Ne olur bisey deyin bana

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum

öncelikle sakin olun benzer şeyler yaşadım hatta ıkılı testım rısklıydı saglıklı bır bebek bebek doğurdum... burun kemığı olçümü yapıldı mı ıkılı testte ? kalpte parlaklık böbreklerde genişleme sadece ıkı tane kriter down sendromu ıçın çok daha fazlası lazım hangi ilde iseniz lütfen ayrtıntılı ultrason yapan bir radyolog bulun ankarada ısenız eyüp ekiciyi tavsiye ederim...

Oğlumda neler dediler,sol bonregi büyüyor dediler. Karni,beyni şu topluyor engelli doğacak dediler. Yaşamaz dediler neler dediler,eşimi hıçkıra hıçkıra ağlarken bir o zaman gördüm. Şimdi maşallah sapasağlam 9 yaşında aslan gibi delikanlı. Tevekkül edin,Allah korktugunuza ugratmasin. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Benim kuzenimin bebeği içinde down sendromlu olabilir dediler. Meğer doktorun baktığı cihazmı bozulmuş test yapılan yerdeki cihazmı bozukmuş ne öyle birşey olmuş üstelik çok çok iyi bir hastaneymiş orası. Sonra başka hastanede başka doktora gitti bebeği normal denildi
Yine emin olmak için tekrar başka hastaneye daha gitti yine normal çıktı. Sonradan anlaşıldı cihaz bozukluğu. Çocuk şimdi 3 yaşında gayet sağlıklı bi kız. o yüzden üzme canını. Ama başka doktora görünmeyide ihmal etme.

Rahat olun,Allah'a teslim olun. Rabbim sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin. Değilse de rabbim imtihan gibi ödül vermek gibi düşünmek lazım her ne kadar çok çok zor olsa da.
Maalesef pek çok hastanede bu şekilde söylüyorlar. Benim kız kardeşim için de ense kalınlığı böbrek vs demişlerdi gayet sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi.

benim ilk cocugim için de down sendromu riski yüksek dediler,bobreginde çentik var,kalbinde parlama var dediler. Her gün ağlardım sapasağlam doğdu. Şimdi 2.dogacak buna da down sendromu riski çok yüksek,böbreği büyük diyorlar hiç takmıyorum gaybi Allah biliyor.

Tam da ikili test zamanindayim.
Yaptırma konusunda kararsızdım.
Konu sayesinde yaptirmamaya karar verdim.

O testler yüzde yüz güvenilir değil. Arkadaşlar yazmış.
Benim de cevremde pek çok örnek var.
Boşuna moral bozukluğu.
Aldırma gibi bir düşünce yoksa sanırım tevekkül edip yaptırmamalı..

Icinizi ferah tutun.
Üzülmeyin.

Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Benim kardeşimin bebeği içinde buna benzer şeyler söyledilerdi alalım filan demişlerdi kardeşim de kabul etmedi ne olursa olsun aldırmam dedi.Sonuç mu Dünya tatlısı bir kız Allah a şükür hiç bir şeyi de yok şimdi ilk okula gidiyor.

burun kemiği ense kalınlığı için birşey dedi mi

Şahsen amisentez uygulamasini bebegi aldırmayın düşünmüyorsanız hic tavsiye etmem. Enfeksiyon ve çocuğu kaybetme riski var. Yada başka söylemek gerekirse: Down sendromlu ise bu sonuc birsey değiştirmez aslında. Burda (Almanyada) çoğu anne baba reddettiyor. Yapanlar var, ama yaptirmayanlar daha cok. Iyi ölçün tartın. Ama sahsen yaptırmam. Şuna da eklemek lazım: Bir cok "engelli dogacak" denilen cocuklar sapasağlam doğuyor. Ben böyle bir karar almadan muhakkak baska doktorlara da danisirim. Her doktor ayni derecede ultrasonu beceremiyor. Bunu da ekleyim. Panik olmamaya gayret edin. Zor biliyorum ama ikinci veya üçüncu doktora danismadan harekete geçmeyin

Böyle bişey çıksa aldıracak mısınız bebeğinizi ???
Cevabınız hayırsa hiç stres yapmayın başka test de yaptırmayın
Benim bir yakınım hamileyken %99 özürlü dediler doğsa bile yaşamayacak dediler hemde 4 doktor dedi bunu farklı hastanelerde sonuçta çocuk sağlıklı ve 6 yaşında

Ayrıntılı usg de yapılmış olsa, ikili üçlü testlerde normal çıkmış olsa, hiçbir test %100 net bilgi vermez. Güvenirliği en yüksek uygulama%99 ile amniosentez yapılıp, test yapılması şuan için. Bunuda riski göze alıp, yaptırıp, yaptırmamak size kalmış. Doktorlar tavsiye etmekle yükümlü. Perinatoloji uzmanı bir doktora yaptırmanızı öneririm.Ehil ellerde ve steril şartlar sağlanarak yapılması önemli. Ama, düşük yapma ve enfeksiyon riskini her durumda göze almanız gerekir. Bana kalırsa hiç yaptırmam.Üzülmeyin usg herşey demek değil.Takiplerinizde ve durumdaki gelişme önemli.Sağlıkla,sıhhatle kucağınıza almanızı dilerim.

