su mubarek ayda hamıle kaısına yaptıgı esıyete bak ya:(((((:14:

Evliliğinizin içine niye hsap kitap maddiyat sokuyorsunuz? Çok sağlıksız bir ilişkiniz var. Boşanın boşanmayın demek bana düşmez ama dışardan hiç hoş bir profil çizmiyorsunuz.

Ben de 2 yıllık evliyim, hiç hesaplamadım aldığım maaşla ne kadar para harcadım diye...

eLmayRa_;yahu ınsanlar benı nekadar yanlıs anlıyor yaa.ben bunların hesabı kıabı ıcınde deılım.....sadece benı sokaga atmakla tehdıt ettıgı ıcın yazdım bunları....bu evde hersey ortak demek ıstedım...sozlerım uyeler tarafından nekadar yanlıs anlasıldı..bende 5 yılık evlıyım...esım bana kısdıgı ıcın benım canımı yakmak ıstedı hos bunda basarılı oldu desem yerıdır..neyse bılmeden kımın kalbını kırdıysam ozur dılerım tekrra yınelıyorum kıslar ben kımseye hakaret etmedım asalımadım....sadece guzendıgım seylerı ıfade ettım ıfade seklıme bozuldunuz benım sıze bozuldugum gbı neyse bu gunlerde kımsenın kalbını kırıpta kul hakkı gecsın ıstemem konuma yazdıgınız ıcın tesekkur ederım yonetıye bıldırdım konu kapatılacak sevgıyle kalın...

Allah rıskını verır dıye 10 tane cocuk doguracak deılım buna bende karsıyım ki ben korunurken hamıle kaldım.....ayrıca senı asalıyıcı bı cumle kullandıgımı dusunmuyorum sadece bana yazdıgın sertlıkte sana cevap yazdım benım sozlerım senı nekadar yaraladıysa senın sozlerınde benı odenlı yaraladı....babasına yanı esıme gelınce evt ayda 150 tl sıgara parası harcıyor pak fazla pahalı kıyafetler olmasada dıs gorunusune onem veren bırısı...ama onun tek derdı ssk varken neden ozele gdelım demesı.....bana ogun ızah ettı aksam eve geldıgınde...benım ona tek kızdıgım nokta her tartısmamısda bosanmayı dıle getırırp cocukla tehdıt etmesı...Allah rıskını nasıl olsa verır deyıp 10 cocuk doguranları bende senın gbı anlamıs deılım......

bunun cvbını yukarda acıkladım sanırım...

yok canım dayak falan.....okadar ılerı gıdemes zaten....

leonela;sana gucendıgım bı lafın var bır anne olarak dıye soze basladıgın cumle......ona gercekten cok alındım ben....soledıklerının bazılarına evt katılıyorum..rıskını verırle deyıp sureklı cocuk dogurulmaz tabıkı:)))..gonullu annelık yapan bırı olarak konustun sen....gercekten ıkısı cok farklı...umarım bıgun Rabbım sana anne olmayı nasıp eder benı ozaman daha ıı anlarsın.....babaları gercekten sorumsuz deıl o saece sskmıs varken devlette yararlanalım derken neden ozele para harcayalım demesı esırgemıyorum dıyor...borclar var buda ustune tuz bıber oldu dıyor....baska seyden kısarıs dedım bende olay kapandı.....nekar ınsanlar burdan yorum yaprsa yapsın gercekten karsı tarafın ıcınde bulundugu durumu bılmeden yorum yaptıgı ıcın cok gormuyorum nekadar empatı yaparsa yapsın..yargılamak en kolayı cunku...tekrar yınelıyorum ben kımseye kufur ıceren hakaret ıceren asalıyan kelıme kulanmadım eger oyle oldugunu dusunuyolarsa yonetıcıye sıkayet edebılırler...

london hanımefendıye gelınce gercekten sanal alemde olsa kımın ne oldugu bellı onu kendın ıcın soledın sanırım.....
canım sen yazdın,herkes yorumladı.yazdığından başkasını bilşemeyiz değil mi:34:
leonela ya kızıyorsun ama onun sayesinde eşine haksızlık yaptığını anladın:34:

esımın benı cocukla tehdıt etmesı ve bes parasız sokaga atmakla tehdıt etmesı bana ogun sınır krızı gecırdım esmen...ama sınırle buraya yazınca esımı farklı aksettırdım sıze sanırım....neyse bu pek onemlı deıl..kısacası bosanmak cocuk aldırmak en kolayı kızlar...keske hayat 4 4luk olsada bunlara gerek kalmasa..evlılıkte erkegı ıdare etmek bı evlılıgı yurutmey calısmak okadar zorkı helede cocuk varken...tabıkı benım yazdıklarım dısında bılemessınız bısey demıyorum ama ben kımsenın kalbını kırmak ıstemedım yanı...sozlerımde yanlıs anlasıldım sadece benım anladıgım bu....leonelanın bır anne olarak bez parası su parası o parası nekadar fıkrınız varmı deesı londonun sanalda kımın ne oldugu bellı demesı benı uzdu acıkcası....ama onemlı deıl tanımıyoruz bırbırımız gercekte arkadas olsak karakterlerıızı bılse emınım ne onlar boyle konusurdu nede ben bole konuusrdum....

bıde hamıleyımya solenelerı 2 katı uzuluyorum hormonlardan:)))neyse en azından ben kendı adıma kımsenın kıslıgıne soz solemedım buna emınım....bı hak varsa hakkınızı helal edın tek soleyecegım bu...konuma yazdıgınız onemsedıgınız ıcın buda benı rahatltıyor...

eLmayRa_;yahu ınsanlar benı nekadar yanlıs anlıyor yaa.ben bunların hesabı kıabı ıcınde deılım.....sadece benı sokaga atmakla tehdıt ettıgı ıcın yazdım bunları....bu evde hersey ortak demek ıstedım...sozlerım uyeler tarafından nekadar yanlıs anlasıldı..bende 5 yılık evlıyım...esım bana kısdıgı ıcın benım canımı yakmak ıstedı hos bunda basarılı oldu desem yerıdır..neyse bılmeden kımın kalbını kırdıysam ozur dılerım tekrra yınelıyorum kıslar ben kımseye hakaret etmedım asalımadım....sadece guzendıgım seylerı ıfade ettım ıfade seklıme bozuldunuz benım sıze bozuldugum gbı neyse bu gunlerde kımsenın kalbını kırıpta kul hakkı gecsın ıstemem konuma yazdıgınız ıcın tesekkur ederım yonetıye bıldırdım konu kapatılacak sevgıyle kalın...

Ben diğer yazdıklarınızı bilmiyorum, kim kime küstü, kim alındı kim aşağılandı görmedim.

Madem eşiniz canınızı yakmak istedi siz de umursamasaydınız. Tamam git boşa deseydiniz, oturup hesap kitap yapmışsınız hemen.

Neyse konu kapatılacakmış zaten. Hoşçakalın.

Back
X