Ne olur biri bana yol gstersin..

gunef

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
71
59
303
şimdi benim bi sevgilim var ve evliliği düşünüyoruz bu kişinin teyzesini evi var teyzeside almanyada sende bır ay gelıp bir hafta bu evde kalıyomus ve yazlığa gecıyomus görüştüğüm kişiye demiş ki evlendiğinizde burda oturursunuz eşyalaryla birlkte evi hibe etmiş kendınıze bı ev alana kadr oturun demıs ama benım ıcıme sınmıyo tamam evde oturmamız kira vermeden güzel ama o eşyaları ben kullanamam ne kadar istediğin gibi kullan desede içime sinmiyo nıhayetınde üç beş ay değil bu zaman çizilcek kırılcak üstüne yemek dökülcek vesaire gelen giden olcak sürekli içimde hep şimdi bişey olcak hissi beni rahatsız edicek ve ayrıca ailemde sen yeni gelinsin diyo ilk defa evlenceksin neden baskasınn esyasını kullancaksın diyo görüştüğüm kişide o evde oturmak istiyo maddi konuda kendine bi türlü güvenemiyo aldığı maaşın yetmıcenı düşünüyo o kadar bunaldım ki napcamı bilemiyorum nolur biri bana yol göstersin...senağlama :çok üzgünüm:

[Ienteresann ve zor bi durum aslında
şimdi o teyze gayet iyi niyetşle sölemiştir
( kırılana dökülene acımazda )
ama ne olursa olsun ailen haklı
yeni gelinsin neden kendi eşyana çiçek gibi oturmayasında
başkasının kinde bide tasalanarak oturasın demi [/I]

ya bence de saçma.hani ev boş olsa kira vermeyin ev alana kadar oturun dese anlarım.çok da iyi olur.ama başkasının eşyasının üzerine otel gibi.zaten ben başkasının eşyalarını kullanamazdım.ayrıca emanet.ve insan hayatında kaç kez evleniyor ki gönlümce dayayıp döşeyemedikten sonra yeni evli olduğum nasıl belli olacak.hep içimde uhde kalırdı.ben asla kabul etmezdim.

kabul etme.kendine güvenemiyorsa, bekleyin biraz daha.yuva üstüne yuva olmaz, çok başın ağrır.ne bunu kabul et ne de fırsat ver.

sana şunu söyleyeyim hayatında taviz vermeye başlarsan bunun arkası kesilmez ordaki eşyalar var diye uzunca bir süre yeni birşey alamayıp mutsuz olduğunda kızlar ne yapayım boşanayımmı diye soracaksın..
önden tavrını koy evlilik işini erteleyin..
eşyalarınızı alın kenara koyun sonra evlenin.. sonra pişman olmayın..
erkekler şu fikre sahiptir..

evlenirken isteseydin şimdi yatak odası mı alıcaz..
al işte çamaşır makinası var bunu kullan niye alıyoruz ki diyecek.. senin heveslerini hep kursağında bırakacak..

ev üzerine ev kurulmaz güzelim az da olsa öz olsun senin olsun.. bi kanepen olsun üstünde yat kıymetini bil kendi malının..
yılda bir geliipp teyzesi aaa bunu kırmışssınız o benim bilmem nereden kalma bişeyimdi dese kalbiniz kırılıcakyerimseniben

bende öyle diyorum iki çekyatım olsun ama benım olsun tavizvermıyorum ve o da sen haklısın diyor asla ben kendime kızıyorum diyor bana bi diretmede bulunmuyor ama onu üzgün görmek de beni çok üzüyo evliliğide ertelemeyi ben düşünüyorum ama onun yaşı 37 (ben çerkezim oda abaza bizde normaldir aslında bu yaşlar) ama heralde o da artık bi evi olsun istiyor ve bu yüzden orda oturmayı kabul edıyo bir an önce evlenmek istiyo yani yaşı gereği gayet mantıklı biri aslında ama işte bakalım ne olcak verdiğiniz akıllar için allah razı olsun yanlış düşünmedğimden eminoldum biraz da olsa rahatladım gerçekten allah razı olsun..

sen kaç yaşındasın ? çerkezlikle ne alakası var onu da anlamadım.

ben 24 yasındayım ya genelde bunu söledıgımde yasınn buyuk oldunu söluyolarda burda genelde erken evlenıyolar ondan belirtme gereği hissettim

bide biraz bekleyin demişssiniz ya ondan yaşını söyledim yaşı gereği evlenmek istiyor

o 37 sen 24 :S öncelikle zaten bu yaştaki bir beyin bir birikiminin olmaması düzenli iyi bir gelirinin olmaması sana vadettiği hayatı ortaya koyuyor..
şimdi yazacaklarımı kızmadan oku ve sonra sen de benim gibi pişman olma..

bak canım sen gençsin şuanda çocuk istemezsin evlendiğin adam yaşım geçiyor bi an önce yapalım der..
yan yana olduğunuzda aynı şeylerden hoşlanmazsınız.. senin hayatının hızına ayak uyduramayabilir..
bu yaşa gelmiş bir erkek bir birikim oluşturamamışsa evlendikten sonrada çok bir değişiklik oluşmaz.. bahsettiim şeyler eşya falan değil.. eşya dediğinde hadi alınır ama geliriniz kısıtlı olunca senin istediklerini karşılayamaz.. hadi azcık sıkalım dişimizi nasılsa geçicek bu günler de dyemezsiniz erkek 30 yaşına kadar bir düzen oluşturamamışsa.. bir sosyal güvencesi yoksa.. uzun süreli çalıştığı bir işi.. ve hatta bir evi yoksa o ilişki zora girer.. mutsuz olan sen olursun..
bence yaş farkı çok geldi.. yani bilemiyorum bana mantılı gelmedi bu evlilik (

bak canım benim kayınvalidem de çerkez bilirim yani, hiç öyle erken evlenmek diye bir şey yok bu birrr.aranızda bayağı yaş farkı var evet ama en önemlisi bu yaştaki birinin, maddi açıdan kendine güvenememesi çok kötü.zaten daha sevgilinmiş, nişanlın bile değil bence sakın bu konuda taviz verme.yaşın küçük biraz daha mantıklı ol , biraz daha zaman tanı.