Hamileyken ikili test yaptırmamak için baya direndim. Ebe ve eşimin ısrarı üzerine kan verdim son gün ve hop yüksek ihtimal down sendromu dediler. Amniyosentez yapalım dediler istemiyorum dedim. Detaylı ultrasona girdik, onu kabul etme sebebim de bebeği ekstradan göreceğim diye, bulunduğum ülkede hamilelikte sadece 3 defa ultrason yapıyorlar. Doktor down sendromu var ya da yok diyemem dedi. Sonra Türkiye'ye geldim rastgele bir doktora detaylı ultrasona girdim. Test sonuçlarımı falan da söyledim. Bak burada burun kemiği diye gösterdi, duymak istediğim oydu zaten inandım. Şimdi down sendromlu olmayan bir bebeğim var özet olarak. Ama açıkçası benim bu kadar inatla testleri istememe sebebim, bebeği down sendromu olsa dahi aldırma düşüncem olmamasındaydı. Ben de çok duydum hem yanılma payı yüksek, anneyi doğuma kadar strese sokan bir test maalesef. Siz gönlünüzü rahat tutun, inşallah bebeğinizin hiçbir sıkıntısı yoktur.

Hamileyken ikili test yaptırmamak için baya direndim. Ebe ve eşimin ısrarı üzerine kan verdim son gün ve hop yüksek ihtimal down sendromu dediler. Amniyosentez yapalım dediler istemiyorum dedim. Detaylı ultrasona girdik, onu kabul etme sebebim de bebeği ekstradan göreceğim diye, bulunduğum ülkede hamilelikte sadece 3 defa ultrason yapıyorlar. Doktor down sendromu var ya da yok diyemem dedi. Sonra Türkiye'ye geldim rastgele bir doktora detaylı ultrasona girdim. Test sonuçlarımı falan da söyledim. Bak burada burun kemiği diye gösterdi, duymak istediğim oydu zaten inandım. Şimdi down sendromlu olmayan bir bebeğim var özet olarak. Ama açıkçası benim bu kadar inatla testleri istememe sebebim, bebeği down sendromu olsa dahi aldırma düşüncem olmamasındaydı. Ben de çok duydum hem yanılma payı yüksek, anneyi doğuma kadar strese sokan bir test maalesef. Siz gönlünüzü rahat tutun, inşallah bebeğinizin hiçbir sıkıntısı yoktur.
Evet bende yaptırmadım sadece siz gibi ayrıntılı ultrason yaptırdım bebeğimi görmek için sonuçta çıkan sonuçlar %100 sonuç vermiyor

Böyle bişey çıksa aldıracak mısınız bebeğinizi ???
Cevabınız hayırsa hiç stres yapmayın başka test de yaptırmayın
Benim bir yakınım hamileyken %99 özürlü dediler doğsa bile yaşamayacak dediler hemde 4 doktor dedi bunu farklı hastanelerde sonuçta çocuk sağlıklı ve 6 yaşında
Aldırir miyim hiç ?...Ultrasyonda goriyorim onu ellerini,bacaklarını...Eliyle gözlerini kapayisinı o benjm yavrum her haliyle kabulüm ama bir yandan da cigerimin bir köşesi sızliyor

Nifty? Test diye bir test varmış. Adı tam olarak bu olmayabilir ama buna yakın. Daha net sonuç veriyormuş. Bir de yaşınız ileriyse zaten öyle testlerin hepsi kritik sonuç veriyor diye biliyorum.

Aldırir miyim hiç ?...Ultrasyonda goriyorim onu ellerini,bacaklarını...Eliyle gözlerini kapayisinı o benjm yavrum her haliyle kabulüm ama bir yandan da cigerimin bir köşesi sızliyor
Çok haklısınız rabbm yüreğinizi ferahlatsın inşallah 🤲
Ama dediğim gibi sonuçta doğurcaksınız dua edin başka da tahlil yaptırmayın bi sürü riski var ve sadece kafanızı karıştırıyor başka da %100 sonuç vermiyor

Merhaba benim kızım için ikili testte söylediler down sendromlu diye. Amniyosentezin riskleri var ben fetal dna testi yaptırdım biraz pahalı bir testtir. Ama insanların benimde dediler öyle bişey olmadı laflarıyla da doldurmayın kendinizi ve bu konuda tıbba güvenin. Eğer özel çocuk için maddi manevi hazır hissetmiyorsanız fetal dna testine başvurabilirsiniz. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız

Back
X