aslında bundan dokuz yıl öncesınde varmıs bırıkımı 2000 yılındakı krızden dolayı borcu kalmasın dıe herseyını arabasını falan satmıs yenı yenı toparlanıyo su hızıma yetısememe durumuda ben sakin bi yapıya sahıp bırıyım öle hareketlı bı yapım yok bide o kişiyle o kadar uym varki bazen onun aklından gecenı ben bılebılıyorum bazende o benm ıcımden gecenlerı okuyabılıyo zevklerımız hayata bakısımız evlılkten beklentılerımız hayattan beklentılrımız zevklerımız kısacası hersey cok uyumlu sadece bakıslarla bıle anlasabılıyoruz zaten anlasamıcama ınansam asla kabul etmezdım genelde mantıkla hareket eden bırıyım mantıgıma uymayan bişeyi kimse kabul ettiremez görünüş olarakta yaşını göstermıyo bide cok yakndan tanıdıgım ve düşüncelrıne cok guvendiğim tahmnlerınde hıc yanılmayan bı tanıdıgmn patronum olur ayrıca kednısı onn akrabası benıde kızı gibi sevr patron teyzem ve benı uzecek bırını asla bana tavsıye etmez o konuda cok guvenıyorum ama sızde söledıklerınızde haklısınız ordan bakınca dedıklrınız gayet mantıklı bilmiyorum bakalım zamana bıraktık rabbim ne göstercek..mevlam neyler neylerse güzel eylermiş..

bence de zaman bırak.tanımaya çalış.ne olursa olsun o yaşta birnin birikimi olmasa bile, ben sana bakarım demesi, kendine güvenmesi lazım.ben böyle düşünüyorum.

asla tavız vermeyı dusunmuyorum zaten dedım ya kendıde baskı yapmıyo bana diretmesi yok aksine herseyı bana soruyo benım ıstegıme göre olmasını istiyo biliyorum cok yaş farkı var ama değer kıymet biliyo el üstünde tutuyor napcam bılmıyom kafam karısık anlıcanız..zaman ne göstercek merak edıyorum..içimdeki bi ses beni mutlu ediceğini sölüyo ama bilemıyorum ınsanlarada kolay guvenen bırı deılım puffsss iki ucu coklu denklem durumndayım

Oturma gurubuyla yatak odası takımı alabilirsiniz sonrası Allah kerim parınız biriktirip daha güzel şeyler alabilirsiniz
Allah yar we yardımcınız olsun

37 yaşında adamın birikimi olmaması, maddi zorluk çekeceğinden korkması senin açından iyi şeyler değil. O da 25-30 yaşlarında olsa birlikte çalışır yaparsınız diyeceğim ama adam şimdiye kadar geleceğini güvence altına almalıydı. Canım sen ne dersen de ama ben sizi tanıştıran kişinin bunu ne düşünerek yaptığını merak ettim. 24 yaşında gencecik kızsın, 37 yaşına gelip evliliğini bile başkalarının sırtından yapmaya çalışan biriyle nasıl bir gelecek bekler ki seni, ne evliliği bu, mantık desem değil, aşk mı.. anlamadım ben :umursamaz:

Aynen imzamı atıyorum

Bende çerkezim ama 20 yaşında ewlendim..Çerkezlerde genelde 30 yaşında ewleniyorlar kızlar..

Neyse konu bu değil..Bence aradaki yaş farkı çok benim eşimle aramda 7 yaş var..Ben onun yanında çocuk gibi kalıyorum..sizde 13 yaş fark var:S

Krizde herşeyini sattı demişsin 9 yıl geçti aradan..Ew yada araba alması değilde ufaktan bi birikim yapabilirdi..

Canım bende arkadaşlara katılıyorum.
Şimdiye kadar en azından biraz birikimin olması lazımdı ,hadi olmadı diyelim en azından geleceğe güvenle bakabilmesi gerekirdi.
Onun yaşı belki geçmekte ama senin yaşın daha erken.. Onun geçiken zamanını senmi telafi ederek ömrünün en güzel zamanlarında sıkıntı çekeceksin. 2 çekyat olsun ama senin olsun..
Bahsettiğin teyzesi iyi niyetli davranmış ama sen kendini eminimki o evde bi yabancı gibi hissedeceksin bir türlü adapte olamayacaksın.. ?

Canım bide çerkezlerin dügün adetleride ağır olur bildiğim kadarı ile onları uygulayacakmısınız
?

bence kimsenin evinde oturmayın sonra başınıza iş açılır iyilikten maraz doğar derler bence kendi imkanlarınızla gücünüz neye yetiyorsa o şekilde bişeyler yapın kirada oturun en azından kendi evim dersin öbür türlü diken üstünde nereye kadar, günün birinde kadın bişey olup çıkın evimdende diyebilir kimseye güvenilmez bence yani kadın o evi size boş bile verse yinede hiç gerek yok kimseye minnet etmeye nedemişler azıcık aşım kaygısız başım belki bişeylerin eksik olur ama en azından huzurun olur. Bence sen sevgilini ikna et bi şekilde ayrı eve yani kiraya çıkıp eşya olarakda ilk etap ta ne kadar alabiliyosanız o kadar alın. Diğer türlü teyzesinin evinde oturma bence yanlış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…